Δήμος Παγγαίου: Πληρότητες άνω του 70% – Βαλκάνιοι και Έλληνες για πολυήμερες διακοπές

Δήμος Παγγαίου: Πληρότητες άνω του 70% – Βαλκάνιοι και Έλληνες για πολυήμερες διακοπές

Σε μια περιοχή με ακτογραμμή 65 χλμ., με φημισμένες παραλίες και βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία, με φυσικό πλούτο, παραδοσιακούς οικισμούς, μνημεία και μοναστήρια, οι πληρότητες αυτήν την εποχή κινούνται άνω του 70%. «Οι κρατήσεις ήταν, και είναι, της τελευταίας στιγμής, υπάρχει μια διστακτικότητα, ωστόσο Έλληνες και Βαλκάνιοι επιλέγουν την περιοχή με διαμονή άνω των δέκα ημερών» αναφέρει στο GRTimes.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Παγγαίου Ελένη Μπενή.

 Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

#visitpageo είναι η νέα ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη που λανσάρισε ο Δήμος Παγγαίου, πριν λίγες μέρες, με στόχο να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο τόσο για τους επισκέπτες στην περιοχή όσο και για τους επαγγελματίες οι οποίοι θα μπορούν να προβάλλουν μέσω της σελίδες την επιχείρησή τους.

Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Παγγαίου Ελένη Μπενή ο σχεδιασμός της νέας ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή του Δήμου σχεδιαζόταν εδώ και ένα χρόνο, και μέσα από την πλοήγηση οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για όλα όσα επιθυμούν να μάθουν για την περιοχή.

«Θα υπάρχει και η παραμικρή λεπτομέρεια για τους επισκέπτες, όπως για παράδειγμα, ακόμη και συνεργεία αυτοκινήτων, σε περίπτωση που χρειαστούν να επισκευάσουν κάτι στο όχημά τους» εξηγεί η κα. Μπενή προσθέτοντας ότι και οι επαγγελματίες θα μπορούν να καταχωρούν την επιχείρησή τους, ώστε να τους βρίσκουν εύκολα οι δυνητικοί επισκέπτες.

Ανεβασμένες οι πληρότητες

Ο Δήμος Παγγαίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διακρίνεται από ακτογραμμή 65 χλμ., με φημισμένες παραλίες όπως η περιοχή των Αμμόλοφων με τα διαδοχικά beach bar αλλά και το Οφρύνιο/Τούζλα, η Νέα Πέραμος, η Νέα Ηρακλείτσα, το Ορφάνι κτλ. υποδέχεται αυτήν την περίοδο τουρίστες κυρίως από τα Βαλκάνια αλλά και Έλληνες οι οποίοι απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μάλιστα πέντε παραλίες του Δήμου Παγγαίου – Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Οφρύνιο/Τούζλα, Σαρακήνα και Ορφάνι- είναι βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία.

Η τουριστική κίνηση στην περιοχή ξεκίνησε από τα τέλη Ιουνίου, με τον Ιούλιο να κινείται με πληρότητες 70% – 80%, ωστόσο οι κρατήσεις, όπως αναφέρει η κα. Μπενή, «ήταν, και είναι της τελευταίας στιγμής’ κλείνουν δηλαδή από σήμερα για τις επόμενες δυο εβδομάδες» εξηγώντας ότι ελάχιστες είναι οι κρατήσεις που υπήρχαν από τον Απρίλιο και το Μάιο, όπως συνηθίζονταν χρονιές προ κορωνοϊού.

Μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ, και ο Αύγουστος για την περιοχή του Δήμου Παγγαίου κινείται ικανοποιητικά, με τις πληρότητες, έως τις 20 Αυγούστου, να κινούνται άνω του 80%.

Διαμονή άνω των 10 ημερών

Ο κύριος όγκος των τουριστών που προτιμάει για τις διακοπές του τις όμορφες παραλίες του Δήμου Παγγαίου προέρχεται από τα Βαλκάνια, και κυρίως από τη Ρουμανία, που παρουσιάζει μια σταθερή ροή. Σχετικά με τη διαμονή τους, συνήθως διανυχτερεύουν άνω των 10 ημερών ενώ οι Βούλγαροι, οι οποίοι το τελευταίο 20ημερο σημειώνουν άνοδο, παραμένουν στην περιοχή, κατά μέσο όρο, πέντε μέρες.

Οι Σέρβοι είναι κυρίως της τελευταίας στιγμής ενώ σ’ ότι αφορά την ελληνική αγορά, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νέας Περάμου Νίκος Χρυσανίδης τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, Τουρισμός Για Όλους κτλ. έχουν βοηθήσει στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Σχολιάζοντας την πορεία της φετινής σεζόν ο κ. Χρυσανίδης επισημαίνει ότι από τις αρχές Ιουλίου έχει βελτιωθεί η κίνηση και όσο περνάει ο καιρός θα σημειώνει άνοδο.

Σχετικά με τις τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής, γύρω από την Νέα Πέραμο, που εκπροσωπεί ο κ. Χρυσανίδης, για την υψηλή σεζόν κυμαίνονται μεταξύ 60 – 120 ευρώ, ανάλογα τον τύπο του καταλύματος, τον αριθμό των ατόμων, τις παροχές κτλ.

Στο ‘κίτρινο’ η Ελλάδα για τη Ρουμανία

Ο ίδιος, δεν παραλείπει να αναφερθεί στο γεγονός, ότι περιοχές στην Ελλάδα που είναι χαρακτηρισμένες ως ‘πορτοκαλί’ και ‘κόκκινες’ λόγω υψηλών κρουσμάτων, έχουν επηρεάσει, μοιραία, όλη την χώρα, και δη την δική τους περιοχή, η οποία είναι καθαρή από κρούσματα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ρουμανία, να έχουν αλλάξει τις τελευταίες ημέρες τις ταξιδιωτικές τους οδηγίες, με την Ελλάδα να αλλάζει χρώμα και από ‘πράσινη’ να χαρακτηρίζεται ως ‘κίτρινη’ (σ.σ. ισχύ από 18/07/21).

Έτσι, οι ταξιδιώτες που φθάνουν από χώρες ταξινομημένες ως «κίτρινο», οι οποίοι δεν παρέχουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση, το οποίο έχει ληφθεί εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη, υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών. Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 4 ετών από την απαίτηση δοκιμής PCR.

Η περίοδος καραντίνας μπορεί να συντομευθεί με τη λήψη δοκιμής PCR τουλάχιστον 8 ημέρες μετά την άφιξη. Εάν το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής είναι αρνητικό, η περίοδος καραντίνας μπορεί να λήξει την 10η ημέρα.

Από το παραπάνω μέτρο, εξαιρούνται, με την απόδειξη του εμβολιασμού, οι ταξιδιώτες που έχουν λάβει τον τελικό εμβολιασμό τους για τη νόσο COVID-19 περισσότερες από 10 ημέρες πριν.

«Η λήψη αρνητικού τεστ PCR κατά την αναχώρηση, καταλαβαίνετε, ότι επιβαρύνει την τσέπη του τουρίστα» αναφέρει ο κ. Χρυσανίδης προσθέτοντας ότι υπάρχει μια σχετική ανησυχία από τους επαγγελματίες και κάποιες λίγες ακυρώσεις.

Η Νυμφαία  

Ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας αποτελεί την καθοριστική πύλη για την είσοδο των Ρουμάνων με κατεύθυνση την περιοχή του Παγγαίου και γενικότερα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και τα προβλήματα που εντοπίζονταν στο επίσημο άνοιγμα του τουρισμού (14 Μαΐου), φαίνεται ότι έχουν αποκατασταθεί.

«Δεν ακούμε γκρίνια από τους τουρίστες, είναι υπομονετικοί και αποφασισμένοι να έρθουν» αναφέρει στο GRTimes.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Παγγαίου κα. Μπενή προσθέτοντας ότι αποφεύγουν να διασχίζουν τα σύνορα τις ημέρες αιχμής, Παρασκευή – Κυριακή.

Το ίδιο επισημαίνει και ο γ.γ. των Εν. Δωματίων στη Νέα Πέραμο κ. Χρυσανίδης λέγοντας ότι οι τουρίστες που επιλέγουν να έρθουν είναι προετοιμασμένοι για τυχόν καθυστερήσεις. «Δεν ακούμε παράπονα» αναφέρει στο GRTimes.gr ο Νίκος Χρυσανίδης.

Σημειώνεται ότι ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας, μαζί με τον Προμαχώνα και τους Ευζώνους, είναι οι τρεις πρώτοι σταθμοί με τον μεγαλύτερο όγκο κίνησης, τουλάχιστον κατά τα έτη 2017 -2019.

Βάσει μελέτης του INSETE Intelligence για τον Οδικό τουρισμό στην Ελλάδα κατά τα έτη 2012 – 2019, το 2019 – χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό- ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας ήταν στην τρίτη θέση αντλώντας το 13,3% των τουριστών αναφορικά με τη διέλευση του οδικού τουρισμού. Την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020 από τη Νυμφαία καταγράφηκαν 203.585 αφίξεις ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 οι διεθνείς οδικές αφίξεις ήταν 1.643.250.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top