του Θεόδωρου Α. Παπαδόπουλου

Υποκλοπές, εξεταστικές, δημοσκοπήσεις και Μητσοτάκης. Όλοι όσοι δεν είναι μαζί του αυτή την εποχή, είναι εναντίον του και όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει όχι απλά να αντέχει άλλα και να επανακάμπτει και να ξεφεύγει από την δίνη των τελευταίων μηνών.

Ο πρωθυπουργός είναι η αλήθεια ότι στο ξεκίνημα της κρίσης των υποκλοπών πιέστηκε αρκετά και βρέθηκε απολογούμενος “θυσιάζοντας” παράλληλα τον στενότερο και για πολλούς σημαντικότερο συνεργάτη του, τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Όμως αυτό το διάστημα φαντάζει πλέον μακρινό και η ατζέντα έχει αλλάξει όσο και αν προσπαθούν ορισμένα κέντρα συν το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσουν την συζήτηση γύρω από τις υποκλοπές.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κατέγραψαν ακριβώς αυτή την πραγματικότητα και έδωσαν τεράστιο προβάδισμα στους κρίσιμους τομείς της καταλληλόλητας πρωθυπουργού και της παράστασης νίκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου και των δηλώσεων του σχετικά με τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου έκαναν άλλο ένα “δώρο” στη Νέα Δημοκρατία άλλα και στο ΠΑΣΟΚ καθώς με τέτοιες δηλώσεις η δυσπιστία απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλώνει.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο επίμαχο θέμα των δημοσκοπήσεων καλό είναι να γίνουμε όλοι λίγο περισσότερο προσεκτικοί σχετικά με τις αναφορές μας σε αυτές. Ειδικά οι πολιτικοί που “πιέζονται” από αυτές. Γιατί μπορεί να αναθεματίζει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα τις δημοσκοπήσεις όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάνε στην Κουμουνδούρου ότι πριν τις εκλογές του 2019 φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ δημοσίευαν πληροφορίες ότι η διαφορά είναι στις 2 μονάδες και άλλα τέτοια τα οποία ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις σχεδόν όλων των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, η σταθερή τηλεφωνία έχει ξεπεραστεί από την κινητή και το ίντερνετ και αυτό έχει τις επιπτώσεις του. Εκείνο πάντως που παραμένει χυδαίο και άθλιο είναι το πολύ παλιό “κόλπο” των πληροφοριών από δημοσκοπήσεις που τάχα έχουν κάνει ξένες πρεσβείες και τις έχουν τάχα μοιραστεί με κάποιους “ψαγμένους” τύπους που δημιουργούν ανέξοδα εντυπώσεις στον χώρο των κοινωνικών δικτύων. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα τα δούμε και πάλι αυτά δυστυχώς.

Όμως αν δούμε την εικόνα χωρίς δημοσκοπήσεις θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι αυτή την εποχή ο Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό και οι αντίπαλοι του εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται την υπεροχή του. Ο Μητσοτάκης έχει βγει από απανωτές κρίσεις χωρίς να χάσει την δυναμική του πρώτου κόμματος παρά την φθορά που αναπόφευκτα δημιουργεί η παραμονή στην εξουσία.

Η οικονομική ανάπτυξη που είχε φέτος η χώρα είναι το δικό του “αφήγημα” στον δρόμο για τις εκλογές, έναν δρόμο στον οποίο ήδη έχουμε μπει και βαδίζουμε, ενώ παράλληλα παρουσιάζει η κυβέρνηση τα επιτεύγματα της σε όλους τους τομείς με ένα ιδιαίτερα ενεργό κομματικό μηχανισμό που την υποστηρίζει.

Πολλά είναι αυτά που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα, από ψηφιακές αλλαγές στο δημόσιο, μέχρι την ταχύτατη έκδοση των συντάξεων, τα μεγάλα έργα, την αμυντική θωράκιση και την προσέλκυση επενδύσεων που θα ενισχύσουν το προφίλ του Μητσοτάκη στην προεκλογική αυτή περίοδο.

Άλλωστε η σιγουριά Μητσοτάκη φαίνεται όταν πλέον οι συνεργάτες του βάζουν στο τραπέζι και την διεξαγωγή ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς κάτι που έχουμε αρκετά χρόνια να δούμε στην χώρα μας και αυτό έχει την σημασία του γιατί ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι πλέον έχει να αναφερθεί στο έργο του και όχι μόνο σε επικοινωνιακές κορώνες ή απλά υποσχέσεις όπως θα έκανε πχ. το 2019 όταν διεκδικούσε την εξουσία. Τώρα έχουμε μια διαφορετική κατάσταση και η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κριθεί επί συγκεκριμένων πολιτικών και εκεί ακριβώς θα σταθεί ο Μητσοτάκης για να δείξει την υπεροχή του έναντι αφενός του Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου του Νίκου Ανδρουλάκη, των δύο βασικών αντιπάλων του.

Για τους αντιπάλους του Μητσοτάκη το πρόβλημα είναι ότι ο αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός είναι αρκετά κεντρώος για να τον “χτυπήσουν” από τα αριστερά την ώρα που το μεγάλο κομμάτι των αυτοπροσδιοριζόμενων ως “κεντροδεξιών” ψηφοφόρων τον εμπιστεύεται.

Οι λόγοι μπορεί να έχουν να κάνουν ακόμα και με την απουσία στα μάτια αυτού του κρίσιμου ποσοστού που αλλάζει κυβερνήσεις στην Ελλάδα, εναλλακτικής λύσης διακυβέρνησης, καθώς δίπλα στον Τσίπρα τον οποίο ο κόσμος γνωρίζει από την πρωθυπουργική του θητεία και άλλοι υποστηρίζουν άλλοι όχι έχει πλέον το Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος τώρα συστήνεται στο ευρύ κοινό και ως εκ τούτου έχει χρόνο μπροστά του μέχρι να πείσει ή όχι ότι είναι αυτός που μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία. Φυσικά αυτή η κατάσταση ευνοεί πρωτίστως τον Μητσοτάκη που “παίζει” μόνος του και έχει να αντιμετωπίσει κυρίως λάθη της δικής του κυβέρνησης και όχι τόσο την πίεση από την αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top