Υποκλοπές Vs Ακρίβεια, ποιος κερδίζει;

Υποκλοπές Vs Ακρίβεια, ποιος κερδίζει;

του Θεόδωρου Α. Παπαδόπουλου

Η συζήτηση το τελευταίο διάστημα κινείται γύρω από τα ζητήματα των υποκλοπών, τις λίστες, το Predator, τις επισυνδέσεις και όλα τα σχετικά που έχουν να κάνουν με αυτή την γκρίζα και θολή ζώνη στην οποία πραγματοποιούνται τέτοιου είδους πράξεις.

Η αρχή ήταν με την εισαγωγή της λέξης «επισύνδεση» στο καθημερινό μας λεξιλόγιο για να ακολουθήσει η «καταιγίδα» του Predator και η δημοσίευση λιστών και ονομάτων πολιτικών και άλλων προσώπων που σύμφωνα με όσους τις δημοσιεύουν έχουν κατά το παρελθόν υποκλαπεί οι επικοινωνίες τους.

Η κουβέντα έχει πιάσει πλέον ταβάνι ή «πάτο» αν το προτιμάτε καθώς μέσα σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια την δημοκρατία μας και την διαφύλαξη της, βλέπουμε καθημερινά και τις ροζ, κίτρινες και σίγουρα όχι ουσιαστικές πτυχές της υπόθεσης να κερδίζουν έδαφος.

Και αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις αστοχίες, της παραδοσιακά ελλειμματικής σε στελέχη ικανά να αρθρώσουν αντιπολιτευτικό λόγο, αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουμε ολόκληρη την εικόνα και σίγουρα δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς, ειδικά όσοι δεν υποστηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση.

Ο κόσμος, οι απλοί πολίτες δίνουν βαρύτητα και στις υποκλοπές και φυσικά κανένας δεν θα πει κάτι διαφορετικό από το «όλα στο φως», όμως περισσότερο τους απασχολεί η τιμή των καυσίμων, η ακρίβεια στα σουπερμάρκετ και το ενεργειακό κόστος.

Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και σε ορισμένες εξ αυτών και τα ελληνοτουρκικά έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την υπόθεση των υποκλοπών. Η κυβέρνηση δείχνει να οδηγείται από αυτή την εικόνα και εκεί έχει στρέψει το βάρος της πολιτικής της. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει φανερή αυτή την στόχευση της κυβέρνησης του και τονίζει την στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους, τις αυξήσεις στις συντάξεις και γενικότερα μια ατζέντα οικονομικών ζητημάτων που όπως φαίνεται έχουν μεγαλύτερη αξία στην κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ξεκίνησε με πολύ υψηλούς τόνους και ένταση την αντιπαράθεση με άξονα τις αποκαλύψεις του φιλικού του Τύπου για τις υποκλοπές, χωρίς να λείπουν τα «φάλτσα» από διάφορους βουλευτές και στελέχη που υπερθεμάτισαν χωρίς ακόμα να έχουν προκύψει τα στοιχεία που θα στηρίξουν το συγκεκριμένο αφήγημα που τοποθετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κέντρο της υπόθεσης των υποκλοπών.

Μάλιστα ως στροφή προς την πραγματικότητα που απαιτεί μέτρα και προτάσεις οικονομικού περιεχομένου μπορούν να εκληφθούν οι τελευταίες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα θέματα της οικονομίας καθώς εδώ και πολύ καιρό η αντιπολίτευση που επέλεξε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μονοθεματική και είχε να κάνει με τις παρακολουθήσεις.

Αυτή και μόνο η λεπτομέρεια φτάνει για να απαντήσει κανείς στο ερώτημα του τίτλου καθώς στον τομέα της οικονομίας θα κριθούν όπως φαίνεται όλα. Εκεί θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» και θα κριθεί η επιλογή των ψηφοφόρων. Γιατί όλα τα υπόλοιπα μπορούν να συζητηθούν, αν πρώτα καλυφθούν οι βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταφέρει να «μαλακώσει» τις επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης θα έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει και αυτές τις εκλογές και με διαφορά. Αν όχι τότε οι πολίτες θα θυμηθούν όσα στραβά και ανάποδα έγιναν τα τελευταία χρόνια και τις υποκλοπές, είτε φταίει η κυβέρνηση είτε δεν φταίει. Όλα λοιπόν θα κριθούν στο «ταμείο»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top