Η FIFA «εξαφανίζει» τη Ρωσία – Ομάδες χωρίς έδρα, σημαία και ύμνο

Η FIFA «εξαφανίζει» τη Ρωσία – Ομάδες χωρίς έδρα, σημαία και ύμνο

Το… ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα η FIFA στέκεται απέναντι από την Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η FIFA σκληραίνει την στάση της απέναντι στην Ρωσία και -μετά από έκτακτη σύσκεψη- ενεργοποιεί μια σειρά από απαγορεύσεις για τις ομάδες της χώρας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA:

Δεν θα διεξαχθεί διεθνής διοργάνωση σε έδαφος της Ρωσίας, με τους εντός έδρας αγώνες να γίνονται σε ουδέτερες έδρες, χωρίς την παρουσία θεατών.

Οι ομάδες που εκπροσωπούν τη Ρωσία θα αγωνίζονται σε οποιαδήποτε διοργάνωση υπό το όνομα “Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας” και όχι “Ρωσία.

Η σημαία και ο ύμνος της χώρας δεν θα χρησιμοποιούνται στους αγώνες που θα συμμετέχει η “Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας”.

Να αναφέρουμε ότι η FIFA ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή τόσο με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και με την UEFA για επιπλέον κυρώσεις

“Η FIFA πιστεύει ότι το αθλητικό κίνημα πρέπει να είναι ενωμένο στις αποφάσεις αυτής της υπόθεσης, πιστεύει ότι το άθλημα πρέπει να συνεχίσει να μιλάει για την ειρήνη και για την ελπίδα” αναφέρει η ενημέρωση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που εξηγεί ότι είναι σε ανοιχτό διάλογο με την Πολωνία, την Τσεχία και την Σουηδία (αντιπάλους της Ρωσίας στα μπαράζ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022) ώστε να βρεθεί λύση σχετικά με τους μεταξύ τους αγώνες”.

Πηγή: sport24.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top