Η Στέλλα Σωτήρκου αναλύει τη «Ρωγμή στο χρόνο»

Η Στέλλα Σωτήρκου αναλύει τη «Ρωγμή στο χρόνο»

Για τη γυναικεία φύση που είναι αληθινά γενναιόδωρη. Που είναι η χαρά της ζωής. Που εμπεριέχει την προσφορά, τη φροντίδα και την άπειρη αγάπη. Για τη γυναίκα. Που είναι η έντονη εκείνη ψυχική δύναμη, που ερωτεύεται, πονάει, δίνει, παίρνει, αισθάνεται, δημιουργεί και διαχειρίζεται τα πάντα. Για αυτή τη γυναίκα μιλά η συγγραφέας Στέλλα Σωτήρκου στο GRTmes.gr. Διότι όπως έχει πει ο Ντοστογιέφσκι. «Οι γυναίκες είναι ικανές απ’ το μηδέν να κάμουν το παν».

 

Συνέντευξη στην Κατερίνα Παπαδοπούλου

 

Κυρία Σωτήρκου, τι είναι η «Ρωγμή στο χρόνο»;

Είναι μια ιστορία τεσσάρων γυναικών. Ένα ταξίδι στο χρόνο… Κεντρική ιδέα; Η δύναμη της γυναίκας να μπορεί να ξεπερνάει τα πάντα! Να προχωρά μπροστά, να ερωτεύεται, να απογοητεύεται, να γεννά, να διαχειρίζεται την απώλεια αγαπημένων…

Μιλάμε δηλαδή για δεσμούς αίματος;

Διαφορετικές εποχές, διαφορετικοί άνθρωποι, τι τις ενώνει, τι τις χωρίζει; Ο δεσμός αίματος. Από την Ελίζαμπεθ του 1860, στο Λονδίνο, μέχρι την Λίζα της Νέας Υόρκης το 1960, στην Ελισάβετ το 2019, στην Αθήνα και την Εύα, στην Θεσσαλονίκη του μέλλοντος, το 2060.. Η μια πρόγονος της άλλης, ιχνηλατούν τη Ζωή και τα χτυπήματα της μοίρας. Νιώθουν τη χαρά του Έρωτα και βιώνουν την Γέννηση των παιδιών τους…

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη γραφή;

Πώς προέκυψε η γραφή σε μένα; Από πολύ μικρή διάβαζα κι έγραφα ημερολόγιο. Σοφή συμβουλή της γιαγιάς μου! Στην εφηβεία, είχα διαβάσει ό,τι περιείχε η βιβλιοθήκη του πατέρα μου. Ρώσικη λογοτεχνία, αμερικανική, γαλλική, ελληνική, κόμικς.. τα πάντα. Ό,τι έπεφτε στα χέρια μου, το διάβαζα και ταξίδευα.. Διέξοδος απ’ την πραγματικότητα; Ίσως. Κι η γραφή, αφού παραγκωνίστηκε απ’ τον αγώνα της επιβίωσης σ’ ένα παραδοσιακό επάγγελμα, που ναι μεν το αγαπούσα, αλλά δεν ήταν όνειρο ζωής, βρήκε το δρόμο της.

Το εξώφυλλο του βιβλίου, με τίτλο «Ρωγμή στο χρόνο»

Πώς μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το βιβλίο σας «Ρωγμή στο Χρόνο»;

Το βιβλίο «Ρωγμή στο Χρόνο» διατίθεται από εμένα , μέσω της προσωπικής μου σελίδας στο facebook Στέλλα Σωτήρκου στο messenger, κι αποστέλλεται σε όλη την Ελλάδα, μιας και δεν είμαι κάτω από την αιγίδα κάποιου εκδοτικού οίκου. Θα μου πείτε, γιατί αυτή η ανατροπή; Λόγω κάποιας γνώσης γύρω απ’ το χώρο των εκδόσεων, έστω και σαν αρχάρια συγγραφέας, προτίμησα να το αναλάβω προσωπικά και να το προωθήσω μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας της amazon. Φυσικά και υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα, πίσω απ’ αυτό το εγχείρημα, συνεργατών και φίλων πια.

Μου έκανε εντύπωση το εξώφυλλό σας.

Το εξώφυλλο, με οικογενειακές φωτογραφίες, φιλοτεχνήθηκε από την γραφίστρια Ειρήνη Γκίλη. Η τεχνική υποστήριξη και ψηφιοποίηση έγινε από τον καθηγητή πληροφορικής, Ιωάννη Παπαδόπουλο. Η μετάφραση και η ανάρτηση στην amazon από την δημοσιογράφο Ευαγγελία Τζιάκα.

Είχατε ανθρώπους δίπλα σας σε αυτό το ταξίδι;

Το ευχαριστώ είναι λίγο, σ’ όλους αυτούς που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το όνειρό μου… Οι Έλληνες γράφουν, γράφουν πολύ. Εύχομαι αυτό το Φως, να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Γιατί.. αν ψάξουμε το μέσα μας, θα βρούμε μικρές χαραμάδες φωτός, που περιμένουν την σειρά τους να ξεχυθούν. Ο πόνος, τα βιώματα του καθενός, στοιβάζονται εκεί. Ίσως ήρθε η στιγμή, μες στην παράνοια που ζούμε, να τα πιάσουμε απ’ το χέρι και να συμφιλιωθούμε μαζί τους, ταξιδεύοντας στην γραφή.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία και χαρά!

 

Βιογραφικό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

Η «Ρωγμή στο χρόνο», το «παιδί» της Στέλλας Σωτήρκου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ