Γυμνή ποδηλατοδρομία σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη!

Γυμνή ποδηλατοδρομία σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη!

Σήμερα θα διεξαχθεί η  14η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη που αυτοδιοργανώνεται στο γρασίδι της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ – Ελεύθερη συμμετοχή με ποδήλατα και εναλλακτικά μέσα όπως σκέιτμπορντ, ρόλλερς, αμαξίδια, πατίνια κ.α.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με ποδήλατα αλλά και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης χωρίς μηχανές και μπαταρίες, όπως skate-rollers, πατίνια, αμαξίδια, κλπ τα οποία κινούνται με τη δύναμη του σώματός σας.

Παράλληλες δράσεις με Bodypainting, ενημερώσεις, δρώμενα και μουσικές έχουν ήδη ανακοινωθεί και θα ξεκινήσουν από τις 5:00 το απόγευμα.

Η έναρξη της ποδηλατοδρομίας είναι στις 7:00 το απόγευμα όπως κάθε χρόνο.

Το φετινό κάλεσμα της αυτοδιοργάνωσης είναι “Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε”.

“Όπως σας γέννησε η μητέρα φύση έως και εμφάνιση παραλίας, αλλά και με καλλιτεχνικό χαρακτήρα ώστε να στείλουμε μηνύματα με ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα! Πινέλα, στένσιλ, χρώματα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, μουσική, συνθήματα, θετική ενέργεια και φαντασία, θα είναι τα όπλα μας για τις διεκδικήσεις μας.”

Η Γυμνή Ποδηλατοδρομία ξεκίνησε σαν κίνημα το 2004 στο Βανκούβερ του Καναδά και πλέον συμμετέχουν πάνω από 70 χώρες προωθώντας το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, εναντιώνεται στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και του πετρελαίου, απενοχοποιώντας το γυμνό σώμα.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στη Θεσσαλονίκη:

“Είναι μια γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική κρίση, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης και σεξουαλικότητας, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Τι διεκδικούμε (μέσω των διαδεδομένων hastags):
Η επανοικειοποίηση του ΑΠΘ, και το πανεπιστήμιο ως ένας χώρος ανοιχτός και ελεύθερος
Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων
Stop Titan
Venizelouinsity
Stop_elpe
Govegan
Aposyre_to To_akyronoume
Save_aretsou
Saveerimitis
Nogold
No_oil_gas
Stopcoal
Freewater
Μητροπολιτικο_παρκο Πεζοδρομοι παντου Πράσινο παντου
stopzoos
Power2viome
στοπlockdown
Freepalestine peace noborders”.

Φωτογραφία αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ