ΜΑGOS: To “μαγικό” γάντι αγγίζει συνεργασίες με Siemens και Philips (video)

ΜΑGOS: To “μαγικό” γάντι αγγίζει συνεργασίες με Siemens και Philips (video)

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Το χέρι με το «μαγικό» γάντι της MAGOS, είναι πολύ κοντά- ίσως και τον επόμενο μήνα- στο να υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με τη Siemens, ώστε μέσα από την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος, να βοηθήσει τον γερμανικό γίγαντα του engineering στην ψηφιακή σχεδίαση και έλεγχο ηλεκτρονικών πρωτοτύπων, για νέα προϊόντα.

Τo GRTimes.gr, γνώρισε τη MAGOS και από κοντά, στο περίπτερο του Elevate Greece κι’ είχε την ευκαιρία, μιλώντας με το συνιδρυτή και Υπεύθυνο Στρατηγικής κ. Βασιλαπόστολο Ουρανή, να μάθει τα τελευταία νέα της ελληνικής start up, η οποία πλέον βλέπει να υπάρχει ζήτηση για το προϊόν της σε Ευρώπη και Αμερική.

Αλληλεπίδραση ανθρώπων- μηχανών σε εικονικό περιβάλλον

Το προϊόν της MAGOS, είναι ένα γάντι, ένα wearable, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδρά ψηφιακά, στον εικονικό κόσμο των τριών διαστάσεων (V.R.), με αντικείμενα. Και το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της λύσης MAGOS, που της δίνει τεχνολογική υπεροχή έναντι των υπαρχουσών λύσεων τύπου head mounted displays, είναι ότι ο χρήστης έχει με αυτή και την αίσθηση της αφής, που συμπληρώνει τις αισθήσεις ακοής και όρασης. Σαν αποτέλεσμα, αλληλεπιδρά άμεσα με το ψηφιακό περιβάλλον, μέσω μίας συσκευής VR, έχοντας μία πολύ ζωντανή και «πραγματική» αίσθηση του εικονικού περιβάλλοντος και των αντικειμένων σε αυτό.

(στο video σύγκριση της λειτουργίας του γαντιού, με ψηφιακό “ποντίκι”)

Εφαρμογές σε Υγεία, Μηχανική, Αεροναυπηγική…

Η MAGOS, με τη λύση που in house σχεδίασε, ανέπτυξε και στη συνέχεια πατεντάρισε, είναι έτοιμη να ξεκινήσει το κρίσιμο ταξίδι της εμπορικής προώθησης του προϊόντος της, του «μαγικού» γαντιού, που μπορεί να βρει εφαρμογές στη Μηχανική, την Υγεία, την Αεροναυπηγική, το Gaming, είτε για παραγωγικούς, είτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η διαδρομή της MAGOS

Την εταιρεία ίδρυσαν τέλος του 2017,  ο Βασιλαπόστολος Ουρανής και ο Γρηγόρης Αγριόπουλος, Γενικός Διευθυντής, με την ομάδα της MAGOS να αποτελείται σήμερα από επτά μέλη, μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, designers και προγραμματιστές.

Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια η MAGOS άντλησε χρηματοδοτήσεις από έξι Ευρωπαϊκά προγράμματα, πέρασε στoυς δέκα φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού SΤΑΡΤUP3 το 2020, ενώ είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που έφτασε στους ημιτελικούς του Tech Rocketship Awards Europe 2020-2021.

Έχοντας ξεδιπλώσει τη δυναμική της τον τελευταίο χρόνο, η MAGOS βρίσκεται κοντά στη σύναψη συνεργασιών με τη Siemens αλλά και με τη Philips ενώ παράλληλα συζητάει συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες, που αφορούν το flight simulation, δηλαδή την προσομοίωση πτήσης σε εικονικό περιβάλλον.

«Το γάντι μας ενσωματώνει τέσσερα υποσυστήματα με τα οποία ανιχνεύονται με μεγάλη ακρίβεια η θέση και κίνηση του χεριού, της παλάμης και των δακτύλων στο τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον, ενώ ο χρήστης έχει και την αίσθηση της αφής. Η συσκευή αυτή, το γάντι, είναι πλήρως λειτουργική και έχει δοκιμαστεί, με πιλοτικά προγράμματα, σε διάφορες εταιρείες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ  επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε, σύντομα, πιλοτικά έργα και στην Αμερική», τόνισε ο κ. Ουρανής.

Άλλωστε μέχρι τις αρχές του 2022 θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη συσκευή, το νέο γάντι της MAGOS, το οποίο θα είναι περισσότερο εργονομικό στη χρήση.

Στη Βιομηχανία, η λύση ΜΑGOS, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στη διαδικασία παραγωγής νέων προϊόντων και να βοηθήσει εταιρείες να γλυτώσουν χρόνο και χρήμα, επειδή αυτά, προηγουμένως, θα σχεδιάζονται αλλά και θα ελέγχονται ψηφιακά, σε εικονικό περιβάλλον, εκεί δηλαδή που οι διορθώσεις και προσαρμογές μπορούν να γίνουν πολύ ευκολότερα και με ελάχιστο κόστος.

To γάντι που… εκπαιδεύει

Ιδιαίτερα στάθηκε ο κ. Ουρανής, στο πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι το γάντι για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

«Στον τομέα της Υγείας, εκπαιδευόμενοι γιατροί θα μπορούν στο εξής να αλληλεπιδρούν με τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που χειρίζονται  και με την αφή, όχι μόνο με την όραση και την ακοή. Οι αισθητήρες που έχει το γάντι, αναβαθμίζουν εντυπωσιακά την ποιότητα της εικονικής εκπαίδευσης. Άλλος τομέας στον οποίο υπάρχει αρκετά μεγάλη ωρίμανση στην εικονική εκπαίδευση, είναι η Αεροναυπηγική. Ο εκπαιδευόμενος πιλότος, ακόμη και από το σπίτι του, μπορεί να αλληλεπιδράσει με το εικονικό πιλοτήριο και τα όργανα του πιλοτηρίου. Επίσης, η συσκευή αυτή μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την εκπαίδευση του προσωπικού καμπίνας των αεροσκαφών», εξήγησε μέσω παραδειγμάτων ο κ. Ουρανής.

Η ελληνική πραγματικότητα, στην Εκπαίδευση και στην Παραγωγή, χρειάζεται να καλύψει αρκετή απόσταση για να απορροφήσει τις υπηρεσίες που προσφέρει η λύση της MAGOS, ωστόσο, το παρήγορο και αισιόδοξο είναι, ότι Έλληνες επιστήμονες, ελληνικές start ups, έχουν ξεπεράσει τη χώρα μας και δίνουν τεχνολογικές λύσεις για τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς.

Ο ομάδα της MAGOS

H ομάδα της MAGOS αποτελείται από τους:

  • Γρηγόρη Αγριόπουλο – Ιδρυτή και Γενικό Διευθυντή
  • Βασιλαπόστολο Ουρανή – Συνιδρυτή και Υπεύθυνο Στρατηγικής
  • Αυγερινό Μπακαλίδη – Senior Hardware Engineer
  • Γρηγόρη Καλαντζή – Virtual Reality Software Engineer
  • Σωτήρη Ντζούφρα – Industrial Designer
  • Παναγιώτη Μαυρίδη – Software Engineer
  • Ιωσήφ Παρασκευάς – PhD Robotics

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ