Λουκέτα στο 35% των γυμναστηρίων – Έτσι διδάσκεται η γυμναστική στην τηλεκπαίδευση

Λουκέτα στο 35% των γυμναστηρίων – Έτσι διδάσκεται η γυμναστική στην τηλεκπαίδευση

Ανεπανόρθωτο είναι το πλήγμα που έχουν δεχτεί τα γυμναστήρια, μετά το πολύμηνο lockdown, με τον Γενικό Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, Δώρο Κλεοβόλου να αναφέρει στο GRTimes ότι πρόκειται τους επόμενους μήνες να έρθουμε αντιμέτωποι με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Διαβάστε πως διδάσκεται το μάθημα της Γυμναστικής στην εποχή της τηλεκπαίδευσης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Μεγάλο είναι το οικονομικό πλήγμα που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας και στα γυμναστήρια, καθώς όπως υπενθυμίζει ο κ. Κλεοβόλου στο GRTimes, οι πόρτες τους έκλεισαν στις 2 Νοεμβρίου του 2020. Ο ίδιος, εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την διστακτικότητα του κόσμου ακόμα και μετά το άνοιγμα του κλάδου, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι αναμνήσεις μετά το πέρας του πρώτου lockdown δεν είναι ενθαρρυντικές.

“Ο κλάδος πλήττεται βάναυσα. Αυτό φάνηκε και από την πρώτη καραντίνα. Όταν ανοίξαμε, ούτε το 40% των εγγεγραμμένων πελατών δεν επέστρεψαν. Η ζημία που έχουμε υποστεί δεν μπορεί να καλυφθεί με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, για τις οποίες δεν πληρούν όλοι τα κριτήρια. Απ’ ότι φαίνεται κάποιοι συνάδελφοι ήδη δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα με αποτέλεσμα να κλείνουν οριστικά. Είμαστε μπροστά στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας”, διαμηνύει, ενώ προσθέτει ότι έχει κατατεθεί υπόμνημα στο γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης, ζητώντας επιπρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Ο ίδιος ωστόσο αντιλαμβάνεται ότι τα γυμναστήρια είναι από τους κλάδους που είναι δυσκολότερο να λειτουργήσουν δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

“Από τη στιγμή που έχουμε τέτοιους αριθμούς κρουσμάτων, ποιος μπορεί να ζητήσει την επαναλειτουργία; Άλλωστε όσο πάμε τα μέτρα γίνονται πιο σκληρά. Βεβαίως θα μπορούσαν να τηρηθούν κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να ανοίξουμε κάποια στιγμή με ασφάλεια, όπως αερισμό των χώρων και προσέλευση των πελατών μας με ραντεβού”, καταλήγει.

Το μάθημα της Γυμναστικής στην τηλεκπαίδευση

“Ο αθλητισμός έχει πληγεί στο σύνολό του”, όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, με τον ίδιο να εκτιμά ότι το 35% των γυμναστηρίων δεν θα επαναλειτουργήσει. Ενθαρρυντικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι το μάθημα της Γυμναστικής παραδίδεται με τρόπο λειτουργικό μέσω της τηλεκπαίδευσης, χωρίς να μπορεί να υποκατασταθεί φυσικά με τη δια ζώσης μάθηση.

“Το μάθημα της Γυμναστικής διδάσκεται όπως και όλα τα άλλα, μέσω τηλεκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Η διδασκαλία πραγματοποιείται είτε με την υπόδειξη ασκήσεων εσωτερικών χώρων από τους καθηγητές μέσω κάμερας, είτε με την παράδοση μαθημάτων που αφορούν περισσότερο στη θεωρία. Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι οι μαθητές σπαταλούν πάρα πολλές ώρες καθημερινά στο σπίτι, μπροστά σε έναν υπολογιστή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοσύνθεση τους. Η Ένωσή μας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πρόκειται να πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση με κεντρικό θέμα τον εγκλεισμό και την πολύωρη παραμονή τον παιδιών μπροστά σε μία οθόνη, είτε στις 21, είτε στις 28 Μαρτίου. Η ανακοίνωση και οι σχετικές πληροφορίες θα αναρτηθούν στο site της Ένωσης“, αναφέρει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ