ΓΕΩΤΕΕ: Τηλεδιάσκεψη με Κ. Αραβώση- Πότε θα «τρέξουν» οι προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων

ΓΕΩΤΕΕ: Τηλεδιάσκεψη με Κ. Αραβώση- Πότε θα «τρέξουν» οι προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων

Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση είχε αντιπροσωπεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΔΣ, Σπύρο Μάμαλη, τον β’ αντιπρόεδρο, Αλέξανδρο Ρήγα και τα μέλη του ΔΣ, Νικόλαο Μπόκαρη και Ρήγα Γιοβανόπουλο.

Συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα του Δασικού Τομέα με σκοπό την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων δασικής πολιτικής και την υποστήριξη των διαδικασιών πλήρους υπαγωγής και λειτουργίας των δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα συζητήθηκαν:

-Το θέμα της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα τροποποιείται ο οργανισμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα εντάσσεται η Γενική Γραμματεία Δασών σε αυτό, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ΣτΕ, για το οποίο εκφράστηκε η εκτίμηση του Γενικού Γραμματέα Δασών ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου. «Η ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος για ένταξη όλων των δασολογικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΕΝ είναι μια κατάκτηση του Γεωτεχνικού κόσμου η οποία θα βοηθήσει τα μέγιστα την Ελληνική οικονομία και την προστασία του Περιβάλλοντος», σημειώνει το ΓΕΩΤΕΕ.

-Το θέμα των προσλήψεων 400 Δασολόγων και Δασοπόνων (θέσεις μόνιμου προσωπικού) που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για το έτος 2022. Υπήρξε η δέσμευση ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπαγωγής των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ θα ξεκινήσει η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για την προκήρυξη των θέσεων και την πρόσληψη του επιστημονικού προσωπικού.

-Το θέμα των κοινωνικά ωφελούμενων (προσλήψεις 700 δασολόγων, δασοπόνων και διοικητικών κλπ) που θα απασχοληθεί μέσω του ΟΑΕΔ ο νέος Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι αναμένεται η άμεση προκήρυξη των θέσεων

-Το θέμα του «Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας» για το οποίο έγινε εκτενής αναφορά στο ιστορικό του επιδόματος και το νομολογιακό κεκτημένο που υπάρχει (αποφάσεις του ΣτΕ, πρακτικό επιτροπής συμμόρφωσης, Γνωμοδοτήσεις Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κλπ) και αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους το ΥΠΕΝ πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την επιστολή του ΓΕΩΤ.ΕΕ που ζητά τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος στο ίδιο ύψος για όλους τους δικαιούχους.

Επίσης, τέθηκε στη συζήτηση το θέμα των αρμοδιοτήτων και της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτικής προστασίας με το ΥΠΕΝ τέθηκε στη συζήτηση, καθώς και ζητήματα σχετικά με την αύξηση των ωφελειών και την συνεισφορά του Δάσους στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δένδιας για Ουκρανία: Η σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του Διεθνούς Δικαίου στον 21ο αιώνα

Δέκα οι καταγγελίες σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Ρωσία: Νόμος της Δούμας οι βαριές ποινές για τη δημοσίευση «ψευδών» ειδήσεων για τον ρωσικό στρατό

Γεωργιάδης: Μελετάμε νέα επιδότηση στο ρεύμα – Δεν θα πούμε ψέματα, η ακρίβεια θα συνεχιστεί (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γεραπετρίτης: Λάθος αρχής και εθνικό σφάλμα να μην παρέχουμε πλήρη στήριξη στην Ουκρανία (VIDEO)

Πάνω από 2.700 Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα από την έναρξη της εισβολής (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top