Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΘ δίνει πληρότητες στα ξενοδοχεία – τιμές από 30 ως 370 €

Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΘ δίνει πληρότητες στα ξενοδοχεία – τιμές από 30 ως 370 €

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Κάθε ώρα που περνάει, μειώνονται και τα τελευταία διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Οι επιχειρηματίες του κλάδου προβλέπουν πληρότητες στο 100% για το πρώτο Σαββατοκύριακο της 85ης ΔΕΘ, ενώ οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από τα 30 ευρώ και φτάνουν ως και τα 370 ευρώ/διανυκτέρευση.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης, παρά τα μέτρα που λαμβάνει η ΔΕΘ για μία covid-free διοργάνωση, βέβαιο είναι ότι δε θα πέφτει καρφίτσα στη Θεσσαλονίκη. Είναι ο συνδυασμός γεγονότων οικονομικών και πολιτικών, που γεμίζει την πόλη με επισκέπτες.

Φέτος λόγω πανδημίας, που ουσιαστικά μηδένισε τις ξένες συμμετοχές αλλά και των μέτρων που έχουν ληφθεί από πλευράς διοργανωτών, η πόλη στη διάρκεια της ΔΕΘ θα δεχθεί πολύ λιγότερους επισκέπτες.

Το “δυνατό” Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ

Ωστόσο, κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο – 11-12 Σεπτεμβρίου-   η έλευση του πρωθυπουργού και του μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου που θα τον ακολουθεί, θα ανεβάσει το δείκτη επισκεψιμότητας στην πόλη αλλά και πληροτήτων στα ξενοδοχεία, όπως και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αλλά δεν είναι μόνο οι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς. Είναι και οι επικεφαλής φορέων της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, εταιρειών του δημοσίου, Επιμελητηρίων, αναπτυξιακών οργανισμών, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων  και, βεβαίως, η σημαντική δύναμη αστυνομικών που έρχεται για την προστασία των δημοσίων προσώπων.

Μανδρίνος: Μετριασμένη φέτος η κίνηση

«Μέχρι και σήμερα, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για το πρώτο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης, αλλά στις επόμενες ημέρες θεωρώ ότι θα καλυφθούν όλες οι κλίνες των ξενοδοχείων της πόλης. Αυξημένη θα είναι  η κίνηση και στο δεύτερο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό συγκριτικά με το πρώτο», είπε στο GRTimes.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Μανδρίνος.

Σε ό,τι αφορά την εβδομάδα της Έκθεσης, κατά τις καθημερινές, οι πληρότητες είναι της τάξης περίπου του 50% και δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν το 60%-70% καθώς η covid-free ΔΕΘ δεν έχει τις παράλληλες εκδηλώσεις που τη συνόδευαν στα προ πανδημίας χρόνια, ενώ δεν θα υπάρχουν και οι πολλές τονωτικές συμμετοχές του εξωτερικού.

Μεταξύ 13-17/9  θα διεξαχθεί μεν το δεύτερο Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο όμως λόγω των προστατευτικών μέτρων που λαμβάνονται ( σ.σ. green pass), δεν αναμένεται να προσελκύσει τόσο μεγάλο αριθμό συμμετοχών, ώστε να επηρεαστεί σημαντικά η κίνηση στην πόλη και οι πληρότητες των ξενοδοχείων.

Ασλάνης: Θετικές οι πρωτοβουλίες της ΔΕΘ

Για αυξημένη κίνηση στη διάρκεια της ΔΕΘ αλλά όχι εντυπωσιακά, μίλησε και ο κ. Γιάννης Ασλάνης, πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau και γενικός διευθυντής του Grand Hotel Palace, σημειώνοντας ότι ως και σήμερα υπάρχουν  διαθέσιμα δωμάτια ακόμη και για το πρώτο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης, ενώ προέβλεψε ότι στις καθημερινές της εβδομάδας της ΔΕΘ, οι πληρότητες δε θα ξεπεράσουν το 60%-65%.

«Ήταν πολύ θετική η πρωτοβουλία της ΔΕΘ, πέρυσι, να διοργανώσει το Thessaloniki Helexpo Forum όπως και φέτος, που παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, ανοίγει τις δια ζώσης εκθεσιακές διοργανώσεις, με την 85η ΔΕΘ. Όλοι κατανοούμε τις δυσκολίες αλλά είναι και πολύ σημαντικό να «ξαναμπεί το κλειδί στη μηχανή» και να πάρει μπρος ο κλάδος των εκθέσεων και συνεδρίων», τόνισε ο κ. Ασλάνης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ