Θεσσαλονίκη: Περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στα περίπτερα της ΔΕΘ (Συνεχής ενημέρωση)

Θεσσαλονίκη: Περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στα περίπτερα της ΔΕΘ (Συνεχής ενημέρωση)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η περιοδεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα της 85ης ΔΕΘ.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου/Στράτος Λούβαρης

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε αρκετά περίπτερα και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, φορέων από τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς και με πολίτες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μία σειρά πρωτοβουλιών και πολιτικών από στελέχη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημόσιων υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε πρωτοβουλίες που συνδέονται με την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, o Κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στην τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στον οποίο έλαβαν μέρος περίπου 250 επιχειρήσεις του Elevate Greece.

«Θέλω να γνωρίζετε, όλοι όσοι δραστηριοποιείστε στον κόσμο της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η στήριξη αυτού του τομέα της οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τελετής.

Στη συνέχεια, επισκεπτόμενος το περίπτερο της ΔΕΗ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τη Διοίκηση της επιχείρησης για το τίμημα-ρεκόρ των 2,1 δισ. ευρώ για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

«Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα στήριξης στις προοπτικές της επιχείρησης, της όλης προσπάθειας που κάνουμε για μία μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών και τελικά μηδενικών εκπομπών και βέβαια μία στήριξη στην εταιρεία, στις προοπτικές της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Στο περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, χαρίζοντας μία μπλούζα με την εκστρατεία του εμβολιασμού στον πρωθυπουργό, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι ” τελειώνουμε σιγά σιγά με την πανδημία και είναι προφητική αυτή η εικόνα”.

Στο περίπτερο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Στο περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία στάση και στο περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων όπου με την παρουσία του υπουργού Σπήλιου Λιβανού δήλωσε: «Να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας, να μειώσουμε το κόστος. Αλλά θα τιμωρηθούν οι παραβατικές συμπεριφορές».

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέονται με την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα. Η πρώτη εφαρμογή αφορούσε την ψηφιοποίηση στην παραγωγή γάλακτος σε όλη τη χώρα, αλλά και τον έλεγχο του εισαγόμενου γάλακτος.

«Είχα δεσμευτεί πριν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός ότι θα πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι παραγωγοί ήδη βλέπουν το θετικό αποτέλεσμα στο εισόδημά τους. «Σε όλους όσοι μπορεί να σκέφτονται ακόμα ότι μπορεί να ξεφύγουν με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, τους λέω: μην μπουν καν στον κόπο, να το ξεχάσουν. Και θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε», προσέθεσε.

Η δεύτερη εφαρμογή που του παρουσιάστηκε από αγρότη της Βόρειας Ελλάδας, αφορούσε στην ψηφιοποίηση του συστήματος σε παραγωγή ρυζιού, η οποία αύξησε την ποσότητα του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος, ενώ βοηθά και στην προστασία και ενίσχυση της βιοποικιλότητας στην περιοχή.

Στο περίπτερο του ΟΑΕΔ

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το περίπτερο του ΟΑΕΔ όπου συζήτησε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στο περίπτερο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την περιοδεία του με το περίπτερο των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όπου εκτός από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως συνάντησε ομάδα φοιτητών που παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα και συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα.

Στο περίπτερο της ΓΣΕΕ

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το περίπτερο της ΓΣΕΕ όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό της, Γιάννη Παναγόπουλο.

Στο περίπτερο της Αττικό Μετρό Α.Ε

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε στάση και στο περίπτερο της Αττικό Μετρό ΑΕ από όπου επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωση του Μετρό της Θεσσαλονίκης εντός του 2023. Όπως είπε, πάντως, για το μετρό θα μιλήσει αναλυτικά στην αποψινή ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο πλαίσιο των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ.

Νωρίτερα έγινε ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και του Αττικό Μετρό για την πρόοδο των έργων κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο του ΟΑΣΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το περίπτερο του ΟΑΣΘ, όπου έδειξε ενδιαφέρον για τον νέο ψηφιακό τρόπο έκδοσης εισιτηρίων. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας έδωσε στον πρωθυπουργό μια ψηφιακή κάρτα διαδρομών του ΟΑΣΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τα βήματα που έχει κάνει η διοίκηση του Οργανισμού για την αύξηση του αριθμού των λεωφορείων και την προσπάθεια βελτίωσης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

«Για πρώτη φορά δεν άκουσα παράπονα για τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στην πόλη. Συγχαρητήρια, να συνεχίσετε έτσι», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ.

Ο Μητσοτάκης στο περίπτερο της ΑΑΔΕ

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίοων Εσόδων όπου ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, παρουσίασε τις εφαρμογές του e.forologia και του mybysiness support .

Στον πρωθυπουργό παρουσιάστηκε και η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, η myaade. Η πλατφόρμα θα παρουσιαστεί επισήμως στο κοινό σε ανοικτή εκδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο περίπτερο της kosmocar

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης-Αγιασμός παρουσία Άνθιμου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μητσοτάκης- ΚΕΕΕ: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου (ΦΩΤΟ)

Διαμαρτυρία αστυνομικών και στρατιωτικών έξω από τη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Εξαφανίστηκαν» οι κάδοι απορριμμάτων από το κέντρο λόγω ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Γενναίο» οικονομικό πακέτο για νέους, μεσαία τάξη και ευάλωτους πολίτες

85η ΔΕΘ: Επτά οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σήμερα ενόψει εγκαινίων

85η ΔΕΘ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις

ΔΕΘ: Η ιστορία της έκθεσης που διεθνοποίησε την Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top