Γιάννης Ζώτος: Το «b-flat», ο Μίκης και ο Εμφύλιος (ΦΩΤΟ)

Γιάννης Ζώτος: Το «b-flat», ο Μίκης και ο Εμφύλιος (ΦΩΤΟ)

Γεννημένος στην Γερμανία και με μια Ελλάδα πίσω του που εξακολουθεί να τον μπερδεύει, ενίοτε να τον απογοητεύει, αλλά σίγουρα να τον προκαλεί κάθε φορά που θέλει να δημιουργήσει από την αρχή. Ο Γιάννης Ζώτος είναι ο μουσικός που συναντήσαμε μετά το ΄80 στο πλάι του Μίκη Θεοδωράκη, να μελοποιεί ποίηματά του. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε σε έναν δίσκο να κλείσει την Μαρία Πολυδούρη και τον Κώστα Καρυωτάκη. Είναι επίσης, ο ιδιοκτήτης του χώρου «b-flat» που εδρεύει στο Βερολίνο από το 1995 και αναγάγει την jazz μουσική σε ένα μοναδικό θέαμα για επισκέπτες και ντόπιους. Ο ίδιος μιλάει στο Gr Times για την οικογένειά του, την μουσική του και το πρόσφατο βραβείο «APPLAUS», που απονέμεται κάθε χρόνο σε κλαμπ και θεσμούς από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γερμανίας.

Συνέντευξη στην Ελένη Σκάρπου

Με τον Γιάννη Ζώτο συναντηθήκαμε ένα βράδυ του Νοέμβρη στο Βερολίνο, μέσα στο «b-flat», το jazz club που δημιούργησε με τον αδερφό του Θανάση και που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια, αποδεικνύοντας πως όταν θέλεις κάτι πολύ, το καταφέρνεις με υπομονή, επιμονή και μεράκι.

«Όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου έπρεπε κάτι να κάνω. Εγώ είμαι κλασικός κιθαρίστας και δεν έχω παίξει ποτέ τζαζ, ούτε ξέρω να παίζω. Είναι όμως αυτή η μουσική για μικρό χώρο, για live σκηνή και περπατάει. Έχει πολλούς jazz μουσικούς στο Βερολίνο, έχει μια πολύ δυνατή σκηνή από τον κόσμο που ζει εδώ πέρα. Ξεκίνησα αρχικά με μια ταβέρνα που είχε αφήσει όνομα στο Βερολίνο. Λεγόταν «Σκάλες» και ήταν εντελώς διαφορετική από τις άλλες ελληνικές ταβέρνες στο Βερολίνο, που έχουν Παρθενώνα και άσπρα-μπλε τραπεζομάντηλα. Εμείς είχαμε έναν μεγάλο χώρο με άσφαλτο κάτω, ξύλινα τραπέζια και πολύχρωμους τοίχους. Δεν καταλάβαινες ποτέ απ’ έξω ότι είναι ελληνική ταβέρνα. Την είχαμε για δέκα χρόνια, από το 1993 έως το 2003. Το 1995 ανοίξαμε δίπλα στις «Σκάλες» το «b-flat» και το 2016 βρήκαμε τυχαία αυτόν τον χώρο που ήταν παρατημένος και μέσα σε 2,5 μήνες το χτίσαμε και μεταφερθήκαμε εδώ» εξηγεί ο Γιάννης Ζώτος.

Ο ίδιος νιώθει χαρούμενος που το «b-flat» είναι η σπουδαία κληρονομιά του και συνεχίζει την πορεία του. Καμιά φορά ανάμεσα στην jazz βερολινέζικη κουλτούρα συστήνει στο κοινό του την ελληνική jazz, μέσα από «Greek Weekends». «Γενικά δεν νιώθω περηφάνιες, χάρηκα που τα καταφέρνουμε και συνεχίζουμε. Είναι κρίμα να χαθεί ένα μαγαζί που έχει όνομα πάνω από 20 χρόνια, μόνο και μόνο γιατί ένα συμβόλαιο κτιρίου δεν ανανεώθηκε. Έχουμε πάρει μέχρι τώρα τέσσερα βραβεία από την κυβέρνηση της Γερμανίας με επιχορηγήσεις για την προσφορά μας στην μουσική και τον πολιτισμό» δηλώνει ο Έλληνας μουσικός.

γιαννης-ζωτος-μουσικος-βερολινο-b-flat (4)

«Οι γονείς μου ήταν από το λεγόμενο παιδωμάζωμα στον Εμφύλιο»

Έχοντας την ιδέα της Ελλάδος από μικρό παιδί σαν κάτι θαυμαστό, αλλά και την πληγή του Εμφυλίου έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις ζωές των γονιών του, ο Γιάννης Ζώτος ξεδιπλώνει το προσωπικό του κουβάρι, γεμάτο ιστορίες, παράπονα, αλλά και την στιγμή της συνάντησης του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Οι γονείς μου ήταν από το λεγόμενο παιδωμάζωμα στον Εμφύλιο. Την μάνα μου την πήραν από το χωράφι και την πήγαν στην Βουλγαρία. Ο πατέρας μου έφυγε μαζί με όλο το χωριό, από την Μουργκάνα της Ηπείρου και πήγανε στην Αλβανία. Έφυγαν γύρω στα 1.000-1.500 παιδιά και από εκεί τα έστειλαν στην Ανατολική Γερμανία για εκπαίδευση. Κι αυτοί ήταν οι γονείς μου. Το 90% από εκείνα τα παιδιά μορφώθηκαν, έγιναν γιατροί, μηχανικοί, καθηγητές, επιστήμονες, έκαναν οικογένειες, παντρεύτηκαν αναμεταξύ τους και με Γερμανούς και Γερμανίδες. Μάλιστα μέχρι το 1974 δεν μπορούσαν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Έπειτα, οι πιο πολλοί πήγαν στο Δυτικό Βερολίνο, γιατί η Ελλάδα είχε αλλάξει πολύ από τη δεκαετία του ’40, είχανε ζήσει πολύ εδώ και ήταν γι΄αυτούς η Ελλάδα μια ξένη χώρα τελικά. Και για μας παραμένει μια ξένη χώρα η Ελλάδα» αναφέρει ο κ.Ζώτος και εξομολογείται τη δική του λαχτάρα για μια Ελλάδα, που τελικά ήταν κάτι άλλο στην πραγματικότητα.

«Εμείς μεγαλώσαμε με μια άλλη Ελλάδα στο κεφάλι μας, μια άλλη ιδέα για το πως είναι αυτή χώρα και οι Έλληνες, κι είναι εντελώς διαφορετική. Την Ελλάδα την είχαμε σαν είδωλο. Κάθε Πρωτοχρονιά λέγαμε «και του χρόνου στην πατρίδα», αλλά από το 1975 έως το 1980, χρειάστηκα μια πενταετία για να καταλάβω ότι δεν είναι είδωλο αυτή η χώρα, ούτε η πατρίδα που λέγαμε και θέλαμε να είναι. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι αυτή η χώρα και πως λειτουργεί» τονίζει, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεχνά τη πρώτη του επαφή με τον Μίκη Θεοδωράκη και τα χρόνια που συνεργάστηκαν.

«Ο Μίκης ήταν το δικό μου δέσιμο με την Ελλάδα»

«Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1980 και μετά και ήταν μια συνεργασία που κράτησε πάνω από 20 χρόνια. Αυτό ήταν το δικό μου το δέσιμο με την Ελλάδα. Ασχολούμαι βέβαια με τους Έλληνες Ποιητές. Τα τελευταία χρόνια γράφω πάνω σε ελληνική ποίηση. Έχω δουλέψει με αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες και προσπάθησα κι εγώ στο παρελθόν να έρθω στην Ελλάδα, να φέρω αυτά που κάνω στην χώρα, αλλά ομολογώ ότι δεν τα κατάφερα. Είχα βγάλει έναν δίσκο πάνω σε ποίηση Θεοδωράκη, ήταν ο πρώτος μου. Ο Μίκης μου έδωσε ποίηματα που δεν τα μελοποίησε ο ίδιος και βγήκε ο δίσκος με τίτλο «Οι σιγανές φωνές της μνήμης». Παίζεται που και που στο ραδιόφωνο, είχα βγει τότε στην ελληνική τηλεόραση, κάναμε παρουσιάσεις, όπου ο Μίκης απέδιδε τα ποίηματα και μετά παίζαμε τα τραγούδια. Δεν κατάφερα όμως ποτέ να βρω έναν σοβαρό ατζέντη, ούτε δισκογραφική εταιρεία για να αναλάβει τη διανομή.

Από το ’80 έως το ’90 έβγαιναν μουσικές στην Ελλάδα που δεν ήταν εμπορικές, με την μορφή που είναι σήμερα. Σήμερα είμαστε flat, υπάρχει ένα άκουσμα, το οποίο είναι ένα εθνο-παραδοσιακο-έντεχνο και ακούγονται όλα τα τραγούδια ίδια. Δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον στην μουσική, πέρα από τον στίχο του Μάλαμα και του Παπακωνσταντίνου. Έχουμε φυσικά πολύ καλά γκρουπ στο καθαρό έθνικ. Αυτό το μήνυμα και το μπλέξιμο των μουσικών όμως δεν υπάρχει. Δεν ακούω εγώ τουλάχιστον. Που να πάνε και τα νέα παιδιά, αν δεν υπάρχουν μουσικές σκηνές, αίθουσες για συναυλίες, πως να φανούν;» αναρωτιέται ο Γιάννης Ζώτος και μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην ελληνική ποίηση μέσα από γνώριμα μονοπάτια.

«Κοντά στον Μίκη είχα άμεση σχέση με την ελληνική ποίηση, γιατί ο Μίκης τους μελοποιούσε όλους. Όταν άρχισα να γράφω, βασίστηκα στην ελληνική ποίηση. Διάβασα πρώτα αυτούς που ήξερα, Ρίτσο, Ελύτη κλπ. Μετά ψάχνεσαι, κατεβαίνεις στην Ελλάδα, έρχεται κάποιος και σου λέει «για διάβασε κι αυτό». Είχα μια φίλη στην Ελλάδα που μου «γνώρισε» την Πολυδούρη. Μου έστελνε γράμματα με ποίηματα της Πολυδούρη κι έτσι έμαθα την σχέση της με τον Καρυωτάκη και μετά μου ήρθε η ιδέα να κάνω το μείγμα με Πολυδούρη και Καρυωτάκη. ‘Ετσι κυκλοφόρησε το 2013 ο δεύτερος δίσκος μου με τίτλο «Amour Fou».

γιαννης-ζωτος-μουσικος-βερολινο-b-flat (2)

«Δεν θέλω τον Ρίτσο τον κομμουνιστή, τον αριστερό, θέλω τον ερωτικό Ρίτσο»

Ο Γιάννης Ζώτος προετοιμάζει τώρα έναν δίσκο με 13 τραγούδια πάνω σε ποιήματα του Σεφέρη. Θέλει πολύ στο μέλλον να μας παρουσιάσει τον δικό του μελοποιημένο Ρίτσο. «Δεν θέλω τον Ρίτσο τον κομμουνιστή, τον αριστερό, θέλω τον ερωτικό Ρίτσο. Το ψάχνω πολύ μέχρι να το καταφέρω» αναφέρει και μάλλον θα τα καταφέρει, αφού όπως ισχυρίζεται το «b-flat» του δίνει τον χρόνο που θέλει για να κάνει τα project του, ενώ παράλληλα διδάσκει και σε ωδείο στο Βερολίνο.  Όσο για την Ελλάδα; Δεν θα γύριζε για κανέναν λόγο μόνιμα, αλλά σίγουρα θα ήθελε να επιστρέφει εδώ για όμορφες συνεργασίες, γεμάτες φως, θάλασσα και εμπνεύσεις.

γιαννης-ζωτος-μουσικος-βερολινο-b-flat (3)

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12:0025/09

Οι PROMETHAN και ENIMEX αλλάζουν τα δεδομένα της ενέργειας Ενέργεια

11:4525/09

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:3625/09

Θεσ/νίκη – Πυρκαγιά σε διαμέρισμα: Δύο παιδιά νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3025/09

Ζαχαράκη: Η κατάληψη δεν είναι απάντηση Παιδεία ,Πολιτική

11:1525/09

Μόσιαλος: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Σουηδία Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:1225/09

Πέθανε ο 11χρονος που χτυπήθηκε την ώρα που έκανε πατίνι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:0525/09

Αυγενάκης: Με 3 διαφανή κριτήρια 12 εκατ. στα ερασιτεχνικά σωματεία (ΗΧΗΤΙΚΟ) Αθλητισμός ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

11:0025/09

Τον χτύπησε και τον έφτυσε γιατί του ζήτησε να βάλει μάσκα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:5125/09

Σχοινάς: Κάντε τα Βαλκάνια, επενδυτικό hub Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

10:4825/09

Εμβόλιο γρίπης: Λίστες αναμονής από τον Δεκαπενταύγουστο Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

10:4525/09

Σε εφαρμογή το μέτρο της τηλεργασίας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:3025/09

Θράκη: Τριήμερη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη Β.Ελλάδα ,Βουλή ,Κοινωνία

10:1525/09

Εξουδετέρωση νάρκης στη Λακωνία (ΦΩΤΟ-VIDEO) Κοινωνία

10:0025/09

Βατόπουλος: Νοσηλεία σε ΜΕΘ και κορωνοϊός αφήνουν προβλήματα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

09:4625/09

EYAΘ: O covid-19 επηρέασε το α’ εξάμηνο 2020 Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

09:4525/09

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ- Έξι οι δόσεις, διπλή τον Οκτώβριο Κοινωνία ,Οικονομία

09:3025/09

Θεσ/νίκη: Χαμηλές ταχύτητες στην περιφερειακή (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:1525/09

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ανακοίνωση για την επίσκεψη Πομπέο Διεθνή ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

09:0025/09

Κορωνοϊός: Κατέληξε γυναίκα στο ΑΧΕΠΑ – Στους 367 οι νεκροί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:4525/09

Covid: Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για 17χρονη μετά από 40 μέρες Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:4125/09

Εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Παγκράτι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

08:3225/09

Κορωνοϊός: Κλειστά πάνω από 100 σχολεία ή τμήματα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:1525/09

Εργασίες στην 28η ΕΟ Θεσ/νίκης-Πλαγιαρίου-Επανομής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:0025/09

«Πόλεμος» για την τιμή της ελιάς στη Χαλκιδική Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

07:4525/09

Τα αποτσίγαρα η Νο1 απειλή για τις ελληνικές ακτές Θέματα GR Times ,Περιβάλλον ,Σημαντικά

07:3025/09

«AgroTechExport»: το cluster της Αγροδιατροφής, ετοιμάζεται για action Αγροτικά ,Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times

07:1825/09

Φωτιά σε beach bar στην Επανομή Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1525/09

Αυτοψία GRTimes: Εικόνες ντροπής στο στρατόπεδο Ζιάκα (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0025/09

Μαραθώνιος αγάπης… με τερματισμό την Καρδίτσα Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:0025/09

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή Ελλάδα ,Κοινωνία

03:0725/09

Θεσ/νίκη – Πυρκαγιά σε διαμέρισμα: Απεγκλωβισμοί και 10 άτομα στο νοσοκομείο (VID... Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

01:2525/09

Θεσ/νίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

23:5924/09

Ψηφιακά η καταγραφή εμβολιασμών για τον καταρροϊκό πυρετό Αγροτική Οικονομία ,Κοινωνία

23:5024/09

Κορωνοϊός – Πορτογαλία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4524/09

Κικίλιας: 900 κρούσματα κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας Κορωνοϊός ,Σημαντικά

23:4024/09

Στον «Ευαγγελισμό» αύριο ο Αλέξης Τσίπρας Πολιτική

23:3024/09

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών» Διεθνή

23:2724/09

Προκρίθηκε… αβρόχοις ποσίν η ΑΕΚ, 1-0 τη Σεντ Γκάλεν (VIDEO) Αθλητισμός

23:2524/09

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων σε τρεις Πολιτείες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2024/09

Ισπανία-Covid-19: Πάνω από 700.000 τα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1024/09

Κορωνοϊός – Τρίκαλα: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Παπαστεργίου Ελλάδα ,Κορωνοϊός

23:0024/09

Ελπιδοφόρος σε Πομπέο: Η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα Διεθνή

22:5024/09

Κορωνοϊός – Βρετανία: Νέα οικονομικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4524/09

Σχοινάς: Θα δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα αλληλεγγύης εντός της ΕΕ Πολιτική

22:4024/09

Επιστολή Καλλιτεχνών: 7 μήνες καταστροφής για το ελληνικό τραγούδι Πολιτισμός

22:3924/09

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του Άρη ενόψει Ιωνικού Αθλητισμός

22:3324/09

ΑΠΘ: Πώς θα γίνουν τα μαθήματα το χειμερινό εξάμηνο Θεσσαλονίκη ,Παιδεία ,Σημαντικά

22:3024/09

Ιταλία: Υποχρεωτική η μάσκα στους ανοικτούς χώρους σε αρκετές περιοχές Διεθνή

22:2024/09

Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ αύριο στην Αθήνα Πολιτική

22:1324/09

Γιάφκα Κουκάκι: Οι διώξεις για τους συλληφθέντες Ελλάδα ,Κοινωνία

22:1024/09

Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε μεθοδικά για την ανακούφιση των πληγέντων Οικονομία

22:0024/09

Σεισμός στην Κρήτη Ελλάδα ,Κοινωνία

21:5024/09

Εργασίες στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Πλαγιαρίου-Επανομής Κοινωνία

21:4024/09

Ημέρα Πολυγλωσσίας: Γνωριμία με διερμηνείς και μεταφραστές του Κοινοβουλίου ΕΕ ,Πολιτισμός

21:3924/09

Κύπελλο: Μετατέθηκε για τις 3 Οκτωβρίου το ΠΑΟΚ – Πανιώνιος Αθλητισμός

21:3024/09

Ερντογάν: Ζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου Διεθνή ,Σημαντικά

21:3024/09

ΗΠΑ: Φόρο τιμής από τον Τραμπ στην εκλιπούσα δικαστή Γκίνσμπεργκ (VIDEO) Διεθνή

21:2024/09

Αναστασιάδης: Στη Σύνοδο να δοθούν λύσεις για την τουρκική παραβατικότητα Διεθνή

21:1024/09

ΔΝΤ: Θα απαιτηθούν χρόνια για να επιστρέψουν ορισμένες χώρες σε ανάπτυξη Διεθνή

21:0024/09

Δημοσκόπηση: Στο 17,5% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική

20:5024/09

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση διατυπώνει «χρησμούς» αντί για συγκροτημένο σχέδιο Κορωνοϊός ,Οικονομία ,Πολιτική

20:4024/09

Νέα ΚΥΑ για τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Υγεία

20:3124/09

ΠΑΟΚ: Τα κεφάλια μέσα για Βόλο – Συνέχισε ατομικό ο Ροντρίγκο Αθλητισμός

20:3024/09

Υπόθεση Μάντλιν: Ο ύποπτος θα παραμείνει στη φυλακή Διεθνή

20:2024/09

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα Μητσοτάκη Κόμματα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:1024/09

Κορωνοϊός: Πάνω από 31,88 εκατ. κρούσματα σε όλο τον κόσμο Κορωνοϊός

20:0224/09

Συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει ΠΑΣ ο Άρης Αθλητισμός

20:0024/09

Εκδήλωση: Ελληνογερμανική συνεργασία στην επαγγελματική εκπαίδευση Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

19:5024/09

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη γιάφκα στο Κουκάκι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:4024/09

Προετοιμάζεται νέο πλαίσιο λειτουργίας των δημόσιων επιχειρήσεων Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

19:3024/09

Κορωνοϊός: Που εντοπίζονται τα 342 νέα κρούσματα Κορωνοϊός

19:2024/09

Λουκασένκο: Δεν τους ζητήσαμε ποτέ να μας αναγνωρίσουν Διεθνή

19:1524/09

«Μαζί για τον Καρκίνο του Μαστού» με… ένα κουτί μπισκότα Θεσσαλονίκη

19:1024/09

YΠΑ: Με αρνητικό τεστ κορωνοϊού όσοι ταξιδεύουν από Τσεχία Ελλάδα ,Κορωνοϊός

19:0024/09

Στη Ρωμαϊκή Αγορά η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

18:5624/09

Διαδραστικό project: “Ο τοίχος που χάνεται” στο Λιμάνι Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

18:5024/09

Τραγωδία στον Βόλο: Τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 21χρονο (VIDEO) Ελλάδα

18:4924/09

Κορωνοϊός: 342 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:4024/09

H αποκλιμάκωση στη Μεσόγειο στο επίκεντρο επικοινωνίας Μητσοτάκη-Στόλτενμπεργκ Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:3724/09

Εξυγιαίνεται ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών Οικονομία

18:3324/09

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Καταστροφική η απόφαση ΚΑΣ Θεσσαλονίκη ,Κόμματα

18:3024/09

Παράταση αιτήσεων αποζημίωσης ειδικού σκοπού Κοινωνία ,Οικονομία

18:2024/09

Κορωνοϊός: Πόσα πρόστιμα «έπεσαν» για τη μη χρήση μάσκας Ελλάδα ,Κοινωνία

18:1324/09

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

18:1024/09

Ερντογάν: Η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια ελληνική λίμνη στη Μεσόγειο Διεθνή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ