87η ΔΕΘ: Το εντυπωσιακό σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων Στρατού έξω από το Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΦΩΤΟ)

87η ΔΕΘ: Το εντυπωσιακό σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων Στρατού έξω από το Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΦΩΤΟ)

Το καινούργιο σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων εκτίθεται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, που διεξάγεται 9-17 Σεπτεμβρίου. Το σκάφος, έξω από το Περίπτερο του Υπουργείου Άμυνας, προκαλεί το ενδιαφέρον μικρών αλλά και μεγάλων.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Ένα από τα νέα ταχύπλοα σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων για τη μεταφορά των Ελλήνων αμφίβιων καταδρομέων εκτίθεται στις εγκαταστάσεις της 87ης ΔΕΘ. Πρόκειται για θωρακισμένο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έχει μήκος 12 μέτρα και 20 εκατοστά, από την πλώρη μέχρι την πρύμνη, ενώ η «κουβέρτα» -δηλαδή ο εσωτερικός του χώρος- έχει μήκος 10 μέτρα και 20 εκ.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του από τον Κυβερνήτη του σκάφους, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δυο ομάδες των έξι ατόμων, συν τον κυβερνήτη και τον συνκυβερνήτη. Διαθέτει τρεις μηχανές 400 ίππων η κάθε μία Mercury Verado, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να κινείται με μεγάλες ταχύτητες, οι οποίες μπορούν να πιάσουν και τα 60 μίλια. Έχει δε μεγάλη αυτονομία, περίπου στα 270 ναυτικά μίλια.

Φτιαγμένα για Ειδικές Αποστολές

Τα σκάφη MUNIN S-1200 είναι φτιαγμένα για Ειδικές Αποστολές, ώστε να μπορούν να κινηθούν πολύ γρήγορα σ’ όλο το Αιγαίο και όπου απαιτηθεί.

Διαθέτουν ραντάρ, plotter, βυθόμετρο, θερμική κάμερα ημέρας και νυκτός, δορυφορικό για επικοινωνία, Ίντερνετ, και μπορεί να δώσει στίγμα πού ακριβώς βρίσκεται και πού ακριβώς μπορεί να πάει, τι βλέπει.

«Δίνει στίγμα στην αίθουσα επιχειρήσεων, η κάμερα μπορεί να εστιάσει, να τραβήξει εικόνα, βίντεο και να το στείλει κατευθείαν» αναφέρει στο GRTimes.gr ο κυβερνήτης του σκάφους εξηγώντας πως η κάμερα μπορεί να έχει εικόνα σε μια απόσταση 2-3 χλμ.

«Είναι σκάφος μεταφοράς και υποστήριξης» και είναι κατασκευασμένο με κράματα αντιβαλλιστικά.

Σε νησιά και Αθήνα

Τα ειδικά σκάφη περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της Εκτελεστικής Σύμβασης της Συμφωνίας Πλαίσιο για την απόκτηση 41 θωρακισμένων ταχύπλοων σκαφών MUNIN S-1200 για τις μοίρες αμφίβιων καταδρομέων Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ήδη έχουν αποκτηθεί επτά Viking Norsafe S-1200 Armored/MUNIN S-1200 τα οποία έχουν πάει σε νησιά (Χίο, Λέσβο, Κω, Ρόδο) και ένα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Ζ- ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών) των Ειδικών Δυνάμεων.

Το σκάφος που βρίσκεται στην 87η ΔΕΘ, δεν έχει πέσει ακόμη στο νερό, αλλά μόλις ολοκληρωθεί η ΔΕΘ, όπως πληροφορούμαστε, θα φύγει για κάποιο νησί και πιθανότατα για την Κω.

Σημειώνεται ότι η αρχική συμφωνία για την προμήθεια 41 θωρακισμένων ταχύπλοων σκαφών MUNIN S-1200 για τις μοίρες αμφίβιων καταδρομέων Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων επικυρώθηκε το Δεκέμβριο του 2021, όταν η χώρα μας υπέγραψε συμφωνία – πλαίσιο με τη VIKING Norsafe Hellas.

Το κόστος του προγράμματος θα φθάσει τα 15.997.845,97 ευρώ για το σύνολο των 41 σκαφών που θα προμηθευτούν οι ένοπλες δυνάμεις, με τις παραδόσεις να πραγματοποιούνται σε ρυθμό 5 με 7 σκαφών το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΘ… ετών 97: Από το Πεδίον του Άρεως στο… λίφτινγκ της ανάπλασης (ΦΩΤΟ)

Εγκαίνια Βουλγαρικού Περιπτέρου στην 87η ΔΕΘ: Μήνυμα σύσφιξης συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας από Κ. Χατζηδάκη, Μπ. Μπογκντάνοφ και Ασέν Βασίλιεφ (ΦΩΤΟ-VIDEO)  

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Άφιξη δυο κρουαζιερόπλοιων με 3.000 επιβάτες

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top