Κατάλαβε το λάθος του ο Τσίπρας, αλλά είναι αργά…

Κατάλαβε το λάθος του ο Τσίπρας, αλλά είναι αργά…

του Θεόδωρου Α. Παπαδόπουλου

«Για μας ο πήχης είναι πολύ ψηλά είτε έτσι είτε αλλιώς, γιατί θέλουμε να έχουμε πάνω από 2 εκατ. ψηφοφόρους στην κάλπη των εθνικών εκλογών, εκεί είναι ο δικός μας πήχης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «στις εσωκομματικές διαδικασίες μας δεν μπορούμε να βάλουμε τον πήχη γιατί είναι και για μας μια πρωτόγνωρη διαδικασία».

Αυτή η επισήμανση του Τσίπρα φανερώνει ότι κατάλαβε ότι οι αναπόφευκτες συγκρίσεις που θα γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενδεχομένως οδυνηρές για τον ίδιο. Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ενισχυμένος», ότι «είναι μια γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής και όσοι περισσότεροι τότε καλύτερα».

Με νωπές τις δάφνες της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια στην διαδικασία εκλογής συνέδρων και τοπικών οργανώσεων ο Ανδρουλάκης περιμένει πως και πως να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με όπλο ακριβώς την μεγάλη συμμετοχή που είχε στις δικές του διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα μάλλον λαβωμένος βγήκε από το συνέδριο του καθώς έγινε φανερό ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα στελεχών που θέλει να παίζει το ρόλο της εσωτερικής αντιπολίτευσης στον Αλέξη Τσίπρα και τους υποστηρικτές του.

Η λύση που επιλέχθηκε από τους «προεδρικούς» ήταν να κινητοποιήσουν τον μηχανισμό τους για να ψηφιστεί μαζικά ο μοναδικός υποψήφιος Αλέξης Τσίπρας και έτσι να στείλουν μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος για την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του.

Όμως αυτό το σχέδιο έχει ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ που έχει να κάνει με την σύγκριση που αναπόφευκτα θα γίνει σχετικά με την προσέλευση που θα έχει η διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση ειδικότερα με τις όποιες διαδικασίες έκανε τελευταία το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αυτή η κρίσιμη λεπτομέρεια φαίνεται να προβληματίζει τον Αλέξη Τσίπρα αρκετά πλέον  καθώς είναι πολύ κοντά χρονικά, οι δύο διαδικασίες και οι οποίες συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Άλλωστε το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον χώρο της Κεντροαριστεράς και θα παίξουν όλα ρόλο σε αυτή την «μάχη» που θα έχει μόνο ένα νικητή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top