Λ. Αυγενάκης: Φίλαθλοι στα γήπεδα όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία

Λ. Αυγενάκης: Φίλαθλοι στα γήπεδα όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία

Η αυξητική τάση που παρουσιάζει η χώρα στον τομέα του κορωνοϊού, ανάγκασε πριν από λίγες ημέρες τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για ελάχιστη προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα. Σήμερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι «η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα θα γίνει όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία».

Κατά τα άλλα ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ανέφερε μια σειρά τομών στον χώρο του αθλητισμού όπως:

  • Το πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ για την αξιολόγηση των Ομοσπονδιών και την επιχορήγησή τους μέσω αντικειμενικών κριτηρίων, με μετρήσιμους δείκτες.
  • Την καταγραφή για πρώτη φορά των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτει η χώρα σε κάθε γωνιά της, κρατικές και ιδιωτικές, μέσω του προγράμματος ΠΕΛΟΠΑΣ.
  • Την αξιοποίηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης του κλειστού των Άνω Λιοσίων, το οποίο συντηρούνταν από το φιλότιμο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Την απόκτηση της κυριότητας του Ολυμπιακού Χωριού (το οποίο άνηκε στον ΟΑΕΔ) ώστε να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως προς όφελος της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

“Δεν περιμέναμε τέτοιο χάλι, τέτοια ανοργανωσιά με τις Ομοσπονδίες”

Αναφορικά με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι «καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα σωματεία που έχουμε στη χώρα» και συμπλήρωσε πως «όταν ανέλαβα τη θέση που είμαι σήμερα, το μόνο που γνώριζα ήταν ότι έχουμε 49 Ομοσπονδίες! Κατά δήλωση μάλιστα αυτών των Ομοσπονδιών τα αθλητικά σωματεία ανά την χώρα ήταν περί τα 11.000».

Σε συνέχεια του ίδιου θέματος ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «μετά την ενεργοποίηση της πλατφόρμας, που στόχο είχε την καταγραφή των σωματείων ώστε να μπορέσουμε, ανάμεσα σε άλλα, και να χρηματοδοτήσουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, εν μέσω πανδημίας, προς έκπληξή μας βλέπουμε ότι προεγγράφηκαν 5.334 σωματεία συνολικά και από αυτά έχουν προχωρήσει στην κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών τα 4.918, ενώ τα 3.167 έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους μέχρι σήμερα. Ούτε που φανταζόμασταν τέτοιο χάλι, τέτοια ανοργανωσιά, τέτοια αταξία»

Ποια αθλητικά σωματεία θα χρηματοδοτηθούν

Επίσης σημείωσε ότι τα αθλητικά σωματεία που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και εγγράφονται στο Μητρώο της ΓΓΑ θα χρηματοδοτηθούν, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, με το ποσό των 12 εκατ. ευρώ. βάσει τριών κριτηρίων:

Αυτά είναι:

  • Ο αριθμός αθλημάτων που καλλιεργούν
  • Ο αριθμός νόμιμων προπονητών που απασχολούν
  • Ο αριθμός αθλητών που διαθέτουν

«Συνάμα» συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης «έχουμε ήδη εξαγγείλει ότι το Μητρώο συνδέεται με τους εκλογικούς καταλόγους των Ομοσπονδιών, ώστε να προκύπτει από εκεί το εκλογικό τους σώμα».

Για να καταλήξει λέγοντας πως «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κλείσουν τα σωματεία. Στόχος μας είναι να καταγραφούν, να είναι σύννομα και νοικοκυρεμένα, ώστε και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης να γνωρίζει που αθλείται αυτός και τα παιδιά του. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον αθλητισμό, αλλά να υπάρχει διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top