Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και κυρώσεις στην Τουρκία

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και κυρώσεις στην Τουρκία
Άποψη, Άρθρα   | 26/11/2020 | 16:50

Του Σίμου Ανδρονίδη υποψήφιου διδάκτορα στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου, θα είναι αυτό που θα αποφασίσει για την επιβολή (ή μη) ενός πακέτου κυρώσεων προς την Τουρκία, για την ανάπτυξη μίας σειράς επιθετικών ενεργειών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με άμεσους αποδέκτες την Ελλάδα[1] και την Κυπριακή Δημοκρατία. [2]

Μεταβαίνουμε λίγο πίσω χρονικά, για να αναφέρουμε πως στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου, οι χώρες-μέλη αποφάσισαν να μην  προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων, δίδοντας χώρο και χρόνο στην Τουρκία με ορίζοντα την συνάντηση των μελών του ευρωπαϊκού συμβουλίου τον προσεχή Δεκέμβριο. Η απόφαση του Οκτωβρίου που κατέληξε στην μη ενεργοποίηση κυρώσεων προς  την Τουρκία, άπτεται μίας σειράς παραγόντων που αθροιζόμενες μαζί, συγκροτούν το πλέγμα των ευρω-τουρκικών σχέσεων εν ευρεία εννοία.

Ως προς αυτό, έχουμε να κάνουμε με παράγοντες όπως είναι η συμπερίληψη και η ιδιαίτερη στάθμιση των επιμέρους εθνικών συμφερόντων ως προς την εξέλιξη και διαχείριση των ευρω-τουρκικών σχέσεων (βλέπε Μεταναστευτικό), η προσέγγιση της Τουρκίας ως δυνητικού εταίρου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την οποία, αφενός μεν δύνανται να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που ωθεί στο να παραμείνει το ‘παράθυρο ανοιχτό,’ και τελευταίο άλλο όχι έσχατο, η απουσία μίας ξεκάθαρης ευρωπαϊκής στρατηγικής όσον αφορά την παρουσία και το εύρος παρέμβασης της Ένωσης σε περιοχές με τις οποίες συνορεύουν χώρες-μέλη της Ένωσης.

Και πέραν της Τουρκίας, στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η Ρωσία, σε ένα σημείο όπου και αναδεικνύεται μία σειρά εθνικών προτιμήσεων, που θέλει άλλες χώρες να επιθυμούν μία σκληρότερη στάση[3] απέναντι στην Τουρκία (αλλά και στην Ρωσία), και άλλες να κινούνται προς την κατεύθυνση επίτευξης μίας λειτουργικής εξισορρόπησης για την αποτελεσματικότερη  διαχείριση αυτών των σχέσεων. Και τα τελευταία χρόνια, ζήτημα επιβολής κυρώσεων τέθηκε για αυτές τις δύο χώρες, άμεσα.

Για την Ρωσία το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, και για την Τουρκία μετά από την εκδήλωση μίας σειράς επιθετικών ενεργειών προς χώρες-μέλη, όπως η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία, και δευτερευόντως η Γαλλία, εάν συμπεριλάβουμε στην ανάλυση μας την άρνηση Τουρκικού σκάφους και κατ’ επέκταση της Τουρκία, να δεχθεί έλεγχο από Γαλλικό πολεμικό πλοίο στα πλαίσια της περιπολίας του στη Μεσόγειο, που είχε ως στόχο την διασφάλιση της τήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, εμπάργκο που προέκυψε μετά την Διάσκεψη του Βερολίνου, το 2019. Κατηγοριοποιώντας τα παραπάνω, θα επισημάνουμε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (ευρωπαϊκός θεσμός)  συν-υπολογίζοντας την στάση των χωρών-μελών, ένα βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο πλαίσιο χάραξης πολιτικής, όπως επίσης και την αντιμετώπιση της Τουρκίας ως περιφερειακού δρώντα με εμβέλεια δράσης πλέον, αποφάσισε να μην ορθώσει στεγανά δυσχεραίνοντας την όλη κατάσταση περαιτέρω.

Πλέον, εν όψει του Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως υποστασιοποιημένος θεσμικός παράγοντας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλει να αποφασίσει εάν θα μεταβάλλει (στρατηγικά) την θέση του, ιδίως από την στιγμή όπου το δίμηνο που μεσολάβησε, δεν εξελίχθηκε εν κενώ, ή αλλιώς, δεν υπήρξε κενό συμβάντων. Αντιθέτως, θα λέγαμε πως η Τουρκία συνέχισε να εκφράζει εμπρόθετα την στρατηγική ανάδειξης ζητημάτων[4] που εν προκειμένω, συνδέονται με το σύστοιχο πεδίο των Ελληνο-τουρκικών, Τουρκο-κυπριακών, και των ευρω-τουρκικών σχέσεων, στο σημείο όπου ως σημείο τομής δύναται να διακρίνουμε μία εξέλιξη που σχετίζεται με το Κυπριακό ζήτημα.

Και λέγοντας κάτι τέτοιο, αναφερόμαστε στις εξελίξεις που προέκυψαν μετά την πραγματοποίηση των εκλογών στην τουρκο-κυπριακή κοινότητα, την ανάδειξη του Ερσίν Τατάρ στην προεδρία, και την προβολή-κατάθεσης της επιλογής των δύο χωριστών κρατών. Επιλογή που τονίσθηκε και από τον πρόεδρο Ερντογάν κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Το εγχείρημα της αποστασιοποίησης από την επιλογή της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, έτσι όπως έχει εκφρασθεί ιστορικά, και με βάση ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), και της επιλογής της ‘λύσης’ των δύο κρατών, νοηματοδοτείται ως προωθημένο εγχείρημα μίας μεταγενέστερης επικύρωσης και κεφαλαιοποίησης αυτού που η Τουρκία αποκαλεί ‘κεκτημένο,’ ήτοι την εισβολή και κατοχή ενός μεγάλου μέρους της νήσου, στα 1974. Και ενέχει ενδιαφέρον το εάν το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα επανεξετάσει την στάση του υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στην Κύπρο. Τα δύο ξεχωριστά κράτη (επισημοποίηση της διχοτόμησης), για την Τουρκία και την νέα Τουρκοκυπριακή ηγεσία, αποτελούν απότοκο των ‘διαφορών’ μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Παραπομπές:

[1] Παραπέμποντας στους Sandholtz και Stone Sweet, θα υπογραμμίσουμε πως οι δύο χώρες (Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία), επικεντρώνονται «στην ευρωπαϊκή λήψη αποφάσεων για  την επίλυση ζητημάτων διεθνών εξωτερικοτήτων στις πολιτικές (international policy externalities)». Βλέπε σχετικά, Sandholtz W., & Stone Sweet A., (επιμ.), ‘Εuropean integration and supranational governance,’ Oxford, Oxford University Press, 1998, σελ. 6.

[2] Ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία που άσκησε μεγαλύτερη πίεση, διπλωματικά, όσον αφορά την δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, προσδιορίζοντας το όλο ζήτημα με τους επι-γενόμενους όρους της κλιμάκωσης των επιθετικών ενεργειών από πλευράς Τουρκίας, και της όρθωσης φραγμού σε αυτή την κλιμάκωση, και δη ευρωπαϊκού φραγμού. Άρα, ήταν η δυνατότητα επιβολής των κυρώσεων που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας ‘φραγμός’ στις πολιτικές της Τουρκίας και με φόντο την Κυπριακή Δημοκρατία.

[3] Θιασώτες μίας σκληρότερης, ενίοτε, στάσης, απέναντι στη Ρωσία, είναι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία που εισήχθησαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεγάλο ‘κύμα’ της διεύρυνσης του 2004.

[4] Ένα ζήτημα που από την Τουρκία αναδεικνύεται την τελευταία περίοδο, είναι το Καστελόριζο και η παρεμβολή του σε μελλοντική συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δύναται να εντοπίσουμε μία ουσιώδη διαφορά μεταξύ των δύο προσεγγίσεων. Ενώ η Ελλάδα δίδει  έμφαση στις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου (καταστατικός πυρήνας του Δικαίου), που αποδίδει επήρεια ως προς την χάραξη και οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε νησιά και νησίδες, η δε Τουρκική ερμηνεία σημασιοδοτεί την δυνατότητα ή της της πρακτικής εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, που θεωρεί το Καστελόριζο λόγω μεγέθους, ασύμβατο με την απόδοση αυξημένης επήρειας θαλασσίων ζωνών στην Ελλάδα και συνακόλουθα, με την ίδια την πραγματικότητα (‘σύγκρουση’ δικαίου και πραγματικότητας), η οποία και θέλει την Τουρκία να ‘δικαιούται’ έξοδο στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, λόγω και της μεγάλης ακτογραμμής της.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5915/01

Κορωνοϊός-Γαλλία: Αυστηροί κανονισμοί για τα τεστ στους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5015/01

Βρετανία: Πάνω από 55.760 νέα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4015/01

Πρόεδρος Φιλιππίνων: Η προεδρία δεν είναι δουλειά για μια γυναίκα Διεθνή

23:3015/01

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι νεκροί Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2315/01

Δύο συλλήψεις για την άγρια επίθεση σε σταθμάρχη Κοινωνία ,Σημαντικά

23:2015/01

ΗΠΑ: Τι προβλέπει το σχέδιο Μπάιντεν για ανάκαμψη της οικονομίας Διεθνή

23:1015/01

Ανοικτός ο δρόμος Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου Δήμοι

23:0015/01

Πέθανε ο συνιδρυτής των New York Dolls, Σιλβέιν Σιλβέιν Διεθνή

22:5215/01

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Γρήγορη και εντατική έρευνα για τις νέες μεταλλάξεις Κορωνοϊός

22:5015/01

Βραζιλία-Covid-19: 1.131 θάνατοι σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4515/01

Φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας προκάλεσαν άγνωστοι στη Δυτική Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

22:4015/01

Δεύτερη στην Ευρώπη η Κύπρος στη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:3015/01

Κορωνοϊός: Μερική άρση απαγορεύσεων στην Ιταλία Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2015/01

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκε διεθνές κύκλωμα νοθείας βενζίνης Κοινωνία

22:1015/01

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Ολλανδίας Διεθνή

22:0315/01

Εξαδάκτυλος: Ξεπερνούμε το 2ο κύμα, δεν το ξεπεράσαμε Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:0015/01

Αυστρία: Εξαιρείται η Ελλάδα ως «ασφαλή χώρα» από την ταξιδιωτική προειδοποίηση Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:5015/01

Πέθανε ο πρώην προσωπικός γιατρός του Τραμπ Διεθνή

21:4015/01

ΟΗΕ: Καταστροφική η υπερθέρμανση του πλανήτη τον 21ο αιώνα Περιβάλλον

21:3015/01

Ηλεία: Γιος τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του Κοινωνία

21:2015/01

Δ. Παύλου Μελά: Βιβλία με παράδοση κατ’ οίκον Δήμοι

21:1015/01

Πρόεδρος ΕΕΑ για λιανεμπόριο: Θετική εξέλιξη – Οι καταναλωτές να επιλέγουν καταστ... Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

21:0815/01

Τουρκία: Νavtex στο Αιγαίο για ένα χρόνο Διεθνή ,Ελλάδα ,Σημαντικά

21:0015/01

Τσαβούσογλου: Ερντογάν και Μακρόν ξαναρχίζουν τον διάλογο Διεθνή

20:5015/01

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για ηλικιωμένους Δήμοι ,Κοινωνία

20:4015/01

Τραμ: Ξεκινούν την Τετάρτη τα δρομολόγια προς ΣΕΦ Κοινωνία

20:3015/01

Τον «τσάκωσαν» με 350 πακέτα λαθραία τσιγάρα Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

20:2015/01

Τεχνητή κατάκλυση 6.000 στρεμμάτων στο Πύθιο Διδυμοτείχου Β.Ελλάδα

20:1015/01

Με μεγάλη συμμετοχή τα rapid tests στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη Δήμοι ,Κορωνοϊός

20:0315/01

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0015/01

ΠΚΜ: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες Περιφέρειες

19:5015/01

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε τον Νοέμβριο Διεθνή

19:4915/01

Εστίαση: Το 1/3 των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη απειλούνται με λουκέτο Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:4015/01

Συνάντηση Κατσαφάδου – Μώραλη Δήμοι ,Κοινωνία

19:3215/01

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου Κοινωνία

19:3015/01

Συγχαρητήρια 30 υπουργών αθλητισμού στον Λ. Αυγενάκη Αθλητισμός ,Πολιτική

19:2015/01

Λαγκαδάς: Rapid tests σε επαγγελματίες από το ΕΕΘ Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

19:1015/01

Κρήτη: Πλησιάζουν τα 21 εκατ. οι αποζημιώσεις για την κακοκαιρία του Νοεμβρίου Ελλάδα

19:0015/01

Βαρτζόπουλος: Επέκταση Aλιευτικής Ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια Αγροτική Οικονομία ,Βουλή

18:5015/01

Στουρνάρας: «Κόκκινα» δάνεια μετά την πανδημία Ελλάδα ,Οικονομία

18:4215/01

Σκληρό lockdown σε Αχαρνές με εντολή Χαρδαλιά Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:4015/01

ΕΕ: Ανησυχία λόγω καθυστερήσεων παραδόσεων του εμβολίου Pfizer Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:3915/01

Μήνυμα Ζορπίδη για την επαναλειτουργία της αγοράς Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

18:3015/01

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Ν. Μηταράκη στον Έβρο Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:2915/01

Ποια καταστήματα ανοίγουν και με ποιες προϋποθέσεις από Δευτέρα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

18:2015/01

Η απάντηση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ΕΕ ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:1615/01

Παπαευαγγέλου: Ανάγκη να προχωρήσουμε και να μην βρισκόμαστε σε συνεχές lockdown Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

18:1015/01

Μάτι: Επαναφέρεται το αίτημα για άσκηση κακουργηματικής δίωξης Κοινωνία

18:0015/01

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:5915/01

Χάρτης κρουσμάτων: Πρώτη η Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:5015/01

Κορωνοϊός: 610 κρούσματα σήμερα, 319 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:4915/01

Θεσσαλονίκη: Παράνομη χωματερή «ντροπή» στη Δυτική είσοδο(ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

17:4115/01

Επιβεβαίωση Μητσοτάκη για κανονικό άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα Βουλή ,Ελλάδα ,Οικονομία

17:4015/01

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ στο 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού και στο ΚΕΕΔ Ελλάδα

17:3015/01

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αποθήκη ρουχισμού (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:2515/01

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν τα λύματα για κορωνοϊό για τις ημέρες των εορτών Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:2015/01

Κίνα: 144 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:1015/01

NASA: Τέλος οι γεωτρήσεις στον Άρη για τον τυφλοπόντικα του InSight Διεθνή

17:0015/01

Ξέχασε το μόλις 1 έτους παιδί της στο κρύο στους -32 βαθμούς Κελσίου Διεθνή

16:5015/01

Δήμος Αριστοτέλη: Αναβαθμίζεται η πρόσβαση από Ιερισσό προς Ξηροποτάμι Δήμοι

16:4015/01

H Amazon Web Services ανοίγει γραφείο στην Ελλάδα Επιχειρήσεις

16:3015/01

Δ. Ωραιοκάστρου: Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2015/01

ΕΚΤ: Κίνδυνος για το ενεργητικό των τραπεζών μετά την άρση των μέτρων στήριξης Διεθνή ,Οικονομία

16:1515/01

Δ. Κουτσούμπας: Για την προστασία της υγείας χρειάζεται αγώνας διαρκείας Χωρίς κατηγορία

16:1015/01

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί καν τα επιδημιολογικά στοιχεία Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:0915/01

Γ. Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Βουλή ,Κόμματα ,Πολιτική

16:0015/01

ΣτΕ: Ακυρώθηκε η μεταφορά του καζίνο από την Πάρνηθα στο Μαρούσι Ελλάδα

15:5915/01

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Γενικολογίες που θα ταίριαζαν σε έκθεση παιδιού γυμνασίου Θέματα GR Times ,Πολιτική

15:5415/01

Ανοίγει το λιανεμπόριο με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και αποστάσεις Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

15:5315/01

Εμβόλιο: Η Pfizer ειδοποιεί για μείωση των παραδόσεων στην Ευρώπη Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

15:5015/01

Μ. Παγώνη: Άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων με συχνά rapid test Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:4615/01

Φ. Γεννηματά: Όχι άλλα λάθη. Κοστίζουν ανθρώπινες ζωές Βουλή ,Κόμματα ,Κορωνοϊός

15:4115/01

Δείτε LIVE την Δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή Βουλή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:4015/01

ΒΕΑ: Αποκλείονται 10.000 βιοτέχνες από τη δράση «e-ΛΙΑΝΙΚΟ» Κορωνοϊός ,Οικονομία

15:3015/01

ΕΦΚΑ: Πότε θα επιστραφούν οι μειώσεις συντάξεων στους κληρονόμους των θανόντων συνταξιο... Κοινωνία ,Οικονομία

15:2015/01

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα Κοινωνία

15:1815/01

Δ. Θεσσαλονίκης: Σε ετοιμότητα για τον χιονιά Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

15:1615/01

Αύριο στον Έβρο ο Μηταράκης – «Να μην επεκταθεί το ΚΥΤ μεταναστών» Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

15:1115/01

Δείτε την Δευτερολογία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή (VIDEO) Βουλή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:1015/01

Διαθέσιμα προς πώληση τα επετειακά προϊόντα με το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Ελλάδα

15:0015/01

Σε 24ωρη επιφυλακή ο μηχανισμός του Δ. Θεσσαλονίκης – Έκτακτη δομή για άστεγους Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

14:5115/01

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παρατείνεται η προθεσμία των αιτήσεων Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

14:5015/01

Κορωνοϊός: 1.395 παραβάσεις και 6 συλλήψεις Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

14:4115/01

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ενόψει της κακοκαιρίας Κοινωνία

14:4115/01

Δ. Μακεδονία: Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

14:3515/01

Ηράκλειο: Μια ακόμα σύλληψη για την εξαφάνιση της 17χρονης Κοινωνία

14:3415/01

LifeASTI: Με «υπογραφή» ερευνητών του ΑΠΘ, καινοτόμος εφαρμογή για την Αστική Θερμική Ν... Ελλάδα ,Επιστήμη ,Θέματα GR Times

14:3215/01

«Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τους λοιμωξιολόγους Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

14:3015/01

Κορωνοϊός: Αποζημίωση ειδικού σκοπού για καλλιτέχνες Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

14:3015/01

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και απόπειρα κλοπής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:2015/01

Δένδιας: Η Ελλάδα σε οποιαδήποτε συζήτηση δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο Πολιτική

14:1015/01

Θεοδοσάκης: Αναγκαία η επιχορήγηση εμπόρων και επαγγελματιών (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:0915/01

Δίωξη σε 40χρονο για ληστείες καταστημάτων Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:0815/01

Καλαφάτης: «Η κυβέρνηση δεν βάζει σε ζύγι την ανθρώπινη ζωή» Κοινωνία ,Πολιτική

14:0015/01

Γαλλία: Φυλάκιση 4 μηνών σε διανομέα Διεθνή

13:5615/01

Κ. Μακεδονία: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Πότε θα χιονίσει Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5515/01

Ερντογάν: Ειμαι θετικός σε συνομιλίες με τον Μητσοτάκη Διεθνή

13:5215/01

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας (LIVE) Βουλή ,Πολιτική

13:5015/01

Στοχευμένοι έλεγχοι στην Κ. Μακεδονία – 1183 τροχονομικές παραβάσεις σ’ ένα... Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4715/01

Λάτσιο – Ρόμα. Η πολιτική πίσω από το Derby della Capitale Αθλητισμός

13:4015/01

Τσίπρας: Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Βουλή ,Πολιτική

13:3515/01

Άνοιξε ο δρόμος Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου – Σε ποια σημεία χρειάζεται προσοχή Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3315/01

Χαλκιδική: «Δεν προκύπτει ότι είμαστε στο κόκκινο» – Αντιδρούν οι Δήμαρχοι Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

13:3015/01

Έγκλημα στο Χαλκιόπουλο: Δυο γείτονες και ο ανιψιός των ηλικιωμένων οι ύποπτοι της δολο... Κοινωνία

13:1515/01

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για βιαιοπραγίες σε βάρος εργαζομένων Πολιτική

13:1015/01

Μεγάλες Επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την ανάπτυξης της Αγοράς του Φυσικού Αερίου Επιχειρήσεις

13:0715/01

Βλαχογιάννης: Η αναζήτηση νέου χώρου θα σημάνει τον «θάνατο» της ΔΕΘ (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:0015/01

Μείωση ενοικίου: Επεκτείνεται και τον Φεβρουάριο – Ποιους αφορά Κορωνοϊός ,Οικονομία ,Πολιτική

12:5915/01

Μητσοτάκης: Στα 500 ευρώ το πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:5115/01

«Φοιτητές ξανά» βροντοφώναξαν μέσα σε αμφιθέατρο του ΑΠΘ (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:4515/01

Θεσσαλονίκη: Στοχευμένοι έλεγχοι από την ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3015/01

Έκλεισε ο Ισθμός της Κορίνθου λόγω κατολίσθησης (VIDEO) Ελλάδα

12:1515/01

Η εξήγηση Μόσιαλου για τους 23 θανάτους στη Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό Κορωνοϊός

12:1115/01

Προχωρά η αναβάθμιση του Ε.Α.Κ. Σταυρούπολης Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ