Πολυξένη Χουρίδου: Η συγγραφέας με τη μεγάλη καρδιά

Πολυξένη Χουρίδου: Η συγγραφέας με τη μεγάλη καρδιά

Ευγενέστατη, χαμογελαστή και λίγο περισσότερο αγχωμένη από ότι θα έπρεπε. Ωστόσο, εξαιρετική! Η Πολυξένη Χουρίδου, μιλώντας στο GRTimes.gr, μας ταξιδεύει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, και μας κάνει να ευχόμαστε να είχαμε και εμείς τόση γνώση δοσμένη απλόχερα, με τόση αγάπη και ενσυναίσθηση!

 

Συνέντευξη στην Κατερίνα Παπαδοπούλου

 

Κυρία Χουρίδου, πείτε μου δυο λόγια για εσάς.

Είμαι εκπαιδευτικός και συγγραφέας, τολμώ να δηλώσω τα τελευταία χρόνια πέντε χρόνια. Το 2015 ξεκίνησε το εκδοτικό μου έργο με την έκδοση του πρώτου παιδικού βιβλίου μου με τίτλο «Τα ζώα του Γέροντα», το οποίο έλαβε το πρώτο βραβείο στο 3ο Διεθνές Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ζωοφιλίας το 2013. Ακολούθησε το 2016 η έκδοση του δεύτερου παιδικού βιβλίου μου με τίτλο «Τα δώρα του Γέροντα». Το 2017 ολοκληρώθηκε η τριλογία με την έκδοση του τρίτου δίγλωσσου βιβλίου μου με τίτλο «Στην Καστροπολιτεία». Ο κεντρικός ήρωας και στα τρία βιβλία μου ήταν ο Γέροντας, που αντιπροσωπεύει τον παππού μου στο χωριό, που είχε ζώα και τα αγαπούσε πολύ. Εγώ παιδί της πόλης, όποτε πήγαινα στο χωριό χαιρόμουν πολύ να φροντίζω με αγάπη τα ζώα.

Πώς άρχισε η ενασχόλησή σας με τα βιβλία και κατ΄ επέκταση με τη συγγραφή;

Από μικρή ήμουνα βιβλιοφάγος. Αγαπούσα πολύ το διάβασμα εξωσχολικών λογοτεχνικών βιβλίων. Τα βιβλία ήταν και παραμένουν οι καλύτεροι φίλοι στη ζωή μου. Ποτέ όμως δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσα να συγγράψω και εγώ ένα λογοτεχνικό έργο. Το 2012 τυχαία είδα στο διαδίκτυο μια δημοσίευση του Ι.Α.Π.Ε Καλαμαριάς για το 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «Τα απολυμαντήρια». Τόπος, όπου όταν ήρθαν οι πρόγονοί μου πρόσφυγες από τον Πόντο, έμειναν για μήνες. Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσω την συγγραφή. Ένιωσα μια μεγάλη ανάγκη και επιθυμία να αφηγηθώ την πολυτάραχη ιστορία των προγόνων μου, με τον ξεριζωμό από τις εστίες τους στον Πόντο και την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα. Ήθελα μέσα από τη διήγηση, να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες, να τους συγκινήσω και να τους παρηγορήσω με την ανάταση της ψυχής τους.

Και δηλώσατε συμμετοχή φαντάζομαι…

Δήλωσα συμμετοχή στο διαγωνισμό με το διήγημά μου με τίτλο «Κλεονώρα», το όνομα της προγιαγιάς μου από την πλευρά της οικογένειας του πατέρα μου Ιωάννη Χουρίδη και πήρε το 3ο βραβείο διηγήματος. Το όνομα Κλεονώρα το έχει η αδελφή μου. Είναι αρχαιοελληνικό όνομα, που προέρχεται από το κλέος (δόξα) και ώρα (κατάλληλη χρονική στιγμή για μια ενέργεια). Το επίθετο επίσης της οικογένειάς μου Χουρίδη, έχει ιστορία αιώνων. Ο θείος μου Θεμιστοκλής Χουρίδης, είχε βρει από τον προπάππου του σε κάποια δέρματα γραμμένα ονόματα αρσενικών προγόνων. Έφτιαξε το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς μας σε ζωγραφιά και εξέδωσε βιβλίο το 1994 με τίτλο «Το Γενεαλογικό Δέντρο Χουριδαίων». Ο πατέρας μου Ιωάννης, ως εργολάβος και τεχνίτης σιδεράς, έφτιαξε το δέντρο των προγόνων μας με τεράστια σίδερα, αριθμημένα φύλλα (κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε ένα όνομα) και τοποθετήθηκε σε πλατεία του Δήμο Εύοσμου- Κορδελιού.

Το γενεαλογικό δέντρο της οικογενείας

Το κίνητρο για τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, ποιο ήταν;

Η μεγάλη αγάπη μου για τα παιδιά και η καθημερινή επαφή μαζί τους, λόγω επαγγέλματος (εργάζομαι ως νηπιαγωγός), υπήρξε ισχυρό κίνητρο και πηγή έμπνευσης για την ενασχόλησή μου με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Η συγγραφή αποτελεί για μένα έναν τρόπο δημιουργικής έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεών μου. Αποτελεί μια επίπονη εργασία, γιατί θέλει συγκέντρωση, χρόνο, ζήλο, επιμονή και αγάπη για αυτήν. Η συγγραφή για παιδιά είναι μια νότα αισιοδοξίας, ελπίδας, χαράς και μια ευχάριστη ανάπαυλα από την καθημερινότητά μου.

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Έχετε πολλές συμμετοχές σε διαγωνισμούς στο ενεργητικό σας. Έτσι δεν είναι;

Το 2013 συμμετείχα στο 3ο Διεθνές Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ζωοφιλίας με το παιδικό αφήγημα «Τα ζώα του Γέροντα», το οποίο έλαβε το 1ο βραβείο. Το 2015 με μεγάλη μου χαρά ήταν το πρώτο βιβλίο, που εξέδωσα. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Το 2014 συμμετείχα στο 33ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό της Π.Ε.Λ. με το διήγημά μου «Αετοβούνι», το όνομα του χωριού εγκατάστασης των προγόνων μου, στους πρόποδες της οροσειράς Κερκίνης ή Μπέλλες στο νομό Σερρών. Έλαβε έπαινο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από τη Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το 2016 έγραψα και εξέδωσα το δεύτερο παιδικό μου βιβλίο με τίτλο «Τα δώρα του Γέροντα» σε εικονογράφηση της Εύας Τζαγκαράκη, πολύτιμης φίλης και συνεργάτιδάς μου και εκδόσεις Βάρφης-Αιγαίο.

 

Πως «απλώνεται» η ιστορία;

Είναι μια πανέμορφη ιστορία για ένα Γέροντα με τους συντρόφους του, τέσσερα ζωάκια, τη Ρίνα την καρδερίνα, τη Λίνα την ελαφίνα, το Λάκη το λυκάκι και το Ράκη το σκιουράκι, που συναντάει κάτω από το μεγάλο έλατο στην αρχή την Άρτεμη και αργότερα τον Φοίβο το δίδυμο αδελφό της με τους γονείς τους, που πρόσφατα μετακόμισαν στην περιοχή. Συζητάει με την Άρτεμη για τη θεά των Αρχαίων Ελλήνων Άρτεμη, τη θεά του κυνηγιού, της φύσης και των δασών. Το αγαπημένο της ζώο ήταν το ελάφι. Επίσης αργότερα μιλάει με τον Φοίβο για τον θεό Απόλλωνα, που ήταν ο θεός του φωτός, της ποίησης και της μουσικής.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο Γέροντας επικοινωνεί ολόχαρα με τους νέους του φίλους σχεδόν καθημερινά. Από κοινού αποφασίζουν να γιορτάσουν τη γέννηση του Χριστού. Ο Γέροντας τους καλεί στο δάσος κάτω από το μεγάλο έλατο, που το έσωσε μαζί με τα ζωάκια του από παράνομους υλοτόμους. Το στόλισε με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Άναψε μια μεγάλη φωτιά και όταν ήρθαν οι φίλοι του, έψησαν κάστανα, μανιτάρια, πατάτες, πιττάκια και ποπ-κορν. Έφαγαν με όρεξη, ήπιαν, έψαλαν τα κάλαντα Χριστουγέννων και χόρεψαν. Έζησαν μια υπέροχη βραδιά.

Οι νέοι φίλοι του Γέροντα τον κάλεσαν να γιορτάσουν στο σπίτι τους την Πρωτοχρονιά, προσφέροντας όμορφα δώρα. Ο Γέροντας έφτιαξε με αγάπη από ένα κομμάτι κορμό δέντρου μια βιβλιοθήκη για τους γονείς, που αγαπούσαν πολύ τα βιβλία. Μια ξύλινη κούκλα ομοίωμα της θεάς Άρτεμης για την Άρτεμη και ένα ξυλόφωνο για τον Φοίβο, που αγαπούσε πολύ τη μουσική.

Την Πρωτοχρονιά μέσα σε χιονοθύελλα ο Γέροντας μαζί με τα ζωάκια πήγε ως Αι-Βασίλης φορτωμένος με τα δώρα του στο σπίτι τους. Χάρηκαν πάρα πολύ. Του χάρισαν δυο όμορφες ζωγραφιές η Άρτεμη και ο Φοίβος. Η μαμά τους, του έπλεξε ένα μάλλινο πουλόβερ. Ο Γέροντας τους ευχαρίστησε λέγοντας ότι το μεγαλύτερο δώρο, που δέχτηκε ήταν η ανιδιοτελή αγάπη! Θυμήθηκε μάλιστα τα λόγια της μάνας του: «Να έχεις την καρδιά σου ανοιχτή, να μπαίνουν μέσα οι άνθρωποι και να κάθονται. Να μην τους κλειδώνεις απέξω και φύγουν και η καρδιά σου μείνει μοναχή». Έφαγαν, ήπιαν, τραγούδησαν και χόρεψαν. Ο Γέροντας δεν ήταν πια μόνος, είχε βρει καινούργιους φίλους.

Τι περιλαμβάνει το βιβλίο;

Το βιβλίο συνοδεύεται με θεωρητικό πλαίσιο για τη φιλαναγνωσία, τονίζοντας την αξία της καλλιέργειάς της και προτείνοντας τρόπους-δράσεις αξιοποίησής της στη ζωή μας. Καθώς επίσης και ένα ένθετο με ασπρόμαυρες εικόνες για να διακοσμήσουν και να χρωματίσουν όπως επιθυμούν τα παιδιά.

Ποιος είναι ο στόχος του βιβλίου;

Με τα παιδικά βιβλία μου, θέλω να προσφέρω χαρά και απόλαυση στα αγαπητά παιδιά, καλλιεργώντας ηθικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές αξίες με φυσικό, ευχάριστο, αβίαστο και όχι διδακτικό τρόπο. Όπως σεβασμό, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, φροντίδα, συμπάθεια, επικοινωνία, αγάπη, συμπόνια για ανθρώπινα και μη ανθρώπινα όντα. Μακάρι να μπορέσω να το επιτύχω.

Τα παιδικά βιβλία της Πολυξένης Χουρίδου

Στιγμιότυπο από παρουσίαση του βιβλίου σε παιδιά από τη συγγραφέα

Βιογραφικό

Η Πολυξένη Χουρίδου γεννήθηκε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου, του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Α.Π.Θ. και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας. Έχει Δίπλωμα διετούς μετεκπαίδευσης στις Επιστήμες της Αγωγής του Α.Π.Θ., μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής του ΕΑΠ και πιστοποίηση Α και Β επιπέδου Τ.Π.Ε. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Παρακολούθησε το Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών 2012 και κατέχει το πιστοποιητικό καθοδηγητικής επάρκειας ΙΝ.ΕΠ.-Ε.Κ.Δ.Δ.Α. από το 2014.

Συμμετείχε σε πανελλήνια συνέδρια – ημερίδες τόσο ως σύνεδρος όσο και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυρίως με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Εργάζεται στο Δημόσιο ως Νηπιαγωγός και είναι μητέρα δύο παιδιών. Από το 2012 ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων, ποιημάτων και παιδικών ιστοριών. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου.

Πήρε το 3ο βραβείο διηγήματος του 1ου λογοτεχνικού διαγωνισμού του Ι.Α.Π.Ε. το 2012 για το διήγημά της «Κλεονώρα». Το 2013 πήρε το 1ο βραβείο Παιδικού Αφηγήματος του 3ου λογοτεχνικού διαγωνισμού ζωοφιλίας για το παιδικό αφήγημα «Τα ζώα του γέροντα». Το 2014 πήρε έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων για το διήγημά της με τίτλο «Αετοβούνι».

Τον Απρίλιο του 2015 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Τα ζώα του Γέροντα». Στις 11 Νοεμβρίου 2016 εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Τα δώρα του Γέροντα», που συμμετείχε στο διαγωνισμό 2017 του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου. Το Μάιο 2017 εξέδωσε το τρίτο δίγλωσσο βιβλίο της με τίτλο «Στην Καστροπολιτεία», που συμμετείχε στο διαγωνισμό 2018 του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου. Το 2019 πήρε έπαινο από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας για το διήγημά της με τίτλο, «Παπαλέξης».

Τα στοιχεία του βιβλίου:

Το βιβλίο της Πολυξένης Χουρίδου, με τίτλο «Τα δώρα του Γέροντα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βάρφης-Αιγαίο.

Συγγραφέας: Χουρίδου Πολυξένη
Εκδόσεις: Βάρφης-Αιγαίο
Διαστάσεις: 21×29
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 30
ISBN: 978-960-9467-68-1

Δείτε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10:4505/12

Σαρηγιάννης: Κοντά στα 700 κρούσματα ημερησίως στο τέλος του έτους Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:3005/12

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση εξ αποστάσεως για τους Παιδικ... Δήμοι

10:2805/12

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συναθροίσεων την Κυριακή Κοινωνία ,Σημαντικά

10:1505/12

Πειρατεία στη Νιγηρία: Eλεύθεροι οι τρεις Έλληνες ναυτικοί Διεθνή

10:0005/12

Σταϊκούρας: Προς παράταση τα τέλη κυκλοφορίας Κοινωνία ,Οικονομία

09:5305/12

Έκρηξη τα ξημερώματα σε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

09:4505/12

Δωρεάν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τη Συνεπιμέλεια Κοινωνία

09:3005/12

5η Δεκεμβρίου «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη» Ελλάδα

09:1505/12

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

09:0005/12

Υγιεινά τρόφιμα που διαρκούν πολύ καιρό στο ντουλάπι σας Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

08:4505/12

Πρόβλεψη για διψήφια μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2020 Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

08:3005/12

Καλαμαριά: «Μένουνε σπίτι» και αθλούνται online Αθλητισμός ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

08:1505/12

Το νέο τοπόσημο της ΔΕΘ αλλάζει τη «βιτρίνα» της Θεσσαλονίκης Άποψη ,Άρθρα ,Σημαντικά

08:0505/12

Βιώσιμη ανάπτυξη: Πως να μειώσετε την περιττή κατανάλωση συσκευασιών Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

08:0005/12

O καιρός σήμερα, Σάββατο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

00:0005/12

Εσθονία: Σε καραντίνα ο πρωθυπουργός της χώρας Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5904/12

Σερβία – Κορωνοϊός: Και ο τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου σε κλινική Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5304/12

Αδιέξοδο και πάλι στις συνομιλίες για το Brexit Διεθνή

23:5004/12

Τσεχία: 15χρονος έπεσε από τον 19ο όροφο και έζησε! Διεθνή

23:4004/12

Μια 99χρονη στην Κροατία νίκησε τον κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3504/12

Βετεράνος του Β’ ΠΠ ετών 104 νίκησε τον κορωνοϊό (VIDEO) Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3004/12

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβίασε τουρκική υφαλοκρηπίδα Διεθνή ,Πολιτική

23:2504/12

Γ. Ιωαννίδης: Απαραίτητη η σύσταση υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας με ειδικευμένο προσωπ... Δήμοι

23:2004/12

Δ. Θέρμης: Τάμπλετ σε παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Δήμοι

23:1704/12

Πρόεδρος ΕΟΦ: Εγκρίθηκαν κλινικές δοκιμές μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

23:1004/12

Κορωνοϊός -Ιταλία: Θλιβερός απολογισμός θανάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:0504/12

Σύγκρουση Πολάκη – Χρυσοχοΐδη στη Βουλή Βουλή ,Πολιτική

23:0004/12

Η Νάπολι αλλάζει το όνομα του γηπέδου της σε “Ν. Μαραντόνα” Αθλητισμός

22:5104/12

Το μήνυμα Μ. Καραμαλάκη για τους αστυνομικούς που έφυγαν από κορωνοϊό Ελλάδα ,Κορωνοϊός

22:5004/12

Μεξικό: Πάνω από 11.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

22:4004/12

ΠΟΥ: Τα εμβόλια δεν σημαίνουν και τέλος της Covid Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:3004/12

Σερβία: Ρεκόρ θανάτων στη χώρα – Εγκαινιάστηκε νέο νοσοκομείο Βαλκάνια ,Διεθνή

22:2004/12

ΠΑΟΚ: Έφυγε για τη Βραζιλία ο Λέο Ζαμπά Αθλητισμός

22:1004/12

Μπάιντεν: Να παραμείνει σύμβουλος ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι Διεθνή

22:0004/12

ΕΟΔΥ: 35 κρούσματα σε 1.223 rapid test Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

21:5304/12

Αναστολές συμβάσεων εργασίας: Τι ισχύει για τον Δεκέμβριο στον ιδιωτικό τομέα Κοινωνία ,Σημαντικά

21:5004/12

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις Κοινωνία ,Περιβάλλον

21:4004/12

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των ΚΤΕΟ Ελλάδα

21:3304/12

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε σταθμευμένο όχημα στην Άνω Πόλη Β.Ελλάδα ,Επικαιρότητα

21:3004/12

Αρχαίοι αμφορείς βρέθηκαν σε σπίτι στην Κάλυμνο Χωρίς κατηγορία

21:2104/12

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στο ΑΤ Θερμαϊκού Επικαιρότητα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

21:2004/12

Χρυσοχοΐδης: Οι φυλακές δεν μπορεί να είναι κέντρα διερχομένων Πολιτική

21:1504/12

Μαγιορκίνης: Δεν έχω πει ποτέ για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων Κορωνοϊός

21:1004/12

Σέρρες: Έκαναν online αγορές με κλεμμένα στοιχεία τραπεζικής κάρτας Β.Ελλάδα

21:0904/12

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρ. Τσανικίδης Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

21:0004/12

Πέππα το Γουρουνάκι: Αυξημένα τα επίπεδα βίας Κοινωνία ,Παιδεία ,Πολιτισμός

20:5004/12

Κέρκυρα: Θανάσιμος τραυματισμός από πτώση Ελλάδα

20:4404/12

ΚΕΔΕ: Ανάγκη για αύξηση ελέγχων τήρησης μέτρων κατά του κορωνοϊού Κορωνοϊός ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

20:4004/12

Βραζιλία: Πάνω από 50.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

20:3504/12

Μόσιαλος: Δεν θα κάνουν ακόμη οι έγκυες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό Κοινωνία ,Κορωνοϊός

20:3004/12

Σύλληψη για διακίνηση χιλιάδων αναβολικών ουσιών Κοινωνία

20:2604/12

Αγία Σοφία: Καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

20:2004/12

Καναδάς: Ξεπέρασαν τα 390.000 κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:1504/12

Λ. Κυρίζογλου: Καμία απάντηση από την κυβέρνηση στην επιστολή μου Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

20:1404/12

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για επικείμενους εμβολιασμούς και εκστρατεία ενημέρωση... Πολιτική

20:1004/12

ΟΗΕ: Δεκάδες χιλιάδες κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν Διεθνή

20:0204/12

Θεσσαλονίκη: Με χριστουγεννιάτικο φωτισμό η Τσιμισκή (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

20:0004/12

ΗΠΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης κατηγορεί το Facebook για διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων Διεθνή

19:5004/12

Πορτογαλία-Covid-19: Δωρεάν και σε εθελοντική βάση το εμβόλιο Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:4704/12

Μαγιορκίνης: Κάτω από 1 το Rt στα αστικά κέντρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

19:4104/12

ΕΚΘ: H κυβέρνηση οδηγεί σε διάλυση τα ΕΛΤΑ Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

19:4004/12

Κινέζοι πέτυχαν το «κβαντικό πλεονέκτημα» στους υπολογιστές Διεθνή ,Επιστήμη

19:4004/12

Σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Φλώρινα και Κιλκίς ο «Έξυπνος Επιταχυντής Επιχειρήσεων» Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

19:3604/12

Κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται τα 1.667 νέα κρούσματα Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:3504/12

Β. Παπαευαγγέλου: Μειώνονται τα κρούσματα, παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ Κορωνοϊός

19:3504/12

Με γιατρούς από την Αττική ενισχύονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

19:3004/12

Βατόπουλος: Σχετικά δύσκολο να ανοίξει οτιδήποτε τις επόμενες μέρες Ελλάδα ,Κορωνοϊός

19:2004/12

Παρατείνεται το νησιωτικό ΦΠΑ έως 30 Ιουνίου σε 5 νησιά Ελλάδα ,Πολιτική

19:1004/12

Ιερείς ζητούν να μην πάρει το «Σαν Πάολο» το όνομα του Μαραντόνα Διεθνή

19:0704/12

Νέα μέτρα για τα χερσαία σύνορα – Είσοδος μόνο με αρνητικό τεστ Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:0004/12

Γεννηματά: Όλα για τους μεγάλους, στο περιθώριο οι μικροί, οι πολλοί Πολιτική

18:5604/12

Βίντεο: Ο εντυπωσιακός βροχερός ουρανός της Θεσσαλονίκης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

18:5104/12

Χαρδαλιάς: Το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων σε 5 περιφέρειες Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:5004/12

Αυγενάκης: Με το νέο χρόνο η επανέναρξη πρωταθλημάτων Αθλητισμός ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:4504/12

Γιουτίκας για αιωρούμενα σωματίδια: Αναλάβετε τις ευθύνες σας Β.Ελλάδα ,Περιβάλλον ,Περιφέρειες

18:4104/12

Lockdown: Αυτά τα καταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:4004/12

Αυτοί είναι οι νέοι σύμβουλοι του Αναστασιάδη για το Κυπριακό Διεθνή

18:3004/12

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης Κοινωνία ,Περιφέρειες

18:2504/12

Κορωνοϊός: Πρώτη ξανά η Θεσσαλονίκη – Στο κόκκινο και η Αττική Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:2004/12

Σφακιανάκης: Σκληρή επίθεση σε κράτος και δημοσιογράφους Ελλάδα

18:1004/12

Αυξάνονται τα κονδύλια του αναπτυξιακού για το 2020 Οικονομία ,Πολιτική

18:0904/12

Νοσοκομείο Άγιος Σάββας: Ψευδή τα δημοσιεύματα για δίωξη εργαζομένων Κορωνοϊός ,Υγεία

18:0604/12

ΠΟΕΔΗΝ: Έφυγε από κορωνοϊό 52χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου Καβάλας Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:0004/12

Δείτε Live την ενημέρωση για τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ