Δ. Θεσσαλονίκης: Ψεκασμοί με drones κατά του φυλλοφάγου (VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης: Ψεκασμοί με drones κατά του φυλλοφάγου (VIDEO)

Drone με βιολογικά σκευάσματα επιστράτευσε ο δήμος Θεσσαλονίκης στη μάχη που δίνει κατά του φυλλοφάγου εντόμου που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και καταστροφές.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή με τη χρήση drones για την αντιμετώπιση του κολεοπτέρου Xanthogaleruca luteola (Coleoptera: Chrysomelidae) έγινε σήμερα στις 6 το πρωί με τη δράση η οποία πραγματοποιήθηκε στη δενδροστοιχία της Λεωφόρου Στρατού, μπροστά από το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

“Έχουμε επιστρατεύσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την καταπολέμηση της του “μαύρου σκαθαριού” το οποίο κατατρώει όλο αυτό το διάστημα τα δέντρα φτελιάς στην Τσιμισκή και την Σβόλου”, ανέφερε μιλώντας στο GRTimes.gr ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, συμπληρώνοντας ότι “όλες οι εφαρμογές τις οποίες έχουμε κάνει μέχρι στιγμής έχουν αποτέλεσμα, αλλά θεωρώ ότι και με αυτήν την εφαρμογή την οποία κάνουμε με νηματώδη (μικροοργανισμός ο οποίος τρώει τις προνύμφες τις galerucas), θα προλάβουμε το πρόβλημα στην αρχή του”.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, με τη χρήση drone θα γίνει νέος ψεκασμός τον Μάιο ενώ στο ενδιάμεσο θα γίνουν ψεκασμοί με εφαρμογή βιολογικής κόλλας πάνω στον κορμό με καινούργιο σύστημα, δηλαδή αντί για πινέλο – πιστόλι. Σημειώνεται ότι οι εφαρμογές στη δενδροστοιχία γίνονται με τη βοήθεια drones, τα οποία φέρουν βιολογικά σκευάσματα κατάλληλα για χρήση σε αστικές περιοχές, έπειτα από σχετική δωρεά που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ