Λ. Αυγενάκης: Οι νέες διοικήσεις αποτελούν καθαρό οξυγόνο για τις ομοσπονδίες

Λ. Αυγενάκης: Οι νέες διοικήσεις αποτελούν καθαρό οξυγόνο για τις ομοσπονδίες

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών αρχαιρεσιών στις περισσότερες Ομοσπονδίες (Ολυμπιακές και μη) ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων. 

“Οι εκλογικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με απόλυτη τάξη, απόλυτη διαφάνεια και με υψηλότατο βαθμό ανανέωσης των αθλητικών φορέων. Η αθλητική μας μεταρρύθμιση και οι τομές της, με τους νόμους 4639/2019 και 4726/2020 απέδωσαν καρπούς. Διαμόρφωσαν ήδη ένα άλλο, φωτεινό και ανανεωμένο περιβάλλον. Οι νέες διοικήσεις θα αποτελέσουν το καθαρό οξυγόνο στον οργανισμό των αθλητικών ομοσπονδιών”. 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και την κάλπη «Ζευς», η θέσπιση ορίων θητειών και ηλικιών για την εκλογή στα ΔΣ Ομοσπονδιών, η υποχρεωτική συμμετοχή εκπροσώπων των αθλητών στις διοικήσεις, η άρση των κωλυμάτων για εξαιρετικά διακεκριμένους αθλητές κλπ, οδήγησαν σε:

  • εκλέκτορες, για πρώτη φορά, μόνο τα νόμιμα και ενεργά σωματεία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ,
  • σημαντικότατη ανανέωση στη συντριπτική πλειονότητα των νέων διοικήσεων, 
  • αξιοσημείωτη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Παγκοσμίων Πρωταθλητών μας στα διοικητικά μοντέλα των Ομοσπονδιών,
  • ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με τη ψηφιακή κάλπης «Ζευς», για πρώτη φορά, με απόλυτα αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, όπως παραδέχονται άπαντες οι συμμετέχοντες.

Η συνεχής προσπάθεια και η προσήλωση στην πολιτική μας, αυτούς τους 20 μήνες, για διαφάνεια, δημοκρατία και νοικοκύρεμα του εγχώριου αθλητικού οικοδομήματος, ήταν ο νικητής των εκλογών. 

Νίκησε η αθλητική οικογένεια!  Θα συνεργαστούμε στενά και εποικοδομητικά με όλες τις νέες διοικήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού μας. Είναι υποχρέωση, καθήκον αλλά και χαρά μας, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, τώρα που απομένουν λίγοι μήνες μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο». 

Ποσοτικά στοιχεία από τις εκλογές

Ακολουθούν ορισμένα ποσοτικά στοιχεία για τις εκλογές στις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων: 

  • Στις αρχαιρεσίες σε 23 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες η συμμετοχή ήταν 98%! Ψήφισαν 1.822 ερασιτεχνικά σωματεία (στα 1.859 που είχαν δικαίωμα, ως ενεργά και νόμιμα, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων), χωρίς π.χ. να συνυπολογίζονται περισσότερα από 500 σωματεία που θα μετάσχουν στις εκλογές –προσεχώς- της Καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ).

Απομένει να διεξαχθούν, ως τις 31/5/2021, αρχαιρεσίες σε άλλες τρεις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες (Μπάσκετ, Πυγμαχία, Καράτε), οι οποίες έχουν Προσωρινές Διοικήσεις, δυνάμει δικαστικής απόφασης ή της οικείας Διεθνούς Ομοσπονδίας. 

  • Στις 20 από τις 24 Ομοσπονδίες (83%) έχουμε νέο πρόεδρο (συνυπολογιζόμενης και της ΕΠΟ –Θοδωρής Ζαγοράκης- στην οποία δεν ψηφίζουν τα σωματεία, αλλά οι Ενώσεις).
  • Στο 58% ανήλθε η ανανέωση των προσώπων – μελών στη σύνθεση των ΔΣ (188 τα νέα μέλη έναντι 138 τα οποία μετείχαν και στα απερχόμενα ΔΣ).

Δείτε την ανάρτηση του κ. Αυγενάκη στο facebook:

🇬🇷ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

«Οι εκλογικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με απόλυτη τάξη, απόλυτη…

Δημοσιεύτηκε από Λευτέρης Αυγενάκης στις Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top