Κ. Κούνεβα στο GRTimes: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές»

Κ. Κούνεβα στο GRTimes: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι  ευρωεκλογές»
Αννίτα Στιβακτάκη

Ο Έλληνας παρόλο που πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, είναι απογοητευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι άδικα, εκτιμά η ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου  υποψήφια, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Έχει ταυτόχρονα ελλιπή ενημέρωση για τις δυνατότητες που μπορεί να του παράσχει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, απόδειξη ότι οι υποθέσεις από την Ελλάδα που έφτασαν  στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. την τελευταία πενταετία δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 3% των υποθέσεων που απασχόλησαν την Επιτροπή την περίοδο 2014-2019.

Με απότοκο την αδιαφορία για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα  όπως λέει η ίδια μιλώντας στο «GRTimes», στις πρόσφατες περιοδείες της σε  Μακεδονία και  Θράκη, διαπίστωσε ότι «υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές, γιατί ψηφίζουμε και γιατί πρέπει να ψηφίσουμε»!

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου,  έχουν αυξηθεί τα ποσοστά θετικής γνώμης των Ελλήνων για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και τα οφέλη της χώρας από αυτή τη σχέση. Ωστόσο, με βάση τα συμπεράσματα άλλων δημοσκοπήσεων υπάρχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό που υπερβαίνει το 80% το οποίο θεωρεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κινείται σε λάθος κατεύθυνση έχοντας παρεκκλίνει από το κεντρικό αξιακό του πλαίσιο. Ας  ξεκινήσουμε από αυτό. Από τη δική σας  εκτίμηση. Ο Έλληνας πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες ή αντιμετωπίζει την Ε.Ε. ως ένα μηχανιστικό εργαλείο;

Έχετε δίκιο να διαπιστώνετε αυτήν την αντίφαση  η οποία μάλιστα αποτυπώνεται σχεδόν σε όλες τις απαντήσεις του Ευρωβαρόμετρου. Για παράδειγμα, ενώ το 57% των Ελλήνων πολιτών που ερωτήθηκαν απαντούν ότι το ισοζύγιο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. είναι θετικό υπέρ των πρώτων, μόνο το 46% θεωρεί ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι θετικό πράγμα». Όμως,  από την άλλη πλευρά σε ερώτημα για το τι θα έκαναν οι πολίτες στην περίπτωση δημοψηφίσματος αντίστοιχου με αυτού που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 62% απαντά ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

Θεωρώ ότι οι Έλληνες παραμένουν σε ένα βαθμό διχασμένοι, όχι γιατί δεν πιστεύουν στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, αλλά γιατί νιώθουν ματαιωμένοι. Αντί της σύγκλισης με τους μισθούς  και τις παροχές των κεντροευρωπαϊκών χωρών, επήλθε η απόκλιση. Αντί για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που όφειλαν και οφείλουν να επιδείξουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στα κύματα προσφύγων που αναζήτησαν τον δρόμο σωτηρίας μέσα από την Ελλάδα, σηκώθηκαν τείχη εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας. Ταυτοχρόνως, υπάρχει και μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης. Πρόσφατα, στις επισκέψεις που είχα την ευκαιρία να κάνω στη Μακεδονία και τη Θράκη, διαπίστωσα ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν ευρωεκλογές, γιατί ψηφίζουμε και γιατί πρέπει να ψηφίσουμε.

Άρα, καταλήγοντας θα απαντήσω στο ερώτημα σας πως πράγματι ο Έλληνας ενώ πιστεύει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, στις αρχές της ισότητας, της αδελφότητας και της ελευθερίας που ευαγγελίστηκε η Γαλλική Επανάσταση, στο πνεύμα της ελεύθερης κυκλοφορίας  πολιτών, κεφαλαίων και υπηρεσιών που ευαγγελίστηκε η Ιδρυτική Συνθήκη της Ε.Ε. ωστόσο, παραμένει απογοητευμένος. Πιστεύει ότι η ψήφος του δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή του, είναι ελλιπώς ενημερωμένος και καταλήγει αδιάφορος. Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα. Και οι ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία.

Ποιά είναι η εικόνα από την παραπομπή και εξέταση υποθέσεων Ελλήνων πολιτών  στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. της οποίας είστε μέλος;

Δεν θα έλεγα ότι οι Έλληνες αξιοποιούν αρκετά αυτό το εργαλείο δημοκρατίας που λέγεται Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Θυμίζω ότι είναι η μοναδική Επιτροπή στην οποία η σχέση πολίτη με ΕΚ είναι άμεση, αδιαμεσολάβητη.  Ωστόσο, οι  αναφορές Ελλήνων πολιτών για παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου στη χώρα μας που φτάνουν στο Ευρωκοινοβούλιο δεν ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 3% μέσα στην τελευταία πενταετία 2014-2019. Συνολικά για την τετραετία 2014-2018 για την οποία μπορώ να σας δώσω ασφαλή στοιχεία υπεβλήθησαν 285 Αναφορές από την Ελλάδα. Τα θέματα των καταγγελιών αφορούσαν κυρίως περιβαλλοντικές παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, ζητήματα καταναλωτών και ένα πολύ μικρό μέρος θέματα που άπτονταν των τραπεζικών δανείων, των θεμελιωδών δικαιωμάτων, του προσφυγικού, των διακρίσεων στην αναπηρία και των συντάξεων.

Δεν πιστεύω ότι το μικρό ποσοστό αποδεικνύει ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται το κοινοτικό δίκαιο και άρα δεν συντρέχει λόγος παρέμβασης των ευρωπαϊκών θεσμών. Εκτιμώ ότι και σε αυτό το κομμάτι οι συμπολίτες μας δεν είναι σωστά πληροφορημένοι για το τι και μέχρι πού μπορεί να παρέμβει η Επιτροπή Αναφορών για την προώθηση των προβλημάτων τους. Αντιθέτως, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί αξιοποιούν πολύ περισσότερο από εμάς την Επιτροπή, η οποία είναι σε θέση να πιέσει και την Κομισιόν και το Συμβούλιο για απαντήσεις και ελέγχους σε θέματα παραβίασης του ευρωπαϊκού δικαίου που απασχολούν τους ευρωπαίους πολίτες.

Πάντως είναι σαφές ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, υπάρχει ένα γενικευμένο κλίμα  σκεπτικισμού, προβληματισμού, αλλά και απογοήτευσης για τον τρόπο που πορεύεται η Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια, καθώς μια σειρά από αρχές και αξίες όπως της ισοτιμίας ή της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών έχουν απαξιωθεί. Η δική σας εμπειρία σας οδηγεί σε ανάλογο συμπέρασμα;

Κι έχει κάθε λόγο ο Έλληνας να νιώθει έτσι, όταν ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε η Κομισιόν  μπόρεσαν να μεταβάλουν την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής που ενισχύει τα ελλείμματα στην περιφέρεια της Ευρώπης, ενισχύοντας παράλληλα τα πλεονάσματα στον ευρωπαϊκό βορρά. Όμως όλα, όπως διαπιστώσαμε και στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού με τους δανειστές το 2015, είναι αποτέλεσμα συσχετισμού δυνάμεων. Και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωκοινοβουλίου, υπερισχύουν οι συντηρητικές δυνάμεις. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός, να μην αναδειχτεί στην προεδρία του ΕΚ ο νεοφιλελεύθερος Βέμπερ από τη Γερμανική Δεξιά και να δημιουργηθεί ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων, μια προοδευτική συμμαχία για την οποία υπάρχουν ήδη οι πρώτοι κόκκοι και στο Ευρωκοινοβούλιο από τη δουλειά που έκανε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην τρέχουσα θητεία.

 Μιλώντας για το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, θα ήταν υπερβολικό να πει  κανείς ότι είναι οι πλέον κρίσιμες από την ίδρυση της Ε.Ε. και ότι θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, καθώς είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται με τόση ένταση δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες;

Ναι, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες οι ευρωεκλογές. Δείτε την ακροδεξιά και τις ρατσιστικές φωνές πώς απλώνονται. Ακόμη και στην Ισπανία απέκτησαν ισχυρή πρόσβαση στη Βουλή τα φαντάσματα του Φρανκισμού. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Στρώματα αποκλεισμένα από την ευημερία, από την πρόσβαση στα καλά πανεπιστήμια, σε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, στο δικαίωμα της αναψυχής και της επαρκούς, για τα γεράματα, σύνταξης. Τον φόβο αυτό ενισχύουν οι ακροδεξιές δυνάμεις επισείοντας τον κίνδυνο του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

Όμως η λύση είναι αλλού, στην αναδιανομή των εισοδημάτων,  από τα πολύ υψηλά και παρασιτικά εισοδήματα προς τα κάτω, ώστε να χρηματοδοτηθεί εκ νέου το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, να υπάρξουν μαζικές θέσεις εργασίας κι όχι προγράμματα  που απλώς συντηρούν το πρόβλημα και κρύβουν την ανεργία.

Έχετε πει ότι η ανασφάλεια των εργαζομένων έγινε προϋπόθεση για την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ και της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια. Μπορεί αυτή η δυσμενής εικόνα και πρακτική να ανατραπεί;

Μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν υπάρξουν ευρείες συμμαχίες σε όλα τα επίπεδα. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει και οι σοσιαλδημοκράτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να παραδεχτούν ότι οι δικές τους κυβερνήσεις άνοιξαν την πόρτα του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση του Σρέντερ στη Γερμανία, η κυβέρνηση του Μπλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που υπερβαίνει την οικονομική και νομισματική ένωση, αλλά παραμένει στα χαρτιά, θα μπορούσε κατά την άποψη σας να προχωρήσει υπό τις παρούσες συνθήκες;

Φοβάμαι πως είμαστε στο χειρότερο σημείο. Οι προτάσεις Μακρόν για μια Ευρωπαϊκή Συντακτική Συνέλευση με τη συμμετοχή κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και πολιτών από όλη την Ε.Ε. δεν έχει γίνει δεκτή από τη Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο για αποχώρηση και οι πλούσιες χώρες ούτε που θέλουν να ακούσουν για κοινή κοινωνική πολιτική ή για ενιαία πολιτική ενίσχυσης της απασχόλησης. Γιατί τι νόημα θα είχε η πορεία προς την ολοκλήρωση εάν κυριαρχούν μόνο τα οικονομικά κριτήρια στη σύγκλιση κι όχι αυτά που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας και της απασχόλησης. Παρόλα αυτά, η συζήτηση έχει αρχίσει. Όλοι νιώθουν την αύρα της αλλαγής που έρχεται. Εμείς θα παλέψουμε ώστε αυτή η αλλαγή να είναι σε θετική, ριζοσπαστική και φιλολαϊκή κατεύθυνση, για μια Ευρώπη των λαών και των πολλών.

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19:5906/12

Ο ΔΟΜ καλεί την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:2806/12

Σε εξέλιξη η πορεία για τον Γρηγορόπουλο στην Αθήνα (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:1906/12

Σλοβακία: 5 νεκροί από έκρηξη Διεθνή

19:1106/12

Παρέμβαση Δένδια για το φορολογικό ν/σ Ελλάδα ,Πολιτική

18:5106/12

Φωταγωγείται προσεχώς το δέντρο της Καλαμαριάς Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

18:1306/12

Φλόριντα: 4 νεκροί και 7 τραυματίες σε μακελειό σε ναυτική βάση Διεθνή

18:0606/12

«Η υψηλή τεχνολογία στην Υπηρεσία των Συγκοινωνιών της Ελλάδος» Πολιτισμός

18:0006/12

Ο Τζήμερος, προσβάλλει την μνήμη Γρηγορόπουλου Πολιτική

17:5406/12

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου (Συνεχής Ενημ... Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

17:5006/12

Βράβευση του ΕΕΑ στην Κίνα Επιχειρήσεις

17:4206/12

ΟΑΕΔ: 14 προγράμματα με πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας Ειδήσεις ,Οικονομία

17:3106/12

«Στα κάγκελα» οι δήμαρχοι για τον «Φιλόδημο» Δήμοι ,Κοινωνία ,Σημαντικά

17:2606/12

Σύλληψη 33χρονου για κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1906/12

Εξάρχεια: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1106/12

Σαλβίνι: Όχι στην κρέμα σοκολάτας γιατί έχει φουντούκια Τουρκίας Διεθνή

17:0506/12

Απάντηση Λιβύης για απέλαση πρέσβη Διεθνή ,Πολιτική

16:5706/12

Αεροπορικώς δύο ροδοπελεκάνοι στην Κερκίνη Ελλάδα ,Περιβάλλον

16:5006/12

Ημαθία: Νεκρός 29χρονος σε εργατικό δυστύχημα Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4406/12

Θεσσαλονίκη: Κλειστά ΑΤΜ λόγω Γρηγορόπουλου Θεσσαλονίκη

16:3306/12

Ο Δ. Σταμάτης Πρόεδρος στο Παρακαταθηκών και Δανείων Οικονομία

16:2106/12

Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα Α21 Ελλάδα

16:1506/12

Φλόριντα: Πυροβολισμοί σε ναυτική βάση Διεθνή

16:0906/12

ΟΤΕ: Περιουσιακά στοιχεία για Siemens Ελλάδα

16:0406/12

Διαβουλεύσεις για το σχέδιο τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης Τουρισμός

16:0106/12

Αρχίζει η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία Ελλάδα ,Παιδεία

15:5506/12

Π. Παυλόπουλος για συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης Ελλάδα

15:4606/12

Πυρά Δένδια σε Τουρκία – Λιβύη Πολιτική

15:3406/12

Επίσκεψη Μέρκελ στο Άουσβιτς Διεθνή

15:2706/12

Λάρισσα: Έβαλαν…τζαμαρία σε φάτνη Ελλάδα ,Κοινωνία

15:1306/12

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εορταστικό «καπέλο» για το ρεύμα Δήμοι ,Παραπολιτικά

15:1106/12

Δήλωση Παπαγγελόπουλου για κατάθεση Μανιαδάκη Πολιτική

15:0706/12

Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η μαθητική-φοιτητική πορεία (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

14:4706/12

Τσαβούσογλου για απέλαση Λίβυου πρέσβη Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

14:3206/12

Γεωργιάδης: «Τρέχουμε» με ανάπτυξη περίπου 2,3% Πολιτική

14:1906/12

Ψήφος αποδήμων: «Ναι» επί της αρχής στο ν/σ Βουλή ,Πολιτική

14:1206/12

Καθαρισμός πλατειών στο δήμο Αθηναίων Δήμοι

14:0506/12

Εικοσιτετράωρη απεργία στις τράπεζες Ελλάδα

13:5706/12

Καταδικάστηκε κατονομάζοντας γνωστό άνθρωπο του υποκόσμου Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

13:5406/12

Κρήτη: Μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητή του Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

13:4506/12

Σεισμός-Αλβανία: Αναχωρεί η ανθρωπιστική βοήθεια από την Π.Κ.Μ Περιφέρειες

13:3906/12

ΥΠΕΞ για συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης Πολιτική

13:3206/12

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κυβέρνησης για κοινωνικό μέρισμα Κόμματα ,Πολιτική

13:2606/12

Αθήνα: Μαθητική πορεία στο κέντρο Ελλάδα ,Κοινωνία

13:1506/12

Μητσοτάκης: Δεν θα ισχύσει η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης Πολιτική ,Σημαντικά

13:1206/12

Συνάντηση ΠΟΠΕΚ – Α. Γεωργιάδη Πολιτική

13:0206/12

Νέος σεισμός στα Χανιά Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5506/12

Η Υφ. Παιδείας στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών Πολιτική

12:4906/12

Αθώος ο πατέρας του Γιακουμάκη Ελλάδα ,Κοινωνία

12:3106/12

Στην 30η Διάσκεψη του ΕΛΚ ο Σ. Καλαφάτης Πολιτική

12:2606/12

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις για τον Γρηγορόπουλο Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:1806/12

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Πολιτική

11:5806/12

Συνάντηση Π.Τσακίρη με διοικητή της Αρχής Διαφάνειας Δήμοι

11:4306/12

Η Ελλάδα πρέπει να ανακηρύξει τώρα την δική της ΑΟΖ Άρθρα

11:3606/12

Απελάθηκε ο Λίβυος Πρέσβης Διεθνή

11:2806/12

Με τον άσο και τα γκολ! Αθλητισμός

11:2406/12

Του Αγίου Νικολάου σήμερα Ελλάδα

11:0806/12

Σεισμική δόνηση στα Χανιά Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0206/12

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής Ελλάδα

10:4806/12

Σε εξέλιξη συνάντηση Μητσοτάκη με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Κόμματα ,Πολιτική

10:3506/12

Αντιδήμαρχος Αχαρνών για απόπειρα ληστεία Ελλάδα ,Κοινωνία

10:2006/12

Κοινωνικό μέρισμα: 17 Δεκεμβρίου η εφαρμογή Οικονομία

10:0006/12

Δημαρχείο Αχαρνών: Εισβολή ληστών με βαρύ οπλισμό Ελλάδα

09:4906/12

ΕΡΕΥΝΑ: Με τι συνδέεται ο πρόωρος τοκετός; Διάφορα

09:3306/12

Διακοπή υδροδότησης στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη

09:2506/12

Αθήνα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:5906/12

Πιτ μπουλ δάγκωσε ταχυδρόμο Ελλάδα ,Κοινωνία

08:4706/12

Συνάντηση Μητσοτάκη με επικεφαλής εταιριών κινητής τηλεφωνίας Κόμματα ,Πολιτική

08:3106/12

Φωτιά σε διαμέρισμα- Απεγκλωβίστηκε ένα άτομο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:2306/12

Νέα εισβολή με αυτοκίνητο σε κατάστημα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1306/12

Πανελλαδικές 2020: Η εξέταση των μαθημάτων Παιδεία

08:0506/12

Στην εντατική βρέφος – Στραβοκατάπιε το φαγητό του Ελλάδα ,Κοινωνία

07:5506/12

Νεκρή γυναίκα στον Θερμαϊκό Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4706/12

Μηδενικές οι ροές μεταναστών το τελευταίο 24ωρο Ελλάδα ,Κοινωνία

07:4006/12

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3006/12

Εγνατία Οδός: Έτοιμοι ως το Ιούνιο 29 σταθμοί διοδίων Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:2806/12

Γρηγορόπουλος – Σε «καραντίνα» Αθήνα & Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

07:1806/12

Διακοπή ρεύματος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκη

07:0906/12

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία, προβληματικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ Κόμματα ,Πολιτική

07:0006/12

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή Ελλάδα ,Σημαντικά

06:3006/12

Η Ντιλέκ Κοτς στο Ξέφωτο Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

06:3006/12

Έρχονται την Κυριακή οι «Λούστροι» Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

05:3006/12

Νικόλ Κίντμαν: Πως διατηρείται πάντα νέα Lifestyle

05:0006/12

Κατάθλιψη στον τελευταίο μήνα της ζωής Υγεία

04:3006/12

Έρευνα: Ποια παιδιά αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα Υγεία

04:0006/12

Eρωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφο σου Διάφορα

03:3006/12

Πράγματα που κάνεις & αγχώνουν κάθε άντρα σε μια σχέση Διάφορα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ