1ο Mykonos Running Festival: Αθλητικός «αέρας» με άρωμα χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων

1ο Mykonos Running Festival: Αθλητικός «αέρας» με άρωμα χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων

Η κοσμοπολίτικη Μύκονος του διεθνούς τζετ σετ η οποία πρωταγωνιστεί σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, στρέφει για άλλη μια φορά τα φώτα πάνω της. Αυτή τη φορά με «όχημα» τον αθλητισμό και την παρουσία Ελλήνων αθλητών με Χρυσά Μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρωταγωνιστεί και σ’ αυτό το είδος τουρισμού, παράλληλα με την ευζωία και την Μπλε Οικονομία έχοντας επίκεντρο τη θάλασσα.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Η αντίστροφη μέτρηση για την διοργάνωση του 1ου Mykonos Running Festival έχει ξεκινήσει. Η Μύκονος, που η φήμη της ‘ταξιδεύει’ σ’ όλον τον πλανήτη, αυτή τη φορά έρχεται να πρωταγωνιστήσει με μια επιπρόσθετη μορφή τουρισμού, αυτή του αθλητικού. Έρχεται να τοποθετηθεί στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ως ένα γεγονός ανάλογο με την αίγλη του ονόματός της, αποκτώντας συγκεκριμένη «ταυτότητα» και αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του τόπου.

Από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το ‘νησί των ανέμων’ θα πρωταγωνιστήσει με την διοργάνωση του 1ου Mykonos Running Festival, το οποίο με βασικό άξονα τον αθλητισμό και τη συμμετοχή αθλητών και φίλων του τρεξίματος σε κάποιον από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, θα παρέχει την ευκαιρία για ποιοτικό τουρισμό ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις γαστρονομικού, πολιτιστικού, επιχειρηματικού, κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Χρυσοί Ολυμπιονίκες και πρωταγωνιστές σε ομαδικά και μη αθλήματα θα δώσουν το ‘παρών’ σ’ αυτό το τόσο φιλόδοξο αθλητικό γεγονός.

Λευτέρης Πετρούνιας – ο «άρχοντας των κρίκων»- με τις πολλαπλές του διακρίσεις και τα έξι χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα των κρίκων. Χρυσός ολυμπιονίκης το 2016, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Τελευταία του κατάκτηση, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, στις 21 Αυγούστου 2022.

Βασιλική Μιλλούση, αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής με συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα και Ολυμπιακούς Αγώνες, σύζυγος του ‘χρυσού’ Λευτέρη Πετρούνια.

Μίλτος Τέντογλου, χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο παγκόσμιος πρωταθλητής, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες αθλητές του στίβου.

Γιώργος Πρίντεζης, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας και με πολυετή καριέρα στον Ολυμπιακό.

Σπύρος Γιαννιώτης, πρωταθλητής της κολύμβησης, Ασημένιος ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Χρήστος Βολικάκης, ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην ποδηλασία (αγώνισμα Κέριν) το 2005, με 2 χρυσά μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μινσκ 2019, με 4 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, 9 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αρκετά σε Παγκόσμια κύπελλα

«Το 1ο Mykonos Running Festival αποτελεί τη γέννηση μίας διοργάνωσης με πολλαπλές αθλητικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές, επιχειρηματικές και πολιτιστικές προεκτάσεις, η οποία θα προσφέρει μία πολυεπίπεδη εμπειρία στους συμμετέχοντες» δηλώνει στο GRTimes.gr η Χριστίνα Καραμίχου πρόεδρος του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Mykonos Running Festival.

Όπως η ίδια τονίζει «φιλοδοξία μας είναι να αναδείξουμε όλες τις πτυχές, τη μοναδικότητα και την απαράμιλλη ομορφιά του φημισμένου νησιού των Κυκλάδων, καθιερώνοντας μια διοργάνωση για όλη την οικογένεια και προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν και μία διαφορετική, εξίσου σαγηνευτική πλευρά της Μυκόνου».

Αγώνες τρεξίματος στο νησί των ανέμων

Πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, καθώς και δρομείς με αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την συμμετοχή τους σ’ αυτήν τη νέα αθλητική πρόταση της χώρας, η οποία θα έχει ως βασικό άξονα τον αθλητισμό υγείας.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα με επιλογές για δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, το οποίο πλαισιώνεται από ένα πλούσιο «μπουκέτο» παράλληλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ικανό να απογειώσει την εμπειρία της συμμετοχής στο Mykonos Running Festival» επισημαίνει στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Mykonos Running Festival Χριστίνα Καραμίχου.

Το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα του 1ου Mykonos Running Festival ξεκινάει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. Ο συγκεκριμένος αγώνας ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16.00, έχοντας ως αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο, απευθύνεται σε δρομείς πρωταθλητισμού αλλά και σε μέσου επιπέδου δρομείς υγείας ενώ η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού WORLD ATHLETICS.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν δυο αγώνες: ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος – Mykonos Gold και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 2.500 μ. – Mykonos Family Fun με ώρες εκκίνησης 09:00 π.μ. και αφετηρία την Άνω Μερά και 12:00 μ.μ. με αφετηρία τους Ανεμόμυλους αντίστοιχα. Και στους δυο αγώνες, σημείο τερματισμού έχει οριστεί το Δημαρχείο Μυκόνου. Η τελετή επάθλων των νικητών/νικητριών θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (Κυριακή 2/10) στις 13.00.

Επιχειρηματικό φόρουμ, γαστρονομία, ψυχαγωγία

Στα πρότυπα των μεγάλων αθλητικών οργανώσεων το Mykonos Running Festival φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο νησί των ανέμων, όπου εκτός από τον βασικό άξονα – τον αθλητισμό- θα προσφέρει στους συμμετέχοντες και πολιτιστικά, γαστρονομικά δρώμενα και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα και προσφοράς.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Κουκάς «Το νησί της Μυκόνου αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, τη βιτρίνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Αυτό, ωστόσο, δεν μας εμποδίζει να έχουμε και πολλές άλλες δραστηριότητες, οι οποίες ενισχύουν τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και τις εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν οι επισκέπτες μας».

Κατά τη διάρκεια του 1ου Mykonos Running Festival, και παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνονται δράσεις αθλητικής – ψυχαγωγικής απασχόλησης παιδιών (kids’ Athletics) παρουσία Ολυμπιονικών και πρωταθλητών αντοχής, beach party προς τιμήν των δρομέων, φεστιβάλ ανάδειξης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και άλλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Επιπρόσθετα, στην επίσημη τελετή έναρξης, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ που θα εστιάζει σ’ ένα νέο μοντέλο ευζωίας, το οποίο συνάδει με τις νέες τεχνολογίες και τη νέα Μπλε Οικονομία  έχοντας επίκεντρο τη θάλασσα. Η πρώτη ενότητα του φόρουμ θα έχει θεματολογία «’Έξυπνα’ νησιά και Μπλε Οικονομία» και η δεύτερη ενότητα «Αθλητικός Τουρισμός – Ευζωία και Well Being».

Το 1ο Mykonos Running Festival ουσιαστικά θα κάνει έναρξη από το διεθνές αεροδρόμιο Μυκόνου, στις 16.00 (Παρασκευή 30/9), με την τελετή Ειρηνοδρομίας

Στρατηγικοί στόχοι

Όραμα των διοργανωτών για το Mykonos Running Festival είναι να τοποθετηθεί στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ως ένα γεγονός ανάλογο με την αναγνωσιμότητα και την αίγλη του ονόματος του νησιού. Στρατηγικοί στόχοι του 1ου Mykonos Running Festival είναι:

  • Να καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού ως αθλητικό, κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό γεγονός πλήρως αξιοποιήσιμο για την αθλητική – κοινωνική προβολή του νησιού και της χώρας, συμβάλλοντας επιπλέον στην επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής
  • Να διαθέτει αγωνιστικό πρόγραμμα που θα καλύπτει όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες. Πρωταθλητές-τριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και δρομείς με αναπηρίες, θα συμμετέχουν στη μεγάλη αθλητική και κοινωνική γιορτή.
  • Η διοργάνωση να διαθέτει υψηλού επιπέδου πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, επιχειρηματικού, κοινωνικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
  • Με οργανωτική φιλοσοφία την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας και υποστήριξης προς τους δρομείς κάθε ηλικίας και αγωνιστικής κατάστασης και την παροχή προς αυτούς άρτιων πακέτων συμμετοχής, να καταστεί διοργάνωση υψηλού επιπέδου, ώστε η αίσθηση των δρομέων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της εμπειρίας τους, να είναι άριστη.

Σημειώνεται ότι το 1ο Mykonos Running Festival διοργανώνεται από το Δήμο Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Τρίτων, διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν και συνεργαζόμενες διοργανώσεις, καθώς και με τη υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

Επιπλέον, ξεχωριστή σημασία δίνεται στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης, που υποστηρίζει την προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και σε αυτό της Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχεται την ισραηλινή αεροπορική εταιρία Sun d’or

Μediterranean Hotels: Ξεκινάει η επένδυση των 20 εκατ. € στη Μύκονο

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top