Συνάντηση Πέτσα – Αρναουτάκη στην Κρήτη

Συνάντηση Πέτσα – Αρναουτάκη στην Κρήτη

Για θέματα χρηματοδότησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, συζήτησαν στη μεταξύ τους συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα αναπτυξιακά και τα οικονομικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, κυριάρχησαν επίσης στη σημερινή συνάντηση, με τον Περιφερειάρχη να επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων, την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων και στις αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου χειμώνα στο νησί.

Ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε ότι για την προώθηση των τοπικών θεμάτων υπάρχει άριστη συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και συμπλήρωσε ότι: «Σήμερα συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», και ζητήσαμε να έχουμε μία συμπληρωματική σύμβαση για τον Ταυρωνίτη στα Χανιά, ένα μεγάλο έργο, όπως, επίσης την αύξηση των χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος. Επιπρόσθετα, ανοίγεται ο δρόμος για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που θα έχουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μπορεί να υπάρχει πραγματική αποκέντρωση με αρμοδιότητες αλλά και πόρους».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την φιλοξενία και την παραγωγική συνεργασία και δήλωσε ότι: «Συνεχίζουμε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους. Είμαστε δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και θα προχωρήσουμε άμεσα και στην υπόθεση των προκαταβολών. Επίσης, θα αντιμετωπίσουμε τα δυο αιτήματα σε μεμονωμένες περιοχές της Κρήτης, στην Σητεία και στην Κίσσαμο, τα οποία και θα αντιμετωπίσουμε». «Πέραν, όμως, από αναπτυξιακά θέματα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί ενωμένοι και για να φέρουμε σε πέρας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν σε άλλα Υπουργεία, όπως είναι το ΕΣΠΑ, το ταμείο ανάκαμψης και δουλεύουμε για αυτό. Στόχος μας την επόμενη μέρα να περάσουμε στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στην αυτοδιοίκηση» είπε ο κ.Πέτσας.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι, με έργα αναπτυξιακά που προστατεύουν και το περιβάλλον και τους ανθρώπους, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποχέτευσης, θα μειώσουμε τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών στο μέλλον. Ένα τέτοιο έργο, είπε ο Υπουργός, είναι και το έργο που ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης (στον Ταυρωνίτη) και με χαρά τέτοια εμβληματικά έργα θα τύχουν της συνδρομής του Υπουργείου Εσωτερικών και η συμπληρωματική σύμβαση που απαιτείται θα εγκριθεί.

Στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον υπουργό ήταν παρόντες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, οι αντιπεριφερειάρχες, όπως επίσης συνεργάτες του υπουργού και διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ