Αγώνας βουνού Chiosrunning στη Χίο την Πρωτομαγιά

Αγώνας βουνού Chiosrunning στη Χίο την Πρωτομαγιά

Την 1η Μαϊου θα διεξαχθεί στη Χίο ο 2ος αγώνας βουνού Chiosrunning, συνδιοργάνωσης μεταξύ άλλων του δήμου Χίου, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου Chiosrunning.

Ειδικότερα, ο αγώνας βουνού θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Πηγανιάς Καρυών της Χίου, με τη συμμετοχή δρομέων και πεζοπόρων από διαφορά μέρη της Ελλάδος και από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των διοργανωτών, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 150 δρομείς και πάνω από 80 επισκέπτες-συνοδοί, με απώτερο στόχο ο αγώνας να φτάσει τα επόμενα χρόνια τους 500 με 600 συμμετέχοντες.

Ο εν λόγω αγώνας διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και έχει σκοπό να μυήσει τους Χιώτες και τους επισκέπτες δρομείς σε ένα φιλικό και πλούσιο οπτικά τοπίο ορεινού τερέν, αλλά και να αναπτύξει έναν επιπλέον ανοικτό αγώνα βουνού για εξειδικευμένο και υψηλού εισοδήματος κοινό, με σκοπό την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη ενός σύγχρονου τουριστικού μοντέλου.

Περαιτέρω, στρατηγικός στόχος είναι ο αγώνας να γίνει θεσμός, με τρόπο τέτοιο ώστε η βιωματική εμπειρία των επισκεπτών να αποτελεί από μόνη της διαφημιστικό και προωθητικό εργαλείο για τις επόμενες χρονιές.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια αυξάνονται αλματωδώς οι αθλητές υγείας σε όλη την Ελλάδα, ενώ διοργανώνονται ειδικά σεμινάρια και αγώνες μεσαίων, μεγάλων αποστάσεων και υπέρ-αποστάσεων, με αποτέλεσμα κάθε Σαββατοκύριακο να γίνονται 15 με 20 αγώνες. Οι αθλητές – χομπίστες δρομείς καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από 18 έως 70 ετών και άνω, δίνοντας μεγάλη ώθηση στον αθλητικό τουρισμό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκατοντάδες δρομείς υγείας τρέχουν από πόλη σε πόλη και από μικρά μέρη για να συμμετάσχουν σε αγώνες στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Τέλος, στη Δυτική Ευρώπη οι δρομείς υπολογίζονται σε 12 με 15 εκατ. και από αυτούς κάθε χρόνο περίπου 5 εκατ. κάνουν αθλητικό τουρισμό ανά τον κόσμο.

Πηγή: tornonews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top