Κ. Κούνεβα στο GRTimes: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές»

Κ. Κούνεβα στο GRTimes: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι  ευρωεκλογές»
Αννίτα Στιβακτάκη

Ο Έλληνας παρόλο που πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, είναι απογοητευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι άδικα, εκτιμά η ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου  υποψήφια, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Έχει ταυτόχρονα ελλιπή ενημέρωση για τις δυνατότητες που μπορεί να του παράσχει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, απόδειξη ότι οι υποθέσεις από την Ελλάδα που έφτασαν  στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. την τελευταία πενταετία δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 3% των υποθέσεων που απασχόλησαν την Επιτροπή την περίοδο 2014-2019.

Με απότοκο την αδιαφορία για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα  όπως λέει η ίδια μιλώντας στο «GRTimes», στις πρόσφατες περιοδείες της σε  Μακεδονία και  Θράκη, διαπίστωσε ότι «υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές, γιατί ψηφίζουμε και γιατί πρέπει να ψηφίσουμε»!

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου,  έχουν αυξηθεί τα ποσοστά θετικής γνώμης των Ελλήνων για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και τα οφέλη της χώρας από αυτή τη σχέση. Ωστόσο, με βάση τα συμπεράσματα άλλων δημοσκοπήσεων υπάρχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό που υπερβαίνει το 80% το οποίο θεωρεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κινείται σε λάθος κατεύθυνση έχοντας παρεκκλίνει από το κεντρικό αξιακό του πλαίσιο. Ας  ξεκινήσουμε από αυτό. Από τη δική σας  εκτίμηση. Ο Έλληνας πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες ή αντιμετωπίζει την Ε.Ε. ως ένα μηχανιστικό εργαλείο;

Έχετε δίκιο να διαπιστώνετε αυτήν την αντίφαση  η οποία μάλιστα αποτυπώνεται σχεδόν σε όλες τις απαντήσεις του Ευρωβαρόμετρου. Για παράδειγμα, ενώ το 57% των Ελλήνων πολιτών που ερωτήθηκαν απαντούν ότι το ισοζύγιο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. είναι θετικό υπέρ των πρώτων, μόνο το 46% θεωρεί ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι θετικό πράγμα». Όμως,  από την άλλη πλευρά σε ερώτημα για το τι θα έκαναν οι πολίτες στην περίπτωση δημοψηφίσματος αντίστοιχου με αυτού που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 62% απαντά ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

Θεωρώ ότι οι Έλληνες παραμένουν σε ένα βαθμό διχασμένοι, όχι γιατί δεν πιστεύουν στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, αλλά γιατί νιώθουν ματαιωμένοι. Αντί της σύγκλισης με τους μισθούς  και τις παροχές των κεντροευρωπαϊκών χωρών, επήλθε η απόκλιση. Αντί για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που όφειλαν και οφείλουν να επιδείξουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στα κύματα προσφύγων που αναζήτησαν τον δρόμο σωτηρίας μέσα από την Ελλάδα, σηκώθηκαν τείχη εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας. Ταυτοχρόνως, υπάρχει και μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης. Πρόσφατα, στις επισκέψεις που είχα την ευκαιρία να κάνω στη Μακεδονία και τη Θράκη, διαπίστωσα ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν ευρωεκλογές, γιατί ψηφίζουμε και γιατί πρέπει να ψηφίσουμε.

Άρα, καταλήγοντας θα απαντήσω στο ερώτημα σας πως πράγματι ο Έλληνας ενώ πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, στις αρχές της ισότητας, της αδελφότητας και της ελευθερίας που ευαγγελίστηκε η Γαλλική Επανάσταση, στο πνεύμα της ελεύθερης κυκλοφορίας  πολιτών, κεφαλαίων και υπηρεσιών που ευαγγελίστηκε η Ιδρυτική Συνθήκη της Ε.Ε. ωστόσο, παραμένει απογοητευμένος. Πιστεύει ότι η ψήφος του δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή του, είναι ελλιπώς ενημερωμένος και καταλήγει αδιάφορος. Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα. Και οι ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία.

Ποιά είναι η εικόνα από την παραπομπή και εξέταση υποθέσεων Ελλήνων πολιτών  στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. της οποίας είστε μέλος;

Δεν θα έλεγα ότι οι Έλληνες αξιοποιούν αρκετά αυτό το εργαλείο δημοκρατίας που λέγεται Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Θυμίζω ότι είναι η μοναδική Επιτροπή στην οποία η σχέση πολίτη με ΕΚ είναι άμεση, αδιαμεσολάβητη.  Ωστόσο, οι  αναφορές Ελλήνων πολιτών για παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου στη χώρα μας που φτάνουν στο Ευρωκοινοβούλιο δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 3% μέσα στην τελευταία πενταετία 2014-2019. Συνολικά για την τετραετία 2014-2018 για την οποία μπορώ να σας δώσω ασφαλή στοιχεία υπεβλήθησαν 285 Αναφορές από την Ελλάδα. Τα θέματα των καταγγελιών αφορούσαν κυρίως περιβαλλοντικές παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, ζητήματα καταναλωτών και ένα πολύ μικρό μέρος θέματα που άπτονταν των τραπεζικών δανείων, των θεμελιωδών δικαιωμάτων, του προσφυγικού, των διακρίσεων στην αναπηρία και των συντάξεων.

Δεν πιστεύω ότι το μικρό ποσοστό αποδεικνύει ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται το κοινοτικό δίκαιο και άρα δεν συντρέχει λόγος παρέμβασης των ευρωπαϊκών θεσμών. Εκτιμώ ότι και σε αυτό το κομμάτι οι συμπολίτες μας δεν είναι σωστά πληροφορημένοι για το τι και μέχρι πού μπορεί να παρέμβει η Επιτροπή Αναφορών για την προώθηση των προβλημάτων τους. Αντιθέτως, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί αξιοποιούν πολύ περισσότερο από εμάς την Επιτροπή, η οποία είναι σε θέση να πιέσει και την Κομισιόν και το Συμβούλιο για απαντήσεις και ελέγχους σε θέματα παραβίασης του ευρωπαϊκού δικαίου που απασχολούν τους ευρωπαίους πολίτες.

Πάντως είναι σαφές ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, υπάρχει ένα γενικευμένο κλίμα  σκεπτικισμού, προβληματισμού, αλλά και απογοήτευσης για τον τρόπο που πορεύεται η Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια, καθώς μια σειρά από αρχές και αξίες όπως της ισοτιμίας ή της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών έχουν απαξιωθεί. Η δική σας εμπειρία σας οδηγεί σε ανάλογο συμπέρασμα;

Κι έχει κάθε λόγο ο Έλληνας να νιώθει έτσι, όταν ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε η Κομισιόν  μπόρεσαν να μεταβάλουν την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής που ενισχύει τα ελλείμματα στην περιφέρεια της Ευρώπης, ενισχύοντας παράλληλα τα πλεονάσματα στον ευρωπαϊκό βορρά. Όμως όλα, όπως διαπιστώσαμε και στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού με τους δανειστές το 2015, είναι αποτέλεσμα συσχετισμού δυνάμεων. Και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωκοινοβουλίου, υπερισχύουν οι συντηρητικές δυνάμεις. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός, να μην αναδειχτεί στην προεδρία του ΕΚ ο νεοφιλελεύθερος Βέμπερ από τη Γερμανική Δεξιά και να δημιουργηθεί ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων, μια προοδευτική συμμαχία για την οποία υπάρχουν ήδη οι πρώτοι κόκκοι και στο Ευρωκοινοβούλιο από τη δουλειά που έκανε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην τρέχουσα θητεία.

 Μιλώντας για το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, θα ήταν υπερβολικό να πει  κανείς ότι είναι οι πλέον κρίσιμες από την ίδρυση της Ε.Ε. και ότι θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, καθώς είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται με τόση ένταση δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες;

Ναι, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες οι ευρωεκλογές. Δείτε την ακροδεξιά και τις ρατσιστικές φωνές πώς απλώνονται. Ακόμη και στην Ισπανία απέκτησαν ισχυρή πρόσβαση στη Βουλή τα φαντάσματα του Φρανκισμού. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Στρώματα αποκλεισμένα από την ευημερία, από την πρόσβαση στα καλά πανεπιστήμια, σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, στο δικαίωμα της αναψυχής και της επαρκούς, για τα γεράματα, σύνταξης. Τον φόβο αυτό ενισχύουν οι ακροδεξιές δυνάμεις επισείοντας τον κίνδυνο του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

Όμως η λύση είναι αλλού, στην αναδιανομή των εισοδημάτων,  από τα πολύ υψηλά και παρασιτικά εισοδήματα προς τα κάτω, ώστε να χρηματοδοτηθεί εκ νέου το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, να υπάρξουν μαζικές θέσεις εργασίας κι όχι προγράμματα  που απλώς συντηρούν το πρόβλημα και κρύβουν την ανεργία.

Έχετε πει ότι η ανασφάλεια των εργαζομένων έγινε προϋπόθεση για την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ και της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια. Μπορεί αυτή η δυσμενής εικόνα και πρακτική να ανατραπεί;

Μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν υπάρξουν ευρείες συμμαχίες σε όλα τα επίπεδα. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει και οι σοσιαλδημοκράτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να παραδεχτούν ότι οι δικές τους κυβερνήσεις άνοιξαν την πόρτα του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση του Σρέντερ στη Γερμανία, η κυβέρνηση του Μπλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που υπερβαίνει την οικονομική και νομισματική ένωση, αλλά παραμένει στα χαρτιά, θα μπορούσε κατά την άποψη σας να προχωρήσει υπό τις παρούσες συνθήκες;

Φοβάμαι πως είμαστε στο χειρότερο σημείο. Οι προτάσεις Μακρόν για μια Ευρωπαϊκή Συντακτική Συνέλευση με τη συμμετοχή κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και πολιτών από όλη την Ε.Ε. δεν έχει γίνει δεκτή από τη Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο για αποχώρηση και οι πλούσιες χώρες ούτε που θέλουν να ακούσουν για κοινή κοινωνική πολιτική ή για ενιαία πολιτική ενίσχυσης της απασχόλησης. Γιατί τι νόημα θα είχε η πορεία προς την ολοκλήρωση εάν κυριαρχούν μόνο τα οικονομικά κριτήρια στη σύγκλιση κι όχι αυτά που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας και της απασχόλησης. Παρόλα αυτά, η συζήτηση έχει αρχίσει. Όλοι νιώθουν την αύρα της αλλαγής που έρχεται. Εμείς θα παλέψουμε ώστε αυτή η αλλαγή να είναι σε θετική, ριζοσπαστική και φιλολαϊκή κατεύθυνση, για μια Ευρώπη των λαών και των πολλών.

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11:5002/07

Στην Ελλάδα για διακοπές ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον Διεθνή ,Ελλάδα

11:4002/07

Επίσκεψη Θ. Καράογλου σε Βεργίνα- Δίον Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

11:3002/07

Στεφανής για Αγιά Σοφιά: Αναμενόμενη η απόφαση-Δίνει χρόνο στον Ερντογάν Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

11:2002/07

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά την Πέμπτη Ελλάδα ,Κοινωνία

11:1302/07

ΟΛΘ: Στα 1,1115 ευρώ/μετοχή το καθαρό μέρισμα Επιχειρήσεις

11:1002/07

Αύξηση του ποσοστού της προσωρινής σύνταξης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

11:0202/07

«Μαλαματίνας»: Πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για αγορά Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

11:0002/07

Τρίκαλα: Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5002/07

ΦΣΘ: Διαδικτυακή εκδήλωση για την κοιλιοκάκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4502/07

Θεσ/νίκη: 28 συλλήψεις για παρεμπόριο τον Ιούνιο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:3002/07

Παράταση για την εξ αποστάσεως εργασία Ελλάδα ,Κοινωνία

10:2702/07

Τουρκία: Εντός 15 ημερών η απόφαση για την Αγία Σοφία Διεθνή ,Σημαντικά

10:1502/07

Λάρισα: 30χρονη διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη με το ΚΤΕΛ (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

10:1202/07

ΒΕΘ: «Φρένο» στις διαγραφές επιχειρήσεις το α’εξάμηνο 2020 Οικονομία

10:0002/07

Είσοδος στα φαρμακεία με ηλεκτρονικό εισιτήριο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

09:4502/07

Τι αλλάζει στη δόμηση κατοικιών με τον νέο οικοδομικό κανονισμό Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

09:3002/07

Ινδία-κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 600.000 τα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

09:1502/07

Κοινωνικός Τουρισμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία των αιτήσεων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Τουρισμός

09:0002/07

Μεξικό: Μακελειό με 24 νεκρούς- Τους «γάζωσαν» σε κέντρο απεξάρτησης (ΒΙΝΤΕΟ) Διεθνή

08:4502/07

Παγώνη: Ανησυχούμε για τα πάρτι όχι για τα νησιά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:3002/07

Σήμερα αποφασίζει η Τουρκία για την Αγία Σοφία Διεθνή ,Ελλάδα

08:1502/07

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:0202/07

Θεσ/νίκη: Απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ Χωρίς κατηγορία

07:5002/07

Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ Διεθνή ,Κορωνοϊός

07:3902/07

Θεσ/νίκη: Έκλεψαν 28 οχήματα σε 4 μήνες! Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:2002/07

Πολύωρη διακοπή ρεύματος σε περιοχή της Χαλκιδικής Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

07:0902/07

Οι flexitarians, οι vegans και η ελληνική βιομηχανία τροφίμων Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

07:0002/07

Cigaret Cycle: Ήρθε η ώρα για ανακύκλωση των αποτσίγαρων! Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Περιβάλλον

07:0002/07

Κινηματογραφική αποφοίτηση…με «πρεμιέρα» Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:0002/07

Τι κάνουμε αν δούμε φίδι: Ποια είναι επικίνδυνα Θέματα GR Times ,Κοινωνία

07:0002/07

Σε κρίσιμη καμπή ο συνεδριακός τουρισμός Θέματα GR Times ,Οικονομία ,Τουρισμός

06:5002/07

Στα ύψη το θερμόμετρο και σήμερα, Πέμπτη Κοινωνία ,Σημαντικά

23:5901/07

ΗΠΑ: Απομάκρυνση αγάλματος του Λίνκολν Διεθνή ,Κοινωνία

23:5901/07

Τραμπ: Σύντομα το εμβόλιο για τον covid-19 – Ενθαρρύνουν Pfizer και ΒioNtech Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5001/07

Επικοινωνία ΥΠΕΘΑ Ελλάδας και Κύπρου Πολιτική

23:4501/07

Θεσσαλονίκη: Κατάσχεση 85 κιλών οστράκων μετά από παράνομη αλιεία Θεσσαλονίκη

23:4001/07

Covid-19: Περισσότερα από 160.000 κρούσματα την ημέρα παγκοσμίως Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3701/07

Κορωνοϊός: Δεδομένη η αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των συνόρων Κοινωνία ,Σημαντικά

23:3501/07

Γεωπονικά Καλλικράτειας: Νεκρή 71χρονη γυναίκα Β.Ελλάδα

23:3001/07

Αστερούσια: Ένταξη στο δίκτυο «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» Ελλάδα ,Περιβάλλον

23:2001/07

Ρωσία: Υπέρ μεταρρυθμίσεων Πούτιν οι ψηφοφόροι Διεθνή

23:1401/07

Τούμπα: Νίκη της ΑΕΚ (0-2) επί του ΠΑΟΚ Αθλητισμός

23:1101/07

Ν.Μηχανιώνα: Κινδύνεψαν παιδιά από κλαδί δέντρου Δήμοι

23:1001/07

Δήμος Αθηναίων: Και φέτος το πρόγραμμα Adopt-A-Tree Δήμοι ,Ελλάδα ,Περιβάλλον

23:0501/07

Τζεντιλόνι: Εύσημα για τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης Ειδήσεις

23:0001/07

Κορωνοϊός: «Μάχη» για αποθέματα ρεμδεσιβίρης Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5001/07

Έκπτωση στα εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Κοινωνία

22:4001/07

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στην Κρήτη Πολιτική ,Τουρισμός

22:3001/07

Άνοιγμα συνόρων: Πάνω από 4.000 έλεγχοι σε ταξιδιώτες Κορωνοϊός ,Υγεία

22:2001/07

Έκκληση ΟΗΕ: Παγκόσμια εκεχειρία λόγω πανδημίας! Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:1001/07

Με τηλεθέρμανση η απολιγνιτοποίηση στη Δυτ. Μακεδονία Περιβάλλον ,Περιφέρειες

22:0001/07

Δ. Κουτσούμπας από τον Εύοσμο: Το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους Κόμματα

21:5001/07

Χρυσοχοϊδης: Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις Βουλή

21:4001/07

Πέθανε ο αναλυτής της Εθνικής Ανδρών Σταμάτης Αντωνίου Ελλάδα ,Κοινωνία

21:3501/07

Μητσοτάκης: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αρωγός του ΕΣΥ Πολιτική ,Υγεία

21:3001/07

85η ΔΕΘ: 60 εκθέτες και καινοτομίες στη γερμανική συμμετοχή Ειδήσεις ,Θεσσαλονίκη

21:2501/07

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης! Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

21:2001/07

Έντονη αντιπαράθεση Λιβανού-Ξανθού Βουλή

21:1001/07

Άδεια ειδικού σκοπού: Ποιοι δικαιούνται παράταση Κοινωνία ,Σημαντικά

21:0001/07

Σε εφαρμογή το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθλητισμός ,Ελλάδα

20:5201/07

ΟΛΘ: Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου Επιχειρήσεις

20:5001/07

Ξεκίνησαν οι κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ. Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Τουρισμός

20:4001/07

Ρωσία -Covid-19: Πόσα νέα κρούσματα σήμερα Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:3901/07

Ελληνοβουλγαρικά σύνορα: Το απόλυτο αλαλούμ με τη διέλευση επισκεπτών! Κοινωνία ,Σημαντικά

20:3001/07

Κορωνοϊός: Δωρεάν εξέταση αντισωμάτων για τα Σώματα Ασφαλείας σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

20:2001/07

Ωραιόκαστρο: Θερινή απασχόληση για παιδιά Δήμοι ,Κοινωνία

20:1001/07

Στοίχημα προγνωστικά: Η Σκανδιναβία κληρώνει στο 6! Αθλητισμός

20:0601/07

Θεσσαλονίκη: Διακοπή ρεύματος στη Β. Όλγας Κοινωνία

20:0201/07

Μαλαματίνα: Μη δεσμευτική προσφορά από μία εταιρεία Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

20:0001/07

Χαλκιδική: Σκοτώθηκε εργάτης πέφτοντας από όροφο ξενοδοχείου Κοινωνία

20:0001/07

Ηρώδειο: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο Ελλάδα ,Πολιτισμός

19:5001/07

Ωραιόκαστρο: Έναρξη για το «Παιδί και Θάλασσα» Δήμοι ,Παιδεία

19:4001/07

Επαναλειτουργία Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων Υγεία

19:3001/07

ΚΙΝΑΛ: Θεσμικές εγγυήσεις στο ν/σ για τις διαδηλώσεις Κόμματα ,Πολιτική

19:2001/07

Σ. Αναστασιάδης: ‘Όσα είπε για τον τουρισμό Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

19:1501/07

Η Eurolife FFH με την CSIi εκπαιδεύει στη cyber security Επιχειρήσεις

19:1001/07

Αυτά είναι τα μέλη του ΚΕΣΠΑ Περιβάλλον

19:0301/07

Τροχαίο στην περιφερειακή οδό (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:0001/07

Εurobank: 400 εκ. για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης- Αττικής Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

18:5001/07

Π. Γκόφας: Ειδήμων του τουρισμού Επιχειρήσεις ,Τουρισμός

18:4001/07

Ε. Αχτσιόγου: Τι δήλωσε για το δώρο Πάσχα Κοινωνία ,Κόμματα

18:3601/07

Αλλαγή φρουράς στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Πολιτική ,Σημαντικά

18:3001/07

Παρέμβαση Πομπέο για Αγία Σοφία: Να διατηρήσει η Αγκυρα το υπάρχον καθεστώς Πολιτική ,Σημαντικά

18:2001/07

Οι Καστοριανές γούνες ζεσταίνουν την Νότια Κορέα Ελλάδα

18:1001/07

Θεσ/νικη: Διακοπή δίκης ψυκτικού για τη δολοφονία πελάτισσας του Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0401/07

Κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:0001/07

Εποχικοί Εργαζόμενοι: Ανοίγει η πλατφόρμα για έκτακτη αποζημίωση Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ