Χατζηχριστοδούλου για εξαγγελίες: Περιμέναμε λιγότερα και δόθηκαν περισσότερα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Χατζηχριστοδούλου για εξαγγελίες: Περιμέναμε λιγότερα και δόθηκαν περισσότερα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα Επιχειρηματικά Βραβεία 2021 του Επιμελητηρίου Πιερίας, στη δυναμική του επιχειρείν στην Πιερία, στην εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς αλλά στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τις επιχειρήσεις από τον πρωθυπουργό στη διάρκεια της 85ης ΔΕΘ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

To Επιμελητήριο Πιερίας βράβευσε 28 εμβληματικές επιχειρήσεις του νομού οι οποίες, όπως είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, καινοτομούν, επενδύουν, καταγράφουν αύξηση των εξαγωγών και δημιουργούν θέσεις εργασίας. «Θέλαμε να τις αναδείξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι για αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις παρότι πρωταγωνιστούν στον κλάδο τους δεν είναι γνωστό ότι έχουν την έδρα τους στην Πιερία. Αποτελούν δε καλό παράδειγμα ώστε «να τις «αντιγράψουμε»» ακολουθώντας τις πρακτικές που εφαρμόζουν.

Το ισοζύγιο εγγραφών διαγραφών είναι θετικό στην Πιερία με ενεργές περίπου 40.000 επιχειρήσεις. «Αυτό σημαίνει πως κάτι καλό γίνεται στη χώρα μας», είπε ο κ. Χατζηχριστούλου ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή της διαφημιστικής προβολής που «έτρεξε» από το Επιμελητήριο τονίζοντας πως «έχει φέρει καρπούς», καθώς «το 80% της κάλυψης των ξενοδοχείων της περιοχής προέρχεται από τον εσωτερικό τουρισμό, όπου στόχευε η διαφήμισή μας».

Σύμφωνα με τον κ.. Χατζηχριστοδούλου, οι στόχοι για τις τουριστικές επιδόσεις της Πιερίας επιτεύχθηκαν «και σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ η διαφήμιση. Άλλωστε από τη διαφήμιση δεν χάνει κανένας. Μόνο κερδίζει. Ακόμη και επώνυμα προϊόντα αν σταματήσουν τη διαφήμιση, νομίζω ότι σε δύο χρόνια θα έχουν μεγάλη πτώση», σημείωσε.

Να μην είμαστε πάντα στη γκρίνια…

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το «βήμα» της ΔΕΘ, καθώς και τη χτεσινή εξειδίκευσή τους από το οικονομικό επιτελείο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ήταν κατηγορηματικός: «Περιμέναμε λιγότερα και δόθηκαν περισσότερα. Δεν πρέπει να είμαστε πάντα στη γκρίνια και στη μιζέρια. Να λέμε και την πραγματικότητα».

Όπως ο ίδιος τόνισε είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση» μέτρα όπως η επιδότηση των 100.00ο νέων θέσεων εργασίας για 50.000 επιχειρήσεις, η εξάμηνη επιδότηση για πρόσληψη νέων, αλλά και η περαιτέρω  μείωση του επιστρεφόμενου ποσού όσον αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή υπενθυμίζοντας πως «αρχικά περιμέναμε ότι θα επιστρέψουμε όλο το ποσό και στη συνέχεια γνωρίζαμε για το 50%», ενώ τώρα το ποσοστό αυτό περιορίζεται ακόμη περισσότερο.

Επισήμανε ακόμη πως «μας άφησε όλους άφωνους η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής και μάλιστα μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ», ενώ στα θετικά των εξαγγελιών ο κ. Χατζηχριστοδούλου ενέταξε τα μέτρα που αφορούν στην επιδότηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας ακόμη και για τα επαγγελματικά κτίρια, καθώς και την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στη Μαρία Σαμολαδά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2021-Πιερία: Ένας νέος επιμελητηριακός θεσμός γεννήθηκε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ