Κ. Κούνεβα στο GRTimes: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές»

Post Thumbnail
Αννίτα Στιβακτάκη

Ο Έλληνας παρόλο που πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, είναι απογοητευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι άδικα, εκτιμά η ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου  υποψήφια, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Έχει ταυτόχρονα ελλιπή ενημέρωση για τις δυνατότητες που μπορεί να του παράσχει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, απόδειξη ότι οι υποθέσεις από την Ελλάδα που έφτασαν  στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. την τελευταία πενταετία δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 3% των υποθέσεων που απασχόλησαν την Επιτροπή την περίοδο 2014-2019.

Με απότοκο την αδιαφορία για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα  όπως λέει η ίδια μιλώντας στο «GRTimes», στις πρόσφατες περιοδείες της σε  Μακεδονία και  Θράκη, διαπίστωσε ότι «υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές, γιατί ψηφίζουμε και γιατί πρέπει να ψηφίσουμε»!

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου,  έχουν αυξηθεί τα ποσοστά θετικής γνώμης των Ελλήνων για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και τα οφέλη της χώρας από αυτή τη σχέση. Ωστόσο, με βάση τα συμπεράσματα άλλων δημοσκοπήσεων υπάρχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό που υπερβαίνει το 80% το οποίο θεωρεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κινείται σε λάθος κατεύθυνση έχοντας παρεκκλίνει από το κεντρικό αξιακό του πλαίσιο. Ας  ξεκινήσουμε από αυτό. Από τη δική σας  εκτίμηση. Ο Έλληνας πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες ή αντιμετωπίζει την Ε.Ε. ως ένα μηχανιστικό εργαλείο;

Έχετε δίκιο να διαπιστώνετε αυτήν την αντίφαση  η οποία μάλιστα αποτυπώνεται σχεδόν σε όλες τις απαντήσεις του Ευρωβαρόμετρου. Για παράδειγμα, ενώ το 57% των Ελλήνων πολιτών που ερωτήθηκαν απαντούν ότι το ισοζύγιο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. είναι θετικό υπέρ των πρώτων, μόνο το 46% θεωρεί ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι θετικό πράγμα». Όμως,  από την άλλη πλευρά σε ερώτημα για το τι θα έκαναν οι πολίτες στην περίπτωση δημοψηφίσματος αντίστοιχου με αυτού που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 62% απαντά ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

Θεωρώ ότι οι Έλληνες παραμένουν σε ένα βαθμό διχασμένοι, όχι γιατί δεν πιστεύουν στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, αλλά γιατί νιώθουν ματαιωμένοι. Αντί της σύγκλισης με τους μισθούς  και τις παροχές των κεντροευρωπαϊκών χωρών, επήλθε η απόκλιση. Αντί για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που όφειλαν και οφείλουν να επιδείξουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στα κύματα προσφύγων που αναζήτησαν τον δρόμο σωτηρίας μέσα από την Ελλάδα, σηκώθηκαν τείχη εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας. Ταυτοχρόνως, υπάρχει και μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης. Πρόσφατα, στις επισκέψεις που είχα την ευκαιρία να κάνω στη Μακεδονία και τη Θράκη, διαπίστωσα ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν ευρωεκλογές, γιατί ψηφίζουμε και γιατί πρέπει να ψηφίσουμε.

Άρα, καταλήγοντας θα απαντήσω στο ερώτημα σας πως πράγματι ο Έλληνας ενώ πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, στις αρχές της ισότητας, της αδελφότητας και της ελευθερίας που ευαγγελίστηκε η Γαλλική Επανάσταση, στο πνεύμα της ελεύθερης κυκλοφορίας  πολιτών, κεφαλαίων και υπηρεσιών που ευαγγελίστηκε η Ιδρυτική Συνθήκη της Ε.Ε. ωστόσο, παραμένει απογοητευμένος. Πιστεύει ότι η ψήφος του δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή του, είναι ελλιπώς ενημερωμένος και καταλήγει αδιάφορος. Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα. Και οι ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία.

Ποιά είναι η εικόνα από την παραπομπή και εξέταση υποθέσεων Ελλήνων πολιτών  στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. της οποίας είστε μέλος;

Δεν θα έλεγα ότι οι Έλληνες αξιοποιούν αρκετά αυτό το εργαλείο δημοκρατίας που λέγεται Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Θυμίζω ότι είναι η μοναδική Επιτροπή στην οποία η σχέση πολίτη με ΕΚ είναι άμεση, αδιαμεσολάβητη.  Ωστόσο, οι  αναφορές Ελλήνων πολιτών για παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου στη χώρα μας που φτάνουν στο Ευρωκοινοβούλιο δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 3% μέσα στην τελευταία πενταετία 2014-2019. Συνολικά για την τετραετία 2014-2018 για την οποία μπορώ να σας δώσω ασφαλή στοιχεία υπεβλήθησαν 285 Αναφορές από την Ελλάδα. Τα θέματα των καταγγελιών αφορούσαν κυρίως περιβαλλοντικές παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, ζητήματα καταναλωτών και ένα πολύ μικρό μέρος θέματα που άπτονταν των τραπεζικών δανείων, των θεμελιωδών δικαιωμάτων, του προσφυγικού, των διακρίσεων στην αναπηρία και των συντάξεων.

Δεν πιστεύω ότι το μικρό ποσοστό αποδεικνύει ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται το κοινοτικό δίκαιο και άρα δεν συντρέχει λόγος παρέμβασης των ευρωπαϊκών θεσμών. Εκτιμώ ότι και σε αυτό το κομμάτι οι συμπολίτες μας δεν είναι σωστά πληροφορημένοι για το τι και μέχρι πού μπορεί να παρέμβει η Επιτροπή Αναφορών για την προώθηση των προβλημάτων τους. Αντιθέτως, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί αξιοποιούν πολύ περισσότερο από εμάς την Επιτροπή, η οποία είναι σε θέση να πιέσει και την Κομισιόν και το Συμβούλιο για απαντήσεις και ελέγχους σε θέματα παραβίασης του ευρωπαϊκού δικαίου που απασχολούν τους ευρωπαίους πολίτες.

Πάντως είναι σαφές ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, υπάρχει ένα γενικευμένο κλίμα  σκεπτικισμού, προβληματισμού, αλλά και απογοήτευσης για τον τρόπο που πορεύεται η Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια, καθώς μια σειρά από αρχές και αξίες όπως της ισοτιμίας ή της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών έχουν απαξιωθεί. Η δική σας εμπειρία σας οδηγεί σε ανάλογο συμπέρασμα;

Κι έχει κάθε λόγο ο Έλληνας να νιώθει έτσι, όταν ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε η Κομισιόν  μπόρεσαν να μεταβάλουν την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής που ενισχύει τα ελλείμματα στην περιφέρεια της Ευρώπης, ενισχύοντας παράλληλα τα πλεονάσματα στον ευρωπαϊκό βορρά. Όμως όλα, όπως διαπιστώσαμε και στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού με τους δανειστές το 2015, είναι αποτέλεσμα συσχετισμού δυνάμεων. Και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωκοινοβουλίου, υπερισχύουν οι συντηρητικές δυνάμεις. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός, να μην αναδειχτεί στην προεδρία του ΕΚ ο νεοφιλελεύθερος Βέμπερ από τη Γερμανική Δεξιά και να δημιουργηθεί ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων, μια προοδευτική συμμαχία για την οποία υπάρχουν ήδη οι πρώτοι κόκκοι και στο Ευρωκοινοβούλιο από τη δουλειά που έκανε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην τρέχουσα θητεία.

 Μιλώντας για το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, θα ήταν υπερβολικό να πει  κανείς ότι είναι οι πλέον κρίσιμες από την ίδρυση της Ε.Ε. και ότι θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, καθώς είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται με τόση ένταση δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες;

Ναι, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες οι ευρωεκλογές. Δείτε την ακροδεξιά και τις ρατσιστικές φωνές πώς απλώνονται. Ακόμη και στην Ισπανία απέκτησαν ισχυρή πρόσβαση στη Βουλή τα φαντάσματα του Φρανκισμού. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Στρώματα αποκλεισμένα από την ευημερία, από την πρόσβαση στα καλά πανεπιστήμια, σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, στο δικαίωμα της αναψυχής και της επαρκούς, για τα γεράματα, σύνταξης. Τον φόβο αυτό ενισχύουν οι ακροδεξιές δυνάμεις επισείοντας τον κίνδυνο του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

Όμως η λύση είναι αλλού, στην αναδιανομή των εισοδημάτων,  από τα πολύ υψηλά και παρασιτικά εισοδήματα προς τα κάτω, ώστε να χρηματοδοτηθεί εκ νέου το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, να υπάρξουν μαζικές θέσεις εργασίας κι όχι προγράμματα  που απλώς συντηρούν το πρόβλημα και κρύβουν την ανεργία.

Έχετε πει ότι η ανασφάλεια των εργαζομένων έγινε προϋπόθεση για την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ και της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια. Μπορεί αυτή η δυσμενής εικόνα και πρακτική να ανατραπεί;

Μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν υπάρξουν ευρείες συμμαχίες σε όλα τα επίπεδα. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει και οι σοσιαλδημοκράτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να παραδεχτούν ότι οι δικές τους κυβερνήσεις άνοιξαν την πόρτα του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση του Σρέντερ στη Γερμανία, η κυβέρνηση του Μπλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που υπερβαίνει την οικονομική και νομισματική ένωση, αλλά παραμένει στα χαρτιά, θα μπορούσε κατά την άποψη σας να προχωρήσει υπό τις παρούσες συνθήκες;

Φοβάμαι πως είμαστε στο χειρότερο σημείο. Οι προτάσεις Μακρόν για μια Ευρωπαϊκή Συντακτική Συνέλευση με τη συμμετοχή κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και πολιτών από όλη την Ε.Ε. δεν έχει γίνει δεκτή από τη Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο για αποχώρηση και οι πλούσιες χώρες ούτε που θέλουν να ακούσουν για κοινή κοινωνική πολιτική ή για ενιαία πολιτική ενίσχυσης της απασχόλησης. Γιατί τι νόημα θα είχε η πορεία προς την ολοκλήρωση εάν κυριαρχούν μόνο τα οικονομικά κριτήρια στη σύγκλιση κι όχι αυτά που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας και της απασχόλησης. Παρόλα αυτά, η συζήτηση έχει αρχίσει. Όλοι νιώθουν την αύρα της αλλαγής που έρχεται. Εμείς θα παλέψουμε ώστε αυτή η αλλαγή να είναι σε θετική, ριζοσπαστική και φιλολαϊκή κατεύθυνση, για μια Ευρώπη των λαών και των πολλών.

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11:5320/10

Τούρκος στρατιώτης νεκρός σε επίθεση των Κούρδων στη Συρία Διεθνή

11:2620/10

ΣΥΡΙΖΑ: Η «πιρουέτα» για την ψήφο των αποδήμων ανήκει εξ ολοκλήρου στη ΝΔ Κόμματα ,Πολιτική

11:1820/10

Επικουρικές Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις Οικονομία

11:0820/10

Ο Τερζής τραγούδησε μαζί με την κόρη του (VIDEO) Lifestyle

10:4120/10

Γιορτάζει η ΕΛ.ΑΣ σήμερα (VIDEO) Ελλάδα

10:2920/10

28η Οκτωβρίου: Πώς αμείβεται Ελλάδα ,Κοινωνία

10:2020/10

Ο Τραμπ δε θα «φιλοξενήσει» την επόμενη G7 Διεθνή

09:5020/10

«Ξήλωσαν» ATM και το πήραν μαζί τους! Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3920/10

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1820/10

Χιλή: Τρεις νεκροί σε ταραχές στο Σαντιάγο Διεθνή

09:0220/10

Έρχονται ελαφρύνσεις στη φορολογία Οικονομία ,Σημαντικά

08:4920/10

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:4120/10

Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:3120/10

Σταϊκούρας στη Σύνοδο του ΔΝΤ – Οι στόχοι των επόμενων μηνών Οικονομία ,Σημαντικά

08:2420/10

Brexit: Οι αναποφάσιστες επιστολές του Τζόνσον στην ΕΕ Διεθνή ,Σημαντικά

08:1820/10

Θεσσαλονίκη: Ρίψεις μολότοφ τα ξημερώματα στο Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

08:0520/10

Ο καιρός για σήμερα Κυριακή Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

08:0020/10

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Θα συγκρουστούμε με την κυβέρνηση, αν χρειαστεί» Β.Ελλάδα ,Σημαντικά ,Συνέντευξεις

07:4920/10

Οι αυξήσεις της ΔΕΗ ευνοούν τις ενεργειακές κοινότητες Ενέργεια

07:0020/10

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

06:3020/10

Ο Κήπος διοργανώνει το Σεμινάριο Συγγραφής με τον Λένο Χρηστίδη Πολιτισμός

06:0020/10

Stray Action: Δράσεις για τα Αδέσποτα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Πολιτισμός

05:3020/10

Εαυτοφιλία: Aν είστε autosexual το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε ανταπόκριση Διάφορα

05:0020/10

Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία Υγεία

04:3020/10

Πέντε τρόποι για γερή άμυνα και αντικαρκινική προστασία Υγεία

04:0020/10

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος Υγεία

03:3020/10

Φούσκωμα: Τρεις κινήσεις που μας απαλλάσσουν σε 3′ Διάφορα

03:0020/10

Αυτά τα φάρμακα που όλοι έχουμε πάρει προκαλούν πρόωρο θάνατο Ελλάδα ,Κοινωνία

02:3020/10

Το λάθος που κάνετε και βλάπτετε τον σκύλο σας Διάφορα

02:0020/10

Πόσες σοκολάτες το μήνα κάνουν καλό στην καρδιά; Διάφορα

01:3020/10

Ο μόνος καφές που πρέπει να πίνουν όσοι έχουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη Διάφορα

01:0020/10

Κοκκίνου – Χρηστίδου: Γιατί δεν λένε ούτε καλημέρα; Lifestyle

00:3020/10

Επιστήμονες εξηγούν γιατί η Γη δεν είναι και τόσο μοναδική Διάφορα

00:0020/10

Χανιά: Πατέρας έδειρε δασκάλα – Κλείνει τη Δευτέρα το σχολείο Ελλάδα

23:5619/10

ΗΠΑ και Μεξικό συμφώνησαν να εμποδίσουν το λαθρεμπόριο όπλων στα σύνορα Διεθνή

23:5119/10

Γ. Πατούλης: «Υπηρετούμε μόνον το συμφέρον των πολιτών της Αττικής» Περιφέρειες

23:4019/10

Π. Παυλόπουλος: «Είμαστε πάντοτε θεματοφύλακες της ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα και του αγώ... Ελλάδα

23:3119/10

Άγιον Όρος: Παρουσία Οικουμενικού Πατριάρχη για τα διακόσια χρόνια του νέου καθολικού τ... Ελλάδα

23:2119/10

Ερντογάν: Όπως έμαθαν στην Κύπρο τι εστί Τουρκία, θα το μάθουν και τώρα Διεθνή ,Σημαντικά

23:1119/10

Συγκλονίζει η Ελένη Καστάνη: «Σε εκείνα τα γυρίσματα ήμουν έγκυος κι έχασα το παιδάκι» ... Διάφορα

23:0119/10

Θεσσαλονίκη: Έκλεψε 200 δελτία από πρακτορείο του ΟΠΑΠ Θεσσαλονίκη

22:5119/10

Λίβανος: Χιλιάδες Λιβανέζοι διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης και της διαφθοράς Διεθνή

22:4519/10

Βρετανία: Στέλνει άμεσα το αίτημα για παράταση του Brexit από τον Τζόνσον Διεθνή

22:4119/10

Διπλωματικές πηγές: Πάγια θέση της Ελλάδας η μη ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων... Ελλάδα

22:3119/10

Μπαράζ κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ Ελλάδα

22:2119/10

Κ. Μητσοτάκης: «Πιστεύουμε σε έναν πολιτισμό, φορέα μιας οικονομικής, κοινωνικής ανάπτυ... Πολιτική ,Σημαντικά

22:1119/10

Brexit: Να αποσαφηνίσει τη στάση του ζητά ο Μακρόν από τον Τζόνσον Διεθνή ,ΕΕ

22:0119/10

Δίκη Χ.Α.: Ο Μίχος άδειασε τοπική Νίκαιας και διέψευσε Ζαρούλια Ελλάδα

21:5119/10

Συλλήψεις, κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων χθες το βράδυ στην Πλατεία Λυκαβηττού Ελλάδα ,Κοινωνία

21:4119/10

Μ. Χρυσοχοΐδης: Υπάρχει κράτος και θα είναι δίπλα στους πολίτες Πολιτική

21:3119/10

Από Δευτέρα στον εισαγγελέα όσοι αναρτούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες Ελλάδα

21:2119/10

Κρύπτη στο Λούξορ έβγαλε θησαυρό: 30 σαρκοφάγους τριών χιλιάδων ετών! (ΦΩΤΟ-VIDEO) Διεθνή

21:1119/10

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία επιβεβαιώνουν την αναξιοπιστία της ΕΕ Κόμματα ,Πολιτική

20:4019/10

Τεράστιες ανθοδέσμες τοποθετήθηκαν σε δοχεία απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

20:3019/10

Αισχρή ρατσιστική επίθεση σε μάνα με το μωρό της! (VIDEO) Ελλάδα

20:2019/10

Συνάντηση Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κτιριακών Υποδομών Δήμοι

20:0019/10

«Καταργήστε τη δουλεία με κάθε βήμα» προέτρεψαν οι συμμετέχοντες στο 6ο Walk for Freedom Θεσσαλονίκη

19:5019/10

Ερντογάν: “Θα συντρίψουμε τα κεφάλια των Κούρδων αν δεν φύγουν την Τρίτη” Διεθνή

19:3019/10

Brexit: Χιλιάδες Βρετανοί διαδηλώνουν στο Λονδίνο ζητώντας νέο δημοψήφισμα Διεθνή ,ΕΕ

19:2019/10

Στον παλμό του 8ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου η Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

19:1819/10

Τζόνσον: «Δεν θα διαπραγματευτώ με την ΕΕ νέα παράταση για το Brexit» Διεθνή ,ΕΕ

19:0819/10

Στο… χειρουργείο ο Πολάκης (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

18:5819/10

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων Ελλάδα

18:4819/10

Πορεία αναρχικών στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

18:4519/10

Ισπανία: Ο Σάντσεθ καλεί τον ηγέτη της Καταλονίας να καταδικάσει τη βία Διεθνή

18:3519/10

Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση της 18χρονης στην Κρήτη Ελλάδα

18:2519/10

Περιοδεία του Α. Τσίπρα σε Χανιά και Ρέθυμνο Κόμματα ,Πολιτική

18:1519/10

Οι Unboxholics συγκέντρωσαν 42.000 ευρώ για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ Ελλάδα

18:1019/10

Τραγωδία στη Ρωσία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από την κατάρρευση φράγματος Διεθνή

17:5719/10

Τροχαίο με αγριογούρουνο είχε ο ηθοποιός Κ. Κρομμύδας (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ