«Είμαστε στον αέρα!»

«Είμαστε στον αέρα!»

Της Μαρίας Σαμολαδά, δημοσιογράφου και Γενικής Διευθύντριας του GrTimes.gr

Το GrTimes.gr είναι η νέα ηλεκτρονική, οικονομική και πολιτική, εφημερίδα που έχει στο επίκεντρό της την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη άμεσης, έγκυρης και αξιόπιστης καταγραφής και ανάλυσης των ειδήσεων, αποφασίσαμε τη δημιουργία του GrTimes.gr

Στόχος μας η αμερόληπτη δημοσιογραφία, η οποία σέβεται και τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας και συγχρονίζεται με τους γρήγορους ρυθμούς της τεχνολογίας. Στόχος μας είναι ο σεβασμός στον αναγνώστη.

Με επίκεντρο την ανάπτυξη, αναλύουμε τους οικονομικούς και πολιτικούς όρους που την επηρεάζουν, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην «επόμενη μέρα».

Το GrTimes.gr είναι η ενημέρωση του αύριο, σήμερα!

Διαβλέποντας το μέλλον και με την παραδοχή ότι η χρήση του διαδικτύου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας όλων, τόσο ως επιλογή επικοινωνίας όσο και ενημέρωσης,  εμείς βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά.

Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας , σε μία χωρίς γεωγραφικά και χρονικά όρια δραστηριότητα, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο συνδυασμό γραπτού λόγου και οπτικοακουστικού υλικού, με τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης Web TV με πρωτότυπες τηλεοπτικές παραγωγές του GrTimes.gr.

Στο GrTimes, το τηλεοπτικό διαδικτυακό πρόγραμμα, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους αναγνώστες – θεατές να εντοπίσουν την εκπομπή που θα τους κινήσει το ενδιαφέρον και θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν καινούριους κόσμους.

Έχοντας εργαστεί σε όλες τις μορφές του Τύπου, ηλεκτρονικό και έντυπο, τα τελευταία 19 χρόνια και έχοντας συνεργαστεί με πολλούς συναδέλφους, οφείλω να παραδεχτώ ότι η συντακτική ομάδα του GrTimes.gr ξεχωρίζει, καθώς αποτελείται τόσο από έμπειρους και καταξιωμένους δημοσιογράφους όσο και από νεότερους, δημιουργώντας ένα αμάλγαμα προσωπικοτήτων καλύπτοντας το ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Όταν μου προτάθηκε να αναλάβω τη «γενική διεύθυνση» του σοβαρού αυτού εγχειρήματος, η πρόκληση ήταν μεγάλη, τόσο μεγάλη όσο και η αγάπη και αφοσίωσή μου στο επάγγελμα, που προτιμώ να του αποδίδω τον χαρακτηρισμό που του αρμόζει, δηλαδή του λειτουργήματος.

Εξίσου μεγάλη, είναι η ευθύνη απέναντι σε όλους εσάς, καθώς σε αυτή την προσπάθεια πιστεύουμε ότι πρέπει να είστε συνοδηγοί και συνοδοιπόροι.

Επιθυμία μας είναι να αναπτύξουμε μία αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας και εμπιστοσύνης, μέσω της οποίας θα μπορούμε να καταγράφουμε και να αναδεικνύουμε τόσο τα προβλήματα όσο και τις καλές ειδήσεις που συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Από την πλευρά μας, εργαζόμαστε αγόγγυστα καλύπτοντας τα γεγονότα με φυσική παρουσία και μεταδίδοντας την πληροφορία με ψυχραιμία αλλά και ανεπηρέαστοι από ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και εξαρτήσεις. Είμαστε παντού, με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας του GrTimes.gr υπήρξαν γεγονότα κοινωνικού ενδιαφέροντος, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και σε ορισμένες περιπτώσεις δίχασαν την κοινωνία, σε μια χρονική συγκυρία που η ομοψυχία είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.

Γεγονότα που δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν όλα να αναλυθούν σήμερα και σε αυτή την πρώτη μας επαφή. Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένη να τοποθετηθώ επιγραμματικά σε ορισμένα μόνο από αυτά και πάντοτε με ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Κωνσταντίνος Κατσίφας

Ο 35χρονος που έχασε την ζωή του με ένα όπλο στο χέρι στους Βουλιαράτες, χτυπημένος από πυρά των Αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων, μπορεί να ήταν ακραίος, μπορεί να ήταν ψυχικά ασθενής, μπορεί να ήταν υπόδικος, μπορεί να ήταν οτιδήποτε, μπορεί να μην ήταν και τίποτα.

Σίγουρα όμως ήταν άνθρωπος.

Η τραγικότητα του συμβάντος εντοπίζεται μετά από την ίδια την πράξη.

Αναφέρομαι στην απροκάλυπτη εκμετάλλευση, για ακόμη μία φορά, από ακραία στοιχεία που αναζητούν τρόπους συσπείρωσης και πόρωσης, τρόπους δημιουργίας εντυπώσεων και φυσικά αναφέρομαι και στον «κανιβαλισμό» που υπέστη μάνα και νεκρός γιος…πάνω από το νεκρικό κρεβάτι

Το θέμα δεν αναπτύσσεται σε λίγες γραμμές, ούτε βεβιασμένα, καθώς οι προεκτάσεις αλλά και οι αφετηρίες είναι πολυσύνθετες, αφήνοντας τα περιθώρια στον καθένα να τα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Ένθεν κακείθεν.

Ένα μόνο κρατήστε.

Για τη μάνα το παιδί της είναι ό,τι πιο πολύτιμο, μοναδικό και αναντικατάστατο έχει…

Επιθέσεις σε αστυνομικούς

Είναι σχεδόν δικαιολογημένη η οργή και ο θυμός πολλών για τη ζωή που βιώνουν.

Ωστόσο, ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τι πράττει ο ίδιος για να την αλλάξει, πριν ρίξει την ευθύνη, την πέτρα, τη μολότοφ, σε έναν άλλον άνθρωπο.

Γιατί και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι… μην ξεχνάτε ότι δεν θα αλλάξει κάτι αν τραυματιστεί ή αν σκοτωθεί ένας ένστολος σε ώρα υπηρεσίας.

Πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.

Μεταναστευτικό

Μπορεί να «διαλύθηκε» η Ειδομένη, όμως τα σχεδόν καθημερινά τροχαία ατυχήματα έως δυστυχήματα στις εθνικές ή επαρχιακές οδούς της Β.Ελλάδας, με οχήματα που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε, απλώς οι διακινητές βρήκαν άλλον «δρόμο»…

Επίσης, είναι τόσο εμφανής η αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης… που αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά και ας μην κάνει κρότο.

Τα «σιγανά ποταμάκια» να φοβάστε…

ΥΓ: Πιστέψατε ότι δεν θα είχε υστερόγραφα;

ΥΓ1: Όλα τα θέματα, θα αναπτυχθούν όπως τους αρμόζει, με ψυχραιμία και με μπούσουλα την κοινή λογική.

ΥΓ2: Ευχαριστώ Άννη, Αλέξη, Όλγα, Έλενα, Θανάση, Βαγγέλη, Φιλία, Βαγγέλη, Αννίτα, Βαγγέλη, Μαρία, Γιώργο, Γιώργο, Δημήτρη, Παντελή, Ανέστη (ορισμένοι μόνο από την ομάδα του GrTimes.gr) Χωρίς εσάς δεν θα ήταν το ίδιο…

ΥΓ3: Ευχαριστώ όλες τις σημαντικές προσωπικότητες που μας εμπιστεύθηκαν να φιλοξενήσουμε τις απόψεις τους κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή.

ΥΓ4: Αγαπάμε την πολυφωνία με σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

ΥΓ5: Καλή μας αρχή! «Είμαστε στον αέρα»! Η ενημέρωση του αύριο, σήμερα. GrTimes.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top