Ο Α. Χαριστέας βάζει «γκολ» στην τρυφερότητα και την ισορροπία

Ο Α. Χαριστέας βάζει «γκολ» στην τρυφερότητα και την ισορροπία

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αθανασιάδη

Φόρεσε το εθνόσημο ως παίκτης της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου. Υπήρξε στο “ρόστερ” μεγάλων ομάδων ποδοσφαίρου και φυσικά ήταν στην dream team της Εθνικής μας ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004, στέλνοντας όλους τους Έλληνες στον «έβδομο ουρανό». Φέτος, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και να κατέβει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» και τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο λόγος; Για τον Άγγελο Χαριστέα.

Λίγες ώρες πριν βγει το «απαγορευτικό» εμφάνισης υποψηφίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πριν… «σταυρωθεί» μιλάει στο Gr Times, όχι για τα πολιτικά, ούτε για την πορεία του ως ποδοσφαιριστής -όπως θα ήταν αναμενόμενο- αλλά για τον εαυτό του, με βάση το ψυχολογικό ερωτηματολόγιο του Προυστ.

Τι είναι αυτό που φοβάται περισσότερo, τι είναι για εκείνον ευτυχία, τι θεωρεί αρετή σε μία γυναίκα και πως νιώθει αυτήν την περίοδο στη ζωή του; Όλα αυτά κι άλλα πολλά στο ερωτηματολόγιο που ακολουθεί.

Ποια είναι η δική σας ιδέα της τέλειας ευτυχίας;

Η τέλεια ευτυχία είναι για μένα, η τέλεια ισορροπία.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας φόβος; 

Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην μπορώ να εκφραστώ, να μην μπορώ να δημιουργήσω και να μην έχω τον έλεγχο. Να υπάρχει ένα πρόβλημα και να μην περνάει από το δικό μου χέρι για το αν θα λυθεί ή όχι.

Τι δεν σας αρέσει περισσότερο στην εμφάνισή σας; 

Πολλά πράγματα δεν μου αρέσουν επάνω μου. Αλλά θα πω το χαμόγελο μου.

Ποιοι είναι οι ήρωες σας στην πραγματική ζωή;

Οι ήρωες στην πραγματική ζωή είναι οι άνθρωποι που παλεύουν στην καθημερινότητα τους για να καλύτερέψουν το βιοτικό τους επίπεδο και την ποιότητα ζωής, που παλεύουν καθημερινά.

Ποιοι χαρακτηριστικό αποδοκιμάζετε περισσότερο στον εαυτό σας; 

Πολλές φορές επειδή λέω πολύ εύκολα ναι σε κάποια πράγματα μετά ζορίζομαι πάρα πολύ για να τα εκπληρώσω και να καταφέρω να τα προλάβω όλα.

Εάν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να ήσασταν;

Δεν έχω κάποιον στο μυαλό μου αλλά σίγουρα θα ήθελα να ήμουν ένας άνθρωπος που προσφέρει στην κοινωνία δηλαδή κάποιος που έχει προσφέρει πολύ στην ανθρωπότητα.

Το αγαπημένο σας«motto»

Θετική σκέψη και ισορροπία.

Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

Εκτιμώ πολύ την ειλικρίνεια τους και το να μπορώ να τους εμπιστευτώ. Επίσης, εκτιμώ πάρα πολύ όταν ένας φίλος σου είναι δίπλα σου και σε μία δύσκολη στιγμή, όχι μόνος στις χαρές.

Ποια αρετή προτιμάτε σε μία γυναίκα;

Την τρυφερότητα.

Ποιο είναι το βασικό γνώριμο του χαρακτήρα σας;

Θα έλεγα ότι είμαι κοινωνικός και ισορροπημένος σαν άνθρωπος.

Τι σημαίνει για εσάς ευτυχία;

Ευτυχία είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς και να μην έχεις μεγάλες διακιμάνσεις σαν άνθρωπος.

Τι θα αποτελούσε για εσάς την μεγαλύτερη δυστυχία;

Το να έχω «πειράζει» κάποιον άνθρωπο ή να έχω απογοητεύσει κάποιους ανθρώπους, αυτό για μένα είναι δυστυχία.

Πως νιώθετε αυτή την περίοδο;

Καταπληκτικά αλλά γενικότερα έχω μία θετική στάση ζωής. Ότι και να μου συμβαίνει, εγώ πάντα νιώθω ωραία γιατί το δουλεύω πολύ μέσα μου.

Τι είναι το ψυχολογικό ερωτηματολόγιο του Προυστ

Το ερωτηματολόγιο του Προυστ είναι ένα ψυχολογικό τεστ αποτελούμενο από 37 ερωτήσεις που σκοπό έχουν να υποβάλουν τον άνθρωπο σε μια διαδικασία γνωριμίας με τον εαυτό του. Το ερωτηματολόγιο δεν το δημιούργησε ο ίδιος, η επικρατούσα εκδοχή είναι ότι το έφτιαξε κάποια φίλη του και το δοκίμασε σε αυτόν. Ο Προυστ που είχε από μικρός φιλοσοφικούς και υπαρξιακούς προβληματισμούς το βρήκε πολύ χρήσιμο, ανά περιόδους το συμπλήρωνε και το ξαναδιάβαζε ώστε να βλέπει τις διαφορές και την εξέλιξη του στην πάροδο του χρόνου. Κάποια στιγμή το δημοσιοποίησε, με συνέπεια να παραμείνει στην ιστορία με το όνομα του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ