ΔΕΘ- Ανάπλαση: Στους ενδιαφερόμενους επενδυτές και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΔΕΘ- Ανάπλαση: Στους ενδιαφερόμενους επενδυτές και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Στόχος της ΔΕΘ – Helexpo αλλά και της κυβέρνησης που υποστηρίζει το σχέδιο ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, είναι, το νέο Thessaloniki ConFEx Park  να εγκαινιασθεί το 2016 και οι κατασκευαστικές εργασίες να ολοκληρωθούν ως το 2028, ενώ η Έκθεση δε θα σταματήσει σε όλα αυτά τα χρόνια της ανάπλασης, να λειτουργεί σαν χώρος πραγματοποίησης εκθεσιακών και συνεδριακών διοργανώσεων.

Τα παραπάνω τόνισε ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Ηelexpo, θυγατρικής της ΕΕΣΥΠ, του Υπερταμείου, μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης «Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα: η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε RealEstate, Υποδομές και Logistics», που διοργάνωσε η ΕΕΣΥΠ στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. 

“Το όνειρο της διοίκησης ήταν η ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Προχωρήσαμε με συγκεκριμένες ενέργειες για να πλησιάσουμε το όνειρο αυτό. Έχουμε πλέον το master plan, την προμελέτη του έργου και προχωράμε στην επόμενη φάση για να αρχίσουμε το 2024, τις κατασκευαστικές εργασίες. Η φάση αυτή αφορά στην εξασφάλιση από την Κομισιόν, της έγκρισης, προκειμένου το έργο να συγχρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους”

H κατασκευή του νέου εκθεσιακού, με επικαιροποιημένο τον προϋπολογισμό, εκτιμάται στα περίπου 280 εκατ. ευρώ. Το έργο θα γίνει με ΣΔΙΤ, δηλαδή με πόρους από ιδιώτες επενδυτές και το δημόσιο, ενώ όπως τόνισε ο κ. Ποζρικίδης, για το ConFEx Park , πάρα πολλοί ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν στο έργο και όχι μόνο τα Εμιράτα, αποκαλύπτοντας έτσι ότα τα ΗΑΕ που συμμετέχουν στην 86η ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα, έχουν και επενδυτικό ενδιαφέρον για το νέο εκθεσιακό.

Το Thessaloniki ConFEx Park θα έχει πέντε (5) χρήσεις. Συγκεκριμένα: εκθεσιακά περίπτερα, νέο συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχείο, περισσότερες από 1.500 υπόγειες θέσεις στάθμευσης ενώ το 55% θα είναι ελεύθερος και πράσινο χώρος, ανοικτός στους πολίτες.

Το νέο Εκθεσιακό θα είναι ένα “αρχιτεκτονικό κόσμημα αλλά και ένα ενεργειακό εργοστάσιο” καθώς οι ενεργειακές καταναλώσεις θα είναι μειωμένες κατά 70%.

5 χρήσεις – εκθεσιακά περίπτερα, τα 3 περίπτερα θα έχουν περισσότερα από τα σημερινά 17, Νέο Συνεδριακό Κέντρο, Ξενοδοχείο, πάνω από 1.500 υπόγειες θέσεις στάθμευσης και το 55% θα είναι ελεύθερος και πράσινος χώρος , ανοικτός στους πολίτες

Εκτός από ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα το νέο Εκθεσιακό Κέντρο θα είναι ένα “πράσινο ενεργειακό εργοστάσιο” , με μειωμένες κατά 70% ενεργειακές καταναλώσεις.

Στο Thessaloniki ConFEx Park , η ακίνητη περιουσία θα παραμείνει στη δημόσια ΔΕΘ η οποία θα έχει τη διαχείριση των εκθεσιακών και συνεδριακών χώρων, ενώ οι ιδιώτες θα αναλάβουν τη διαχείριση του ξενοδοχείου, του υπόγειου πάρκινγκ  αλλά και εμπορικών χώρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: «Θα υποστείτε τις συνέπειες, όπως και στο παρελθόν»

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα που να φέρνει καλά αποτελέσματα αν δεν δώσει έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό

Τένις: «Έπεσε» στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης η Σάκκαρη

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνονται οι δικαιούχοι – Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top