Έρχεται «κόκκινη κάρτα» στους ανεμβολίαστους βουλευτές

Έρχεται «κόκκινη κάρτα» στους ανεμβολίαστους βουλευτές

Αυστηρή σύσταση ως “κίτρινη κάρτα” και από Σεπτέμβρη “κόκκινη” στους βουλευτές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προτάθηκε σήμερα στην συνεδρίαση της Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας φέρεται να πρότεινε οι μη εμβολιασμένοι βουλευτές, ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο ανήκουν, να μην μπορούν να συμμετέχουν δια ζώσης και να παίρνουν το λόγο είτε στην Ολομέλεια είτε στις Επιτροπές και η οποιαδήποτε παρέμβαση τους να γίνεται από το σπίτι ή το γραφείο τους, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ειδικότερα, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Γ. Μπούγας αρχικά να απευθυνθεί μια αυστηρή σύσταση στους μη εμβολιασμένους και σε δεύτερη φάση να απαγορευθεί η δια ζώσης παρουσία τους στις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Τα μέλη της Διάσκεψης εμφανίστηκαν ως επί το πλείστον θετικά στην πρόταση του Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ εάν και το θέμα αλλά και τα μέτρα όλα θα επανεξεταστούν πλέον με το άνοιγμα της Βουλής από τις διακοπές τον Σεπτέμβριο και με βάση τα νέα δεδομένα της πανδημίας.

Πρόταση να μην έρχονται στη Βουλή αλλά να μιλάνε από το σπίτι τους όσοι βουλευτές ενώ δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας δεν έχουν εμβολιαστεί, έκανε από το βήμα της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την παράταση του προγράμματος «Ηρακλής», ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας να εμβολιαστούν και όσοι αρνούνται, να μην τους επιτρέπεται να παίρνουν το λόγο από το βήμα της Ολομέλειας αλλά να τοποθετούνται από το σπίτι ή το γραφείο τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πηγή: ΑΠΕ–ΜΠΕ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top