Η ανακοίνωση για την επιστροφή του κόσμου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα

Η ανακοίνωση για την επιστροφή του κόσμου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα

Την απόφαση για την επιστροφή του φίλαθλου κόσμου στα γήπεδα της Super League και στους αγώνες των ελληνικών ομάδων για τα κύπελλα Ευρώπης γνωστοποίησε και επίσημα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με το σύνθημα «μένουμε ασφαλείς, φίλαθλοι στα γήπεδα», η ΓΓΑ αναφέρει πως θα υπάρξει μερική επιστροφή φιλάθλων με τα ανάλογα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση παραβίασης του πρωτοκόλλου θα επιβάλλονται ποινές κεκλεισμένων των θυρών.

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Μαρσέιγ, την προσεχή Τετάρτη και ώρα 22:00 στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατά την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League έχοντας την υποστήριξη 3.200 οπαδών του. Αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Ομόνοια, την προσεχή Πέμπτη και ώρα 19:55 στο γήπεδο της Τούμπας κατά την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League έχοντας την υποστήριξη 2.900 οπαδών του.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων.

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε. οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.

– Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.

– Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα για τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ