Δήμος Παύλου-Μελά: Παραδόθηκε το λεύκωμα 1821-1830 του Μαλλιάρη

Δήμος Παύλου-Μελά: Παραδόθηκε το λεύκωμα 1821-1830 του Μαλλιάρη

Ένα αντίτυπο του μοναδικού Ιστορικού Λευκώματος της περιόδου 1821 – 1830, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, με αφορμή τον εορτασμό για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821, χάρισε ο Οργανισμός στον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Η έκδοση αυτή σκοπό έχει να αποδώσει ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης σε εκείνους τους πατριώτες επαναστάτες που απέδειξαν ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα.

Το βιβλίο παρέδωσε σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου, το πρωί, στο γραφείο του Δημάρχου ο εκπρόσωπος τύπου και επικοινωνίας του οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία, δημοσιογράφος Φώτης Κουτσαμπάρης. Ο κ. Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε τον εκδοτικό οίκο υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι εκδόσεις που αναφέρονται στον αγώνα του έθνους για ανεξαρτησία, για την γνώση της ιστορικής ταυτότητας μας.

Στην επετειακή έκδοση συμπεριλαμβάνονται: ένα χρονολόγιο της αμιγούς επαναστατικής περιόδου 1821 – 1830, η σύντομη ιστορία και το κυρίως λεύκωμα με 100, περίπου, φωτογραφίες  (ηρώων και σημαντικών μαχών) καθώς και πίνακες ζωγραφικής των διασημότερων ζωγράφων της εποχής.  Η σύντομη ιστορία, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και την επανάσταση στη Μολδοβλαχία έως τη διακυβέρνηση του Καποδίστρια, εμπλουτίζεται με χάρτες συνοδευόμενους με εκτενείς λεζάντες που αναλύουν τα διαδραματισθέντα.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ