Γιάννης Ζώτος: Το «b-flat», ο Μίκης και ο Εμφύλιος (ΦΩΤΟ)

Γιάννης Ζώτος: Το «b-flat», ο Μίκης και ο Εμφύλιος (ΦΩΤΟ)

Γεννημένος στην Γερμανία και με μια Ελλάδα πίσω του που εξακολουθεί να τον μπερδεύει, ενίοτε να τον απογοητεύει, αλλά σίγουρα να τον προκαλεί κάθε φορά που θέλει να δημιουργήσει από την αρχή. Ο Γιάννης Ζώτος είναι ο μουσικός που συναντήσαμε μετά το ΄80 στο πλάι του Μίκη Θεοδωράκη, να μελοποιεί ποίηματά του. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε σε έναν δίσκο να κλείσει την Μαρία Πολυδούρη και τον Κώστα Καρυωτάκη. Είναι επίσης, ο ιδιοκτήτης του χώρου «b-flat» που εδρεύει στο Βερολίνο από το 1995 και αναγάγει την jazz μουσική σε ένα μοναδικό θέαμα για επισκέπτες και ντόπιους. Ο ίδιος μιλάει στο Gr Times για την οικογένειά του, την μουσική του και το πρόσφατο βραβείο «APPLAUS», που απονέμεται κάθε χρόνο σε κλαμπ και θεσμούς από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γερμανίας.

Συνέντευξη στην Ελένη Σκάρπου

Με τον Γιάννη Ζώτο συναντηθήκαμε ένα βράδυ του Νοέμβρη στο Βερολίνο, μέσα στο «b-flat», το jazz club που δημιούργησε με τον αδερφό του Θανάση και που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια, αποδεικνύοντας πως όταν θέλεις κάτι πολύ, το καταφέρνεις με υπομονή, επιμονή και μεράκι.

«Όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου έπρεπε κάτι να κάνω. Εγώ είμαι κλασικός κιθαρίστας και δεν έχω παίξει ποτέ τζαζ, ούτε ξέρω να παίζω. Είναι όμως αυτή η μουσική για μικρό χώρο, για live σκηνή και περπατάει. Έχει πολλούς jazz μουσικούς στο Βερολίνο, έχει μια πολύ δυνατή σκηνή από τον κόσμο που ζει εδώ πέρα. Ξεκίνησα αρχικά με μια ταβέρνα που είχε αφήσει όνομα στο Βερολίνο. Λεγόταν «Σκάλες» και ήταν εντελώς διαφορετική από τις άλλες ελληνικές ταβέρνες στο Βερολίνο, που έχουν Παρθενώνα και άσπρα-μπλε τραπεζομάντηλα. Εμείς είχαμε έναν μεγάλο χώρο με άσφαλτο κάτω, ξύλινα τραπέζια και πολύχρωμους τοίχους. Δεν καταλάβαινες ποτέ απ’ έξω ότι είναι ελληνική ταβέρνα. Την είχαμε για δέκα χρόνια, από το 1993 έως το 2003. Το 1995 ανοίξαμε δίπλα στις «Σκάλες» το «b-flat» και το 2016 βρήκαμε τυχαία αυτόν τον χώρο που ήταν παρατημένος και μέσα σε 2,5 μήνες το χτίσαμε και μεταφερθήκαμε εδώ» εξηγεί ο Γιάννης Ζώτος.

Ο ίδιος νιώθει χαρούμενος που το «b-flat» είναι η σπουδαία κληρονομιά του και συνεχίζει την πορεία του. Καμιά φορά ανάμεσα στην jazz βερολινέζικη κουλτούρα συστήνει στο κοινό του την ελληνική jazz, μέσα από «Greek Weekends». «Γενικά δεν νιώθω περηφάνιες, χάρηκα που τα καταφέρνουμε και συνεχίζουμε. Είναι κρίμα να χαθεί ένα μαγαζί που έχει όνομα πάνω από 20 χρόνια, μόνο και μόνο γιατί ένα συμβόλαιο κτιρίου δεν ανανεώθηκε. Έχουμε πάρει μέχρι τώρα τέσσερα βραβεία από την κυβέρνηση της Γερμανίας με επιχορηγήσεις για την προσφορά μας στην μουσική και τον πολιτισμό» δηλώνει ο Έλληνας μουσικός.

γιαννης-ζωτος-μουσικος-βερολινο-b-flat (4)

«Οι γονείς μου ήταν από το λεγόμενο παιδωμάζωμα στον Εμφύλιο»

Έχοντας την ιδέα της Ελλάδος από μικρό παιδί σαν κάτι θαυμαστό, αλλά και την πληγή του Εμφυλίου έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις ζωές των γονιών του, ο Γιάννης Ζώτος ξεδιπλώνει το προσωπικό του κουβάρι, γεμάτο ιστορίες, παράπονα, αλλά και την στιγμή της συνάντησης του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Οι γονείς μου ήταν από το λεγόμενο παιδωμάζωμα στον Εμφύλιο. Την μάνα μου την πήραν από το χωράφι και την πήγαν στην Βουλγαρία. Ο πατέρας μου έφυγε μαζί με όλο το χωριό, από την Μουργκάνα της Ηπείρου και πήγανε στην Αλβανία. Έφυγαν γύρω στα 1.000-1.500 παιδιά και από εκεί τα έστειλαν στην Ανατολική Γερμανία για εκπαίδευση. Κι αυτοί ήταν οι γονείς μου. Το 90% από εκείνα τα παιδιά μορφώθηκαν, έγιναν γιατροί, μηχανικοί, καθηγητές, επιστήμονες, έκαναν οικογένειες, παντρεύτηκαν αναμεταξύ τους και με Γερμανούς και Γερμανίδες. Μάλιστα μέχρι το 1974 δεν μπορούσαν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Έπειτα, οι πιο πολλοί πήγαν στο Δυτικό Βερολίνο, γιατί η Ελλάδα είχε αλλάξει πολύ από τη δεκαετία του ’40, είχανε ζήσει πολύ εδώ και ήταν γι΄αυτούς η Ελλάδα μια ξένη χώρα τελικά. Και για μας παραμένει μια ξένη χώρα η Ελλάδα» αναφέρει ο κ.Ζώτος και εξομολογείται τη δική του λαχτάρα για μια Ελλάδα, που τελικά ήταν κάτι άλλο στην πραγματικότητα.

«Εμείς μεγαλώσαμε με μια άλλη Ελλάδα στο κεφάλι μας, μια άλλη ιδέα για το πως είναι αυτή χώρα και οι Έλληνες, κι είναι εντελώς διαφορετική. Την Ελλάδα την είχαμε σαν είδωλο. Κάθε Πρωτοχρονιά λέγαμε «και του χρόνου στην πατρίδα», αλλά από το 1975 έως το 1980, χρειάστηκα μια πενταετία για να καταλάβω ότι δεν είναι είδωλο αυτή η χώρα, ούτε η πατρίδα που λέγαμε και θέλαμε να είναι. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι αυτή η χώρα και πως λειτουργεί» τονίζει, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεχνά τη πρώτη του επαφή με τον Μίκη Θεοδωράκη και τα χρόνια που συνεργάστηκαν.

«Ο Μίκης ήταν το δικό μου δέσιμο με την Ελλάδα»

«Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1980 και μετά και ήταν μια συνεργασία που κράτησε πάνω από 20 χρόνια. Αυτό ήταν το δικό μου το δέσιμο με την Ελλάδα. Ασχολούμαι βέβαια με τους Έλληνες Ποιητές. Τα τελευταία χρόνια γράφω πάνω σε ελληνική ποίηση. Έχω δουλέψει με αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες και προσπάθησα κι εγώ στο παρελθόν να έρθω στην Ελλάδα, να φέρω αυτά που κάνω στην χώρα, αλλά ομολογώ ότι δεν τα κατάφερα. Είχα βγάλει έναν δίσκο πάνω σε ποίηση Θεοδωράκη, ήταν ο πρώτος μου. Ο Μίκης μου έδωσε ποίηματα που δεν τα μελοποίησε ο ίδιος και βγήκε ο δίσκος με τίτλο «Οι σιγανές φωνές της μνήμης». Παίζεται που και που στο ραδιόφωνο, είχα βγει τότε στην ελληνική τηλεόραση, κάναμε παρουσιάσεις, όπου ο Μίκης απέδιδε τα ποίηματα και μετά παίζαμε τα τραγούδια. Δεν κατάφερα όμως ποτέ να βρω έναν σοβαρό ατζέντη, ούτε δισκογραφική εταιρεία για να αναλάβει τη διανομή.

Από το ’80 έως το ’90 έβγαιναν μουσικές στην Ελλάδα που δεν ήταν εμπορικές, με την μορφή που είναι σήμερα. Σήμερα είμαστε flat, υπάρχει ένα άκουσμα, το οποίο είναι ένα εθνο-παραδοσιακο-έντεχνο και ακούγονται όλα τα τραγούδια ίδια. Δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον στην μουσική, πέρα από τον στίχο του Μάλαμα και του Παπακωνσταντίνου. Έχουμε φυσικά πολύ καλά γκρουπ στο καθαρό έθνικ. Αυτό το μήνυμα και το μπλέξιμο των μουσικών όμως δεν υπάρχει. Δεν ακούω εγώ τουλάχιστον. Που να πάνε και τα νέα παιδιά, αν δεν υπάρχουν μουσικές σκηνές, αίθουσες για συναυλίες, πως να φανούν;» αναρωτιέται ο Γιάννης Ζώτος και μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην ελληνική ποίηση μέσα από γνώριμα μονοπάτια.

«Κοντά στον Μίκη είχα άμεση σχέση με την ελληνική ποίηση, γιατί ο Μίκης τους μελοποιούσε όλους. Όταν άρχισα να γράφω, βασίστηκα στην ελληνική ποίηση. Διάβασα πρώτα αυτούς που ήξερα, Ρίτσο, Ελύτη κλπ. Μετά ψάχνεσαι, κατεβαίνεις στην Ελλάδα, έρχεται κάποιος και σου λέει «για διάβασε κι αυτό». Είχα μια φίλη στην Ελλάδα που μου «γνώρισε» την Πολυδούρη. Μου έστελνε γράμματα με ποίηματα της Πολυδούρη κι έτσι έμαθα την σχέση της με τον Καρυωτάκη και μετά μου ήρθε η ιδέα να κάνω το μείγμα με Πολυδούρη και Καρυωτάκη. ‘Ετσι κυκλοφόρησε το 2013 ο δεύτερος δίσκος μου με τίτλο «Amour Fou».

γιαννης-ζωτος-μουσικος-βερολινο-b-flat (2)

«Δεν θέλω τον Ρίτσο τον κομμουνιστή, τον αριστερό, θέλω τον ερωτικό Ρίτσο»

Ο Γιάννης Ζώτος προετοιμάζει τώρα έναν δίσκο με 13 τραγούδια πάνω σε ποιήματα του Σεφέρη. Θέλει πολύ στο μέλλον να μας παρουσιάσει τον δικό του μελοποιημένο Ρίτσο. «Δεν θέλω τον Ρίτσο τον κομμουνιστή, τον αριστερό, θέλω τον ερωτικό Ρίτσο. Το ψάχνω πολύ μέχρι να το καταφέρω» αναφέρει και μάλλον θα τα καταφέρει, αφού όπως ισχυρίζεται το «b-flat» του δίνει τον χρόνο που θέλει για να κάνει τα project του, ενώ παράλληλα διδάσκει και σε ωδείο στο Βερολίνο.  Όσο για την Ελλάδα; Δεν θα γύριζε για κανέναν λόγο μόνιμα, αλλά σίγουρα θα ήθελε να επιστρέφει εδώ για όμορφες συνεργασίες, γεμάτες φως, θάλασσα και εμπνεύσεις.

γιαννης-ζωτος-μουσικος-βερολινο-b-flat (3)

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18:4020/02

Μπογδάνος: Οι επιθέσεις στην Ορθοδοξία αυξάνονται Πολιτική

18:3020/02

Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι σε τζαμί – Ένας τραυματίας Διεθνή

18:2020/02

ΥΠΕΝ: Aπλούστευση αδειοδότησης των ΑΠΕ Ελλάδα ,Περιβάλλον

18:1020/02

Δένδιας: Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

18:0220/02

Η «Σουρωτή» συνδέθηκε με το δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Επιχειρήσεις

18:0020/02

Επιστολή παλιννοστούντων στην κυβέρνηση για το «Ρώσος» προς τον Ιβάν Σαββίδη Ελλάδα

17:5020/02

Υπογειοποίηση σκουπιδιών και νέοι κάδοι στο δ. Καλαμαριάς Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:4020/02

Πότε θα βγουν στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις Βαρουφάκη Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

17:3020/02

Πως γιόρτασε η Αθήνα την Τσικνοπέμπτη Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2020/02

Τσίπρας για Τσαβούσογλου: Προσβολή ή παράσημο; Διεθνή ,Ελλάδα ,Κόμματα

17:1520/02

Πόλος αναψυχής και πάλι το άλσος Λουτρών Θέρμης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Περιβάλλον

17:1320/02

H HATTA ανοίγει την αγορά του ελληνικού τουρισμού Τουρισμός

17:1020/02

Μητσοτάκης: Διεκδικούμε έμπρακτη αλληλεγγύη για το προσφυγικό Διεθνή ,Πολιτική

17:0020/02

Η απλή λογική ζητείται στα διεθνή θέματα Άρθρα

16:5720/02

H Tρ. Πειραιώς υποστηρίζει διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Αγροτική Οικονομία

16:5020/02

Ένταση και επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4020/02

Βρούτσης: Ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης Πολιτική

16:3020/02

Στον Άρειο Πάγο η προανακριτική της Novartis για προστασία των «Σαράφη» – «Κελέση» Ελλάδα ,Πολιτική

16:2820/02

«Άναψε» το γλέντι στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

16:2020/02

Κ. Κόλλιας: Έξι προτάσεις για το ασφαλιστικό Ελλάδα ,Οικονομία

16:1220/02

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κατεχάκη λόγω τροχαίου Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1020/02

Συνάντηση Λ. Μενδώνη με τον Αιγύπτιο υπ. Αρχαιοτήτων και Τουρισμού Διεθνή ,Πολιτισμός

16:0020/02

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου με την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ Ελλάδα

15:5420/02

ΔΕΘ: Kόσμημα, ψωμί και γλυκίσματα των αισθήσεων Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

15:5020/02

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Δεν κάνουμε συμβιβασμούς Πολιτική

15:4020/02

Επτά θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα από την γρίπη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

15:3120/02

Ποιοτικό ψωμί, το 83% των καταναλωτών βρίσκει στο φούρνο Θεσσαλονίκη ,Οικονομία ,Σημαντικά

15:3020/02

ΣΕΒ: Το 50% των εσόδων της μεσαίας τάξης πάει στην εφορία Οικονομία

15:2020/02

Ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος στη συνάντηση Ζέρβα με Δήμαρχο Καλαμάτας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

15:1020/02

Τι λείπει από Ολυμπιακό και Άρσεναλ και ένας συμπαθής… Αδόλφος Αθλητισμός

15:0220/02

Θεσ/νίκη: Μαθητές επινόησαν εφαρμογή που εντοπίζει τη θαλάσσια μόλυνση Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

15:0020/02

Αναβλήθηκε για 2η φορά η δίκη Ψωμιάδη για την επίθεση στον Μπουτάρη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:5320/02

Αγνοείται η τύχη 12χρονης προσφυγοπούλας Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:5020/02

Στοίχημα: Αντέχει ο Ολυμπιακός, γκολ στο ΓΣΠ! Αθλητισμός

14:4020/02

Καναδάς: Τροχαίο με 200 οχήματα στο Μόντρεαλ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Διεθνή

14:3020/02

Κρήτη: Επιστολή Κουράκη στον πρωθυπουργό Ελλάδα ,Περιφέρειες ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

14:2920/02

Θεσ/νικη: 83χρονος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:2720/02

Εφαρμογές για κινητά σώζουν καρδιοπαθείς Θέματα GR Times ,Υγεία

14:2020/02

Τζιτζικώστας: «Καμπανάκι» για τον προϋπολογισμό της ΕΕ ΕΕ ,Ελλάδα ,Περιφέρειες

14:1020/02

Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί λόγω πυρετού Λάσα Διεθνή ,Υγεία

14:0320/02

Έπεσε κομμάτι από το ταβάνι στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

14:0020/02

Θεσ/νίκη: Έκλεβαν από χρήματα μέχρι ρόδες! Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5020/02

Θερμοί εναγκαλισμοί Καλαφάτη – Νεοφύτου στη Βουλή Παραπολιτικά

13:4020/02

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Χωρίς κατηγορία

13:3720/02

Βίντεο από την διάσωση της λύκαινας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

13:3120/02

Κλειστό λόγω ψώρας σχολείο και στο Δήμο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Παιδεία ,Σημαντικά

13:3020/02

Σ. Αναστασιάδης: Το ΑΠΘ προάγει την ελληνική γλώσσα (ΒΙΝΤΕΟ) Βουλή ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

13:2020/02

Μ. Βορίδης: Βάζει τέλος στο αλαλούμ των βοσκοτόπων Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

12:5720/02

Τσικνοπέμπτη: Μία… Ψησταριά το κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:5020/02

Σε επίπεδα ρεκόρ η έλλειψη ταλέντου παγκοσμίως! Διεθνή ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

12:4020/02

Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση 4,1 δις στις ξένες επενδύσεις Ελλάδα ,Οικονομία

12:3020/02

ΟΠΕΚΑ: Τελευταία εργάσιμη του μήνα η καταβολή επιδομάτων Ελλάδα ,Κοινωνία

12:2220/02

Κινητοποιήσεις άρχισαν οι διανομείς των ΕΛΤΑ Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:2020/02

Ενισχύεται το Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας Ασύλου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

12:1020/02

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται στην αν. Μεσόγειο Διεθνή

12:0020/02

Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο Ελλάδα

11:5020/02

Ηράκλειο: Έντονο ενδιαφέρον Σαββίδη για το Capsis Ελλάδα

11:4420/02

Πρόωρος… τελικός για το κύπελλο Ελλάδος! Αθλητισμός

11:4020/02

Καινοτόμο πρόγραμμα οικολογικού τουρισμού Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

11:3720/02

Μύθος η μεγάλη ζήτηση για αγορά ακινήτων, το 68% δεν ενδιαφέρεται Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

11:3020/02

Θεσ/νίκη: Έκρυβε λαθραία τσιγάρα σε κυλικείο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:2020/02

Υπ. Πολιτισμού: Σύσκεψη για τα πνευματικά δικαιώματα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

11:1020/02

Γερμανικό περιοδικό εμφανίζει το ναυάγιο της Ζακύνθου στην…Τουρκία! Ελλάδα

11:0020/02

Στο στόχαστρο τσαντάκηδων τρεις γυναίκες Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5020/02

Αστυνομική επιχείρηση στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4020/02

Στο Βερολίνο Μηταράκης-Κουμουτσάκος Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

10:3020/02

Σέρρες: Στη «φάκα» σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις οχημάτων Ελλάδα ,Κοινωνία

10:2020/02

Πάνω από 300 μετανάστες στα ελληνικά νησιά σε ένα 24ωρο Ελλάδα

10:0920/02

Διακοπή νερού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:0020/02

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης Ελλάδα ,Πολιτική

09:5020/02

Φωτιάδης: Υπόμνημα 13 σημείων για το ασφαλιστικό Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

09:4020/02

Diamond Express: Μολύνθηκαν άλλα 4 άτομα από τον κοροναϊό Διεθνή ,Υγεία

09:3320/02

Γερμανία: 9 οι νεκροί στο μακελειό της Έσσης (BINTEO) Διεθνή ,ΕΕ

09:2720/02

ACT: Είσαι νέος; Έχει ιδέα; Μπες στο διαγωνισμό Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

09:2020/02

Mastercard: Το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο διαδικτυακής ασφάλειας Διεθνή ,Οικονομία

09:1120/02

Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή οχήματα γιατί τα καίμε! Ελλάδα ,Κοινωνία

08:5120/02

Θεσ/νίκη: Ημερίδα για τον καρκίνο παχέος εντέρου Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Υγεία

08:4420/02

Ταχύτερες πληρωμές σε παραγωγούς«πράσινης» ενέργειας Επιχειρήσεις ,Οικονομία ,Περιβάλλον

08:3120/02

Θεσ/νίκη: Τσικνο-συναυλία σήμερα με Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

08:2120/02

Πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα στην Καλλιθέα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1320/02

Πέθανε ο εφευρέτης του «copy-paste» Διεθνή ,Τεχνολογία

08:0120/02

Λαμία: Πέθανε τρώγοντας σουβλάκι Ελλάδα ,Κοινωνία

07:5020/02

Κοροναϊός: Στους 2.114 οι νεκροί στην Κίνα Διεθνή

07:4020/02

Θεσ/νίκη: Τσικνοπέμπτη με Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3720/02

Νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Θάσο και Καβάλα Θέματα GR Times ,Σημαντικά ,Τουρισμός

07:3020/02

Κοροναϊός: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι στο Diamond Princess Διεθνή

07:2020/02

ΠΚΜ: Σε ποια σημεία εκτελούνται εργασίες συντήρησης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1020/02

Μακελειό στη Γερμανία: Οκτώ νεκροί σε ένοπλες επιθέσεις Διεθνή ,ΕΕ

07:0020/02

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη Κοινωνία ,Σημαντικά

06:3020/02

Ο λόγος που η κατανάλωση κρέατος συνδέεται με χρόνιες παθήσεις Υγεία

06:0020/02

My Style Rocks: «Σφάχτηκαν» οι παίκτριες Διάφορα

05:3020/02

Η πιο ονειρική περίοδος ξεκίνησε για αυτά τα τρία ζώδια Διάφορα

05:0020/02

Δήμος Σκύδρας: Από σήμερα σε… ρυθμούς Αποκριάς Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

04:3020/02

Ο Πρατσινάκης στο Καλλιτεχνικό καφενείο Νέον Θεσσαλονίκη

04:0020/02

Στο Ηράκλειο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwon-Do Αθλητισμός

03:3020/02

Εικαστική έκθεση του Γ. Πατραμάνη Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

03:0020/02

ΑΠΘ: Ημερίδα του Colloquium για την κλιματική αλλαγή Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

02:3020/02

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς και ο Πολύγυρος Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

02:0020/02

Διάσημη youtuber πήγε στο Μπαλί…μέσω ΙΚΕΑ! Media ,Διάφορα ,Διεθνή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ