Προσοχή στον βουλευτή «Καλοχαιρέτα»!

Προσοχή στον βουλευτή «Καλοχαιρέτα»!

του Θεόδωρου Α. Παπαδόπουλου

Με την ανακοίνωση των εθνικών εκλογών μπαίνουμε επί της ουσίας στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της νέας Βουλής, των εκπροσώπων δηλαδή του λαού στο ανώτατο επίπεδο διοίκησης της χώρας, στο επίπεδο όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ζωή μας.

Για το λόγο αυτό και θα πρέπει ο κάθε πολίτης να σκεφτεί καλά πριν αποφασίσει να κάνει την επιλογή του, αφενός για το κόμμα που θα υποστηρίξει και αφετέρου για τα πρόσωπα που θα επιλέξει για τη νέα Βουλή.

Το γνωστό ρητό του του Αβραάμ Λίνκολν, πως «η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου» κάνει ξεκάθαρο το νόημα, την αξία και την σημασία της επιλογής μας, της ψήφου.

Μάλιστα σκεπτόμενοι ότι ο κάθε πολίτης εκχωρεί με την ψήφο του, την δύναμη του για τέσσερα χρόνια σε έναν αντιπρόσωπο του θα πρέπει να είναι σίγουρος για την επιλογή του. Για να είναι βέβαια σίγουρος για την επιλογή του, θα πρέπει να αναλογιστεί τα κριτήρια με τα οποία κάνει αυτή την επιλογή.

Ο «κήπος» διαθέτει όλων των ειδών τα «άνθη» και στην σημερινή εποχή όπου η εικόνα και η επικοινωνία πολλές φορές επισκιάζει τα πάντα, καλό είναι να δούμε και λίγο πίσω από την εικόνα τι κρύβει ο κάθε ένας υποψήφιος. Περνάμε καθημερινά πολλές ώρες συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο μέσω των τηλεφώνων μας ή άλλων “smart” συσκευών οι οποίες όμως εκτός από ψυχαγωγία διαθέτουν έναν ανεξάντλητο όγκο πληροφοριών για τον καθένα από αυτούς που ζητούν την ψήφο μας.

Οπότε είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι ποιος είναι ο ένας ή ο άλλος, από που ξεκίνησε, τι θέλει να πετύχει και γενικά πολλά και διάφορα στοιχεία πέρα από βιογραφικό του το οποίο είναι ένα “must” κείμενο που πρέπει να διαβάσει ο ψηφοφόρος πριν κάνει την επιλογή του.

Ακόμα και ένα short (που είναι και της μόδας) βίντεο από την ταινία του 1959 “Φτώχεια και Αριστοκρατία” όπου ο Απόστολος Αβδής υποδύεται τον φανταστικό χαρακτήρα του βουλευτή Καλοχαιρέτα είναι πολύ χρήσιμο πριν από τις εκλογές για να μειωθούν αντίστοιχα φαινόμενα «τύπου Καλοχαιρέτα» στις εκλογές του 2023. Είναι στο χέρι του κάθε ψηφοφόρου να απαλλαγούμε από «Καλοχαιρέτες»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top