Ν. Μπούρας: Οι υποθέσεις που άγγιξαν τα όρια της ηθικής μου (VIDEO)

Ν. Μπούρας: Οι υποθέσεις που άγγιξαν τα όρια της ηθικής μου (VIDEO)

Στην απόφασή του να ανοίξει δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, στους ιδιαίτερους δεσμούς του με την πόλη, αλλά και σε πλήθος άλλων θεμάτων όπως στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, τη Φωτιά στο Μάτι, την 30ετή πορεία του στη δικηγορία, αλλά και το μέλλον του επαγγέλματος αναφέρεται ο ποινικολόγος Νίκος Μπούρας μιλώντας στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Με πατέρα στρατιωτικό, οι μεταθέσεις στην περιοχή της Μακεδονίας ήταν συχνές στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, με αποτέλεσμα κάθε δύο χρόνια να αλλάζουν οικογενειακά πόλη γύρω από τη Θεσσαλονίκη.

«Σαν φοιτητής στην Κομοτηνή, η Θεσσαλονίκη ήταν σημείο αναφοράς. Με κάθε ευκαιρία ερχόμουν στην πόλη. Σαν επαγγελματίας, πολλοί πελάτες μου προέρχονται και από τη Θεσσαλονίκη και γενικά από τη Βόρεια Ελλάδα. Όλα αυτά με ώθησαν στο να ανοίξω γραφείο εδώ και έρχομαι με μεγάλη χαρά και μεγάλη αγάπη. Αγαπώ την πόλη, αγαπώ τους ανθρώπους της. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με την Αθήνα τόσο στον τρόπο ζωής όσο και στη νοοτροπία. Ακόμη και ένα βράδυ ελεύθερο να έχω, θα πάρω το αεροπλάνο να το περάσω στη Θεσσαλονίκη».

Και οι δύο υποθέσεις που έμειναν ανεξίτηλες στον κ. Μπούρα, κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως δικηγόρος, αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πράγμα που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς φημίζεται για την ανάληψη υποθέσεων με βαρύ κοινωνικό αντίκτυπο.

Η μία περίπτωση αφορούσε κακομεταχείριση ηλικιωμένου από ίδρυμα και η άλλη αρπαγή παιδιών με σκοπό να πουληθούν. «Αυτές οι δυο περιπτώσεις μού έχουν μείνει. Άγγιξαν τα όρια της δικής μου ηθικής. Οι ανήμπορες ηλικίες: μικρό παιδί και ηλικιωμένος άνθρωπος. Και οι δυο αγάπη θέλουν και φροντίδα, δεν μπορείς να τους προσφέρεις δυστυχία».

Δίκη Χρυσής Αυγής

Στη συνέντευξη ο κ. Μπούρας αναφέρεται και σε υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, όπως η Δίκη της Χρυσής Αυγής και η φωτιά στο Μάτι.

«Είναι ξεκάθαρα ποινική δίκη παρόλες τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά των κατηγορουμένων να φανεί σαν πολιτική δίκη. Δεν υπάρχει καμία πολιτική δίκη εδώ», επισημαίνει χατακτηριστικά, κάνοντας μεταξύ άλλων, αναφορές στον Νέο Ποινικό Κώδικα και στις Ποινές των καταδικασμένων.

Η Φωτιά στο Μάτι

Ο κ. Μπούρας αναφέρεται και στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, καθώς εκπροσωπεί τον μοναδικό αστυνομικό ο οποίος είναι σήμερα εν ενεργεία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ