Θεσσαλονίκη: Οκτώ παιδιά νοσηλεύονται με covid-19 στο Ιπποκράτειο (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Οκτώ παιδιά νοσηλεύονται με covid-19 στο Ιπποκράτειο (VIDEO)

Για πρώτη φορά, νοσηλεύονται ταυτόχρονα οκτώ παιδιά με covid στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων του ιού σε παιδιά το τελευταίο διάστημα. «Άρχισε να πιέζεται υπερβολικά, πάλι, το σύστημα Υγείας», ανέφερε ο νοσηλευτής και εκπρόσωπος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δόντσιος, σήμερα κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των υγειονομικών μπροστά από την 3η και 4η ΥΠΕ.

Μια από τις πιο δύσκολες εφημερίες είχε χθες (20/9) το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Δόντσιο, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά, με το άνοιγμα των σχολείων, ολοένα και αυξάνονται.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσα περιστατικά παιδιών με covid μέσα στη μονάδα», δήλωσε ο κ. Δόντσιος. «Η (30 κλινών) μονάδα μας είναι γεμάτη με 15 μη -covid περιστατικά και με 15 covid περιστατικά», είπε, και διευκρίνισε ότι τα παιδιά «είναι ηλικίας από ενός έτους, μέχρι 15 ετών», ενώ σημείωσε πως «η νόσηση των παιδιών θα επιφέρει και νόσηση ενηλίκων», όπως επιβεβαίωσαν και τα πιο πρόσφατα περιστατικά. «Κάθε παιδί έχει μέσα και τον γονιό του ο οποίος νοσεί, στην ίδια κλινική».

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του…»

Διευκρινίζει ότι μέχρι τώρα τα παιδιά δεν είναι σε ΜΕΘ covid, αλλά σε απλή νοσηλεία. Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιο παιδί νοσηλεία στη ΜΕΘ, είπε: «φαντάζομαι ότι υπάρχει σχεδιασμός, είναι κάτι που το περιμένανε οι διοικήσεις και η Υγειονομική Περιφέρεια. Εκτιμούσαμε ότι θα έχουμε αύξηση στα περιστατικά στα παιδιά (…) το αναμέναμε και οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις, ο Θεός να βάλει το χέρι του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ