Melentini: Δεν αλλάζω την μορφή της τέχνης μου… δεν την εκφυλίζω

Melentini: Δεν αλλάζω την μορφή της τέχνης μου… δεν την εκφυλίζω

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά τελικά την κέρδισε το ανοιχτό «βλέμμα» του Βερολίνου απέναντι στις τέχνες και ειδικά την μουσική. Η δασκάλα της του πιάνου ήταν αρκετά αυστηρή, αλλά η ίδια όχι με τους Γερμανούς μαθητές της στο Ωδείο που διδάσκει. Οι οικογενειακές καταβολές της; Γεμάτες ενέργεια, φιλοσοφία και πόρτες ανοιχτές στους ανθρώπους και τις ιδέες. Οι μουσικές της επιρροές; Hip hop που τελικά κατέληξαν στον δικό της ηλεκτρονικό ήχο, τον οποίο και λατρεύει να παντρεύει με indie στοιχεία. Η Μελεντίνη Τόιλα, κοινώς Melentini, είναι ο άνθρωπος που όταν τον συναντάς θες να τον λατρέψεις και δεν σου παίρνει πάνω από ένα τέταρτο… σίγουρα όμως την λατρεύεις on stage για την αισθαντικότητά της και μια τέτοια ευκαιρία θα έχουμε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, οπότε και θα μας χαρίσει μια solo performance στο Apodec, στη Θεσσαλονίκη. Στην βαλίτσα της κουβαλά καλούδια από τον τρίτο προσωπικό της δίσκο, με τίτλο «ZRSHA; Fundus Uterus», όπου θα διακρίνει κανείς υψηλού επιπέδου συνθέσεις της και απόκοσμα ambient ηχοτοπία. Αυτόν τον καιρό βέβαια γράφει το soundtrack για τη μεγάλου μήκους ταινία “Brothers” σε σκηνοθεσία της Γιάννας Αμερικάνου με τους Αντρέα Κωνσταντίνου, Δημήτρη Κίτσο και Νίκο Ζεγκίνογλου ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει με τους «Running Blue Orchestra» το νέο της δίσκο.

Συνέντευξη στην Ελένη Σκάρπου

Στο Βερολίνο ήπιαμε τσάι, φάγαμε πίτσα, μοιραστήκαμε φρέσκες ιδέες, αλλά και φλασιές από τα συναισθήματά της, την μουσική της, την οικογένεια της, τον τρόπο που δημιουργεί και την ευρύτερη αντίληψη που έχει για τη ζωή και τους ανθρώπους. «Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά να επισκεφτώ στενούς φίλους, που ήταν οι πρώτοι που μετακόμισαν στο Βερολίνο. Η πόλη τότε ήταν ανοιχτή με πολύ έντονο το στοιχείο της φύσης. Δεν ήταν τόσο μπουκωμένη, ένιωθες πως υπάρχει μια ανάσα. Πλέον έχει εμπορευματοποιηθεί και αλλοιωθεί τρομακτικά ο χαρακτήρας της. Αισθάνομαι ότι με έχει κερδίσει όμως το Βερολίνο κι ας είναι η χειρότερη επιλογή σε ό,τι αφορά το βιοποριστικό κομμάτι, γιατί υπάρχει τέτοιος κορρεσμός ως προς την καλλιτεχνική δράση και τους ανθρώπους που θέλουν να δείξουν αυτά που φτιάχνουν» αναφέρει η αναγνωρισμένη τραγουδοποιός και για εκείνη σημασία έχει αυτό που κάνει να έχει αντίκτυπο και να μπορεί να λέει ότι ζει από αυτό. «Έχω διαλέξει τον δύσκολο δρόμο, αλλά θα παλέψω με όσα «όπλα» έχω, τις μουσικές μου γνώσεις. Θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, αλλά δεν θα μπορούσα να το κάνω καλά. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν φυλακή για μένα, δεν μπορώ να συμβιβαστώ».

melentini

Η Melentini έφυγε από την Αθήνα, όπου ασχολούνταν με την διδασκαλία της μουσικής και με την μουσική δημιουργία και συνεχίζει να το κάνει στο Βερολίνο… και δεν φαίνεται να θέλει να γυρίσει πίσω μετά από όσα έχει κατακτήσει. «Έχω εδώ το ωδείο που διδάσκω και μου αρέσει αυτή η ρουτίνα, αν και από μικρή μισούσα τη ρουτίνα, ήθελα να αλλάζω διαρκώς καταστάσεις, σχολεία, παρέες. Μετά από τόσα χρόνια πολύ έντονων αλλαγών όμως και κινητικότητας νομίζω δεν το αντέχω άλλο το πέρα δώθε» εξηγεί και υπογραμμίζει πως μεγαλώνει μέσα από τις δημιουργίες της. «Το δικό μου μουσικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με το ότι νιώθω ένα στιγμα μουσικό κάθε φορά, αισθάνομαι κι εγώ ότι αλλάζει η προσωπικότητα μου μέσα από τα τραγούδια που φτιάχνω. Έχω πάρα πολλά ιδιότροπα, πρωτοποριακά και παράξενα ακούσματα. Τα πράγματα που λειτουργούν στο τελος στη μουσική μου ωστόσο έχουν περισσότερο ποπ χροιά, παρά πειραματική. Δηλαδή υπερισχύουν τα mainstream ακούσματά μου. Στα τραγούδια μου που βλέπω να ακούγονται περισσότερο, έχω καταβάλλει την λιγότερη ακαδημαϊκή προσπάθεια, δεν είναι πολύπλοκα. Σε ό,τι έχω βάλει περισσότερη γνώση από την κλασική μου παιδεία… βλέπω πως το κοινό αυτί δυσκολεύεται» επισημαίνει με ειλικρίνεια και αυτό είναι κάτι που την χαρακτηρίζει. Όπως η ίδια λέει δεν φτιάχνει ποτέ κάτι έχοντας στο μυαλό τι θα αρέσει και τι όχι.

«Είμαι χαρούμενη που γράφω μουσική πάνω στον ανδρικό ψυχισμό»

Όσο για τις κινηματογραφικές μουσικές που έχει γράψει… η πορεία της επιφυλάσσει εκπλήξεις, για τις οποίες είναι ευγνώμων. «Είμαι χαρούμενη που γράφω μουσική πάνω στον ανδρικό ψυχισμό. Στην ταινία «Brothers» θα βρει κανείς τη δική μου ανάγνωση πάνω στην σκηνοθετική οδηγία, αλλά και ο τρόπος που εγώ προσεγγίζω το πως αισθάνονται οι χαρακτήρες. Δεν έχω ξαναμπεί σε αυτόν τον ανδρικό κόσμο, γιατί όλες οι ταινίες που έκανα είχαν να κάνουν με τον έρωτα και με μια κοριτσίστικη ματιά» εξομολογείται και δεν είναι η μόνη της εξομολόγηση. Πως το στούντιο είναι απαραίτητο για εκείνη σε ό,τι κάνει είναι σίγουρο. Πως της αρέσει να δουλεύει μέσα στην απόλυτη μοναχικότητά της στο σπίτι με τα μουσικά της όργανα και να φτιάχνει την πρώτη της ύλη μέχρι να φτάσει στην μίξη και το μάστερινγκ είναι δεδομένο. Πως στις συνεργασίες της λατρεύει την ομαδικότητα και τους μουσικούς της και παθιάζεται με το να «κουμπώνει» τους ήχους της πάνω τους είναι γεγονός. Με τους «Running Blue Orchestra» έχει κάνει δεκάδες συναυλίες και μαζί τους θα είναι ο επόμενος δίσκος. “Εγώ είμαι εδώ, εκείνοι είναι στην Αθήνα. Αλλά είναι ο καιρός να φτιάξω δίσκο με ανθρωπους που μαζί έχουμε χτίσει τόσα πολλά”.

melentini-6

«Είμαι μοναχική μόνο στη διαδικασία της δημιουργίας»

Στην σκηνή η Melentini παραμένει συγκινητική. Η χροιά της, οι συνθέσεις της, η επαφή με το κοινό -κι ας είναι η μοναξιά στις solo παραστάσεις παρούσα- την καθιστούν καθηλωτική. Κι αν βγάζει μια μοναχικότητα, δεν είναι καθόλου έτσι, όπως δηλώνει. «Είμαι μοναχική μόνο στη διαδικασία της δημιουργίας. Δεν θέλω να είναι κανείς γύρω μου όταν γράφω στίχους ή όταν φτιάχνω μουσική, αλλά μετά δεν μπορώ να μη τα μοιραστώ. Σαν άνθρωπος δεν είμαι καθόλου μοναχική. Είμαι γενικά μουσικός που του αρέσει να τζαμάρει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορώ να παίξω με όλους. Έχω επιλέξει κάποιους ανθρώπους και με αυτούς πορεύομαι. Κι αν με ενδιαφέρει κάτι πολύ είναι να θαυμάζω τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω και να ταιριάζω μαζί τους συναισθηματικά. Μ’ αρέσει να τους καθοδηγώ, είμαι συγκεντρωτική, αλλά όχι στον βαθμό που να αγνοήσω κάτι που θα λάμψει, έτσι γιατί πρέπει να περάσει το δικό μου» δηλώνει η τραγουδοποιός.

«Το ότι μπορούμε να πονάμε για τους άλλους είναι κάτι μεγαλειώδες»

«Θυμάμαι μια φράση ενός Γάλλου αναρχικού φοιτητή του 18ου αιώνα, που είχε τρομερή δύναμη και την είχα γράψει σε ένα πανό, το οποίο είχα βάλει πάνω από το κρεβάτι μου στο εφηβικό μου δωμάτιο για πολλά χρόνια, που έλεγε πως “έχουμε πολύ περισσότερες χαρές, από όσες αντέχουμε και πολύ περισσότερα δάκρυα απ’ όσα δικαιολογεί η ύπαρξή μας”. Και είναι όντως γεγονός πως η χαρά μας δεν περιορίζεται στον εαυτό μας. Είναι πολύ σημαντική η χαρά που μπορεί να έχουμε από άλλους ανθρώπους και το ίδιο σκέφτομαι αντίστοιχα για τον πόνο. Δεν πονάμε μόνο για μας. Το ότι μπορούμε να πονάμε για τους άλλους είναι κάτι μεγαλειώδες» λέει η Μελεντίνη Τόιλα, που μνημονεύει την εφηβεία της, χωρίς ενδοιασμούς. «Όταν ήμουν έφηβη ζούσα έντονες καταστάσεις που ναι μεν δεν ήταν δικές μου, αλλά πέρναγα ξυστά από πολύ επικίνδυνα πράγματα, μόνο και μόνο επειδή ήθελα να καταλάβω, ήμουν περιέργη, ήθελα να μάθω, να ακούσω και σίγουρα να δω πράγματα πολύ πιο extreme από αυτά που είχε η δικιά μου οικογένεια που ήταν υπερπροστατευτική. Ήθελα να ζήσω απροστάτευτα. Ήθελα να δω πως είναι αυτά τα παιδιά που είναι διαλυμένα ή πως είναι οι φάσεις που ανεβαίνει η αδρεναλίνη όταν θες να τις αντιμετωπίσεις. Δεν έμπλεξα όμως ποτέ, δεν ήμουν ευάλωτη, γιατί είχα αυτοέλεγχο. Ήμουν ευάλωτη συναισθηματικά, αλλά όχι σαν χαρακτήρας» δηλώνει η ίδια.

melentini-4

«Με ταράζει συθέμελα να βλέπω παιδιά ασυνόδευτα, που φτάνουν με μια βάρκα χωρίς τους γονείς τους, χωρίς τίποτα»

Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές είναι ένα θέμα που την απασχολεί, όχι όμως γιατί κι εκείνη έχει φύγει από την χώρα της, αλλά ως άνθρωπο και ως ψυχή. «Εμείς που έχουμε φύγει από τις πατρίδες μας, από τις εστίες μας για να βρεθούμε σε μια άλλη πόλη που έχει να μας δώσει άλλες ευκαιρίες, αλλά ζουμε στις ίδιες δομές… σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να φανταστούμε πως ζούνε οι άνθρωποι που φεύγουν από έναν πόλεμο, που έχουν υποστεί τρομερές συμφορές, πολύ μεγάλη βία. Με «χτυπά» πάρα πολύ σαν άνθρωπο όλο αυτό και όποιον δεν τον αγγίζει κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά μέσα του. Με ταράζει συθέμελα να βλέπω παιδιά ασυνόδευτα, που φτάνουν με μια βάρκα χωρίς τους γονείς τους, χωρίς τίποτα. Δεν υπάρχει καμία ευαισθησία κρατική σε όποιο έδαφος φτάνουν, δεν υπάρχει πρόνοια, μέτρο και προγραμματισμός» υπογραμμίζει και θυμάται συχνά πως εκείνη μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια με μπαμπά φιλοσοφημένο που δεν την έκανε ποτέ να νιώσει άσχημα για τις επιλογές της και μια μαμά δασκάλα, υπερπροστατευτική, σε ένα σπίτι ανοιχτό.

«Δεν αλλάζω την μορφή της τέχνης μου, δεν την εκφυλίζω και το καταλαβαίνω γιατί πάντα έρχεται ατόφια και πηγαία»

«Έχω μάθει σε σπίτι πάντα με ανθρώπους και ιστορίες για τον παππού που ήταν παπάς στην Αρχαία Επίδαυρο από αυτούς που έχουν μείνει σαν ήρωες, με πράξεις ουσιαστικές και δράση στην Αντίσταση. Οι ανθρωποι περνούσαν από το σπίτι της παπαδιάς και ήταν σακάτηδες, τραυματίες πολέμου, ρομά, περιπλανώμενοι και ως παιδί επειδη άκουγα διαφορετικά ονόματα προσπαθούσα να καταλάβω πόσους θείους έχω ή πόσοι είναι επιτέλους αυτοί οι συγγενείς που έχω. Μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο κλίμα με τέτοιες ιστορίες και ανθρώπους που είχαν μάθει να δίνουν και να καταλαβαίνουν ότι πάντα θα υπάρξει κάποιος που μπορει να χρειάζεται τη βοήθειά σου, μου είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τώρα. Η πορεία του ανθρώπου φαίνεται πως είναι τοσο εγωκεντρική που δεν ξέρω πως μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό» αναρωτιέται η Melentini που της αρέσει να αντιδρά μέσα από την μουσική της, καθώς την εμπνεύουν όλα αυτά. «Είναι ουσιαστικά για μένα μια εσωτερική οργή, μια κραυγή από μέσα. Είναι οδύνη για πολλά πράγματα που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Αντιστέκομαι ακόμη και με το ότι κάνω κάτι δύσκολο, χωρίς να συμβιβάζομαι και γι’ αυτό δεν αλλάζω την μορφή της τέχνης μου, δεν την εκφυλίζω και το καταλαβαίνω γιατί πάντα έρχεται ατόφια και πηγαία» καταλήγει η Ελληνίδα μουσικός Μελεντίνη Τόιλα.

Πληροφορίες:
Melentini Solo Performance
Σάββατο 25 Ιανουαρίου
Χώρος διεξαγωγής: Apodec, Στρ. Σφέτσου 3, Θεσ/νίκη
Ώρα: 21.30
Είσοδος/ Κράτηση: 12 ευρώ
Προπώληση: 10 ευρώ
Προπώληση: Stereodisc Record Shop / Αριστοτέλους 4
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2315500710, 6984798008

melentini-5

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:1025/01

Ισπανία-Covid-19: Σχεδόν 94.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:0525/01

Πρόστιμο για παράβαση διατάξεων της νομοθεσίας για το χρόνο εργασίας και ανάπαυσης ναυτ... Ναυτιλία

23:0025/01

Το ΑΠΘ παρουσιάζει τον ευρωπαϊκό κόμβο διδακτορικών PhD Hub Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

22:5525/01

Η Ουάσιγκτον χαιρετίζει την επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας Διεθνή

22:5025/01

25 χρόνια κοινωφελούς δράσης συμπλήρωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ελλάδα ,Κοινωνία

22:4525/01

Γιατρός Κέντρου Υγείας και γυναίκα ιδιώτης συνελήφθησαν για παράνομες συνταγογραφήσεις Κοινωνία

22:4025/01

Λιβανός: Η ΕΕ πρέπει να επεκτείνει το ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για τον αγρο-διατροφικό τομέα Αγροτικά ,ΕΕ ,Πολιτική

22:3825/01

Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονη στο «Ιπποκράτειο» – Υπέστη αλλεργικό σοκ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

22:3525/01

Αυξημένα είναι τα ελάχιστα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής Νο 5 Επιχειρήσεις ,Οικονομία

22:3025/01

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 217.000 οι νεκροί λόγω Covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2525/01

ΚΙΝΑΛ: «Μαζί με τη Σοφία για τον Αθλητισμό! Καταγγέλλουμε τον Λ. Αυγενάκη για κατάχρηση... Αθλητισμός ,Κόμματα

22:2025/01

ΑΠΘ: Εκδήλωση για τη στρατηγική αφήγηση της Επανάστασης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

22:1525/01

Ντ. Μπακογιάννη: Εξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τη... Πολιτική

22:1225/01

Πυρκαγιά Μάτι: «Δεν δόθηκε εισήγηση από την Πυροσβεστική για εκκένωση» Κοινωνία ,Σημαντικά

22:1025/01

ΗΠΑ: Έσπασε το «φράγμα» των 25 εκατ. κρουσμάτων SARS-CoV-2 Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:0525/01

Παράταση για τις αιτήσεις επιστροφής ή διαγραφής ΕΦΚ στο κρασί Αγροτικά

22:0025/01

Οι περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο για Δένδια-Ιρλανδό ΥΠΕΞ Πολιτική

21:5525/01

Συνάντηση Δένδια-Σχοινά στις Βρυξέλλες Διεθνή ,Πολιτική

21:5025/01

Δ. Παπαστεργίου: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Αυτοδιο... Τοπική Αυτοδιοίκηση

21:4125/01

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Απειλούσε τη ζωή μου, αν μιλούσα» Κοινωνία

21:4025/01

Ινδία – Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν 13.203 κρούσματα και 131 θανατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3525/01

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής η δωρεά Ιδρύματος Λάτση για τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματά»... Βουλή

21:3025/01

Ρωσία: Έρχονται νέες διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι Διεθνή

21:2225/01

Επίθεση αγνώστων σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

21:2025/01

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον κανονισμό διαβατηρίου ιπποειδών από Λιβανό – Σκυλακάκη Αγροτικά ,Πολιτική

21:1525/01

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε δικηγορικό γραφείο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

21:1025/01

Σχεδόν μισό εκατ. άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων Κοινωνία ,Περιβάλλον

21:0625/01

ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη: Επιτρέπετε σε ακροδεξιούς να κινούνται ανεξέλεγκτα στη Β. Ελλάδα Κόμματα ,Πολιτική

21:0025/01

Κίνα: 124 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:5825/01

Ιταλία: Παραιτείται ο Τζουζέπε Κόντε Διεθνή

20:5425/01

ΝΔ για ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ: «Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια» Κόμματα ,Πολιτική

20:5025/01

Κ. Χατζηδάκης προς ΕΣΕΕ: Στήριξη στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού Πολιτική

20:4025/01

Συνάντηση Δένδια με τον επίτροπο για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:3725/01

Σαρηγιάννης: Στο 4,6% ο βαθμός θετικότητας σήμερα – Αν δεν πέσει, να κλείσει η χώρα Ελλάδα ,Επιστήμη ,Επιχειρήσεις

20:3325/01

Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Μήτρογλου Αθλητισμός

20:3025/01

Ισραήλ: Απαγορεύονται όλες οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:2025/01

Γερμανία: 217 θάνατοι λόγω Covid-19 σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:1225/01

Πάτρα: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 27χρονος που πυροβολήθηκε Κοινωνία

20:1025/01

Ισπανία: 85χρονη γιαγιά επέστρεψε στο γηροκομείο, εννέα μέρες μετά την «κηδεία της» Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:0925/01

Ζέρβας: Δεν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα απέραντο τραπεζοκάθισμα Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

20:0025/01

Γαλλία: «Ανησυχητική» η κατάσταση – Εξετάζεται ένα τρίτο lockdown Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:5825/01

Επίδομα θέρμανσης: Την Παρασκευή οι πληρωμές – Αναλυτικά τα ποσά ανά περιοχή Κοινωνία ,Οικονομία ,Σημαντικά

19:5025/01

Βουλγαρία: Υποχρεωτικό τεστ για όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:4725/01

Ζέρβας για Αριστοτέλους: Να αποτυπωθούν οι φιλοδοξίες του 21ου αιώνα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

19:4425/01

Επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος Αθλητισμός

19:4025/01

Επιστήμονες εκπέμπουν SOS για το λιώσιμο πάγων Περιβάλλον

19:3225/01

Πάμε στοίχημα: Με το combo της Τότεναμ και ειδικό στην Ισπανία Αθλητισμός

19:3025/01

Μεξικό: 19 πτώματα εντοπίστηκαν μέσα σε καμένο φορτηγό στην Ταμαουλίπας Διεθνή

19:2325/01

ΟΛΘ: Παραίτηση Wenzel, δίχως εκπρόσωπο η Terminal Link Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:2025/01

Διάλογος Αυγενάκη με ερασιτεχνικά σωματεία και φορείς Αθλητισμός

19:1825/01

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Rafale: «Οι Ίκαροι μας κυριαρχούν και θα κυριαρχούν στους αιθέρες» Ελλάδα ,Επικαιρότητα

19:1525/01

Λήξη συναγερμού στην Σκουφά: Τι περιείχε το ύποπτο δέμα Κοινωνία

19:1225/01

Σάλο έχουν προκαλέσει δηλώσεις υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την υπόθεση Μπεκατώρου Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1025/01

Ζέρβας: Έκκληση για τήρηση των μέτρων – «Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει» Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:1025/01

Με την ΠτΔ θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός Πολιτική

19:0025/01

Η Τουρκία παρέλαβε 6,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Sinovac Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:5725/01

Δ. Θεσσαλονίκης: Κοινή επιστολή 20 δημοτικών συμβούλων για τη ΔΕΠΘΕ Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

18:5525/01

Πυροβολισμοί στην Πάτρα – Ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Κοινωνία

18:5025/01

Εξιτήριο για τον 27χρονο που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα Κοινωνία

18:4825/01

Πάνω από 16.000 άτομα εμβολιάζονται καθημερινά στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3225/01

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στον Άγιο Διονύσιο – Κλειστή η Σκουφά Κοινωνία

18:3025/01

Μακρόν: Γίνονται κινήσεις για τον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:2625/01

Μητσοτάκης – Παρλί: Στόχος η περιφρούρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της σ... Διεθνή ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

18:2025/01

Θεοδωρίδου: Χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες ο εμβολιασμός για πάνω από 70.000 άτομα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2025/01

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Ανοιχτή πρόσκληση για καλλιτέχνες Αθλητισμός ,Δήμοι

18:1025/01

Κικίλιας – Πατούλης: Σχέδιο για συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στους εμβολιασμούς Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:0025/01

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:5625/01

Χάρτης κρουσμάτων: Αύξηση στην Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:5025/01

Έρευνα: Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι Διεθνή

17:4625/01

ΕΔΑΘΕΣΣ: Τροφοδότηση της νέας Πρότυπης και Καινοτόμου Επιχειρηματικής Μονάδας Αλουμινίο... Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

17:4025/01

ΣΥΡΙΖA: Πλαστή εικόνα ότι πανδημία – εμβολιασμοί είναι υπό έλεγχο Κορωνοϊός ,Πολιτική

17:3725/01

Κορωνοϊός: 436 κρούσματα σήμερα, 286 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3025/01

Κορωνοϊός: Πόσα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:2725/01

Διαδικτυακή εκδήλωση από το Δίκτυο Σύγχρονοι Δημοκράτες Ελλάδα

17:2025/01

Πεντάγωνο: Έπεσαν οι υπογραφές για τα Rafale Πολιτική

17:1625/01

Γηροκομείο Αμαρουσίου: Ανησυχία για διασπορά του νέου στελέχους κορωνοϊού Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

17:1025/01

Ανακαλύφθηκε ασυνήθιστο αστρικό σύστημα με έξι ήλιους και έξι εκλείψεις Επιστήμη

17:0025/01

Συντάξεις: Παράταση στην καταβολή αναπηρικών – Ποιοι έχουν προτεραιότητα Κοινωνία ,Οικονομία

16:5025/01

Κορωνοϊός: Ταξιδιωτικές απαγορεύσεις με εντολή Μπάιντεν Διεθνή ,Κορωνοϊός

16:4025/01

Την προσεχή Πέμπτη το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο Αθλητισμός ,Πολιτική

16:3425/01

Σεισμική δόνηση στη Ζάκυνθο Κοινωνία

16:3225/01

Θεσ/νίκη – Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 10 κρούσματα στο Στρατόπεδο Νταλίπη Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

16:3025/01

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς διασκεδάζει με την εμφάνισή του στην ορκωμοσία Διεθνή

16:2325/01

Μητσοτάκης στο World Economic Forum: Ακούμε τους ειδικούς – Παίρνουμε νωρίς αποφά... Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:2025/01

ΠΚΜ: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτ... Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

16:1525/01

Νέος πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ ο δρ. Δημήτριος Τζοβάρας Επιστήμη ,Θεσσαλονίκη ,Τεχνολογία

16:1025/01

Συνάντηση Καλαφάτη με την Elizabeth K. Lee Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

16:0725/01

Σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφων από γιατρό – Τι αποκαλύπτεται στο GRtimes Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Υγεία

16:0025/01

Διερευνητικές: Τα θέματα που έθεσε η Τουρκία – Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος Πολιτική ,Σημαντικά

15:5025/01

Γεωργιάδης για συνωστισμό: Έχουμε σχέδιο εάν χρειαστεί Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:4025/01

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κουτάλα – Απαγορεύεται η επαφή με τρόφιμα Κοινωνία

15:4025/01

Οι τράπεζες έριξαν το ΧΑ στις 756 μονάδες Οικονομία

15:3025/01

Τρίμηνη παράταση καταβολής για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα στέγασης Κοινωνία ,Πολιτική

15:2025/01

Κέρκυρα: Πτώσεις δέντρων λόγω κακοκαιρίας Κοινωνία

15:1725/01

Στο Πεντάγωνο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας για την υπογραφή προμήθειας των Rafale Πολιτική

15:1125/01

Μητσοτάκης: Οι τομείς του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για... Θέματα GR Times ,Πολιτική

15:1025/01

ΑΠΘ: Ολοκληρώθηκε ο αποκλεισμός του ΕΛΚΕ από φοιτητές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

15:0025/01

Ανακοίνωσε δημιουργία κέντρου για την κλιματική αλλαγή η Λαγκάρντ Διεθνή

14:5025/01

Παράταση καταβολής ΦΠΑ για αλκοολούχα Οικονομία

14:4825/01

Ταραντίλης: Η διαδικασία εμβολιασμού γίνεται βάσει των επιβεβαιωμένων παραδόσεων Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:4025/01

«Παπαγεωργίου»: Διαδικτυακά μαθήματα προετοιμασίας μητρότητας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Υγεία

14:3625/01

Επιμελητήριο Πιερίας: Οι επιχειρήσεις στο επίκεντρο έρευνας Επιχειρήσεις

14:3025/01

Μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΑΘ Δήμοι ,Κοινωνία

14:2025/01

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:1025/01

Το κόσμημα περιμένει τον τουρισμό για να λάμψει ξανά Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

14:0525/01

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας Πολιτική ,Σημαντικά

14:0025/01

Μπάιντεν και Μακρόν ενισχύουν τις διμερείς τους σχέσεις Διεθνή

13:5825/01

Προφυλακίστηκε ο πυρομανής της Ν. Ευκαρπίας Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5125/01

Δερπάνης: Εξετάσεις και πιστοποίηση στα… χρόνια του κορωνοϊού (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

13:5125/01

Σωματείο BARECA: Να ανοίξει άμεσα η εστίαση Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:5025/01

Δ. Βοΐου για διόδια Σιάτιστας: Το πιο ακριβό χιλιόμετρο στην Ευρώπη Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

13:4525/01

Θεσ/νίκη: Έφτυσε αστυνομικούς αντιστεκόμενος τη σύλληψη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3025/01

Διαδικτυακές βραβεύσεις της Αγοράς από MEGA Brokers Επιχειρήσεις

13:1525/01

Βιασμός 11χρονης: Την Πέμπτη η απολογία του προπονητή Κοινωνία

13:1425/01

Συναγερμός στη Βουλή: Βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:1125/01

Βασιλειάδης: Το νομοσχέδιο Κεραμέως με τα… μάτια των φοιτητών (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

13:0025/01

Τι άλλο μπορεί να δικαιολογήσει ο κορωνοιός; Άποψη ,Άρθρα

12:4925/01

Ταραντίλης: Καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Πολιτική

12:4525/01

Μαρούσι: Συναγερμός σε γηροκομείο με δεκάδες κρούσματα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:4025/01

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές και τρικάκια σε δικηγορικό γραφείο (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3025/01

Δ. Θεσσαλονίκης: Μεταφορά ευάλωτων πολιτών σε εμβολιαστικά κέντρα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3025/01

Δείτε LIVE την ενημέρωση από τον Χρ. Ταραντίλη Πολιτική

12:2425/01

Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων της Blink στα Praktiker Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

12:1525/01

Ρωσία και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στο τραπέζι για τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ Διεθνή ,Κορωνοϊός

12:1125/01

Τηλεφωνική συνομιλία πρωθυπουργού με τη Λιθουανή ομόλογό του Πολιτική

12:0625/01

ΜΒΠ: Σειρά δράσεων ενάντια στο ν/σ του ΥΠΠΟ ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιστήμη

12:0525/01

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

12:0025/01

Θεσ/νίκη: Συνελήφθη για εμπόριο κάνναβης και κοκαΐνης Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

11:5525/01

UNICERT COLLEGE: Ο νέος εκπαιδευτικός φορέας Παιδεία

11:4125/01

ΑΠΘ – Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν το κτίριο του ΕΛΚΕ (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3725/01

Κώτσης: Πρώιμη πρόσβαση στο «φάρμακο Τραμπ» επιδιώκει το «Παπαγεωργίου» (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3025/01

«Ασφάλεια στο διαδίκτυο» – Σεμινάριο μέσω Webex για γονείς και εκπαιδευτικούς Δήμοι

11:2925/01

Ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας Διεθνή ,Ελλάδα ,Σημαντικά

11:1525/01

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας από νηπιαγωγούς Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:0025/01

Ρωσία: Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για «παρέμβαση» σε εσωτερικές υποθέσεις Διεθνή

10:5325/01

Διπλό κινήτρου στη Βραζιλία και ποιότητας στην Ιταλία Αθλητισμός

10:4625/01

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πρόγνωση ΕΜΥ Κοινωνία ,Σημαντικά

10:4525/01

Pfizer: «Επιστρέφουν στα συμφωνηθέντα οι παραδόσεις εμβολίων στην Ιταλία» Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:4325/01

Μάρδας: Επιστροφή στο… σπίτι της Α’ Θεσσαλονίκης Κόμματα

10:3025/01

ΗΠΑ: Θάνατος ατόμου μετά τον εμβολιασμό για κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:1525/01

Κύπρος – Κορωνοϊός: Σύσκεψη για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Υγεία

10:1525/01

Στην Αθήνα σήμερα η Γαλλίδα υπ. Άμυνας για την προμήθεια των 18 Rafale Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

10:0925/01

B.Α.Τ.: Κορυφαίος εργοδότης για το 2021 Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

10:0025/01

Ψηφιακοί Περίπατοι στην Πόλη από την Χ.Α.Ν.Θ. & ΕΛΛΕΤ/ΠΘ ΡΟΤΟΝΤΑ Θεσσαλονίκη

09:5725/01

Βιασμός 11χρονης: Στον ανακριτή ο προπονητής ιστιοπλοΐας Κοινωνία ,Σημαντικά

09:4525/01

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Αρχίζουν σήμερα οι πληρωμές Κοινωνία ,Οικονομία

09:3025/01

ΑΠΘ: Αποκλεισμός του ΕΛΚΕ από φοιτητές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:2525/01

Σύψας: Επικίνδυνο να παραμείνει η αγορά ανοιχτή με τέτοιες εικόνες Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:1725/01

ΠΚΜ: Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο Κοινωνία ,Περιφέρειες

09:1625/01

Βιβλίο για τα συμπόσια στην αρχαία Αθήνα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Πολιτισμός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ