Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού  (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με συνθήματα, Χριστιανικές εικόνες, πανό και σταυρούς ξεκίνησαν την πορεία στο κέντρο της πόλης οι αντιεμβολιαστές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στον Λευκό Πύργο.

Νεότερη ενημέρωση 21.47: Η πορεία επέστρεψε στον Λευκό, όπου οι διαδηλωτές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και διαλύθηκαν.

Τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές  είναι κατά των εμβολίων και πατριωτικά όπως: “Ελευθερία ή θάνατος” και “δε σηκώνουμε πολλά πολλά, Χαρδαλιά”,ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε και ο Εθνικός Ύμνος.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ συνοδεύουν την πορεία για πάν ενδεχόμενο. Η πορεία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένεται να κινηθεί από Παύλου Μελά, Τσιμισκή, και να κατέβει από Αγίας Σοφίας.

Νωρίτερα κρατώντας ελληνικές σημαίες και με συνθήματα κατά των εμβολίων και της κυβέρνησης, τα άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή είναι σαφώς πολύ μικρότερη από τις προηγούμενες συγκεντρώσεις αφού από 12.000 περίπου που είχε η πρώτη αντίστοιχη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, σήμερα συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα, όπως και την περασμένη Κυριακή.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση δηλώνουν ότι είναι κατά του διχασμού των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη. Άλλοι δηλώνουν ότι διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ άλλοι είναι συλλήβδην κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό και κατά της μάσκας. “Αφού το αγριεύουν αυτοί θα το αγριέψουμε και εμείς. Ντου από παντού” ανέφερε ένας από τους ομιλητές καλώντας τον κόσμο σε εξέγερση, με πρόφαση ότι δε τους αφήνουν να μπουν σε επιχειρήσεις χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού και τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, όσο και αν η κυβέρνηση αυξάνει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ίσα ίσα, επισήμανε ότι “θα αγριέψουν και εμείς”. Ένας άλλος ομιλητής ανέφερε ότι “ο μόνος τρόπος να νικήσουμε είναι με τη βοήθεια του Χριστού” άνω άλλοι φωνάζουν “κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας” με αφορμή τη δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι άνω των 12 ετών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ