Ο Κύπριος έδωσε το σκάφος του στον Τούρκο

Ο Κύπριος έδωσε το σκάφος του στον Τούρκο

Ο πραγματικός νικητής δεν είναι αυτός που ξεπερνάει τους αντιπάλους του, αλλά αυτός που ξεπερνάει τον εαυτό του και ο Κύπριος Παναγιώτης Ιορδάνου είναι ο πραγματικός νικητής του διεθνούς αγώνα της κατηγορίας ΦΙΝΝ “2018 WINTER SERIES”.

Ο Κύπριος αθλητής πάνω στον αγώνα προσέφερε το σκάφος του στον αντίπαλό του, όταν κατά  την διάρκεια της 5ης ιστιοδρομίας έσπασε το άλμπουρο του Τούρκου Α. Καϊνάρ. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κύπριος Παναγιώτης Ιορδάνου του πρόσφερε το σκάφος του επειδή ο Καϊνάρ διεκδικούσε μετάλλιο! Στην 6η κούρσα ο Τούρκος ιστιοπλόος έτρεξε με το κυπριακό σκάφος και δεν έκρυψε την συγκίνησή του, για την μεγάλη κίνηση του Ιορδάνου.

Παραδείγματα fair play αθλητών και ομάδων έχουν καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία του αθλητισμού αλλά πράξεις σαν κι αυτή του Κύπριου αθλητή έχουνε ιδιαίτερη αξία όταν ο αντίπαλός σου προέρχεται από μία χώρα, η οποία έχει καταγραφεί στον εγκέφαλό σου ως χώρα εχθρική.

Πέρα από το Ολυμπιακό ιδεώδες, πέρα από την ηθική του ευ αγωνίζεσθαι, υπάρχει η απόλυτα προσωπική παρέμβαση του ανθρώπου κι εκεί φαίνεται και η αξία του. Από μόνη της η είδηση είναι τόσο δυνατή, αν συνειδητοποιήσεις το μήνυμα που στέλνει στην παγκόσμια κοινότητα των αθλητών που δεν χρειάζεται να την στολίσεις με φρου φρου κι αρώματα. Στο τέλος των αγώνων οι νικητές όποιοι κι αν είναι αυτοί, θα ανέβουν στο βάθρο και θα φορέσουν τα μετάλλια τους. Τα μετάλλια της νίκης.

Υπάρχει όμως και ένα βάθρο που σε σηκώνει πιο ψηλά από τις πρώτες θέσεις, που μπορεί να κατακτήσει κάποιος στους αγώνες. Είναι το βάθρο του ανθρώπου, ή μάλλον καλύτερα του Ανθρώπου με άλφα κεφαλαίο, που τιμά εαυτό, οικογένεια, πατρίδα, πέρα από πολιτικές, εθνικισμούς, προκαταλήψεις και στεγανά. Είναι πολλοί που θα θεωρήσουν την κίνηση του Κύπριου αθλητή «παράδοση όπλων», αλλά είναι μία κοντόφθαλμη θέση που δεν οδηγεί πουθενά.

Στην εποχή της ντόπας, της  ανεξέλεγκτης χρήσης αναβολικών με απίστευτους τζίρους και τραγικές συνέπειες, στην εποχή του έκφυλου φανατισμού, υπάρχουν κάποιοι που κρατούν τα «τείχη» του αγνού αγώνα. Καθαρά έντιμα κι αντρίκια!!!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top