Ποια μπορεί να είναι η επόμενη ημέρα των διερευνητικών;

Ποια μπορεί να είναι η επόμενη ημέρα των διερευνητικών;
Άρθρα   | 27/01/2021 | 19:15

Του Γιάννη Μαγκριώτη, πρώην Υπουργού επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ

Τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τα γεωπολιτικά δεδομένα της ευρύτερης γειτονιάς μας. Αυτό συνέβη λόγω των διεθνών οικονομικών και γεωπολιτικών αλλαγών, και των περιφερειακών διαφοροποιήσεων.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο σε όλους τους κρίσιμους τομείς, έχασαν όμως την απόλυτη οικονομική, τεχνολογική και στρατιωτική κυριαρχία, λόγω των τεκτονικών ανατροπών που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας. Γι’ αυτό, η χώρα που άνοιξε τον δρόμο της νέας παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, τα τελευταία χρόνια, με έμφαση την περίοδο Τράμπ, έκανε μεγάλα βήματα αναδίπλωσης σε όλους τους τομείς. Από δύναμη που προωθούσε την παγκόσμια συνεργασία, αποχώρησε από πολλά πεδία διεθνούς συνεργασίας, και κυρίως υπονόμευσε την θεσμική λειτουργία της, πιστεύοντας ότι, μπορεί να κερδίσει και πάλι την απόλυτη κυριαρχία στον κόσμο, επιβάλλοντας μονομερείς επιλογές σε κάθε χώρα ξεχωριστά, αφού η κάθε χώρα απέναντί της μόνη, είναι πολύ πιο αδύναμη απ’ ότι μέσα από τις διεθνείς και περιφερειακές συνεργασίες. Οι δύο πόλοι που ήθελε να αποδυναμώσει είναι η ΕΕ και η Κίνα, αφού και με τους δύο έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο.

Αυτές οι εξελίξεις ευνόησαν την Τουρκία, η οποία αξιοποιώντας τα γεωπολιτικά κενά της αναδίπλωσης των ΗΠΑ, την υπονόμευση των δυο ισχυρών συμμαχιών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προσπάθησε να πετύχει μεγάλους βαθμούς αυτονομίας απέναντί τους και με βάση κυρίως την οικονομική ισχύ που είχε αποκτήσει, να διεκδικήσει ρόλο περιφερειακής ηγεμονεύουσας δύναμης, από την οποία θα εξαρτάται η νέα γεωπολιτική και οικονομική ισορροπία της περιοχής.

Η Τουρκία δεν χωράει στα στενά κοστούμια της Συνθήκης της Λοζάνης και του ψυχρού πολέμου.

Ο Ερντογάν είναι ο δημιουργός και ο εκφραστής αυτής της στρατηγικής, το εκφράζει πιο προσωπικά, ενώ οι Κεμαλικοί, πιο θεσμικά.

Πρόσφατα πάλι καυχήθηκε ότι, η νέα Τουρκία βρίσκεται στρατιωτικά σε έξι χώρες και καμιά απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί σε αυτές χωρίς την συμμετοχή της. Αυτό το τονίζει ιδιαίτερα για όλα τα ανοικτά θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, ειδικά το Κυπριακό, το Μεσανατολικό και τις ενεργειακές εξελίξεις.

Ο νεοθωμανισμός και ο εθνικισμός είναι οι εσωτερικές συγκολλητικές ουσίες που αλληλοσυμπληρώνονται, ειδικά τώρα που η οικονομία της είναι σε κρίση και αναπτύσσεται η λαϊκή δυσφορία.

Εάν αυτή είναι η στρατηγική του Ερντογάν και της Τουρκίας, ποιους στόχους έχει θέση για την Τουρκία και την προσωπική του αγιοποίηση, που πρέπει να πετύχει την επόμενη πενταετία, και αφορούν την χώρα μας και την Κύπρο;

α. Να μην αξιοποιηθούν οι υδρογονάνθρακες στην Κύπρο, για να ελέγχει τις εξελίξεις στο νησί, και την ανατολική Μεσόγειο.

β. Να μην συγκροτηθεί μια ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς αυτήν, που θα περιορίζει το στρατηγικό πλεονέκτημα της διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου από αυτήν, τόσο από ανατολικά, όσο και από βόρεια, προς την μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά, και θα αναβαθμίζει Κύπρο και Ελλάδα.

Η Τουρκία θέλει να εξαρτάται η ΕΕ από αυτήν σε τρεις κρίσιμους τομείς, τον ενεργειακό, τον γεωπολιτικό και τον μεταναστευτικό-προσφυγικό, και να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία με την ΕΕ.

Η Τουρκία έχει σημαντικές οικονομικές συνεργασίες με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, και ειδικά τις μεγάλες. Αυτές τις συνεργασίες θέλουν να τις ενισχύσουν και οι δύο πλευρές, λόγω του ότι είναι μεγάλη αγορά, είναι επενδυτικός προορισμός χαμηλού κόστους, προσφέρει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, και πρόσβαση στην αγορές τις ευρύτερης περιοχής.

Πότε και γιατί ξεκίνησε η επιθετική αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας;

Άρχισε την επιθετική της πολιτική από το 2011 με τον εμφύλιο στην Συρία. Το 2017, όταν έκλεισε τα προβλήματα με την Συρία και την Ρωσία, στράφηκε δυτικά, πρώτα στην Κύπρο και μετά στην Ελλάδα.

Το νεοθωμανικό δόγμα της ήπιας ισχύος και των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της, αντικαταστάθηκε με την προβολή και την άσκηση ισχύος.

Το 2016, η εκλογή Τράμπ έλυσε τα χέρια του Ερντογάν, για την γεωπολιτική και στρατιωτική επέκταση της Τουρκίας.

Η Τουρκία σήμερα έχει τρία ανοικτά θέματα, την οικονομική κρίση, την εκλογή Μπάιντεν και την απειλή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που πρέπει να τα διευθετήσει στο προσεχές μέλλον.

Οι κυρώσεις που συζητά η ΕΕ δεν την ενοχλούν ιδιαίτερα, όπως και οι κυρώσεις του 2018, λόγω των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Την ενοχλεί το κακό κλίμα με την ΕΕ, γιατί την επηρεάζει οικονομικά, και οι στρατιωτικές κυρώσεις των ΗΠΑ, λόγω των S-400, που είναι ουσιαστικές.

Ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ και ποια πρέπει να είναι η νέα στρατηγική της Ελλάδας;

Ο Ερντογάν θα πάει τις διερευνητικές τουλάχιστον μέχρι την Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου και μετά βλέπει. Συνεπώς η πίεση από την ΕΕ έχει εξουδετερωθεί.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, με ανοικτά τα θέματα της πανδημίας, της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που εξελίσσεται, του εσωτερικού διχασμού, και των μεγάλων ρηγμάτων που άφησε στις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ η πολιτική Τράμπ, λίγα περιθώρια άμεσων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων έχει στην περιοχή μας στο προσεχές μέλλον, πέραν των καλών προθέσεων.

Συνεπώς η χώρα μας πρέπει να διαμορφώσει μια στρατηγική για το 2021, και μια στρατηγική πενταετίας.

Πρέπει να κάνει δυο καθοριστικές επιλογές:

1. Θα αντιμετωπίσει κατάματα την Τουρκία ή θα υπογράφει περιφερειακές διμερείς συμφωνίες, οι οποίες δεν τις προσφέρουν σημαντικά γεωπολιτικά ερείσματα, ενώ πολλές φορές δημιουργούν κακό προηγούμενο, όπως η αποδοχή της περιορισμένης επήρειας των νησιών στην διαμόρφωση της ΑΟΖ. Οι διμερείς, ακόμη και οι πολυμερείς στην περιοχή, είχαν νόημα μέχρι το 2017, όταν η Τουρκία ήταν απασχολημένη με τα νοτιοανατολικά της σύνορα, μετά το 2017, όταν η Τουρκία στράφηκε δυτικά, όλα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
2. Θα επιταχύνει τις διερευνητικές και τον διάλογο με την Άγκυρα, με στόχο την διευθέτηση μέσω συμβιβασμών και ποιων συμβιβασμών, και ανεξάρτητα που θα γίνουν αυτοί ή θα τις επιβραδύνει κερδίζοντας χρόνο, αναζητώντας καταλληλότερη συγκυρία;

Για την πρώτη επιλογή δεν φαίνεται τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση να είναι έτοιμες, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα το ήθελαν πολύ, η δεύτερη είναι ασφαλής για την κυβέρνηση, δεν ξέρω αν είναι για την χώρα.

Μέχρι στιγμής ο Ερντογάν έχει πετύχει να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, να αδρανοποιήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας μας, και να μας οδηγήσει σε ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα εξοπλισμών που ξεπερνά τα 10 δις ευρώ.

Επανέναρξη του ενεργειακού προγράμματος της Κύπρου, και έναρξη του ενεργειακού προγράμματος της χώρας μας στην περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου δύσκολα θα υπάρξουν, χωρίς να βρούμε απέναντι και στρατιωτικά την Τουρκία, και με αμφίβολη, αυτή φορά, την στάση των συμμάχων και εταίρων μας.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις του αρθρογράφου είναι προσωπικές και δεν απηχούν τις απόψεις του GRTimes

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17:3004/03

Συνάντηση Ηλ. Χατζηχριστοδούλου με τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

17:2004/03

Οι ΗΠΑ έτοιμες να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα Διεθνή ,Ελλάδα

17:1404/03

Δάσκαλος από Δαμάσι: Έτσι σώθηκαν οι 63 μαθητές – Η υπόσχεση του πρωθυπουργού Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

17:1004/03

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε ποδηλατικό… χάρτη Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:0004/03

Καβάλα: Νεκρός 71χρονος από πυρκαγιά στο σπίτι του Κοινωνία

16:5004/03

Αντωνίου: Το 5G αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Πολιτική ,Τεχνολογία

16:4504/03

Δ. Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή της έκτισης της ποινής του Κοινωνία ,Σημαντικά

16:4004/03

Πρόσκληση σε GRAFFITI από τον Δήμο Θερμαϊκού Δήμοι ,Πολιτισμός

16:3604/03

Αρ. Πελώνη: Μήπως είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου Πολιτική

16:3004/03

Αναστολή αρκετών αθλητικών δραστηριοτήτων έως και τις 15 Μαρτίου Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:2004/03

Βραβείο ανθρωπισμού 2020 από τον ΣΠΕΚ σε Ζωή Σαμαρά και Ναταλία Μορελεόν Κοινωνία ,Πολιτισμός

16:1004/03

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ομόφωνο ψήφισμα για τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων Δήμοι ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

16:0604/03

Φαρμακοβιομηχανία: 60 εκ. επενδύσεις, 12 νέα εργοστάσια Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Πολιτική

16:0204/03

Ισχυρός σεισμός στη Nέα Ζηλανδία Διεθνή

16:0004/03

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: Ποδήλατο, περπάτημα και… πικνίκ (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:5304/03

Απορριπτική η εισαγγελική πρόταση προς το αίτημα Κουφοντίνα για αναστολή εκτέλεσης της ... Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5004/03

ΠΟΥ: Αύξηση νέων κρουσμάτων COVID στην Ευρώπη μετά έξι εβδομάδες μείωσης Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

15:4804/03

Θεοχάρης – ΠΟΞ: Καλύτερο το 2021 για τον τουρισμό Ελλάδα ,Πολιτική ,Τουρισμός

15:4004/03

ΣΕΒΕ: Στόχος η κατάρτιση στελεχών για τις εξαγωγές Ελλάδα ,Οικονομία

15:4004/03

ΑΠΘ: Πλατφόρμα τηλεϊατρικής για υποβοήθηση ατόμων με προβλήματα όρασης Θεσσαλονίκη ,Υγεία

15:3504/03

Κούγιας για τη νέα μήνυση κατά Λιγνάδη: Θα απαντήσουμε με μήνυση Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:3004/03

Ένας χρόνος χωρίς… Τούμπα Αθλητισμός

15:2004/03

To Film Office της ΠΚΜ στο διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ “Film O’Clock International Fes... Περιφέρειες

15:1704/03

ΟΣΕΘ: Ποδηλατικός χάρτης Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

15:1004/03

Στοίχημα: Φιλοξενούμενοι σε combo με 1.67 Αθλητισμός

15:0604/03

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με μολότοφ στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

15:0004/03

Κορωνοϊός: 1.434 πρόστιμα και 6 συλλήψεις για παράβαση των μέτρων χθες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:5304/03

Η Irini Qn για το δισκογραφικό της ντεμπούτο (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Πολιτισμός

14:5004/03

Βράβευση Σαραντάκου από παραγωγικούς φορείς Πειραιά Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

14:4904/03

Νέα καταγγελία για Λιγνάδη Κοινωνία

14:4004/03

Lockdown: Στο 60% η τηλεργασία στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου Δήμοι ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:3004/03

Σακελλαροπούλου: Oι ανισότητες δεν ανατρέπονται από τη μια μέρα στην άλλη Κοινωνία ,Πολιτική

14:2904/03

Παναγιώτου: Στόχος να αναδειχτεί η Θεσσαλονίκη πόλος καινοτομίας (ΗΧΗΤΙΚΟ) Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

14:2004/03

Στοίχημα. Αρης – Ολυμπιακός στο 2.41 Αθλητισμός

14:1804/03

ΟΕΕΘ: Στο «βαθύ κόκκινο» 50.000 επιχειρήσεις Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

14:1004/03

ΙΣΝ: Δωρεά στο ΕΚΑΒ 2 νέα ελικόπτερα αξίας €10,1 εκατομμυρίων Υγεία

14:1004/03

Επιστολή αδελφού του Κωστή Περατικού για Κουφοντίνα: Μόνο ένας δειλός σκοτώνει πισώπλατα Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0804/03

Ενας στους τρεις εργαζόμενους θέλει να αλλάξει δουλειά Διεθνή ,Κοινωνία ,Οικονομία

14:0304/03

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για ληστείες και κλοπές Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:0004/03

Διαδικτυακή εκδήλωση: «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό: Στείλε το δικό σου μήνυμα» Κοινωνία ,Παιδεία

13:5504/03

Νίτσας: Ίσως είναι το τελευταίο ολικό lockdown (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4504/03

Θεσ/νίκη: Μουσικό δρώμενο από φοιτητές στο συλλαλητήριο (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:4504/03

Σπουδαία διεθνής αναγνώριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Παιδεία

13:3704/03

Β. Ελλάδα: Οι Covid-Free περιοχές που βάφτηκαν σε μια νύχτα «κόκκινες» Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

13:3004/03

Άρης: Το… πλάνο για να περάσει στα ημιτελικά Αθλητισμός

13:3004/03

Αυξήσεις σε 250.000 συντάξεις – Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση Κοινωνία ,Οικονομία

13:2004/03

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:1504/03

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του εμβολίου Sputnik V από τον ΕΜΑ Διεθνή ,Κορωνοϊός

13:0404/03

Παρασκευής: Νέα μέτρα αν χρειαστεί – Τι αποκάλυψε για τα εμβόλια (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:0004/03

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Ηλεκτρονικά αιτήσεις απαλλαγής δημοτικών τελών για επιχειρήσεις σ... Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

12:5604/03

Πελώνη: Βασικός στόχος ο περιορισμός της κινητικότητας Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:4504/03

Μητσοτάκης: Ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και το ΕΣΥ Χωρίς κατηγορία

12:3104/03

Θεσσαλονίκη: Αύξηση 50% στο ιϊκό φορτίο των λυμάτων Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3004/03

Δείτε LIVE την ενημέρωση από την Αρ. Πελώνη Πολιτική

12:2904/03

Αναρτήσεις πρωθυπουργού: Συνεχίζουμε οργανωμένα και με σχέδιο Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:1904/03

Θεσ/νίκη: Έκρηξη σε διαμέρισμα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:1804/03

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα έκτακτα μέτρα Ελλάδα ,Κοινωνία

12:0104/03

Alumil: Γιορτή της Αρχιτεκτονικής το «ArXellence 2» Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0004/03

Λάρισα: Θολότητα νερού – Δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού Κοινωνία

12:0004/03

Νοτοπούλου: Προτεραιότητα η επιβίωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

11:5704/03

Νέος μετασεισμός τώρα στην Ελασσόνα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:4504/03

Κρυμμένα σε… άτρακτο αεροσκάφους 400 κιλά κοκαΐνης! Διεθνή

11:3304/03

Θεσσαλονίκη: Στην ουρά για rapid test (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3204/03

Ολοκληρωμένες σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής στο Ευρωπαϊκό ... Διεθνή ,Παιδεία

11:3004/03

«Τρίζει» το αήττητο του Τούχελ, απόδοση άνω του διπλασιασμού στον Βόλο Αθλητισμός

11:2704/03

Πρόστιμο σε βουλευτή της ΝΔ για παράβαση των μέτρων Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:1504/03

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων Αθλητισμός

11:0604/03

Καράογλου: Ψηφιακό… τσίκνισμα και… rebranding στα social media (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά

11:0004/03

Καρανίκας: Η αγορά ελπίζει σε… «ανάσταση» το Πάσχα Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Οικονομία

11:0004/03

Lockdown: Διευκρινίσεις για μετακινήσεις με κωδικό 6 Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

10:4504/03

Ντόρα Μπακογιάννη σε Δρίτσα: Ως εδώ! Ο Εμφύλιος τελείωσε Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

10:3004/03

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας: Εξετάζεται σήμερα το αίτημα Κουφοντίνα Κοινωνία

10:2004/03

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με στρατιωτικό όχημα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:1604/03

Σταϊκούρας: 1,2 δισ. κοστίζει το νέο lockdown Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

10:1504/03

Space X: Εξερράγη και ο τρίτος υπό δοκιμή πύραυλος Starship Διεθνή ,Τεχνολογία

10:0104/03

ΕΒΕΘ: Αίτημα για το χονδρεμπόριο ένδυσης και υπόδησης Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

10:0004/03

Συλλυπητήρια ΝΔ για την απώλεια του Ν. Καλλέ Πολιτική

09:4504/03

Συμβάσεις Εργασίας: Διευκρινίσεις για τις επιχειρήσεις Κοινωνία ,Οικονομία

09:4304/03

Στο «βαθύ κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Κλειστά καταστήματα και μειωμένη κίνηση (ΦΩΤΟ-... Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3504/03

Μητσοτάκης: Το τελευταίο εμπόδιο πριν φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

09:3004/03

Συνεχίζονται και σήμερα τα δωρεάν rapid test στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:1504/03

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τις αναστολές Μαρτίου Κοινωνία

09:0004/03

Σεισμός: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτίρια των πληγεισών περιοχών Κοινωνία ,Σημαντικά

08:4704/03

Μια συγκέντρωση φοιτητών σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:4504/03

Στη Λέσβο ο διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου Athena Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

08:3004/03

Έλληνας από την Κίνα στο Grtimes: Πώς οι Κινέζοι ξεφορτώθηκαν τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

08:1504/03

Διακοπή νερού σήμερα στα Κωνσταντινοπολίτικα Θεσσαλονίκη

08:1404/03

Συναγερμός στο Ταζ Μαχάλ – Εκκενώθηκε μετά από απειλή για βόμβα Διεθνή

08:0004/03

Η καλύτερη μαρινάδα για τα ψητά της Τσικνοπέμπτης Ελλάδα

07:5904/03

Χειροπέδες στα μέλη σπείρας διαρρηκτών- Χτυπούσαν με τη… μέθοδο της αναρρίχησης! Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4504/03

Sani/Ikos: Ασυγκράτητοι οι Βρετανοί- ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:3304/03

Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση με γκαζάκι σε είσοδο πολυκατοικίας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3004/03

Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη, περασμένα μεγαλεία… (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:1504/03

Σε ισχύ από σήμερα αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

07:0504/03

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

07:0004/03

O καιρός σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ