Διαμαρτυρία αστυνομικών και στρατιωτικών έξω από τη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διαμαρτυρία αστυνομικών και στρατιωτικών έξω από τη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα αστυνομικοί μπροστά στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων οργάνωσαν την εκδήλωση, με τη συμμετοχή αστυνομικών από τη νοτιοανατολική Αττική, την Κρήτη αλλά και στρατιωτικών.

“Παλεύουμε με την εγκληματικότητα και την εγκληματική αδιαφορία σας” αναγράφεται σε ένα από τα πανό και σε ένα άλλο: ” Με sms και ευχαριστώ εμπαίζετε το αστυνομικό προσωπικό”.

Οι διαμαρτυρόμενοι σχημάτισαν ένα τεράστιο “θα” με τα πανό στο χώρο, μπροστά στην πύλη της ΔΕΘ.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχει και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).

Δείτε τι δήλωσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θοδωρής Τσαϊρίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Σαρρής:

Ο Θορωρής Τσαϊρίδης δήλωσε τα εξής:

«Η επίπλαστη υπεραστυνόμευση που βιώνει η πόλη μας από χθες με τους χιλιάδες αστυνομικούς που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα και θα παραμείνουν για τις επόμενες δέκα ημέρες, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι αστυνομικοί τις υπόλοιπες 355 ημέρες της χρονιάς, και αυτά που βλέπουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης όσον αφορά την αστυνόμευση της πόλης. Οι αστυνομικοί αυτό που βιώνουν είναι αστυνομικές υπηρεσίες οι οποίες φιλοξενούνται σε άδεια κτίρια, εκτελούν περιπολίες με οχήματα με 500 και 600 χιλιάδες χιλιόμετρα, με μηχανές 20ετίας, και με λεωφορεία που μένουν στην μέση του δρόμου. Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία εγκληματικές οργανώσεις να ακούν τους ασυρμάτους και τις διαβιβάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και να γνωρίζουν που βρίσκονται τα πληρώματα.

Δύο χρόνια τώρα ακούμε μονίμως βάλτε πλάτη. Βάλαμε πλάτη στα σύνορα του Έβρου, βάλαμε πλάτη στην πανδημία, βάλαμε πλάτη στις πυρκαγιές, είμαστε έξω για την ασφάλεια του πολίτη και αυτό που έχουμε λάβει από την Κυβέρνηση είναι ένα “ευχαριστώ” από τον πρωθυπουργό με ένα “ΘΑ σας αναλάβω προσωπικά να σας ανταμείψω” και ένα SMS από τον πρώην υπουργό.

Είμαστε μονίμως στην πρώτη γραμμή. Όποτε τους συμφέρει είμαστε ήρωες, όποτε δεν τους συμφέρει είμαστε στο στόχαστρο. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης το έχουμε πληρώσει ακριβά έχοντας τοποθετηθεί γκαζάκια και εμπρηστικοί μηχανισμοί στα σπίτια μας, έχοντας επικηρυχθεί 21 αστυνομικοί με τις πολιτικές δυνάμεις σε όλα αυτά να είναι απλοί θεατές. Θέλουμε επιτέλους όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η νυν κυβέρνηση, η οποία είχε προχωρήσει σε βαρύτατες προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικές να περάσουν σε ουσιαστικές αλλαγές στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα φέρει μια σύγχρονη αστυνομία του 2021, που θα έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια του πολίτη. Ας σταματήσουν τα «θα» και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και ας περάσουνε στην ουσία».

Ο Αθανάσιος Σαρρής δήλωσε τα εξής μεταξύ άλλων:

«Συμμετέχουμε σήμερα μαζί με τους συναδέλφους αστυνομικούς σε αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας διότι και σε εμάς εδώ και δύο χρόνια δεν έχει λυθεί κανένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς από το Υπουργείο μας. Ο Έλληνας στρατιωτικός από πέρυσι στα γεγονότα του Έβρου μέχρι και σήμερα στις φωτιές ήταν πανταχού παρόν. Παρόλα αυτά δεν έχουν λυθεί ούτε οικονομικά θέματα, ούτε συνταξιοδοτικά, ούτε ασφαλιστικά.

Εδώ και ενάμιση χρόνο τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν βάλει πλάτη όσον αφορά την πανδημία, έχουν επανδρώσει όλα τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα και έχουν συμβάλει να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας. Παρόλα αυτά τις μέρες που περάσανε είχαμε 60-70 συναδέλφους μας που τέθηκαν σε αναστολή».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα, 11-9-2021, συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξωθεν της κεντρικής εισόδου της ΔΕΘ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης άδραξε την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ, και αποφάσισε να αναδείξει τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης στην υπηρεσιακή τους καθημερινότητα.

Εδώ και δυο χρόνια, εργαζόμαστε κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, της δημόσιας υγείας και της εθνικής μας ακεραιότητας.

Δυστυχώς, η υπερπροσπάθειά μας δεν αναγνωρίστηκε κατ’ ελάχιστο από την παρούσα Κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση στα προβλήματά μας και το μόνο που έχουμε λάβει είναι υποσχέσεις και βραχύχρονα επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να σκύψει πάνω από τον Αστυνομικό της Θεσσαλονίκης και να τον ακούσει. Οι υπηρεσιακές ανάγκες της πόλης μας δεν εξαντλούνται στα χρονικά περιθώρια της ΔΕΘ. Καθημερινά, παλεύουμε με τα αναρίθμητα καθήκοντα που έχουμε επωμιστεί και δοκιμάζουμε τα ανθρώπινα όριά μας.

Δεν χρειαζόμαστε sms κι ευχαριστώ.

Χρειαζόμαστε ενίσχυση με προσωπικό κι οχήματα, νέο σύγχρονο εξοπλισμό, διαφάνεια και αξιοκρατία.

Επισημαίνουμε ότι η κινητοποίηση έγινε κατόπιν συνεννόησης με την ΠΟΑΣΥ και αφορούσε αποκλειστικά στην ανάδειξη ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της πρωτοβάθμιας οργάνωσής μας.

Για ένα υγιές κι ενωμένο συνδικάτο, είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να σέβονται τις δράσεις και τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του. Κάθε προσπάθεια επισκίασης ή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων είναι καταδικαστέα και απομακρύνεται από την αποστολή μας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΥΘ και το Προεδρείο της ΠΟΑΣΥ, παρέστησαν από κοινού στα Εγκαίνια της ΔΕΘ και ήρθαν σε επαφή με την πολιτική και φυσική Ηγεσία του Σώματος. Απότοκος αυτών των επαφών, είναι η δέσμευση για πραγματοποίηση θεσμικών συναντήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου θα τεθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα με στόχο την εξεύρεση ουσιαστικών και στοχευμένων λύσεων.

Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top