1ο Mykonos Running Festival: Η Μύκονος ‘αλλιώς’ – Πρωταγωνιστεί και στον αθλητικό τουρισμό (ΦΩΤΟ)

1ο Mykonos Running Festival: Η Μύκονος ‘αλλιώς’ – Πρωταγωνιστεί και στον αθλητικό τουρισμό (ΦΩΤΟ)

Με περισσότερες από 700 συμμετοχές ξεκινάει σήμερα το 1ο Mykonos Running Festival στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου. Παρόντες σ’ αυτό το αθλητικό γεγονός, στόχος του οποίου είναι να γίνει θεσμός, είναι χρυσοί Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που με τις επιδόσεις τους έχουν κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες.

Ανταπόκριση: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Λευτέρης Πετρούνιας, Μίλτος Τέντογλου, Σπύρος Γιαννιώτης, Σόνια Τσεκίνη Μπουδούρη, Χρήστος Βολικάκης κ.ά. θα βρεθούν στην εκκίνηση για τον δρομικό αγώνα των 10 χλμ., που ξεκινάει σήμερα από το δημαρχείο της Μυκόνου καταλήγοντας στο ίδιο σημείο. Ο λόγος που βρίσκονται όλοι αυτοί οι μοναδικοί αθλητές που έχουν χαρίσει στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας στους Έλληνες είναι η έναρξη του 1ου Mykonos Running Festival, μια διοργάνωση του δήμου Μυκόνου και του ΜΕΑΣ Τρίτων, συλλόγου που μετράει 66 χρόνια ζωής.

«Όταν ξεκινήσαμε να συζητάμε αυτό το δρομικό γεγονός καταλαβαίναμε και την προοπτική που θα έχει αλλά και τις δυσκολίες. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα υπέρβασης δυσκολιών σε μια σεζόν που έχουμε πάει εξαιρετικά καλά σαν χώρα» δήλωσε στο GRTimes.gr η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, προσθέτοντας πως τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου που βρισκόμαστε στη Μύκονο, με πάρα πολύ κόσμο, «αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία, του να συζητάμε για τις αφίξεις και αναχωρήσεις που μπορούν να ξεπερνούν την τυπική τουριστική περίοδο και να στοχεύουμε και για το τέλος Οκτωβρίου και τα μέσα Νοεμβρίου. Να πετύχουμε αυτήν την επέκταση της τουριστικής περιόδου».

Όπως εξήγησε η κα. Ζαχαράκη γεγονότα σαν το 1ο Mykonos Running Festival που διεξάγεται σήμερα, Σάββατο 1 και αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στη Μύκονο, έχουν τη δυναμική για επέκταση της σεζόν. «Η Μύκονος ‘αλλιώς’, βλέπουμε το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, το οποίο αποτελεί προστιθέμενη αξία προς την εμπειρία» δήλωσε χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr η υφυπουργός Τουρισμού.

 

Θεσμός που ήρθε για να μείνει

Ιδιαίτερα χαρούμενος έδειχνε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς για τη διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος στο διάσημο νησί, του 1ου Mykonos Running Festival, που διοργανώνουν ο δήμος Μυκόνου μαζί με τον ΜΕΑΣ Τρίτων.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημιουργούμε έναν θεσμό που ήρθε για να μείνει,  έναν νέο θεσμό που ενσωματώνει έναν τρόπο ζωής, μια στάση ζωής, αναδεικνύει τον αθλητισμό ως μια στάση σεβασμού και αγάπης για τη σωματική και ψυχική μας υγεία» δήλωσε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Όπως ο ίδιος δήλωσε αυτό το αθλητικό γεγονός, συμβάλλει και στην επιμήκυνση της κίνησης του νησιού, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο κοσμοπολίτικο νησί να έχει μια επιπλέον πτυχή, του αθλητικού τουρισμού.

Η τελετή Ειρηνοδρομίας

Το άνοιγμα του 1ου Mykonos Running Festival ξεκίνησε ήδη από χθες, από το διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου με την τελετή Ειρηνοδρομίας και την παράδοση της ελιάς, σύμβολο νίκης, από την δρομέα μακρινών αποστάσεων Σόνια Τσεκίνη Μπουδούρη στην πρόεδρο του ΜΕΑΣ Τρίτων και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Mykonos Running Festival Χριστίνα Καραμίχου.

Σε μια συγκινητική τελετή, και με εμφανή την χαρά αλλά και την ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων όσων δουλεύουν εδώ και μήνες για την επίτευξη αυτής της διοργάνωσης, η κα. Καραμίχου αφού παρέλαβε το γλυπτό της ελιάς από την αθλήτρια μακρινών αποστάσεων, μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον CEO της Fraport Greece Alexander Zinell το παρέδωσαν στον δήμαρχο Μυκόνου και πρόεδρο της Οργανωτικής επιτροπής κ. Κουκά.

«Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, είναι μια διοργάνωση με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε δρομικό φεστιβάλ με διαδρομές για όλους και για τις οικογένειες» δήλωσε στο GRTimes.gr η κα. Καραμίχου προσθέτοντας «σκοπός μας είναι ο κάθε επισκέπτης από το τόσο διάσημο προορισμό, να έχει αυτήν την αυθεντική εμπειρία μέσα από το τρέξιμο και μέσα από τον αθλητικό τουρισμό».

Η ίδια δήλωσε συγκινημένη που σ’ αυτήν την 1η διοργάνωση, «έχουμε μαζί μας τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες μας, οι οποίοι ‘βαπτίζουν’ το 1ο Mykonos Running Festival και αποτελεί τιμή μας που θα τους δούμε στην εκκίνηση των αγώνων».

Το ‘παρών’ στην εκδήλωση έδωσαν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο CEO της Fraport Greece Alexander Zinell, ο διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος και η διευθύντρια μάρκετινγκ της Fraport Κατερίνα Πολλάτου, η εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού & Πολιτισμού Δήμου Μυκόνου και γραμματέας της διοργάνωσης Ελένη Κοντιζά, η βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, ο Key Accounts Project Manager της Sky Express Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος και λοιποί φορείς του νησιού και στελέχη της διοργάνωσης.

Η Μύκονος δεν είναι μόνο ένας τουριστικός προορισμός διασκέδασης

Φιλοδοξώντας το 1ο Mykonos Running Festival να γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει, όπως επισήμανε στο GRTimes.gr η εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού & Πολιτισμού Δήμου Μυκόνου Ελένη Κοντιζά, «ήταν όνειρο χρόνων η Μύκονος να μπορέσει να αποκτήσει και τέτοιες διοργανώσεις και τώρα γίνεται πραγματικότητα».

Η ίδια δήλωσε πως η Μύκονος έχει πολλά να προσφέρει, «δεν είναι μόνο ένας τουριστικός προορισμός διασκέδασης, έχουμε πάρα πολλές ομορφιές, πολλές εκδηλώσεις και σε πολιτιστικό και σε αθλητικό επίπεδο, και όλο αυτό το κομμάτι είναι στόχος μας να προβληθεί και να πλαισιώσει το τουριστικό γίγνεσθαι της Μυκόνου» προσθέτοντας «η Μύκονος τα έχει όλα, και ιστορία, και ανθρώπους που αγαπούν το νησί, και εκτός και εντός έχει ένα ζωντανό κύτταρο, αυτό της κοινωνίας της, που ζει εδώ 12 μήνες τον χρόνο».

Πρεσβευτές του αθλητισμού

Περήφανη και χαρούμενη αισθάνθηκε η αθλήτρια τρεξίματος Σόνια Τσεκίνη Μπουδούρη η οποία στην Τελετή Ειρηνοδρομίας, ήταν εκείνη που παρέδωσε, τυλιγμένη στην πλάτη με την ελληνική σημαία, την ελιά στην πρόεδρο του ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου.

«Αισθάνθηκα περήφανη και χαρούμενη, είχα την ελιά στα χέρια μου και σκεφτόμουν συνέχεια Ολυμπιακούς αγώνες, σκεφτόμουν τη σημαία, και αυτό με έκανε να νιώθω να μην τα παρατήσω ποτέ» δήλωσε συγκινημένη στο GRTimes.gr η κα. Τσεκίνη Μπουδούρη.

Από την πλευρά του ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, ο ‘άρχοντας των κρίκων’, Λευτέρης Πετρούνιας μιλώντας στο GRTimes.gr δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχει σ’ αυτήν την 1η διοργάνωση στο νησί που αφορά τον αθλητικό τουρισμό.

Σ’ ότι αφορά τις επιτυχίες του, έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης και δυο φορές Ολυμπιονίκης με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, «αισθάνομαι ικανοποιημένος και πλήρης που έχω πετύχει τους στόχους μου και αγαπάω αυτό που κάνω».

Το μήνυμα της συμμετοχής και της άθλησης μετέδωσε μιλώντας στο GRTimes.gr ο πρωταθλητής κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης λέγοντας πως αν και κολυμβητής θα τρέξει σήμερα στα 10 χλμ. «Θα τρέξω και εγώ, παρ’ ότι είμαι κολυμβητής και οι κολυμβητές δεν τρέχουν καλά, σημασία όμως έχει η συμμετοχή και να αθλούμαστε, αυτό είναι το μήνυμα, να μαζευτεί όσος περισσότερος κόσμος να αθληθεί, διότι ο αθλητισμός συνδυάζει υγεία και άθληση μαζί, και για εμάς τους αθλητές είναι ο καλύτερος τρόπος να πρεσβεύουμε τον αθλητισμό» πρόσθεσε ο κ. Γιαννιώτης.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Δίπλα σ’ αυτό το νέο αθλητικό γεγονός στέκεται και η Fraport Greece η οποία ως χορηγός καλωσόρισε το 1ο Mykonos Running Festival. Όπως επισήμανε ο Alexander Zinell CEO της Fraport Greece, έχουν προηγηθεί γεγονότα που έχει στηρίξει η Fraport σε Καβάλα, Κεφαλονιά, και Μυτιλήνη. «Στηρίζουμε προσπάθειες όχι μόνο στην αεροπορία και τον τουρισμό αλλά και στον αθλητικό τουρισμό» επισήμανε ο κ. Zinell ενώ από την πλευρά του ο διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος τόνισε πως «είναι σημαντική αυτή η εκδήλωση και είμαστε χαρούμενοι γιατί αγγίζει το κομμάτι του αθλητισμού, ο οποίος είναι άμεσα συνυφασμένος με τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπου αποτελεί για την εταιρία μας μια στρατηγική κατεύθυνση για τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, ο Key Accounts Project Manager της Sky Express Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τους διοργανωτές – το δήμο Μυκόνου και τον ΜΕΑΣ Τρίτων- παράλληλα με την Fraport Greece, μεταφέροντας τους πρωταθλητές Σόνια Τσεκίνη Μπουδούρη και Σπύρο Γιαννιώτη μαζί με αποστολή από τη Θεσσαλονίκη απευθείας για Μύκονο. «Ο τουριστικός αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός» δήλωσε ο κ. Μιχαλόπουλος λέγοντας πως η Sky Express πετάει σε 34 αεροδρόμια και 8 προορισμούς.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, η εταιρία πετάει 6 φορές την ημέρα για Αθήνα, ενώ από αρχές Νοεμβρίου προστίθεται και νέος προορισμός, η Λάρνακα, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

«Στόχος μας είναι την άνοιξη να γίνει καθημερινή η πτήση» δήλωσε στο GRTimes.gr ο κ. Μιχαλόπουλος προσθέτοντας πως η πτήση για Μύκονο (σ.σ. η χθεσινή ήταν η τελευταία για τη φετινή σεζόν) πήγε πολύ καλά, το ίδιο και οι εποχικές πτήσεις για Πάρο, Κέρκυρα κτλ.

Η Sky Express συνεχίζει να επενδύει και σε νέα αεροσκάφη αλλά και με την αεροπορική ακαδημία ώστε να εκπαιδεύονται επίδοξοι πιλότοι, πλήρωμα καμπίνας, μηχανικοί κτλ.

Σήμερα το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα του 1ου Mykonos Running Festival ξεκινάει, σήμερα, Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 16.00, και περιλαμβάνει τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. Ο συγκεκριμένος αγώνας ο οποίος θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο, απευθύνεται σε δρομείς πρωταθλητισμού αλλά και σε μέσου επιπέδου δρομείς υγείας ενώ η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού WORLD ATHLETICS.

Θα ακολουθήσουν αύριο, Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος – Mykonos Gold και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 2.500 μ. – Mykonos Family Fun με ώρες εκκίνησης 09:00 π.μ. και αφετηρία την Άνω Μερά και 12:00 μ.μ. με αφετηρία τους Ανεμόμυλους αντίστοιχα. Και στους δυο αγώνες, σημείο τερματισμού έχει οριστεί το Δημαρχείο Μυκόνου. Η τελετή επάθλων των νικητών/νικητριών θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (Κυριακή 2/10) στις 13.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1ο Mykonos Running Festival: Αθλητικός «αέρας» με άρωμα χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top