Η ενότητα και η πειθαρχία των Ελλήνων τους αναδεικνύει νικητές!!

Η ενότητα και η πειθαρχία των Ελλήνων τους αναδεικνύει νικητές!!
Άποψη, Άρθρα, Θέματα GR Times   | 06/04/2020 | 08:00
Του Δημήτρη Ν. Σαμαρά, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

Αν για κάτι πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες αυτήν την περίοδο, είναι για τη θέση που έχει η χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη σχετικά με τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους από τον Κορωνοϊό, covid-19.

Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο ότι αυτό το πετύχαμε ως χώρα, λόγω των πολύ έγκαιρων και αρκετά αυστηρών μέτρων που πήρε η Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας.

Πιστεύω ότι όλοι μας, ο καθένας με τον τρόπο του, οφείλουμε ένα ευχαριστώ σε αυτούς που εισηγήθηκαν αλλά και σε αυτούς που έγκαιρα αποφάσισαν την επιβολή των μέτρων που σκοπό είχαν την προστασία της δικής μας υγείας. Αυτό γίνεται πιο κατανοητό, αν δούμε (και στο διάγραμμα) τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, μεγαλύτερες αλλά και ισχυρότερες οικονομικά και τεχνολογικά όπως η γειτονική Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία, ακόμη και η παντοδύναμη Αμερική και πολλές άλλες. Δεν είναι το ζητούμενο για μένα να υποστηρίξω ότι αυτό συνέβη επειδή στην κρίσιμη θέση, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, βρέθηκε ο πολύ καλός σε όλα του κ. Τσιόρδας ή ο συγκεκριμένος και πολύ αποφασιστικός πρωθυπουργός ή η συγκεκριμένη κυβέρνηση, αλλά εκ του μέχρι τώρα πολύ θετικού αποτελέσματος, πιστεύω ότι αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας πολιτικά.

Αξίζουν, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, αλλά και σε όσους από την αντιπολίτευση στις κρίσιμες αυτές ώρες του πολέμου, κατέβασαν, όπως πρέπει να κάνει η εκάστοτε αντιπολίτευση σε καιρό πολέμου, τη σημαία της αντιπαράθεσης και εν γίνει της αντιπολίτευσης, παραμέρισαν όλες τις διαφορές τους και συντάχθηκαν όλοι κατά του κοινού αόρατου εχθρού, του κορωνοϊού covid-19, αναγνωρίζοντας μέσα από αυτήν τους την πράξη ότι έναντι όλων, προτάσσουν το καλό των πολιτών και της πατρίδας μας.

Σε αυτούς τους πολιτικούς μας,  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα επιτυχή πορεία της χώρας μας. Το ότι υπάρχουν ορισμένοι ακραίοι ίσως και γραφικοί, δεν υπάρχει λόγος να τους σχολιάσουμε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ας το ερμηνεύσουμε ότι στη κοινωνία και στη δημοκρατία συνυπάρχουμε όλοι. Άλλωστε και οι ακραίες θέσεις κάποιων είναι απαραίτητες στη δημοκρατία μας, αφενός γιατί αυτοί αυτογελοιοποιούνται και αφετέρου γιατί έτσι ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι.

Ακόμη και αν ορισμένα μέτρα, θεωρήθηκαν πολύ αυστηρά από ορισμένους της νομικής επιστήμης επειδή κατέλυσαν θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος όπως αυτές  των ατομικών ελευθεριών, της ελεύθερης μετακίνησης, του συνέρχεσθε κλπ, τελικά ο σκοπός που επέβαλε τα μέτρα αυτά, δικαιολόγησαν πλήρως την επιβολή τους, ακόμη και από κορυφαίους συνταγματολόγους.

Επίσης, σε αυτήν την κρίση ανεδείχθη ότι όλοι οι πολίτες δεν έχουμε μόνο δικαιώματα σε αυτή τη χώρα, αλλά έχουμε και υποχρεώσεις, ότι έχουμε και καθήκοντα και εν τέλει έχουμε και ευθύνες με κυρίαρχη την ατομική ευθύνη. 

Είναι αλήθεια ότι σε αυτήν την κρίση, η ατομική ευθύνη και η πειθαρχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών επεβλήθη του «έλα μωρέ» ορισμένων μεμονωμένων απείθαρχων. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το «έλα μωρέ» ορισμένων απείθαρχων «ελληναράδων» για αρκετά χρόνια ήταν η πηγή και η αιτία της απειθαρχίας, του ωχ αδερφισμού και εν τέλει του λαϊκισμού. Βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πράγματι επέδειξε υπευθυνότητα (δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς βέβαια) συνεπώς και οι απλοί πολίτες έχουν τη θετική συνδρομή τους στην επιτυχία που καταγράφει (μέχρι τώρα) η χώρα μας έναντι του κορωνοϊού, οπότε και στον πολίτη πρέπει να πιστωθούν πολλά ευχαριστώ για την επιτυχία της χώρας μας. Η συμμετοχή των απλών πολιτών στη συμβουλή ή στη διαταγή «μένουμε σπίτι» εκτός από την προστασία του ύψιστου αγαθού της ζωής τους που είναι η υγεία τους, είναι και η συμβολή τους στην επιτυχία της χώρας μας έναντι των αρνητικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, covid-19. Άλλωστε μεταξύ τους αυτά τα δυο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Θα ήταν τεράστια παράλειψη, αν σε αυτόν τον εντελώς ασύμμετρο και αόρατο πόλεμο, δεν αναγνωρίζαμε όλοι μας την τεράστια συμβολή όλων των αξιωματικών αλλά και όλων των απλών  στρατιωτών που είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και γενικά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, οι οποίοι με αυταπάρνηση δίνουν συνεχώς τη μάχη με τον αόρατο εχθρό για να βοηθήσουν και να σώσουν τη ζωή των συνανθρώπων μας. Σε όλους αυτούς οφείλουμε το μεγαλύτερο ευχαριστώ και αξίζουν τα περισσότερα συγχαρητήρια.

Μετά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό της πολιτικής προστασίας, πιστεύω ότι το προσωπικό κυρίως των super market, των φαρμακείων και γενικότερα των εργαζομένων που εκθέτουν καθημερινά τη ζωής τους σε κίνδυνο για να μην λείψουν από εμάς τα τρόφιμα, φάρμακα, αλλά και όλα τα απαραίτητα για τη διαβίωση μας, είναι επίσης οι ήρωες αυτού του πολέμου και τους αξίζουν και αυτούς πολλά συγχαρητήρια και άλλα τόσα ευχαριστώ. Αντίστοιχα πολλά ευχαριστώ αξίζουν και σε όλους όσους αυτό το κρίσιμο διάστημα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να συνεχίσουν τη λειτουργία της οικονομίας αλλά και της ζωής μας γενικότερα, όπως οι εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές, αλλά και πολλά άλλα επαγγέλματα και φυσικά και οι εργαζόμενοι σε αυτά, χάρη στους οποίους δεν έχουμε ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Πιστεύω επίσης ότι πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όσους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς αλλά και πολλούς ιδιώτες, που με τις διάφορες προσφορές – δωρεές – τους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αναπνευστήρες και γενικά ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμα και σε απλά Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, γάντια, κλπ) για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεισφέρουν σε αυτόν τον αόρατο και ασύμμετρο πόλεμο, αποδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας γενικότερα.

 Τέλος αυτό που είναι επίσης σημαντικό και δεν πρέπει να ξεχαστεί, είναι το γεγονός ότι σε όλη αυτήν την περίοδο η οικονομία μας πλήττεται καίρια και τα αποτελέσματα αυτής της κρίσιμης και σημαντικότατης πληγής που θα δημιουργηθεί στην οικονομία θα εμφανιστούν αργότερα. Πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις που οριακά ήταν βιώσιμες μετά και τη δεκαετή οικονομική κρίση, δυστυχώς δεν θα αντέξουν και θα αναγκαστούν να κλείσουν με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ανεργία στη χώρα μας. Το θέμα της ανεργίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε πως εκτινάσσεται ήδη η ανεργία ένεκα του κορωνοϊού σε πάρα πολλές άλλες χώρες που είναι πολύ πιο αναπτυγμένες και οικονομικά πολύ ισχυρότερες από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που λαμβάνει σήμερα (και σωστά πράττει) αντιμετωπίζει κυρίως το θέμα των αμοιβών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αφού σχεδόν στο σύνολο τους οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν λειτουργούν και αυτό το κάνει (και καλώς) προκειμένου να εξασφαλίσει στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ένα ελάχιστο εισόδημα οριακής διαβίωσης αυτές τις κρίσιμες μέρες.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας όμως δεν θα γίνει ούτε με το πάτημα ενός κουμπιού, ούτε με κάποιο μαγικό τρόπο και σίγουρα θα απαιτηθεί χρόνος για αυτό.

Θα πρέπει λοιπόν αφού τελειώσει νικηφόρα ο πόλεμος με τον κορωνοϊό, covid-19 και σώσουμε πρώτα τις ζωές μας, να προσπαθήσουμε, πάλι όλοι μαζί, ώστε να σώσουμε και την άλλη σημαντική παράμετρο της ζωής μας, αυτή της εργασίας, δηλαδή αυτή της οικονομίας.

Όταν, λοιπόν, με το καλό θα έχουμε σώσει την υγεία μας, τότε ο μεγάλος ασθενής θα είναι η οικονομία μας που μάλλον τότε θα έχει μπει στην εντατική.

Και όταν λέμε η οικονομία μας, (με δεδομένο ότι ο δημόσιος τομέας θα έχει πληγεί μόνο ως προς τα δημόσια έσοδα και όχι – ευτυχώς – ως προς τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων) είναι ξεκάθαρο ότι εννοούμε τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τις επιχειρήσεις, οι οποίες για να συνέλθουν θα πρέπει να ξαναβρούν τους πελάτες τους, τους προμηθευτές τους, τις αγορές τους και γενικά τη λειτουργία τους, προκειμένου να συνεχίσουν να υφίστανται για να διατηρήσουν και τις θέσεις εργασίας τους. Γιατί αν δεν επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις ή στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτές που αποτελούν τον  κορμό και τη βάση τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και της εργασίας.

Συνεπώς και τότε, θα πρέπει και πάλι όλοι μαζί να συνεργαστούμε και ο καθένας με το ρόλο του στην πολιτεία, την οικονομία και τη ζωή, να συμβάλουμε προκειμένου να επανεκκινήσει  πάλι η οικονομία μας ώστε η ζωή όλων μας να βρεθεί σχεδόν στα προ κορωνοϊού επίπεδα.

Αν και τότε είμαστε όλοι μαζί και αν δεν αντιμετωπίσουμε τις επιχειρήσεις, την επιχειρηματικότητα και γενικά την ιδιωτική οικονομία ως κάτι κακό (όπως δυστυχώς συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν) αλλά ως αναγκαιότητα της ζωής και ως προϋπόθεση για να διατηρηθεί ζωντανός ο εργασιακός ιστός της χώρας μας, τότε είναι βέβαιο ότι θα βγούμε και πάλι νικητές.

Συμπερασματικά λοιπόν θα έλεγα ότι όταν τελικά η Ελλάδα θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με τις λιγότερες απώλειες, αυτό θα οφείλεται στο ότι όλοι οι Έλληνες ενώθηκαν, συντάχθηκαν όλοι μαζί κατά του αόρατου αυτού κοινού «εχθρού» και ο καθένας με το ρόλο που του έταξε η ζωή σε αυτή τη χρονική στιγμή, συμμετείχε σε αυτήν την επιτυχία αποδεικνύοντας ότι, όταν οι Έλληνες συντάσσονται κατά ενός κοινού εχθρού τελικά βγαίνουν νικητές, τους καταγράφει η ιστορία και όλοι οι άλλοι αναγνωρίζουν τα θετικά και τις αρετές τους. 

Και τους θαυμάζουν !!

Όταν έχουν ενότητα και κοινό στόχο !!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:3525/01

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούν αναλυτική ενημέρωση για τις διερευνητικές Κόμματα ,Πολιτική

23:3025/01

Ιταλία: 8.561 κρούσματα κορωνοϊού – 420 θάνατοι σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2725/01

Στήριξη 200 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων Οικονομία

23:2525/01

Τσακλόγλου: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο ώστε ο ΕΦΚΑ να μειώσει τις εκκρεμείς συντάξεις Οικονομία ,Πολιτική

23:2425/01

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 : Άνοιξε η πλατφόρμα Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Οικονομία

23:2025/01

Κύπρος: Δύο θάνατοι και 126 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1525/01

Πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού Κοινωνία

23:1025/01

Ισπανία-Covid-19: Σχεδόν 94.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:0525/01

Πρόστιμο για παράβαση διατάξεων της νομοθεσίας για το χρόνο εργασίας και ανάπαυσης ναυτ... Ναυτιλία

23:0025/01

Το ΑΠΘ παρουσιάζει τον ευρωπαϊκό κόμβο διδακτορικών PhD Hub Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

22:5525/01

Η Ουάσιγκτον χαιρετίζει την επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας Διεθνή

22:5025/01

25 χρόνια κοινωφελούς δράσης συμπλήρωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ελλάδα ,Κοινωνία

22:4525/01

Γιατρός Κέντρου Υγείας και γυναίκα ιδιώτης συνελήφθησαν για παράνομες συνταγογραφήσεις Κοινωνία

22:4025/01

Λιβανός: Η ΕΕ πρέπει να επεκτείνει το ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για τον αγρο-διατροφικό τομέα Αγροτικά ,ΕΕ ,Πολιτική

22:3825/01

Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονη στο «Ιπποκράτειο» – Υπέστη αλλεργικό σοκ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

22:3525/01

Αυξημένα είναι τα ελάχιστα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής Νο 5 Επιχειρήσεις ,Οικονομία

22:3025/01

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 217.000 οι νεκροί λόγω Covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2525/01

ΚΙΝΑΛ: «Μαζί με τη Σοφία για τον Αθλητισμό! Καταγγέλλουμε τον Λ. Αυγενάκη για κατάχρηση... Αθλητισμός ,Κόμματα

22:2025/01

ΑΠΘ: Εκδήλωση για τη στρατηγική αφήγηση της Επανάστασης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

22:1525/01

Ντ. Μπακογιάννη: Εξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τη... Πολιτική

22:1225/01

Πυρκαγιά Μάτι: «Δεν δόθηκε εισήγηση από την Πυροσβεστική για εκκένωση» Κοινωνία ,Σημαντικά

22:1025/01

ΗΠΑ: Έσπασε το «φράγμα» των 25 εκατ. κρουσμάτων SARS-CoV-2 Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:0525/01

Παράταση για τις αιτήσεις επιστροφής ή διαγραφής ΕΦΚ στο κρασί Αγροτικά

22:0025/01

Οι περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο για Δένδια-Ιρλανδό ΥΠΕΞ Πολιτική

21:5525/01

Συνάντηση Δένδια-Σχοινά στις Βρυξέλλες Διεθνή ,Πολιτική

21:5025/01

Δ. Παπαστεργίου: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Αυτοδιο... Τοπική Αυτοδιοίκηση

21:4125/01

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Απειλούσε τη ζωή μου, αν μιλούσα» Κοινωνία

21:4025/01

Ινδία – Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν 13.203 κρούσματα και 131 θανατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3525/01

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής η δωρεά Ιδρύματος Λάτση για τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματά»... Βουλή

21:3025/01

Ρωσία: Έρχονται νέες διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι Διεθνή

21:2225/01

Επίθεση αγνώστων σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

21:2025/01

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον κανονισμό διαβατηρίου ιπποειδών από Λιβανό – Σκυλακάκη Αγροτικά ,Πολιτική

21:1525/01

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε δικηγορικό γραφείο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

21:1025/01

Σχεδόν μισό εκατ. άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων Κοινωνία ,Περιβάλλον

21:0625/01

ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη: Επιτρέπετε σε ακροδεξιούς να κινούνται ανεξέλεγκτα στη Β. Ελλάδα Κόμματα ,Πολιτική

21:0025/01

Κίνα: 124 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:5825/01

Ιταλία: Παραιτείται ο Τζουζέπε Κόντε Διεθνή

20:5425/01

ΝΔ για ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ: «Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια» Κόμματα ,Πολιτική

20:5025/01

Κ. Χατζηδάκης προς ΕΣΕΕ: Στήριξη στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού Πολιτική

20:4025/01

Συνάντηση Δένδια με τον επίτροπο για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:3725/01

Σαρηγιάννης: Στο 4,6% ο βαθμός θετικότητας σήμερα – Αν δεν πέσει, να κλείσει η χώρα Ελλάδα ,Επιστήμη ,Επιχειρήσεις

20:3325/01

Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Μήτρογλου Αθλητισμός

20:3025/01

Ισραήλ: Απαγορεύονται όλες οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:2025/01

Γερμανία: 217 θάνατοι λόγω Covid-19 σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:1225/01

Πάτρα: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 27χρονος που πυροβολήθηκε Κοινωνία

20:1025/01

Ισπανία: 85χρονη γιαγιά επέστρεψε στο γηροκομείο, εννέα μέρες μετά την «κηδεία της» Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:0925/01

Ζέρβας: Δεν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα απέραντο τραπεζοκάθισμα Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

20:0025/01

Γαλλία: «Ανησυχητική» η κατάσταση – Εξετάζεται ένα τρίτο lockdown Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:5825/01

Επίδομα θέρμανσης: Την Παρασκευή οι πληρωμές – Αναλυτικά τα ποσά ανά περιοχή Κοινωνία ,Οικονομία ,Σημαντικά

19:5025/01

Βουλγαρία: Υποχρεωτικό τεστ για όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:4725/01

Ζέρβας για Αριστοτέλους: Να αποτυπωθούν οι φιλοδοξίες του 21ου αιώνα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

19:4425/01

Επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος Αθλητισμός

19:4025/01

Επιστήμονες εκπέμπουν SOS για το λιώσιμο πάγων Περιβάλλον

19:3225/01

Πάμε στοίχημα: Με το combo της Τότεναμ και ειδικό στην Ισπανία Αθλητισμός

19:3025/01

Μεξικό: 19 πτώματα εντοπίστηκαν μέσα σε καμένο φορτηγό στην Ταμαουλίπας Διεθνή

19:2325/01

ΟΛΘ: Παραίτηση Wenzel, δίχως εκπρόσωπο η Terminal Link Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:2025/01

Διάλογος Αυγενάκη με ερασιτεχνικά σωματεία και φορείς Αθλητισμός

19:1825/01

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Rafale: «Οι Ίκαροι μας κυριαρχούν και θα κυριαρχούν στους αιθέρες» Ελλάδα ,Επικαιρότητα

19:1525/01

Λήξη συναγερμού στην Σκουφά: Τι περιείχε το ύποπτο δέμα Κοινωνία

19:1225/01

Σάλο έχουν προκαλέσει δηλώσεις υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την υπόθεση Μπεκατώρου Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1025/01

Ζέρβας: Έκκληση για τήρηση των μέτρων – «Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει» Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:1025/01

Με την ΠτΔ θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός Πολιτική

19:0025/01

Η Τουρκία παρέλαβε 6,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Sinovac Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:5725/01

Δ. Θεσσαλονίκης: Κοινή επιστολή 20 δημοτικών συμβούλων για τη ΔΕΠΘΕ Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

18:5525/01

Πυροβολισμοί στην Πάτρα – Ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Κοινωνία

18:5025/01

Εξιτήριο για τον 27χρονο που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα Κοινωνία

18:4825/01

Πάνω από 16.000 άτομα εμβολιάζονται καθημερινά στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3225/01

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στον Άγιο Διονύσιο – Κλειστή η Σκουφά Κοινωνία

18:3025/01

Μακρόν: Γίνονται κινήσεις για τον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:2625/01

Μητσοτάκης – Παρλί: Στόχος η περιφρούρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της σ... Διεθνή ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

18:2025/01

Θεοδωρίδου: Χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες ο εμβολιασμός για πάνω από 70.000 άτομα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2025/01

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Ανοιχτή πρόσκληση για καλλιτέχνες Αθλητισμός ,Δήμοι

18:1025/01

Κικίλιας – Πατούλης: Σχέδιο για συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στους εμβολιασμούς Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:0025/01

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:5625/01

Χάρτης κρουσμάτων: Αύξηση στην Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:5025/01

Έρευνα: Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι Διεθνή

17:4625/01

ΕΔΑΘΕΣΣ: Τροφοδότηση της νέας Πρότυπης και Καινοτόμου Επιχειρηματικής Μονάδας Αλουμινίο... Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

17:4025/01

ΣΥΡΙΖA: Πλαστή εικόνα ότι πανδημία – εμβολιασμοί είναι υπό έλεγχο Κορωνοϊός ,Πολιτική

17:3725/01

Κορωνοϊός: 436 κρούσματα σήμερα, 286 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3025/01

Κορωνοϊός: Πόσα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:2725/01

Διαδικτυακή εκδήλωση από το Δίκτυο Σύγχρονοι Δημοκράτες Ελλάδα

17:2025/01

Πεντάγωνο: Έπεσαν οι υπογραφές για τα Rafale Πολιτική

17:1625/01

Γηροκομείο Αμαρουσίου: Ανησυχία για διασπορά του νέου στελέχους κορωνοϊού Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

17:1025/01

Ανακαλύφθηκε ασυνήθιστο αστρικό σύστημα με έξι ήλιους και έξι εκλείψεις Επιστήμη

17:0025/01

Συντάξεις: Παράταση στην καταβολή αναπηρικών – Ποιοι έχουν προτεραιότητα Κοινωνία ,Οικονομία

16:5025/01

Κορωνοϊός: Ταξιδιωτικές απαγορεύσεις με εντολή Μπάιντεν Διεθνή ,Κορωνοϊός

16:4025/01

Την προσεχή Πέμπτη το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο Αθλητισμός ,Πολιτική

16:3425/01

Σεισμική δόνηση στη Ζάκυνθο Κοινωνία

16:3225/01

Θεσ/νίκη – Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 10 κρούσματα στο Στρατόπεδο Νταλίπη Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

16:3025/01

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς διασκεδάζει με την εμφάνισή του στην ορκωμοσία Διεθνή

16:2325/01

Μητσοτάκης στο World Economic Forum: Ακούμε τους ειδικούς – Παίρνουμε νωρίς αποφά... Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:2025/01

ΠΚΜ: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτ... Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

16:1525/01

Νέος πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ ο δρ. Δημήτριος Τζοβάρας Επιστήμη ,Θεσσαλονίκη ,Τεχνολογία

16:1025/01

Συνάντηση Καλαφάτη με την Elizabeth K. Lee Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

16:0725/01

Σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφων από γιατρό – Τι αποκαλύπτεται στο GRtimes Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Υγεία

16:0025/01

Διερευνητικές: Τα θέματα που έθεσε η Τουρκία – Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος Πολιτική ,Σημαντικά

15:5025/01

Γεωργιάδης για συνωστισμό: Έχουμε σχέδιο εάν χρειαστεί Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:4025/01

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κουτάλα – Απαγορεύεται η επαφή με τρόφιμα Κοινωνία

15:4025/01

Οι τράπεζες έριξαν το ΧΑ στις 756 μονάδες Οικονομία

15:3025/01

Τρίμηνη παράταση καταβολής για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα στέγασης Κοινωνία ,Πολιτική

15:2025/01

Κέρκυρα: Πτώσεις δέντρων λόγω κακοκαιρίας Κοινωνία

15:1725/01

Στο Πεντάγωνο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας για την υπογραφή προμήθειας των Rafale Πολιτική

15:1125/01

Μητσοτάκης: Οι τομείς του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για... Θέματα GR Times ,Πολιτική

15:1025/01

ΑΠΘ: Ολοκληρώθηκε ο αποκλεισμός του ΕΛΚΕ από φοιτητές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

15:0025/01

Ανακοίνωσε δημιουργία κέντρου για την κλιματική αλλαγή η Λαγκάρντ Διεθνή

14:5025/01

Παράταση καταβολής ΦΠΑ για αλκοολούχα Οικονομία

14:4825/01

Ταραντίλης: Η διαδικασία εμβολιασμού γίνεται βάσει των επιβεβαιωμένων παραδόσεων Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:4025/01

«Παπαγεωργίου»: Διαδικτυακά μαθήματα προετοιμασίας μητρότητας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Υγεία

14:3625/01

Επιμελητήριο Πιερίας: Οι επιχειρήσεις στο επίκεντρο έρευνας Επιχειρήσεις

14:3025/01

Μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΑΘ Δήμοι ,Κοινωνία

14:2025/01

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:1025/01

Το κόσμημα περιμένει τον τουρισμό για να λάμψει ξανά Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

14:0525/01

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας Πολιτική ,Σημαντικά

14:0025/01

Μπάιντεν και Μακρόν ενισχύουν τις διμερείς τους σχέσεις Διεθνή

13:5825/01

Προφυλακίστηκε ο πυρομανής της Ν. Ευκαρπίας Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5125/01

Δερπάνης: Εξετάσεις και πιστοποίηση στα… χρόνια του κορωνοϊού (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

13:5125/01

Σωματείο BARECA: Να ανοίξει άμεσα η εστίαση Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:5025/01

Δ. Βοΐου για διόδια Σιάτιστας: Το πιο ακριβό χιλιόμετρο στην Ευρώπη Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

13:4525/01

Θεσ/νίκη: Έφτυσε αστυνομικούς αντιστεκόμενος τη σύλληψη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3025/01

Διαδικτυακές βραβεύσεις της Αγοράς από MEGA Brokers Επιχειρήσεις

13:1525/01

Βιασμός 11χρονης: Την Πέμπτη η απολογία του προπονητή Κοινωνία

13:1425/01

Συναγερμός στη Βουλή: Βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:1125/01

Βασιλειάδης: Το νομοσχέδιο Κεραμέως με τα… μάτια των φοιτητών (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

13:0025/01

Τι άλλο μπορεί να δικαιολογήσει ο κορωνοιός; Άποψη ,Άρθρα

12:4925/01

Ταραντίλης: Καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Πολιτική

12:4525/01

Μαρούσι: Συναγερμός σε γηροκομείο με δεκάδες κρούσματα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:4025/01

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές και τρικάκια σε δικηγορικό γραφείο (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3025/01

Δ. Θεσσαλονίκης: Μεταφορά ευάλωτων πολιτών σε εμβολιαστικά κέντρα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3025/01

Δείτε LIVE την ενημέρωση από τον Χρ. Ταραντίλη Πολιτική

12:2425/01

Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων της Blink στα Praktiker Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

12:1525/01

Ρωσία και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στο τραπέζι για τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ Διεθνή ,Κορωνοϊός

12:1125/01

Τηλεφωνική συνομιλία πρωθυπουργού με τη Λιθουανή ομόλογό του Πολιτική

12:0625/01

ΜΒΠ: Σειρά δράσεων ενάντια στο ν/σ του ΥΠΠΟ ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιστήμη

12:0525/01

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

12:0025/01

Θεσ/νίκη: Συνελήφθη για εμπόριο κάνναβης και κοκαΐνης Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

11:5525/01

UNICERT COLLEGE: Ο νέος εκπαιδευτικός φορέας Παιδεία

11:4125/01

ΑΠΘ – Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν το κτίριο του ΕΛΚΕ (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3725/01

Κώτσης: Πρώιμη πρόσβαση στο «φάρμακο Τραμπ» επιδιώκει το «Παπαγεωργίου» (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3025/01

«Ασφάλεια στο διαδίκτυο» – Σεμινάριο μέσω Webex για γονείς και εκπαιδευτικούς Δήμοι

11:2925/01

Ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας Διεθνή ,Ελλάδα ,Σημαντικά

11:1525/01

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας από νηπιαγωγούς Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:0025/01

Ρωσία: Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για «παρέμβαση» σε εσωτερικές υποθέσεις Διεθνή

10:5325/01

Διπλό κινήτρου στη Βραζιλία και ποιότητας στην Ιταλία Αθλητισμός

10:4625/01

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πρόγνωση ΕΜΥ Κοινωνία ,Σημαντικά

10:4525/01

Pfizer: «Επιστρέφουν στα συμφωνηθέντα οι παραδόσεις εμβολίων στην Ιταλία» Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:4325/01

Μάρδας: Επιστροφή στο… σπίτι της Α’ Θεσσαλονίκης Κόμματα

10:3025/01

ΗΠΑ: Θάνατος ατόμου μετά τον εμβολιασμό για κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:1525/01

Κύπρος – Κορωνοϊός: Σύσκεψη για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Υγεία

10:1525/01

Στην Αθήνα σήμερα η Γαλλίδα υπ. Άμυνας για την προμήθεια των 18 Rafale Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

10:0925/01

B.Α.Τ.: Κορυφαίος εργοδότης για το 2021 Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ