Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την πώληση μέρους του στρατοπέδου «Κοσκινά»

Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την πώληση μέρους του στρατοπέδου «Κοσκινά»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την πώληση μέρους του στρατοπέδου «Κοσκινά» σε οποιονδήποτε τρίτο, απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του «Μέρα25» Κρίτωνος Αρσένη με θέμα: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εκχώρηση του Στρατοπέδου 301 Ε.Β. στους Αγίους Αναργύρους σε ιδιώτες αντί για το Δήμο».

«Το στρατόπεδο», είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και είναι ενεργό εν μέρει την παρούσα χρονική περίοδο και επίσης είναι υπηρεσιακά αναγκαίο στη στρατιωτική υπηρεσία εν συνόλω, καθώς εντός αυτού στρατωνίζονται το 301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσεως, η Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεχνικού και Μονάδα Υλικού Πολέμου».

Υπογράμμισε ότι τμήμα του στρατοπέδου «που βρίσκεται εκτός περίφραξης» καταπατάται από το Δήμο Αγίων Αναργύρων και «χρησιμοποιείται κατόπιν διαμόρφωσης ως ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος από τους δημότες του».

Χαρακτήρισε τον σκοπό «ευγενή» ενώ ανέφερε ότι «καλό είναι να μη γίνεται με όρους καταπάτησης, αλλά αμοιβαίας συμφωνίας για τη διάθεση αυτού του τμήματος στο δήμο».

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, το ΤΕΘΑ πραγματοποίησε σύσκεψη «με εκπροσώπους του δήμου για τη διευθέτηση του θέματος καταπάτησης» ενώ πρόσθεσε ότι «έχει αποστείλει στο δήμο από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σχετική επιστολή για να δρομολογηθεί η διαδικασία αξιοποίησης της υπόψη έκτασης χωρίς να έχει λάβει βέβαια σήμερα, έως σήμερα, ούτε μία έγγραφη ή τηλεφωνική απάντηση».

«Αν κάποιος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο υπουργός, «θέλει να αξιοποιήσει με όρους παραχώρησης σε αυτόν, κάποιο ακίνητο που ανήκει στην ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων καλό θα είναι να καταθέσει μία πρόταση, όχι μια γενική και αόριστη πρόταση «δώστε μου το ακίνητο κι εγώ θα το κάνω χώρους πρασίνου έτσι». Μία συγκροτημένη τεκμηριωμένη πρόταση που να πείθει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας ότι αυτό το ακίνητο πρόκειται να αξιοποιηθεί».

Ο υπουργός υπενθύμισε ακόμη ότι «έχουν ήδη παραχωρηθεί στο Δήμο Αγίων Αναργύρων 21,2 στρέμματα από το στρατόπεδο για την κατασκευή σχολικών κτιρίων και άλλα 19,2 στρέμματα στην εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ για την κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού Αγίων Αναργύρων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου».

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει η διάθεση από το υπουργείο «να γίνουν παραχωρήσεις με θετικό πρόσημο προς το σκοπό της εξυπηρέτησης και των τοπικών κοινωνιών, πάντα όμως πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες γιατί η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι θέμα του εκάστοτε υπουργού. Είναι θέμα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο διαθέτει τα προς αξιοποίηση στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία για να τρέξει τη διαγωνιστική διαδικασία και έτσι γίνεται η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας. Και το ΤΕΘΑ λογοδοτεί στα Μετοχικά Ταμεία, στοιχεία της περιουσίας των οποίων είναι και εν λόγω ακίνητα κατά κλάδο αντιστοίχως. Αυτοί είναι οι κανόνες και βάσει με αυτούς λειτουργούμε».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top