Αν δεν ονειρευτείς, δεν θα υλοποιήσεις!

Αν δεν ονειρευτείς, δεν θα υλοποιήσεις!

του Νίκου Νυφούδη

Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι

Με ρωτούν τις τελευταίες μέρες γιατί επιμένω και παραμένω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Σπύρο Βούγια. Με ρωτούν φυσικά ιδιαίτερα έντονα μετά την ορκωμοσία μου, ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τους απαντώ, λοιπόν, πως δε θα μπορούσα να μην είμαι! 

Μαζί με τον Σπύρο ξεκινήσαμε μήνες νωρίτερα ένα ταξίδι, εξαρχής δύσκολο και οραματικό. Οι δυο μας. Μοναχικό αλλά συναρπαστικό. Μιλώντας για τα πράγματα της πόλης, για τα οποία μέχρι τότε δεν συζητούσαν πολλοί. Μιλώντας για την αναδιανομή του δημόσιου χώρου, τον σεβασμό στους ανθρώπους που κατοικούν στην πόλη και κινούνται στα πεζοδρόμιά της, τις αναπλάσεις και το κυκλοφοριακό, που ήταν έννοιες που δεν πρωταγωνιστούσαν στο δημόσιο διάλογο, τουλάχιστον όχι πριν τις βάλουμε εμείς στην ατζέντα της πόληςΓιατί εμείς δεν εμφανιστήκαμε στην πόλη το τελευταίο δίμηνο, διεκδικώντας την Διοίκησή της! Ο χρόνος μας δικαίωσε και πώς θα μπορούσε,λοιπόν, να μην είμαι παρών σ’ αυτή τη μάχη; Όσο δύσκολή και αν είναι, ή θέλουν κάποιοι να την δείχνουν ότι είναι με την στρεβλή εικόνα που παρουσιάζουν οι κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις τους και οι χορηγούμενοι υποψήφιοί τουςΕμείς θα συνεχίζουμε να μιλάμε για την πόλη, τους πολίτες και την καθημερινότητά τους. Γιατί, δεν έχω μάθει να δειλιάζω και να το βάζω στα πόδια από τις δύσκολες μάχες. Όπως, το 2010 που καταφέραμε μαζί με τους συνεργάτες μου -στα 29 μου- στον πιο δύσκολο δήμο του Πολεοδομικού συγκροτήματος να κρατήσουμε όρθιο τον χώρο που εκπροσωπούσαμε. Και σήμερα συνεργάτες μου, αγαπημένοι φίλοι, παλιοί σύντροφοι βρίσκονται υποψήφιοι σε διάφορους συνδυασμούς διαφορετικών παρατάξεων και βαθμίδων να εκπροσωπήσουν τον ίδιο χώρο.

Ναι, η ορκωμοσία της 6ης Μαΐου ήρθε σαν δικαίωση και επιβράβευση μαζί. Σαν ένα όνειρο που υλοποιήθηκε. Δραστηριοποιούμαι, βλέπετε, αυτοδιοικητικά στο Δήμο Πυλαίας από το 2000. Δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια. Εθελοντικά, αγόγγυστα και ρομαντικά. Δεν επέλεξα ποτέ έναν συνδυασμό βάση των πιθανοτήτων να εκλεγώ και δεν μεταγράφηκα ποτέ σε άλλη παράταξη. Αντιθέτως, επέμενα καθώς πίστευα βαθιά σ’ αυτό που δημιουργήσαμε και υπηρέτησα με σεβασμό το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου από την θέση που με τοποθέτησαν οι συμπολίτες μου. 

Τώρα, που έκλεισε ένα μεγάλος ο κύκλος –μιας και είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούμε κατά τη γνώμη μου σε μια Μητροπολιτική οργάνωση στο Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης– ορκίστηκα Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτό με καθιστά τον πρώτο Βουλευτή του τόπου μου. Της Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Κάτι σαν να μου κλείνει το μάτι. Δεκαεννιά χρόνια μαζί.  Ο τόπος των παππούδων μου, ο τόπος που με καθόρισε απόλυτα και καθοριστικά. Με έκανε τον άνθρωπο που είμαι. Κι έτσι ως Άνθρωπος δεσμεύομαι να πολιτεύομαι από εδώ και πέρα. Βάζοντας πάντα μπροστά τις ιδέες μου και όχι το συμφέρον μου. Βάζοντας πάντα μπροστά την πόλη μου και τους πολίτες της και όχι τους δρόμους προσωπικής επιβίωσης. Έτσι με μεγάλωσε η οικογένειά μου και έτσι θα φροντίσω να συνεχίσω να είμαι. Για όλους τους παραπάνω λόγους, παραμένω πιστός στον κοινό μας αγώνα με τον Σπύρο Βούγια για μια ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη.

Αν δεν ονειρευτείς, λοιπόν, δεν θα υλοποιήσεις. Ας ονειρευτούμε!

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις του αρθρογράφου είναι προσωπικές και δεν απηχούν τις απόψεις του GRTimes

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ