Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Περισσότερα από 10 τα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Περισσότερα από 10 τα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Περισσότερα από 10 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Την ίδια ώρα που η κατάσταση σε όλη τη χώρα είναι έκρυθμη, με ολοένα και περισσότερες περιοχές να οδεύουν στο «κόκκινο», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος, μιλά στο GRTimes.gr για την ανεπάρκεια των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού, όσον αφορά τους υγειονομικούς, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Δεν γίνονται ποτέ τυχαία τεστ κορωνοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, παρά μόνον εάν επιστρέψουν από κάποια αναρρωτική άδεια, ή εάν εμφανίσουν συμπτώματα, ενώ ταυτόχρονα, τα μέσα προστασίας είναι ανεπαρκή, αφού υπάρχουν ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και προστατευτικές στολές.

«Τα κρούσματα δεν είναι 10 στο ΑΧΕΠΑ, είναι τουλάχιστον 10! Στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα. Η διασπορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, στο παραϊατρικό προσωπικό και στα εργαστήρια δεν έχουμε ιδέα που μπορεί να οδηγήσει. Μας θεωρούν αναλώσιμους! Φωνάζουμε συνεχώς! Δεν γίνονται τεστ κορωνοϊού στους υγειονομικούς, παρά μόνο εάν γυρίσουν από αναρρωτική άδεια και τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι μηδαμινά! Δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες μασκών, στολών προστασίας, αντισηπτικών και γαντιών.», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος στο GRTimes.gr.

Επίσης ο κ. Γιαννάκος, αναφέρει πως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τουλάχιστον 200 υγειονομικοί σε αναρρωτική άδεια, 25 νοσηλεύονται και 2 είναι στα πρόθυρα διασωλήνωσης σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και το Υπουργείο, όπως αναφέρει, «Δεν εύχεται ούτε περαστικά!».

Δεν μπαίνουν σε καραντίνα στενές επαφές ύποπτων κρουσμάτων

«Όταν ένας υγειονομικός βγει θετικός στον κορωνοϊό και εκείνος έχει έρθει σε στενή επαφή με άλλους υγειονομικούς, πραγματοποιούνται τεστ στους δεύτερους αλλά δεν μπαίνουν σε καραντίνα οι στενές επαφές τους! Αυτό πρέπει να αλλάξει, αν είναι θετικός και μεταδώσει τον ιό θα εξαπλωθεί παντού!», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

«Ταυτόχρονα, μόλις εντοπιστεί θετικός κάποιος υγειονομικός γίνονται αμέσως τεστ κορωνοϊού στους υπόλοιπους υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ πολλές φορές είναι πολύ νωρίς. Το τεστ, μπορεί να βγει αρνητικό, αλλά γνωρίζουμε όλοι πλέον πως ο χρόνος επώασης του κορωνοϊού είναι δύο και τρεις ημέρες. Έτσι ο εκάστοτε νοσηλευτής ή γιατρός δεδομένου ότι βγήκε αρνητικός στο τεστ, συνεχίζει και δουλεύει και έρχεται σε επαφή με κόσμο, ενώ μπορεί να φέρει κανονικότατα τον ιό.», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει τη σημασία που έχει η θέσπιση νέων μέτρων προστασίας: «Πρέπει να γίνονται σε όλους τους υγειονομικούς τεστ κορωνοϊού τουλάχιστον μία φορά το μήνα και προφανώς να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν όσον αφορά τα μέσα προστασίας, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και στολές προστασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, μας κατηγορούν κιόλας πως φέρνουμε τον κορωνοϊό από τα σπίτια μας!».

Δείτε επίσης:

Μεταλλίδης: Αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε σε νέα μέτρα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top