Ανακοίνωση ΕΝΙΘ για τις αναστολές εργασίας

Ανακοίνωση ΕΝΙΘ για τις αναστολές εργασίας

“Εν μέσω προέλασης του 4 ου κύματος της πανδημίας η κυβέρνηση προχώρησε σε αναστολή καθηκόντων και στέρηση μισθού σε χιλιάδες συναδέλφους, παρουσιάζοντάς τους συλλήβδην ως αρνητές και αποθεώνοντας ακόμα μια φορά την ατομική ευθύνη” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης για τις αναστολές εργασίας στους ανεμβολίαστους Υγειονομικούς υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα η ΕΝΙΘ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: “Για άλλη μια φορά, προσπαθούν να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες γύρω από τον εμβολιασμό, να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες για το 4 ο κύμα που προελαύνει λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων-λάστιχο στον τουρισμό, την παντελή έλλειψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ ακόμα και τώρα.

Ήδη με τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης φανερώνουν τις προθέσεις τους γύρω από την θέσπιση της υποχρεωτικότητας, που όχι μόνο να θωρακίσει το ΕΣΥ δεν είναι, αλλά αντίθετα ο σκοπός είναι να περάσουν όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που τόσο καιρό ονειρεύονται. Φανερώνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει και να κλείσει ολόκληρα νοσοκομεία, να προχωρήσει σε ΣΔΙΤ και να εισάγει εργολαβικούς εργαζόμενους είτε 3μηνίτες συμβασιούχους, με σκοπό για άλλη μια φορά να βγει κερδισμένη η ιδιωτική υγεία που όλο αυτό το διάστημα κερδοσκοπεί ασύστολα πάνω στον πόνο των ασθενών.

Από κοντά, ο καλύτερος υποστηρικτής της κυβέρνησης στο αντιλαϊκό της έργο αποδεικνύεται ο ΙΣΘ που αντί να στηρίζει τους χιλιάδες συναδέλφους που όλο το προηγούμενο διάστημα δώσανε από την πρώτη γραμμή την μάχη της πανδημίας και τώρα βρίσκονται σε καθεστώς απόλυσης. Αντί, να απαιτεί την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές μόνιμες προσλήψεις και υποδομές, δεν διστάζει να ζητάει την επίσπευση των όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι αποτελεί τον λαγό για όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στο ΕΣΥ.

Τους δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα τους περάσει!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί έχουμε από την πρώτη στιγμή ταχθεί απερίφραστα υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού των υγειονομικών και όλου του πληθυσμού. Ταυτόχρονα όμως, λέμε ΟΧΙ στο διαχωρισμό των εργαζομένων.
– Να παρθούν πίσω όλες οι αναστολές εργασίας σε όλους τους συναδέλφους.
– Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας.
– Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της ΠΦΥ.
– Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές,στα ΜΜΕ

Η ΕΝΙΘ συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των εργασιακών σωματείων που ζητούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και μεταφορών, μέτρα για την επιτάχυνση του εμβολιασμού στον πληθυσμό” κλείνει η ανακοίνωση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top