BCL: Στην Αθήνα το Final 8 – Ανοιχτό για παρουσία κόσμου

BCL: Στην Αθήνα το Final 8 – Ανοιχτό για παρουσία κόσμου

Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά το τελικό τουρνουά για τη διοργάνωση της FIBA – Αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ελέω κορωνοϊού.

Στο κλειστό γυμναστήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα διεξαχθεί, από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, το Final 8 του FIBA Champions League για την περίοδο 2019-20.

Υπενθυμίζεται πως αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το τελικό τουρνουά της διοργάνωσης έπειτα από αυτήν τη σεζόν 2017-18 που βρήκε την ΑΕΚ τροπαιούχο κερδίζοντας αρχικά τη Μούρθια με 77-75 και έπειτα τη Μονακό με 100-94.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο «Hilton», παρουσία του υφυπουργόυ Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αττικής και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Νικόλαου Πέππα, του εκτελεστικού διευθυντή του FIBA Champions League, Πατρίκ Κομνηνού, του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, και του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου.

Οι διοργανωτές τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι πρόθεσή τους είναι οι αγώνες να διεξαχθούν με έναν αριθμό φιλάθλων στις εξέδρες, όμως ξεκαθάρισαν ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφασιστεί ακόμη, καθώς είναι συνάρτηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σε κάθε περίπτωση, θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο για τις συμμετέχουσες ομάδες, όσο και για τους θεατές (αν τελικά επιτραπεί η παρουσία τους).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Από την πρώτη στιγμή που αντιμετωπίσαμε το πρώτο κύμα κορωνοϊού πήραμε ευθύνες. Μιλήσαμε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Γίνεται μια συζήτηση και εμείς είμαστε ξεκάθαρα υπέρ να επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες. Με ένα σχέδιο με ευθύνες, κανόνες και κυρώσεις. Όλη την προηγούμενη περίοδο ό,τι κάναμε το κάναμε με σεβασμό και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο. Πέρα από τον ΕΟΔΥ συστήσαμε επιτροπή που συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ. Ό,τι έχουμε καταφέρει έχει γίνει με συνεννόηση. Θέλουμε κόσμο στις κερκίδες».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε: «Πέρα από τις προθέσεις και τις διαθέσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Κάθε μέρα αξιολογούνται τα δεδομένα. Αυτό θα συμβεί και τώρα όσο πλησιάζουμε στη διοργάνωση. Πάντα σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους και πάντα έχοντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ώστε να γίνουν οι αγώνες παρουσία κάποιων φιλάθλων. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το ορίσουμε τώρα. Τα πράγματα μεταβάλλονται συνεχώς. Όσο πλησιάζουμε στη διοργάνωση τόσο θα αξιολογούμε περισσότερα τα πράγματα. Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των φιλάθλων».

Ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός πέταξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση. «Στην Ιταλία υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί, όπου γίνεται με το 25% του κόσμου. Στο Κάουνας θα μετέχει το 50% του κόσμου. Καταγράφουμε όσα γίνονται. Είμαστε σε ετοιμότητα και επικοινωνία και εφόσον υπάρχει έγκριση πώς θα γίνει αυτό, τι τεχνικά μέσα χρειάζονται για να υλοποιήσουμε τα πάντα. Η απόφαση λαμβάνεται από την κυβέρνηση».

Παράλληλα, o κ. Κομνηνός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κρούσματος στη διάρκεια του Final 8 σε κάποια από τις ομάδες απαντώντας:

«Αναφορικά με την προετοιμασία της έλευσης των αποστολών, υπάρχουν κάποια κεντρικά πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η FIBA και θα επικαιροποιηθούν. Το ξενοδοχείο αυτό θα είναι η σφαίρα που θα φιλοξενήσει τις ομάδες. Μετά έρχονται όποια μέτρα ζητήσει η Κυβέρνηση.. Όταν έρθουν οι ομάδες εδώ προτείνουμε το τεστ σε όσους συμπτωματικούς παίκτες. Αν υπάρξει κρούσμα ο παίκτης θα μπει σε καραντίνα, όσοι υπήρξαν δίπλα του θα κάνουν επιπρόσθετα τεστ. Το κόκκινο κουμπί δεν σημαίνει αναβολή, αλλά απομόνωση του παίκτη και συνέχιση με όσους είναι υγιείς παίκτες. Το ίδιο θα εφαρμόσουμε σε Κύπρο και Βουλγαρία για τα προκριματικά. Μετά είμαστε στη διάθεση της Κυβέρνησης, ότι επιπρόσθετο ζητηθεί θα το φέρουμε εις πέρας. Όσον αφορά την είσοδο στο γήπεδο, για όσους δεν μένουν στο Hilton, θα είμαστε σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Όλα αυτά τα έχουμε βασίσει στα πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν σε Γερμανία και Ισπανία».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ