Θεσσαλονίκη – στρ. Γκόνου: Το logistics center θα δώσει 3.000 νέες θέσεις εργασίας

Θεσσαλονίκη – στρ. Γκόνου: Το logistics center θα δώσει 3.000 νέες θέσεις εργασίας

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Περίπου 3.000 θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες, θα δημιουργηθούν από την δημιουργία διατροπικού Logistics Center στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, το οποίο για να κατασκευαστεί θα απαιτηθεί επένδυση περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Στόχος της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι να προχωρήσει η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Γκόνου, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας κ. Περικλής Νικολάου από την ημερίδα του Υπερταμείου για το real estate, επισημαίνοντας ότι τo συγκεκριμένο ακίνητο είναι το μοναδικό μεγάλο που γειτνιάζει με το λιμάνι, τις οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές της Θεσσαλονίκης, ενώ είναι ουσιαστικά δίπλα στον αστικό ιστό.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Νικολάου, το ακίνητο είχε παραχωρηθεί στη ΓΑΙΑΟΣΕ, για να αναπτυχθεί εμπορευματικό κέντρο διατροπικών/συνδυασμένων  μεταφορών.

«Το έργο, εντός του 2022, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας και υπογράφηκε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η Μονάδα PPF στην ωρίμανσή του. Έτσι, είμαστε πλέον αρκετά αισιόδοξοι για τη γρήγορη ωρίμανση του έργου».

Ο δ/νων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ σημείωσε ότι από προμελέτη που έχει γίνει, προκύπτει ότι με την αξιοποίηση , η συνολική ακαθάριστη αξία θα ανέλθει σε 325 εκατ. ευρώ από την οποία το 30% είναι άμεσο, ενώ η υπόλοιπη είναι έμμεση ή επαγώμενη. Κάτι αντίστοιχοι ισχύει και για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, καθώς οι 1.000 θα είναι άμεσες και οι υπόλοιπες έμμεσες και επαγώμενες.  Συνεπώς το όφελος από τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου, θα είναι πολλαπλασιαστικό και σημαντικό.

Τη ΓΑΙΑΟΣΕ την ικανοποιεί το ενδιαφέρον από πλευράς της Σαουδικής Αραβίας αλλά και ευρύτερα, για τη δημιουργία Logistics Center στο Γκόνου, ενώ όσοι περισσότεροι συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί , τόσο μεγαλύτερο θα είναι τελικώς το όφελος που θα προκύψει ως αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Ανάπλαση του σιδηροδρομικού σταθμού

Ο κ. Νικολάου επίσης τόνισε ότι την Εταιρεία ενδιαφέρει και η ανάπλαση σιδηροδρομκών σταθμών εντός αστικού ιστού, κάτι που αφορά και στο Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, όπως και στον Εμπορευματικό. Οι αναπλάσεις αυτές και δη του περιβάλλοντος χώρου κάθε σταθμού, απαιτούν ωρίμανση καθώς αυτά τα ακίνητα συνήθως δεν έχουν ξεκάθαρες χρήσεις.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, εξετάζεται η αξιοποίηση χώρων  προκειμένου σε αυτά να συντηρείται τροχαίο υλικό της ΓΑΙΑΟΣΕ, με δύο τέτοια project να μελετώνται στα δυτικά της πόλης.

Τέλος, ο κ. Νικολάου επισήμανε ότι « είμαστε περήφανοι που συμβάλλαμε ώστε  το έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος να προχωρήσει», μετά και την ανταλλαγή ακινήτων που έγινε με το Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε το κτιριακό συγκρότημα να ανεγερθεί σε πιο κεντρικό σημείο στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top