Ι. Χουδαμάς στο GRtimes: Είμαι ένας φτωχός και μόνος σκιτσογράφος

Ι. Χουδαμάς στο GRtimes: Είμαι ένας φτωχός και μόνος σκιτσογράφος
Συνεντέυξεις   | 15/05/2020 | 12:50

Τα… αισθητήρια του χιούμορ και της ευθυμίας έχουν πληγεί στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Για κάποιους, η πραγματικότητα που διανύουμε είναι αποπνικτική, συνοδευόμενη από τον αόρατο εχθρό. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση ενός σκιτσογράφου; Ο Ιορδάνης Χουδαμάς, δημοσιογράφος και με εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στην τέχνη της γελοιογραφίας, στη συνέντευξη του στο GRTimes.gr. δηλώνει «παρών», με «όπλο» το χιούμορ.

Συνέντευξη στην Στέλλα Βενέρη

Παντρεμένα ζευγάρια εγκλωβισμένα στο ίδιο σπίτι, συνήθειες που αποκτήθηκαν εν μέσω καραντίνας, η «καλημέρα» που ντύνεται με διαφορετικά επίθετα και χαρακτηριστικά, καταστάσεις που μας «αφηγείται» καθημερινά μέσα από τα έργα του. Η επικαιρότητα που άλλαξε τα δεδομένα. Για εκείνον, όμως, αποτελεί μια ακόμη κατάσταση που αξίζει να σατιριστεί και να μείνει «χαραγμένη» με χιούμορ στις μνήμες μας.

χουδαμασ2

Τέχνη της ζωγραφικής ή τέχνη των λέξεων; Στη ζυγαριά αυτών των δύο, για τον κ. Χουδαμά, το βάρος δίνεται στο χιούμορ. «Αν το σκίτσο δεν έχει χιούμορ, δεν έχει απήχηση. Το χιούμορ είναι το παν, η ατάκα. Εκεί στηρίζομαι. Το συννεφάκι εκείνο που μπαίνει πάνω από τα προσωπάκια. Μου λένε κάποιοι, έλα να κάνεις μάθημα σε νέους. Δεν μπορώ να πάω. Το χιούμορ δεν μπορείς να το μεταλαμπαδεύσεις. Αν έχεις ένα ωραίο κείμενο θα γελάσεις. Διαφορετικά θα είναι μπαρμπαδάκια, σαν εκείνα που ζωγραφίζουν τα παιδιά, ενώνοντας ευθείες γραμμές μεταξύ τους και κάνουν ένα κυκλάκι για κεφάλι. Το χιούμορ πρέπει να είναι λίγο έμφυτο».

Ο δρόμος για την κατάκτηση της τέχνης, όμως, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, διαβαίνοντάς τον με ένα μολύβι στο χέρι. «Θέλει πάρα πολλή δουλειά. Διάβασμα. Θέλει πάρα πολύ διάβασμα. Ήξερα την επικαιρότητα απ’ έξω και ανακατωτά. Το καλό με εμένα ήταν ότι δούλευα σε εφημερίδα, είχαμε όλες τις εφημερίδες στη διάθεσή μας. Τα διάβαζα όλα. Και παράλληλα το χέρι πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα. Ατελείωτες κόλλες, να τσαλακώνεις και να πετάς».

Ξεκινώντας το 1982 από την εφημερίδα «Μακεδονία», συνέχισε να δημοσιεύει σκίτσα στον «Αγγελιοφόρο» και έπειτα στην «Αυριανή». Στη συλλογή του μετράει πάνω από 30.000 σκίτσα. Πρωταγωνιστής στα σκίτσα ο ίδιος. Άλλοτε ως καουμπόης, άλλοτε ως απελπισμένος σύζυγος, άλλοτε προβάροντας το γυμνό του σώμα στον καθρέφτη. Κοινός παρονομαστής το χιούμορ. «Σατιρίζω κυρίως κοινωνικά θέματα. Τους ενδιαφέρουν τα κοινωνικά, της επικαιρότητας και εκεί ρίχνω όλο μου το βάρος. Τα οικογενειακά, το σεξ. Πρώτο έχω το σεξ, γιατί γελάνε με το σεξ. Και μ’ αρέσει πολύ να αυτοσαρκάζομαι. Ο πρωταγωνιστής στα σκίτσα μου είμαι εγώ. Είναι αυτά που ζω. Απλώς τα διανθίζω με χιούμορ. Τα πολιτικά τα έχει βαρεθεί ο κόσμος, δεν αρέσουν».

Καουμπόης πάνω στη Ντόλυ

Χαρακτηρίζοντας τον πρωταγωνιστή «έναν φτωχό και μόνο σκιτσογράφο», εξηγεί για ποιον λόγο θα επέλεγε να δώσει αυτόν τον τίτλο στο σύνολο της δουλειάς του. «Φτωχός στις τσέπες. Παντού. Τα βγάζουμε πέρα δύσκολα. Είμαι καουμπόης πάνω στη Ντόλυ, αντί για όπλο έχω μολύβι και πηγαίνω προς τη δύση. Καθημερινά κάνω δύο με τρία σκίτσα. Θα συνεχίσω, θα συνεχίσω με πολύ θέρμη. Όσο αντέχουν τα χέρια μου. Μόλις αρχίσουν και τρέμουν, εκεί σταματάω. Γιατί μετά θα γίνει ζωγραφική του Πικάσο. Όλα ξεκινάνε και όλα σταματάνε, μην το ξεχνάμε».

Μιλώντας μαζί του, αναρωτήθηκα πόσες μέρες και ώρες έχει αφιερώσει πάνω από λευκές κόλλες που μετατρέπονταν σε σκίτσα γεμάτα χιούμορ και εικόνες. Θέλησα να μάθω αν θυμόταν το πρώτο σκίτσο, το πρώτο του παιδί όπως τα αποκαλεί και ο ίδιος. Μεσολάβησε μια μικρή παύση και με μετέφερε πίσω στην δεκαετία του `80: «Ήμουν στην εφημερίδα «Μακεδονία» και ένας από τους αρχισυντάκτες, ο Μηλαράκης ο συγχωρεμένος, μου είπε να κάνω ένα σκίτσο για μια πορεία αναρχικών που θα περνούσε μπροστά από τη Μοναστηρίου. Έκανα ένα σκίτσο, με έναν μπέμπη να κοιμάται και να τον ξυπνάει η υπηρέτρια στην πολυτελείας κρεβατοκάμαρα και να του λέει «Κύριε ξυπνήστε, σήμερα έχετε πορεία». Και το δημοσιεύσαμε. Και αντί να κάνουν πορεία οι αναρχικοί ήρθαν και φωνάζανε μπροστά από τη «Μακεδονία» για το σκίτσο. Μ‘ άρεσε όμως και λέω, να εδώ είμαστε και έτσι ξεκίνησα σιγά σιγά. Είχα όμως και καλλιτεχνική έφεση. Και ήμουν και τυχερός, με είχαν ευνοήσει οι συνθήκες. Στην αρχή έκανα βινιέτες».

Δεν μας θέλει… ούτε η κόλαση ούτε ο παράδεισος

Και επανερχόμαστε στο τώρα. Στον κορωνοϊό, στη στάση που κρατάει η Εκκλησία. Θέματα που τον απασχολούν, που τον εμπνέουν. «Ο κορωνοϊός γιατρεύεται με…χιούμορ και χωρίς συνταγή. Να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια. Το γέλιο είναι υγεία πρώτα απ’ όλα. Όταν ξεκαρδίζεσαι στα γέλια, δεν είσαι άρρωστος, είσαι ζωντανός άνθρωπος, είσαι υγιής. Δεν σκέφτεσαι την ασθένεια. Ξεκαρδίζομαι με τις βλακείες που κάνουν. Ό,τι γίνεται είναι της πλάκας. Το έβγαλα σε σκίτσο προχθές, ο Θεός πλέον δεν ασχολείται με την Ελλάδα, πήγε σε ένα πιο σοβαρό κράτος. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; Δεν ασχολείται με εμάς. Δεν είμαστε σοβαροί, δεν μας βοηθάει πλέον. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και γιατί δεν πεθαίνει; Γιατί δεν μας θέλει ούτε η κόλαση και δεν μας θέλει ούτε κι ο παράδεισος. Αυτή είναι η θεωρία μου. Εδώ βλέπουμε τώρα τις εκκλησίες να κάνουν σχέδια για την μετακορωνοϊκή εποχή. Για το πώς θα υποδεχτούν τους πιστούς που θα ξαναγυρίσουν στις εκκλησίες, αν θα βάλουν το παγκάρι ανά δύο μέτρα. Δηλαδή μπούρδες. Άλλο η Εκκλησία, άλλο τα θεία. Εκκλησία είναι ο χώρος που μαζευόμαστε, δεν μιλάμε για θεία. Αυτά δεν τα ενοχλούμε καθόλου».

χουδαμασ5

Το «Support art workers»

Γελοιογραφία. Η ζωγραφική παράσταση προσώπων ή καταστάσεων με σατιρική χροιά. Μέρος του «γενεαλογικού» δέντρου της τέχνης; Αναφερόμενος στο κίνημα τον καλλιτεχνών με τίτλο «Support art workers», σχολιάζει: «Εμένα ως σκιτσογράφο δεν με πειράζει, εμένα μου δίνει υλικό αυτό, να το σατιρίσω. Αλλά οπωσδήποτε, αν τοποθετήσεις τους καλλιτέχνες μέσα σε μια σφαίρα, θα γυρίζω κάπου εκεί και εγώ σαν μυγούλα. Επηρεάζομαι και εγώ γενικά. Γιατί και εγώ, άμα δούλευα κάπου, όχι στο δημόσιο που είμαι τώρα, αλλά σε μια εταιρεία, θα την πλήρωνα και εγώ τη νύφη. Θα έλεγαν σιγά μωρέ τα σκίτσα, θα υποστήριζαν να μου κόψουν τον μισθό ή να μην με πληρώσουν ή να μην μπορώ να πάρω το 800αρι για το οποίο αγωνίζονται. Τώρα θα πεις γιατί μιλάω έτσι; Μιλάω έτσι, γιατί πλησιάζει η σύνταξη, τώρα σε ένα μήνα και το κοιτάω από ψηλά. Βέβαια τους υποστηρίζω, το σατίρισα κιόλας. Και μάλιστα στο σλόγκαν έβαλα ένα σκιτσάκι μου, που γίνομαι μούσκεμα από τον ιδρώτα».

χουδαμασ6

Αναλογιζόμενος τα 30 χρόνια εμπειρίας, ο Ι. Χουδαμάς καταλήγει: «Ο καθένας έχει τα δικά του πολιτικά πιστεύω. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο. Συμβαίνει και σε εμένα και σε εσένα, σε όλον τον κόσμο. Η αισθητική και η σκέψη δεν είναι ίδιες σε όλους. Αλλιώς θα δεις εσύ ένα πράγμα, αλλιώς θα το δω εγώ. Από εκεί και πέρα, δεν θα προσπαθήσω να σε κάνω να πιστέψεις αυτό που γράφω εγώ».

χουδαμασ4

χουδαμασ3

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14:1528/05

Φορολοταρία Απριλίου: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

14:1228/05

Το σχέδιο στήριξης των αερομεταφορών -Τι προβλέπει Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

14:0528/05

MEGA BROKERS: Το μεγαλύτερο γραφείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

14:0028/05

Σχολείο βγαλμένο από παραμύθι το 6ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Κοινωνία

13:5028/05

Συνεργασία Ε.Ε.Α. με την Περιφέρεια Αττικής Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Περιφέρειες

13:4528/05

Έκλεψαν όπλο αστυνομικού μέσα από περιπολικό! Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4128/05

Διώξεις για 8 αδικήματα στους δύο αντιεξουσιαστές Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3028/05

Θεοχάρης για σχέδιο στήριξης και εσωτερικό Τουρισμό (VIDEO) Ελλάδα ,Πολιτική ,Τουρισμός

13:2928/05

Χαφτάρ: «Σήκωσε» την ελληνική σημαία (ΦΩΤΟ) Διεθνή ,Ελλάδα

13:2528/05

Ηχηρή παραίτηση του Α’Αντιπρόεδρου του ΕΕΘ, Γιώργου Ηλιάδη Θεσσαλονίκη ,Οικονομία ,Σημαντικά

13:2128/05

Τουρκία: Προσευχή στην Αγία Σοφία ανήμερα της επετείου της Άλωσης Διεθνή

13:1528/05

Μετέτρεψαν το σπίτι τους σε εργαστήρι καλλιέργειας κάνναβης (ΒΙΝΤΕΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

13:0528/05

Μητσοτάκης: Με σύνεση η διαχείριση του πακέτου της Κομισιόν ΕΕ ,Ελλάδα ,Πολιτική

13:0028/05

Πακιστανοί απήγαγαν ομοεθνή τους και ζητούσαν λύτρα Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:5028/05

Στοίχημα: Ντέρμπι στην Γερμανία και γκολ στο Τουρκμενιστάν Αθλητισμός

12:4628/05

Ένταση στο υπ. Εργασίας από εργαζόμενους του επισιτισμού Ελλάδα ,Κοινωνία

12:4528/05

e-ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές Απριλίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

12:3628/05

Θεσ/νίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία εργαζομένων στον τουρισμό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3028/05

Γεωργιάδης: Τι ανέφερε για την πρόταση ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης ΕΕ ,Ελλάδα ,Πολιτική

12:2928/05

Διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:2828/05

Το «πράσινο» χάλι στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ (video) Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

12:1528/05

Στην Ξάνθη η Κ. Σακελλαροπούλου με τον Θ. Καράογλου (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Πολιτική

12:0028/05

ΑΠΘ: Έρευνα για παρουσία του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:5928/05

Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων σε τουρισμό & επισιτισμό (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

11:4728/05

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δωρεά για την Παραλία το decking Woodee Επιχειρήσεις

11:4628/05

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα Βαλκάνια ,Ελλάδα ,Πολιτική

11:4528/05

ΥΠΑΑΤ: Καθορίστηκαν οι όροι για εξαγωγή ακτινιδίων στην Ταϊλάνδη Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

11:3028/05

Στους δρόμους αύριο οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

11:3028/05

Κορωνοϊός: Εστάλη δείγμα για το 3χρονο από το camp Διαβατών Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:2728/05

Κορωνοϊός: Στους 174 οι νεκροί στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:1528/05

ΗΠΑ: Δεύτερη νύκτα ταραχών στη Μινεάπολη (VIDEO) Διεθνή

11:1028/05

Σ. Αναστασιάδης: Ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα Ελλάδα ,Πολιτική

11:0028/05

Μαχαίρωσαν νεαρό σε προαύλιο σχολείου Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4528/05

Δ. Σταμάτης στο GRTimes.gr: Δεν γνωρίζω τους λόγους της επίθεσης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4528/05

Καβάλα: Είχε… μίνι χασισοφυτεία στην αυλή της Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

10:3928/05

Θεσ/νίκη: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

10:3028/05

Αποστολάκης: Επιμένω σε ισοπέδωση αν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα Διεθνή ,Ελλάδα

10:1528/05

Ξέφυγε… η Άγκυρα- Κατηγορεί την Ελλάδα για βαρβαρότητα! Βαλκάνια ,Ελλάδα ,Πολιτική

10:0028/05

Εισβολή με ΙΧ σε φαρμακευτική στην Παιανία Ελλάδα ,Κοινωνία

09:4528/05

Παπαγεωργίου: Ένας χρόνος προσφοράς για την Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3028/05

Πέτσας: Το πακέτο στήριξης δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:1528/05

Κιλκίς: 32χρονος νεκρός σε τροχαίο Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

09:0028/05

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του καναδικού ελικοπτέρου Διεθνή ,Ελλάδα

08:4528/05

Η σύζυγος του Δ. Σταμάτη για την απόπειρα επίθεσης στο σπίτι τους Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:3028/05

Έκρηξη στη ζήτηση ποδηλάτων λόγω κορωνοϊού Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

08:1528/05

Σταϊκούρας: Φιλόδοξο το σχέδιο ανάκαμψης- 32 δισ. για την Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:0028/05

Θερμό καλοκαίρι για τα ελληνοτουρκικά Διεθνή ,Πολιτική ,Σημαντικά

07:5028/05

Με θερμομέτρηση και κανόνες άνοιξε το Καυτανζόγλειο (ΦΩΤΟ+VIDEO) Αθλητισμός ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:4028/05

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3028/05

Εγνατία Οδός Α.Ε.: Κατακυρώνονται τρία έργα 48,6 εκατ. ευρώ Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:2028/05

Διακοπές ρεύματος στη Χαλκιδική Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

07:1028/05

Διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0028/05

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, σε όλη την Ελλάδα Ελλάδα ,Σημαντικά

00:0028/05

Τροπολογία: Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση Βουλή ,Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

23:5927/05

Μέρκελ: Αναγκαία στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

23:5527/05

Ξεπέρασαν τους 350.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5027/05

ΚΙΝΑΛ: Ζητά ρυθμίσεις για περιφερειακά κανάλια Media ,Πολιτική

23:4527/05

Κιλκίς: Μπλόκο σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών Ελλάδα ,Κοινωνία

23:4027/05

Ακυρώνεται η εκτόξευση δύο αστροναυτών στο διάστημα – Δείτε live Διεθνή ,Τεχνολογία

23:4027/05

Φεύγουν από τη Ρωσία με ιδιωτικά τζετ λόγω κορωνοϊού! Διεθνή

23:3027/05

Δανία: Ρομπότ στη μάχη της διάγνωσης του Covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2427/05

Σ. Αναστασιάδης: Ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα Βουλή ,Θεσσαλονίκη

23:2027/05

Γερμανία: Αύξηση εγκλημάτων με ακροδεξιό υπόβαθρο ΕΕ

23:1527/05

Χαρδαλιάς: Ένας κύκλος έκλεισε Κοινωνία ,Πολιτική

23:1027/05

ΠΟΥ: Αναζητά πόρους μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων! Διεθνή ,Υγεία

23:0627/05

Χαλκιδική: Δύσκολη η επόμενη μέρα για ξενοδοχεία κι επιχειρήσεις Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

23:0027/05

Γερμανία: άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας προς ΕΕ Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5027/05

Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

22:4027/05

Ευρ. Κοινοβούλιο: «Θετικό» στην πρόταση για Ταμείο Ανάκαμψης ΕΕ ,Ειδήσεις

22:3027/05

Β. Παλαιοδήμος: Δεν τηρείται η νομοθεσία για το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς Κοινωνία

22:2027/05

ΙΣΑ: Οδηγίες για τα κλιματιστικά, ελέω κορωνοϊού Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Υγεία

22:1027/05

Λ. Χρυσοστόμου: Επιστροφή στην εσωστρέφεια του τουρισμού (ΗΧΗΤΙΚΟ) Τουρισμός

22:0027/05

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση Κομισιόν: Επιπόλαιοι πανηγυρισμοί Οικονομία ,Πολιτική

21:5027/05

Σταϊκούρας: Φιλόδοξη η πρόταση της Κομισιόν Οικονομία

21:4027/05

Κ. Μητσοτάκης: Τι είπε για το Ταμείο Ανάκαμψης Κορωνοϊός ,Οικονομία

21:3027/05

Φωτιά σε εξωτερικό χώρο εργοστασίου στην Κηφισιά Ελλάδα ,Κοινωνία

21:2127/05

Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για άδεια ειδικού σκοπού Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:1527/05

Συγκλονίζει ο σύζυγος της γυναίκας που σκοτώθηκε από κεραυνό Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

21:1027/05

Χατζηδάκης για τη σύνθεση της Επιτροπής «Φύση 2000» Επιχειρήσεις ,Πολιτική

21:0127/05

Έγκλημα στη Σητεία: Ισόβια στο συζυγοκτόνο Ελλάδα ,Κοινωνία

20:5027/05

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με την «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης» Θεσσαλονίκη

20:4027/05

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο Κοινωνία ,Πολιτική

20:3027/05

Πράσινο Ταμείο: Ανάσα για τις λιγνιτικές πόλεις Δήμοι ,Περιβάλλον

20:2027/05

Συμμαχία ΠΚΜ και δήμων ενάντια στα κουνούπια Δήμοι ,Περιφέρειες ,Υγεία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ