Λ. Αυγενάκης: Επιστροφή για τη “Super League”

Λ. Αυγενάκης: Επιστροφή για τη “Super League”

Στην τελική ευθεία η επανέναρξη της “Super League” για το Σαββατοκύριακο στις 6 και 7 Ιουνίου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού ότι «απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να δοθεί «πράσινο φως» στη Super League».

Σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, τόνισε ότι “το αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Super League είναι αυτό που θα επικυρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες”,  επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το αγωνιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο επιστράφηκε από την ΓΓΑ στη Super League με κάποιες παρατηρήσεις, που θα πρέπει να διορθωθούν για να δοθεί η οριστική άδεια επανεκκίνησης των αγώνων.

Αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Είμαστε στην τελική ευθεία με τη διοργανώτρια αρχή της Super League. Η συνεργασία μεταξύ των υγειονομικών συνεργατών των ΠΑΕ και της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και των εκπροσώπων του ΕΟΔΥ είναι στο τελικό στάδιο. Εχουν μείνει κάποιες λεπτομέρειες. Αύριο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της διοίκησης της Super League, έτσι ώστε να επικυρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του πρωτοκόλλου διεξαγωγής των αγώνων και να δοθεί το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 6-7 Ιουνίου. Οι λεπτομέρειες είναι θέμα της διοργανώτριας αρχής».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι σε αυτή τη φάση οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, «… παρόλο που έχει κατατεθεί μία πρόταση από τη διοίκηση του ΟΦΗ για μία μίνιμουμ παρουσία κόσμου, της τάξεως του 20% της δυναμικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων», για την οποία επισήμανε ότι δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» από τους ειδικούς.

Όσο για το πότε θα καταστεί δυνατή η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει προς ώρας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. «Τα γενικά και τα ειδικά πρωτόκολλα συνεχώς επικαιροποιούνται. Υπάρχει διαφορά μεταξύ επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, όπως υπάρχει διαφορά και για το ποιος έχει την ευθύνη κάθε αθλητικής εγκατάστασης. Είναι σαφώς πιο εύκολη η επιτήρηση των υποδομών που ανήκουν σε εμάς. Το μεγαλύτερο μέρος είναι στους Δήμους, που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ένα άλλο στις Περιφέρειες και ένα τελευταίο στις ομοσπονδίες ή στα αθλητικά σωματεία. Γίνεται μία προσπάθεια να υπάρχει μία ενιαία αντιμετώπιση, αλλά όσα πρωτόκολλα και να φτιάξουμε, αν δεν υπάρχει η ατομική ευθύνη, όλα είναι «στον αέρα»» επισήμανε σχετικά.

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο υπό δημιουργία Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο αθλητισμός μπαίνει επιτέλους στην ψηφιακή εποχή, η τεχνολογία και η πληροφορική τίθενται στις υπηρεσίες της αθλητικής οικογένειας. Για πρώτη φορά νοικοκυρεύουμε το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας, δημιουργώντας το μητρώο ερασιτεχνικών φορέων, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Το μητρώο θα είναι προσβάσιμο σε όλους. Μέχρι σήμερα υπάρχουν αθλητικά σωματεία που λειτουργούν, είτε με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση είτε χωρίς, αλλά κανένας δεν γνωρίζει πόσα είναι, αν είναι όντως νόμιμα, αν υπάρχει έλεγχος και από πού. Σήμερα βάζουμε ένα πρώτο «λιθαράκι», ζητώντας από όλες τις διοικήσεις των ερασιτεχνικών αθλητικών φορέων να προεγγραφούν στην πλατφόρμα μέχρι τις 5/6». Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι σε επόμενη φάση η Πολιτεία θα προχωρήσει στη δημιουργία μητρώου προπονητών, αλλά και αθλητών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ