Ο Άλκης θα “μείνει” για πάντα στην οδό Γαζή: Το graffiti – μήνυμα στις επόμενες γενιές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο Άλκης θα “μείνει” για πάντα στην οδό Γαζή: Το graffiti – μήνυμα στις επόμενες γενιές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι φίλοι του Άλκη Καμπανού, οι οποίοι ανέθεσαν σε δύο καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν ένα graffiti με το πρόσωπο του αδικοχαμένου 19χρονου στον τοίχο του σχολείου που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της δολοφονίας του.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης, Κώστας Κεχαγιάς

Έτσι, η μεγάλη προσωπογραφία που θα απεικονίζει τον Άλκη θα βρίσκεται για πάντα στην οδό Γαζή, με τους δημιουργούς του, Θανάση Ευαγγελόπουλο και Γιάννη Μπουζούκη, να μεταφέρουν μεταξύ άλλων στο GRTimes πως όλοι οι φορείς κινητοποιήθηκαν τάχιστα προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση. Μία περιγραφική φράση, μάλιστα, η οποία αναφέρεται στο παραπάνω, είναι κι εκείνη του Θανάση:

«Λες το όνομα “Άλκης” και όλα… ανοίγουν, γιατί ό,τι συνέβη είχε πολύ μεγάλη επίδραση στον κόσμο».

Graffiti Άλκης

Με την τοιχογραφία αυτή, οι δύο καλλιτέχνες σκοπεύουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο νέο και να περάσουν μόνο όμορφα μηνύματα.

«Το αίμα του Άλκη ας είναι η απαρχή για κάτι θετικό. Να σταματήσει η βία, να σταματήσει το μπούλινγκ. Να μην ξεχαστεί το δράμα που περάσαμε», τονίζει ο Θανάσης.

«Είναι κάτι παραπάνω από ένα graffiti. Πέρα από τον φόρο τιμής στον άνθρωπο που άδικα έφυγε, είναι κι ένα μήνυμα για τις επόμενες γενιές ούτως ώστε ο οπαδισμός να κάνει στην άκρη και να μπει στη θέση του η ιδέα του fair play και της αγάπης για τον αθλητισμό. Ο ανταγωνισμός να μείνει μόνο στην πλάκα!», λέει από πλευράς του ο Γιάννης.

Graffiti Άλκης

Τι θα περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο-Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία και ποιος ο συμβολισμός των χρωμάτων

Ο Θανάσης και ο Γιάννης, δεν άφησαν τίποτα στην… τύχη του. Προτού πιάσουν τα πινέλα, δούλεψαν για να εξασφαλίσουν όλα τα εργαλεία τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου να υλοποιήσουν τη ζωγραφιά του Άλκη. Όπως λένε, χρειάστηκαν δύο εβδομάδες προκειμένου να διασφαλιστούν οι σχετικές άδειες, ενώ η εταιρεία Stoiximan ανέλαβε να αγοράσει τα σπρέι από την Cosmos Lac, η οποία με τη σειρά της τα προμήθευσε σε ειδική τιμή. Επιπλέον, αρωγός στην προσπάθειά τους στέκεται και η εταιρεία «Σκαλωσιές Αστήρ».

«Συμβολικά, λόγω του Άρη, επιλέξαμε το κίτρινο χρώμα ενώ μας εξυπηρετεί και το γεγονός ότι θα υπάρξει κοντράστ με το γκρι που βρίσκεται από πίσω», όπως λέει ο Θανάσης, με τον Γιάννη να αναφέρεται στην εικόνα που ετοιμάζεται ως «πάρα πολύ θετική, διότι κοιτά ψηλά (σ.σ. ο Άλκης)».

Το πρόσωπο του Άλκη επιπλέον, θα περιβάλλουν δύο πάπυροι. Σύμφωνα με τους καλλιτέχνες, ο ένας θα γράφει «ΑΛΚΗ ΖΕΙΣ», ενώ στον άλλον πάπυρο θα αναγράφεται η ημερομηνία της δολοφονίας του νεαρού φιλάθλου. Στην προσωπογραφία του Άλκη, ακόμη, θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του.

Η δολοφονία του Άλκη, συγκλόνισε -και συγκλονίζει- το Πανελλήνιο. Και ο τόπος της δολοφονίας του, «έχει πλέον αποκτήσει μία διαφορετική αύρα», όπως λέει ο Θανάσης, ο οποίος συγκλονισμένος μεταφέρει πως «βρίσκομαι πάνω στις σκαλωσιές και βλέπω ανθρώπους να περνούν από το σημείο και να κάνουν τον Σταυρό τους».

Οι δύο καλλιτέχνες ξεκίνησαν να δημιουργούν το graffiti την προηγούμενη Δευτέρα (28/3). Το έργο τους, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή (3/4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ανατριχίλα» από την Κ17 του Άρη: “Άλκης ζωντανός για πάντα αρειανός” (VIDEO)

Πρόεδρος ΕΟΚ:-Θεσσαλονίκη: Το παιδί που χάθηκε δεν ήταν ο Άλκης, αλλά το παιδί μας

ΑΠΘ: Πρωτοβουλίες κατά της οπαδικής βίας από τη Σχολή που φοιτούσε ο 19χρονος Άλκης

«Άλκης Καμπανός» το προτεινόμενο όνομα του ανακαινισμένου γηπέδου ποδοσφαίρου των Εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top