Κ. Κούνεβα στο GRTimes: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές»

Αννίτα Στιβακτάκη

Ο Έλληνας παρόλο που πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, είναι απογοητευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι άδικα, εκτιμά η ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου  υποψήφια, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Έχει ταυτόχρονα ελλιπή ενημέρωση για τις δυνατότητες που μπορεί να του παράσχει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, απόδειξη ότι οι υποθέσεις από την Ελλάδα που έφτασαν  στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. την τελευταία πενταετία δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 3% των υποθέσεων που απασχόλησαν την Επιτροπή την περίοδο 2014-2019.

Με απότοκο την αδιαφορία για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα  όπως λέει η ίδια μιλώντας στο «GRTimes», στις πρόσφατες περιοδείες της σε  Μακεδονία και  Θράκη, διαπίστωσε ότι «υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές, γιατί ψηφίζουμε και γιατί πρέπει να ψηφίσουμε»!

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου,  έχουν αυξηθεί τα ποσοστά θετικής γνώμης των Ελλήνων για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και τα οφέλη της χώρας από αυτή τη σχέση. Ωστόσο, με βάση τα συμπεράσματα άλλων δημοσκοπήσεων υπάρχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό που υπερβαίνει το 80% το οποίο θεωρεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κινείται σε λάθος κατεύθυνση έχοντας παρεκκλίνει από το κεντρικό αξιακό του πλαίσιο. Ας  ξεκινήσουμε από αυτό. Από τη δική σας  εκτίμηση. Ο Έλληνας πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες ή αντιμετωπίζει την Ε.Ε. ως ένα μηχανιστικό εργαλείο;

Έχετε δίκιο να διαπιστώνετε αυτήν την αντίφαση  η οποία μάλιστα αποτυπώνεται σχεδόν σε όλες τις απαντήσεις του Ευρωβαρόμετρου. Για παράδειγμα, ενώ το 57% των Ελλήνων πολιτών που ερωτήθηκαν απαντούν ότι το ισοζύγιο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. είναι θετικό υπέρ των πρώτων, μόνο το 46% θεωρεί ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι θετικό πράγμα». Όμως,  από την άλλη πλευρά σε ερώτημα για το τι θα έκαναν οι πολίτες στην περίπτωση δημοψηφίσματος αντίστοιχου με αυτού που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 62% απαντά ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

Θεωρώ ότι οι Έλληνες παραμένουν σε ένα βαθμό διχασμένοι, όχι γιατί δεν πιστεύουν στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, αλλά γιατί νιώθουν ματαιωμένοι. Αντί της σύγκλισης με τους μισθούς  και τις παροχές των κεντροευρωπαϊκών χωρών, επήλθε η απόκλιση. Αντί για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που όφειλαν και οφείλουν να επιδείξουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στα κύματα προσφύγων που αναζήτησαν τον δρόμο σωτηρίας μέσα από την Ελλάδα, σηκώθηκαν τείχη εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας. Ταυτοχρόνως, υπάρχει και μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης. Πρόσφατα, στις επισκέψεις που είχα την ευκαιρία να κάνω στη Μακεδονία και τη Θράκη, διαπίστωσα ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν ευρωεκλογές, γιατί ψηφίζουμε και γιατί πρέπει να ψηφίσουμε.

Άρα, καταλήγοντας θα απαντήσω στο ερώτημα σας πως πράγματι ο Έλληνας ενώ πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, στις αρχές της ισότητας, της αδελφότητας και της ελευθερίας που ευαγγελίστηκε η Γαλλική Επανάσταση, στο πνεύμα της ελεύθερης κυκλοφορίας  πολιτών, κεφαλαίων και υπηρεσιών που ευαγγελίστηκε η Ιδρυτική Συνθήκη της Ε.Ε. ωστόσο, παραμένει απογοητευμένος. Πιστεύει ότι η ψήφος του δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή του, είναι ελλιπώς ενημερωμένος και καταλήγει αδιάφορος. Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα. Και οι ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία.

Ποιά είναι η εικόνα από την παραπομπή και εξέταση υποθέσεων Ελλήνων πολιτών  στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. της οποίας είστε μέλος;

Δεν θα έλεγα ότι οι Έλληνες αξιοποιούν αρκετά αυτό το εργαλείο δημοκρατίας που λέγεται Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Θυμίζω ότι είναι η μοναδική Επιτροπή στην οποία η σχέση πολίτη με ΕΚ είναι άμεση, αδιαμεσολάβητη.  Ωστόσο, οι  αναφορές Ελλήνων πολιτών για παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου στη χώρα μας που φτάνουν στο Ευρωκοινοβούλιο δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 3% μέσα στην τελευταία πενταετία 2014-2019. Συνολικά για την τετραετία 2014-2018 για την οποία μπορώ να σας δώσω ασφαλή στοιχεία υπεβλήθησαν 285 Αναφορές από την Ελλάδα. Τα θέματα των καταγγελιών αφορούσαν κυρίως περιβαλλοντικές παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, ζητήματα καταναλωτών και ένα πολύ μικρό μέρος θέματα που άπτονταν των τραπεζικών δανείων, των θεμελιωδών δικαιωμάτων, του προσφυγικού, των διακρίσεων στην αναπηρία και των συντάξεων.

Δεν πιστεύω ότι το μικρό ποσοστό αποδεικνύει ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται το κοινοτικό δίκαιο και άρα δεν συντρέχει λόγος παρέμβασης των ευρωπαϊκών θεσμών. Εκτιμώ ότι και σε αυτό το κομμάτι οι συμπολίτες μας δεν είναι σωστά πληροφορημένοι για το τι και μέχρι πού μπορεί να παρέμβει η Επιτροπή Αναφορών για την προώθηση των προβλημάτων τους. Αντιθέτως, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί αξιοποιούν πολύ περισσότερο από εμάς την Επιτροπή, η οποία είναι σε θέση να πιέσει και την Κομισιόν και το Συμβούλιο για απαντήσεις και ελέγχους σε θέματα παραβίασης του ευρωπαϊκού δικαίου που απασχολούν τους ευρωπαίους πολίτες.

Πάντως είναι σαφές ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, υπάρχει ένα γενικευμένο κλίμα  σκεπτικισμού, προβληματισμού, αλλά και απογοήτευσης για τον τρόπο που πορεύεται η Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια, καθώς μια σειρά από αρχές και αξίες όπως της ισοτιμίας ή της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών έχουν απαξιωθεί. Η δική σας εμπειρία σας οδηγεί σε ανάλογο συμπέρασμα;

Κι έχει κάθε λόγο ο Έλληνας να νιώθει έτσι, όταν ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε η Κομισιόν  μπόρεσαν να μεταβάλουν την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής που ενισχύει τα ελλείμματα στην περιφέρεια της Ευρώπης, ενισχύοντας παράλληλα τα πλεονάσματα στον ευρωπαϊκό βορρά. Όμως όλα, όπως διαπιστώσαμε και στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού με τους δανειστές το 2015, είναι αποτέλεσμα συσχετισμού δυνάμεων. Και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωκοινοβουλίου, υπερισχύουν οι συντηρητικές δυνάμεις. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός, να μην αναδειχτεί στην προεδρία του ΕΚ ο νεοφιλελεύθερος Βέμπερ από τη Γερμανική Δεξιά και να δημιουργηθεί ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων, μια προοδευτική συμμαχία για την οποία υπάρχουν ήδη οι πρώτοι κόκκοι και στο Ευρωκοινοβούλιο από τη δουλειά που έκανε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην τρέχουσα θητεία.

 Μιλώντας για το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, θα ήταν υπερβολικό να πει  κανείς ότι είναι οι πλέον κρίσιμες από την ίδρυση της Ε.Ε. και ότι θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, καθώς είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται με τόση ένταση δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες;

Ναι, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες οι ευρωεκλογές. Δείτε την ακροδεξιά και τις ρατσιστικές φωνές πώς απλώνονται. Ακόμη και στην Ισπανία απέκτησαν ισχυρή πρόσβαση στη Βουλή τα φαντάσματα του Φρανκισμού. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Στρώματα αποκλεισμένα από την ευημερία, από την πρόσβαση στα καλά πανεπιστήμια, σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, στο δικαίωμα της αναψυχής και της επαρκούς, για τα γεράματα, σύνταξης. Τον φόβο αυτό ενισχύουν οι ακροδεξιές δυνάμεις επισείοντας τον κίνδυνο του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

Όμως η λύση είναι αλλού, στην αναδιανομή των εισοδημάτων,  από τα πολύ υψηλά και παρασιτικά εισοδήματα προς τα κάτω, ώστε να χρηματοδοτηθεί εκ νέου το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, να υπάρξουν μαζικές θέσεις εργασίας κι όχι προγράμματα  που απλώς συντηρούν το πρόβλημα και κρύβουν την ανεργία.

Έχετε πει ότι η ανασφάλεια των εργαζομένων έγινε προϋπόθεση για την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ και της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια. Μπορεί αυτή η δυσμενής εικόνα και πρακτική να ανατραπεί;

Μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν υπάρξουν ευρείες συμμαχίες σε όλα τα επίπεδα. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει και οι σοσιαλδημοκράτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να παραδεχτούν ότι οι δικές τους κυβερνήσεις άνοιξαν την πόρτα του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση του Σρέντερ στη Γερμανία, η κυβέρνηση του Μπλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που υπερβαίνει την οικονομική και νομισματική ένωση, αλλά παραμένει στα χαρτιά, θα μπορούσε κατά την άποψη σας να προχωρήσει υπό τις παρούσες συνθήκες;

Φοβάμαι πως είμαστε στο χειρότερο σημείο. Οι προτάσεις Μακρόν για μια Ευρωπαϊκή Συντακτική Συνέλευση με τη συμμετοχή κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και πολιτών από όλη την Ε.Ε. δεν έχει γίνει δεκτή από τη Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο για αποχώρηση και οι πλούσιες χώρες ούτε που θέλουν να ακούσουν για κοινή κοινωνική πολιτική ή για ενιαία πολιτική ενίσχυσης της απασχόλησης. Γιατί τι νόημα θα είχε η πορεία προς την ολοκλήρωση εάν κυριαρχούν μόνο τα οικονομικά κριτήρια στη σύγκλιση κι όχι αυτά που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας και της απασχόλησης. Παρόλα αυτά, η συζήτηση έχει αρχίσει. Όλοι νιώθουν την αύρα της αλλαγής που έρχεται. Εμείς θα παλέψουμε ώστε αυτή η αλλαγή να είναι σε θετική, ριζοσπαστική και φιλολαϊκή κατεύθυνση, για μια Ευρώπη των λαών και των πολλών.

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:1821/08

Υπ. Παιδείας: Στα σχολεία ήδη τα βιβλία, θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών Ελλάδα ,Παιδεία

23:1621/08

ΚΚΕ: Η ΝΔ να ευχαριστήσει τον κ. Τσίπρα που διατήρησε άθικτο το μνημονιακό οικοδόμημα Πολιτική

23:1421/08

To Facebook δίνει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο επί των δεδομένων τους Τεχνολογία

23:0121/08

Ένας υπερτυχερός στην αποψινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ Αθλητισμός

22:5721/08

Λιμάνι Σύρου: Οδηγός τραυμάτισε μέλος πληρώματος πλοίου Ελλάδα ,Κοινωνία

22:5221/08

Εξαφανίστηκε 13χρονος από το Παλαιό Φάληρο Ελλάδα ,Κοινωνία

22:4721/08

Κ.Νοτοπούλου: Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης οδήγησε σε απώλεια της τουριστικής σεζόν στη... Πολιτική

22:4021/08

Χαρδαλιάς: Θέμα χρόνου η πλήρης ηλεκτροδότηση στον Πόρο Ελλάδα

22:3921/08

Ανεφάρμοστα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος Μακρόν τα αιτήματα της Βρετανίας για το Brexit ΕΕ

22:3621/08

ΚΑΣ: Ομόφωνα υπέρ της εισήγησης των αρμόδιων διευθύνσεων για το Ελληνικό Ειδήσεις ,Οικονομία ,Σημαντικά

22:3221/08

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Καρυές Σαμοθράκης Ελλάδα ,Κοινωνία

22:2421/08

Ισπανία: Τρόμος στον αέρα από αναταράξεις – 35 τραυματίες Διεθνή

22:1021/08

Έσκασε το κινητό δίπλα του, την ώρα που κοιμόταν (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

21:5121/08

Μ.Τζόνσον: H Βρετανία «δεν μπορεί να αποδεχθεί» την υπάρχουσα συμφωνία με την ΕΕ –... ΕΕ

21:3421/08

Είκοσι τέσσερις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία

21:3321/08

Κ. Παπανάτσιου: Οι δικαιολογίες για τις εικόνες ντροπής στη Σαμοθράκη, φανερώνουν ανεπά... Πολιτική

21:1721/08

Συνελήφθη γιατί αφαίρεσε 118 υδρόμετρα από αγροτικές περιοχές του Ηρακλείου Ελλάδα ,Κοινωνία

21:0821/08

Στην Κέρκυρα η υπερπολυτελής θαλαμηγός «Katara» Lurssen με μέλη της βασιλικής οικογένει... Ελλάδα

20:5921/08

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στο Ελληνικό – Θετική η εισήγηση του Κ.Α.Σ Ειδήσεις ,Οικονομία

20:4921/08

Ασφαλισμένο υπέρ της «Πόρτο Καρράς Α.Ε» το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο Ειδήσεις ,Οικονομία

20:4121/08

Κουμουτσάκος: Γεωπολιτικοί οι λόγοι πίσω από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών Πολιτική

20:3721/08

Ανάρμοστη, σύμφωνα με τον Τραμπ, η απάντηση της πρωθυπουργού της Δανίας για την πώληση ... Διεθνή

20:3521/08

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Πολιτική

20:2821/08

Απορρίφθηκε αίτημα της Ryanair για να μπλοκάρει την απεργία στην Βρετανία Διεθνή

20:2121/08

Φθιώτιδα: Έριχναν νερό σε σκόνη γιατί νόμιζαν πως ήταν… φωτιά! Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0821/08

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε η Ελαφόνησος Ελλάδα

20:0121/08

Κομματικά κουπόνια αντί για αποδείξεις «έκοβε» αναψυκτήριο στο Αίγιο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:5421/08

Συνάντηση Μάκη Βορίδη με εκπροσώπους Αλιευτικού Συλλόγου Αγροτικά ,Ελλάδα

19:4121/08

Νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης Παιδεία

19:2621/08

Σε αναμονή για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ο Πόρος Ελλάδα

19:2321/08

Φωτιά σε ξηρά χόρτα στη Ν.Ραιδεστό Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

19:2121/08

Προσωπική Συμφωνία στο Θέατρο Κολοσσαίον Πολιτισμός

19:1821/08

Μέτρα για την ανακούφιση των επαγγελματιών και των κατοίκων της Σαμοθράκης, ζητά η ΓΣΕΒΕΕ Ειδήσεις ,Οικονομία

19:1621/08

Βόρεια Μακεδονία-Για εκβιασμό συνελήφθη η ειδική εισαγγελέας Βαλκάνια

19:0821/08

Στο Παρίσι αύριο ο πρωθυπουργός – Ανάπτυξη και επενδύσεις στο τραπέζι των συνομιλ... Πολιτική

18:5721/08

Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες της Κατερίνης- Τι λέει ο αντιδήμαρχος στο GR TIMES Β.Ελλάδα ,Σημαντικά

18:5521/08

22o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στον Δήμο Δέλτα Πολιτισμός

18:5121/08

Αυστηροποιούνται οι κανόνες για το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ Διεθνή

18:3821/08

Κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ θα μεταβεί στη Σαμοθράκη Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3721/08

Σε υψηλά επίπεδα ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη (Χάρτης) Κοινωνία

18:3221/08

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό στην παραλιακή, στο ύψος της Βούλας Ελλάδα ,Κοινωνία

18:2921/08

Αυγενάκης για Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες – Πάτρα 2019: Εθνικό στοίχημα η επιτ... Αθλητισμός

18:2721/08

Πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι Πολιτική

18:2221/08

Νεκρός ο άνδρας που υπέστη ανακοπή μετά από τροχαίο Κοινωνία

18:1821/08

Αλβανία: Γκρέμισαν την επιχείρηση του εστιάτορα που είχε επιτεθεί σε τουρίστες (VIDEO) Χωρίς κατηγορία

18:1621/08

Η Οδύσσεια στο NOESIS Πολιτισμός

18:0921/08

Οι προτεινόμενοι ως νέοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών Υγεία

18:0521/08

Το φεγγάρι στα Κάστρα Πολιτισμός

18:0421/08

Πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Σαμοθράκη και Καστοριά (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0021/08

«Πρωτιά» της Θεσσαλονίκης στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5321/08

Πέτσας σε Τσίπρα: Ποντάρεις μάταια σε νέα μέτρα Πολιτική

17:5221/08

Πάνω από έναν τόνο κάνναβης κατέσχεσε το λιμενικό – Δύο συλλήψεις (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5021/08

50 χρόνια Woodstock στη Μονή Λαζαριστών Πολιτισμός

17:4821/08

Αρχίζει στη Βουλή η διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου Πολιτική

17:3921/08

Χαρδαλιάς: Σε λίγες ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στον Πόρο Κοινωνία

17:3221/08

Παρίσι- Τρεις τραυματίες από εισβολή στα γυρίσματα του ράπερ Booba Διεθνή

17:3221/08

O Enrique Iglesias στο PAOK Sports Arena Πολιτισμός

17:2021/08

Συγκλονιστικό το κύμα συμπαράστασης στον μικρό Αντώνη (VIDEO) Ελλάδα ,Σημαντικά

17:1921/08

o Toni Sfinos στη Μονή Λαζαριστών Πολιτισμός

17:1821/08

O Βασίλης Φεύγας νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Πολιτική

17:0621/08

Επιστρατεύονται bloggers για την προβολή της Σαμοθράκης Οικονομία

16:5421/08

Θεοδωρικάκος: Στόχος η μεγαλύτερη ελευθερία στους δήμους Πολιτική

16:4421/08

Σωρεία ελέγχων για ανασφάλιστα οχήματα – Προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα Κοινωνία

16:4221/08

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα ηλεκτρικά πατίνια ζητά ο Λαμτζίδης Δήμοι

16:3621/08

Χατζηδάκης: Έναν χρόνο ακόμα αντέχει ο ΧΥΤΑ Φυλής Κοινωνία

16:3221/08

Έρχεται το Παγκόσμιο Συνέδριο Στατιστικής IFCS 2019 στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

16:2421/08

Τσίπρας: Ας μη θαρρούν πως η ιστορία τελείωσε εδώ Πολιτική

16:1721/08

Συνάντηση Τζιτζικώστα με τους νέους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα (ΦΩΤΟ) Περιφέρειες

16:1021/08

Περισσότεροι από 1.300 επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για καθυστέρηση ή ακύρωση πτήσης... Χωρίς κατηγορία

16:1021/08

Σχέδιο για καταβολή ενοικίων σε τραπεζικό λογαριασμό Οικονομία

16:0521/08

Επενδυτές αναζητούν καινοτόμες ιδέες και startups στη Θεσσαλονίκη! Δήμοι

15:5921/08

Μέρκελ: Θα συζητήσω με Τζόνσον πώς θα έχουμε ένα Brexit χωρίς τριβές Διεθνή

15:4521/08

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστο εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή Πολιτική

15:4321/08

«Δάσος» κάνναβης στον Παρνασσό Ελλάδα ,Κοινωνία

15:3221/08

Α. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο, προοδευτικό, αριστερό σχέδιο στη ΔΕΘ Κόμματα ,Πολιτική

15:2521/08

Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ κοντά στην Αμφίπολη Ελλάδα

15:0921/08

Τα «Δέκα μπουζούκια της Δόμνας» στο Φεστιβάλ Θάλασσας (ΦΩΤΟ) Πολιτισμός

15:0821/08

Δεσμεύτηκαν 27,6 τόνοι καρπουζιών άγνωστης προέλευσης Κοινωνία

15:0221/08

Κεραμέως: Η καταπολέμηση εξαρτήσεων θα ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα Παιδεία ,Πολιτική

15:0021/08

Θεσσαλονίκη – Αυξημένα τα ενοίκια κατά 10% με 30% για τους φοιτητές Κοινωνία

14:5921/08

Συνάντηση Μητσοτάκη- ΕΣΑμεΑ: Αφοσιωμένος στην υλοποίηση τολμηρής πολιτικής για τα άτομα... Πολιτική

14:5521/08

«Τραγική η κατάσταση» στα Κέντρα Υγείας της Πρέβεζας Υγεία

14:5321/08

Πόρος: Ηλεκτροδοτήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού Ελλάδα

14:5121/08

Εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στην Ανατολική Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Κοινωνία

14:4921/08

Οι επενδύσεις στη κτηματαγορά στο επίκεντρο συνάντησης Γεωργιάδη-Πένσο Οικονομία ,Πολιτική

14:4921/08

Άνω- κάτω η παράταξη Ταχιάου λόγω… Ζέρβα- Ζητούν από τη ΝΔ να πάρει θέση Δήμοι ,Σημαντικά

14:4221/08

Τέλος τα πλαστικά μπουκάλια νερού από το Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο Περιβάλλον

14:4121/08

Δήμας: Η ΔΕΘ πρέπει να είναι εμπορικό κι όχι πολιτικό γεγονός Πολιτική

14:3521/08

«ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2019»: Πρεμιέρα σήμερα για τη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου Πολιτισμός

14:2821/08

Η Τουρκία και η Ελλάδα οι κυριότεροι εξαγωγείς ντομάτας και αγγουριών στη Βουλγαρία Οικονομία

14:2121/08

Έκθεση στην Κρήτη- Άγρια πουλιά και η σχέση τους με την αεροναυπηγική Δήμοι ,Περιβάλλον

14:2021/08

ΚΕΕ: 8+2 προτάσεις για ‘quick wins’ στην ανάπτυξη Οικονομία

14:1521/08

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών ... Πολιτισμός

14:0821/08

Ζαρίφ: H Τεχεράνη μπορεί να δράσει «απρόβλεπτα» όπως οι ΗΠΑ Διεθνή

14:0121/08

Πότε καταβάλλονται συντάξεις, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου Οικονομία

13:5421/08

Πτώση ελικοπτέρου- Πληροφορίες για μηχανική βλάβη Ελλάδα

13:4721/08

ΚΙΝΑΛ: Στο δρόμο του κ. Τσίπρα βαδίζει ο κ. Μητσοτάκης Πολιτική

13:4121/08

Πόρος-Ποιοι ήταν οι δύο Ρώσοι που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου Ελλάδα

13:3621/08

«Πάνω είστε περίεργη περίπτωση…» Άποψη ,Άρθρα

13:3421/08

Συνεχίζονται τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη Β.Ελλάδα

13:2721/08

Πόρος: Χωρίς άδεια λειτουργεί το ελικοδρόμιο του Γαλατά Ελλάδα

13:2121/08

Brexit-Το 52% των Βρετανών υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για μια οριστική συμφωνία ΕΕ

13:1621/08

Σύγκρουση 2 οχημάτων στον Περιφερειακό – 2 τραυματίες και ένας άντρας με ανακοπή Ελλάδα ,Κοινωνία

13:1421/08

Το Κράτος θα καλύψει όλα τα έξοδα της θεραπείας του μικρού Αντώνη (ΦΩΤΟ) Διεθνή

13:0721/08

VARάει απόψε το Καραϊσκάκη, μεγάλο σερί στη Βραζιλία Αθλητισμός

13:0021/08

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών Παιδεία

12:5321/08

Ξεκινά το δημοφιλέστερο γκέι φεστιβάλ στη Μύκονο – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. (VIDEO) Ελλάδα

12:5221/08

Εξαφανίστηκε 14χρονη στη Καβάλα Ελλάδα ,Κοινωνία

12:4621/08

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 7 άτομα για κατοχή ναρκωτικών Θεσσαλονίκη

12:3921/08

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη η παρέμβαση των ΗΠΑ σχετικά με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο» Πολιτική

12:3221/08

Θεσσαλονίκη: Τον «τσάκωσαν» με πάνω από 80 λαθραία πακέτα τσιγάρα Θεσσαλονίκη

12:2921/08

Το όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας στο Θέατρο Δάσους Πολιτισμός

12:2521/08

Συνήγορος του Πολίτη: Περιστατικά αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και στις φυλακές Ελλάδα

12:1821/08

Στη «Διαύγεια» η απόφαση για το διορισμό διοικητή και προέδρου του ΕΦΚΑ Ελλάδα

12:1221/08

O Γιάννης Πάριος στο Ανοιχτό Θέατρο Συκέων Πολιτισμός

12:1121/08

Πρόβλημα για την Αθήνα το ιρανικό τάνκερ Διεθνή

12:0721/08

Φωτιά σε γηροκομείο: Απεβίωσε ηλικιωμένος που νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα Θεσσαλονίκη

12:0421/08

Συνάντηση Γεωργιάδη με την Πρόεδρο και μέλη του Π.Σ.Ε. Οικονομία ,Πολιτική

11:5821/08

Εργαζόμενοι CRETA FARMS: Ποιοι δε θέλουν τη διάσωση της Εταιρείας; Επιχειρήσεις

11:5721/08

Yψηλή αρτηριακή πίεση στην ηλικία των 30 θέτει σε κίνδυνο την υγεία του εγκεφάλου Υγεία

11:5021/08

ILNA: Tο Adrian Darya έχει ναυλωθεί από ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία Διεθνή

11:4321/08

Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού με τον Πρ. Επαγγελματιών Σαμοθράκης Πολιτική

11:3621/08

Νέα υπόθεση απάτης στην Πέλλα Ελλάδα ,Κοινωνία

11:2921/08

Οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας ιταλικής κυβέρνησης ξεκινούν το απόγευμα! ΕΕ

11:2221/08

Φυτεία με περισσότερα από 1.500 δενδρύλλια κάνναβης Ελλάδα

11:1521/08

Βαρβιτσιώτης: Δεν θέλουμε να διευκολύνουμε την πορεία αυτού του πλοίου προς την Συρία Κόμματα ,Πολιτική

11:0721/08

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στον Πόρο Ελλάδα

10:5821/08

Και οι… κατσίκες στη μάχη για την πρόληψη των πυρκαγιών Διεθνή

10:5121/08

Στον Πόρο ο Νίκος Χαρδαλιάς Ελλάδα

10:4321/08

Το ύψος των υδάτων της Μεσογείου ενδέχεται να ανέβει κατά 20 εκατοστά Περιβάλλον

10:2821/08

Ιράν: Το Adrian Darya έχει μισθωθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης Διεθνή

10:1821/08

Συγκλονίζει η κόρη του πιλότου στον Πόρο- «Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος» Ελλάδα

10:1121/08

O Αρχηγός της ΕΛΑΣ για τους ένστολους που συνέδραμαν στις πυρκαγιές Ελλάδα

10:0421/08

ΔΕΗ: Θυσιάζεται η έκπτωση συνέπειας 10% για τη διάσωση Ενέργεια

09:5721/08

Δύο ληστείες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών Κοινωνία

09:5021/08

Έσωσε κουτάβι από τα συντρίμμια σχολείου στη Ράκα και έκανε τη ζωή τους …βιβλίο! Διεθνή

09:4321/08

Ιταλία: Ο Ρέντσι διατεθειμένος να συνεργαστεί με το Κίνημα των 5 Αστέρων ΕΕ

09:3621/08

Λοχίας έσπασε πόρτες, για να σώσει άνδρα που κρεμόταν από το μπαλκόνι του! (VIDEO) Β.Ελλάδα

09:2321/08

Πεζές περιπολίες στη Θεσσαλονίκη- Έλεγχοι σε περισσότερα από 13.600 άτομα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:1521/08

Ενισχύονται τα ΜΑΤ – Μπαράζ ελέγχων Ελλάδα

09:0521/08

Πόρος: Πώς έπεσε το ελικόπτερο-Εντός της ημέρας η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

09:0521/08

Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες μπορούν πλέον να βγαίνουν από τη χώρα χωρίς την άδεια του ... Διεθνή

08:5121/08

Ιταλία-Προσπάθειες Ματαρέλα να δοθεί τέλος στην κυβερνητική κρίση ΕΕ

08:4421/08

Απορρίφθηκε έφεση καρδινάλιου-Έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων Διεθνή

08:3721/08

Υποχρεωτική πληρωμή ενοικίου μέσω τράπεζας σχεδιάζει η κυβέρνηση Οικονομία

08:3321/08

Αγαλματάκια ακούνητα αγέλαστα αμίλητα Η στήλη της Στύλου

08:3021/08

Σκόδρας: Ό,τι χρειαστεί για τον ΟΑΣΘ – Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

08:2521/08

Βίντεο ντοκουμέντο-Διαβατά: Η μάχη των διασωστών να απεγκλωβίσουν την έγκυο Θεσσαλονίκη

08:1821/08

Το Open Arms ελλιμενίστηκε έπειτα από 19 ημέρες Διεθνή

08:1021/08

Η Ουάσινγκτον θα «αναλάβει δράση» αν το Adrian Darya 1 αποπειραθεί να παραδώσει πετρέλα... Διεθνή