Η κουλτούρα του μακιγιάζ μέσα από τη Beauty PIN

Η κουλτούρα του μακιγιάζ μέσα από τη Beauty PIN

Ρεπορτάζ: Στέλλα Βενέρη

Είναι νέες, είναι φίλες και η καθεμία ξεχωρίζει με το δικό της προσωπικό στυλ. Το κοινό τους; Η αγάπη τους για την ομορφιά, για την κουλτούρα του μακιγιάζ και φυσικά…το Beauty PIN. Η Patricia, η Ιωάννα και η Νίκη είναι επαγγελματίες και έχουν ήδη “κατακτήσει” τον χώρο της ομορφιάς. Όλα ξεκίνησαν μέσα από την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, εμπειριών και τη “δίψα” τους να δημιουργήσουν το δικό τους brand.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, η ομάδα πίσω από το Beauty P.I.N. (Patricia, Ioanna, Niki) περιγράφει πως κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στον “αχανές” κόσμο της ομορφιάς και της αισθητικής. “Δεν είμαστε ένα ακόμα online ή φυσικό κατάστημα το οποίο απλά θέλει να πουλήσει τα προϊόντα του. Η διαδικασία δεν τελειώνει εκεί. Εμείς στοχεύουμε στο να μεταδώσουμε τη κουλτούρα του μακιγιάζ. Εκείνα τα οποία μπορεί να σου προσφέρει, να βοηθήσουμε τον οποιοδήποτε να ανακαλύψει την αγάπη του γι’ αυτό. Μας ενδιαφέρει να αγκαλιάσουν το μακιγιάζ ως τέχνη, να γνωρίσουν τα προϊόντα μας, να τα χρησιμοποιούν σωστά και να γίνουν μέρος όλης αυτής της κοινότητας” αναφέρει η Patricia, με την Ιωάννα να συμπληρώνει ότι δεν νοείται να κάνεις σωστό μακιγιάζ, χωρίς το δέρμα σου να είναι περιποιημένο, χωρίς το σωστό skincare.

Το επιχειρηματικό τους όραμα, όπως αποκαλύπτει η Νίκη, άρχισε όταν αποφάσισαν ότι ήθελαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους τόσο με μια επαγγελματία όσο και με μια κοπέλα που δεν έχει καμία γνώση πάνω στο μακιγιάζ. “Με τα μέσα που διαθέτουμε εν έτη 2020, θέλαμε να προβάλλουμε πόσο εύκολο είναι για τη καθεμία να είναι κομμάτι αυτού του χώρου, να μην αισθάνεται άβολα όταν, για παράδειγμα, βλέπει μια κοπέλα να πιάνει λίγο καλύτερα το χέρι της. Οπότε, προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε και τις γνώσεις μας αλλά και όλα αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό, μέσα σε ένα brand. Να συστήσουμε κάτι διαφορετικό στο ελληνικό κοινό, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι το δημιουργικό και πιο ευφάνταστο μακιγιάζ είναι κάτι άπιαστο”.

Το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα; Η μοναδικότητα του τρόπου που παρουσιάζουν τα προϊόντα, ο τρόπος που εξηγούν τη χρήση τους, ο τρόπος που τα αναλύουν, απαντάει η Patricia. “Ίσως είμαστε το μοναδικό e-shop αυτή τη στιγμή στο οποίο μπορεί κανείς να βρει προϊόντα value for money από πολλές, μικρές και δυσεύρετες εταιρείες που δεν τις γνωρίζει το ελληνικό κοινό. Συστήνουμε κάτι καινούργιο, κάτι που έχουμε δοκιμάσει και κάτι το οποίο ξέρουμε πως μπορεί να αξιοποιηθεί. Μέσα από την εμπειρία μας, έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να παρουσιάζεις το κάθε προϊόν και να το εμπιστεύεσαι. Έχουμε κοπέλες οι οποίες έρχονται και προσπαθούν να μας παρουσιάσουν κάποιο προϊόν που ήδη χρησιμοποιούν πολλά χρόνια στο νεσεσέρ τους και εμείς να τους δώσουμε μια καλύτερη επιλογή έτσι ώστε να το αλλάξουν. Γιατί βλέπουμε ότι όντως υπάρχει τρόπος να έρθεις κοντά σε κάτι καινούργιο, σε κάτι πιο διαφορετικό από εσένα”.

Το κατάστημα της Beauty PIN στην οδό Σπύρου Λούη 1 στη Θεσσαλονίκη

Από το κλασσικό φυσικό μακιγιάζ, πλέον οι επιλογές είναι εκατοντάδες. Πιο ρομαντικά, πιο υπερβολικά, έντονα μάτια, τονισμένα χείλια, πινελιές gliter που το καθιστούν πιο εντυπωσιακό. Τάσεις που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα. “Το μακιγιάζ δεν είναι απλά μια ρουτίνα. Είναι μορφή έκφρασης, είναι μέσο προβολής της ταυτότητάς σου, της διαφορετικότητάς σου. Είναι μορφή τέχνης που η καθεμία την αποδίδει με τον δικό της διαφορετικό τρόπο. Η μαγεία στη τέχνη αυτή είναι ότι σε κρατάει σε εγρήγορση. Βλέπεις κάτι και θες να το δοκιμάσεις. Να δεις την υφή του, να δεις πως θα αναδεικνύεται πάνω στο πρόσωπό σου. Θα βγω με γκλίτερ γιατί μου φτιάχνει την διάθεση. Δεν χρειάζεται να δώσω εξήγηση σε κανέναν γιατί και πως θα βαφτώ. Αυτό θέλουμε και για το μαγαζί μας. Να νιώθει άνετα και ασφαλής ο καθένας που θα μπει μέσα. Να πορώνονται. Η ομορφιά δεν έχει ηλικία και πλέον ευτυχώς ούτε και φύλο. Αναζητούμε συνέχεια τρόπους για να είναι όλοι σε εγρήγορση και να τρελαίνονται” λέει η Ιωάννα.

Η Beauty P. Iωάννα N.

Σημειώνει δε ότι: Η Beauty PIN δίνει το καύσιμο στο κάθε καλλιτέχνη να απογειώσει το μακιγιάζ του και να πάρει φωτιά. “Μια γυναίκα μπορεί να νιώθει καλά με πολλά διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να είναι κάποια χαρούμενη ενώ είναι άβαφη, ενώ κάποια άλλη να έχει έντονο μακιγιάζ και να νιώθει τέλεια. Και εμείς θέλουμε να τους δώσουμε την αυτοπεποίθηση και να αναδείξουν την ομορφιά τους. Ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε, που η αυτοπεποίθηση είναι πολύ πεσμένη. Το διαδίκτυο, ειδικά τα social media, μας βοηθούν πάρα πολύ για να αναδείξουμε τη δουλειά μας. Η αλήθεια είναι, όμως, πως στο instagram για παράδειγμα προβάλλεται η τέλεια ζωή του καθένα. Δεν φαίνονται τα αρνητικά. Εδώ ερχόμαστε εμείς, προσπαθώντας να συμβουλεύσουμε και να δείξουμε πως πρέπει να νιώθει η καθεμία το ίδιο το μακιγιάζ, και όχι απλά να αντιγράφει για να νιώθει όμορφη. Το μακιγιάζ πρέπει να ενισχύει τα όμορφα φυσικά χαρακτηριστικά που έχει η καθεμία, προσαρμοσμένο στο δικό της πρόσωπο. Για παράδειγμα, μια κοπέλα μπορεί να μην βγάζεις τα φρύδια της, αλλά με ένα πολύ ωραίο μακιγιάζ να είναι όμορφη. Όλα είναι μόδα και, παράλληλα, υποστηρίζουμε το διαφορετικό, τα ελαττώματα. Δεν προωθούμε το τέλειο πρόσωπο, γιατί απλά δεν υπάρχει. Προσπαθούμε να αναδείξουμε το ιδιαίτερο της καθεμίας και να την κάνουμε να το αγαπήσει. Είναι στην ανθρώπινη φύση να ακολουθείται μια τάση ή ένα ρεύμα. Από εκεί και πέρα, αυτό που επικοινωνούμε και που λέμε πάντα, είναι ότι πρώτον δεν είναι όλες οι τάσεις για όλους, και ότι, δεύτερον, ο κάθε άνθρωπος υιοθετεί μια τάση με διαφορετικό τρόπο. Να ακολουθείς, να εμπνέεσαι μέσα από μια τάση και να προσπαθείς να την εφαρμόσεις, αλλά να μην ξεφεύγεις από το πλαίσιο το οποίο ταιριάζει στο δικό σου το πρόσωπο και στη δική σου προσωπικότητα γενικότερα” προσθέτει η Νίκη.


Η Beauty P. I. Nίκη

Η Patricia, με την πολυετή εμπειρία στον επιχειρηματικό κόσμο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η Ιωάννα με το δημιουργικό ταλέντο της specialized make up artist και η Νίκη με την εξειδίκευση στον κλάδο των καλλυντικών και της αισθητικής, είναι πολλά υποσχόμενες για το μέλλον και νιώθουν πως ακόμα δεν έχουν δείξει τίποτα στο κοινό τους. “Ποτέ δεν θα είμαστε τελείως ευχαριστημένες και συνέχεια θα θέλουμε να εξελισσόμαστε. Μπορεί η πανδημία να έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία του brand μας, ωστόσο είμαστε χαμαιλέοντες. Θα προσαρμοστούμε και θα ψάχνουμε το θετικό μέρος απ’ όλη αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Δημιουργικά μπορεί να μας έδεσε τα χέρια ο κορωνοϊός, αλλά δεν θα μας δει κανείς ποτέ να μιζεριάζουμε” καταλήγουν.

Η Beauty Patricia Ι. Ν.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Beauty PIN στην επίσημη ιστοσελίδα αλλά και στα social media.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top